F1: Uitslag Grand Prix België

Tackleberry had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Schumacher heeft het weer geflikt, wederom is er een record aan diggelen gegaan. De Duitser heeft zijn 10e overwinning van dit seizoen op zijn naam geschreven. Bovendien is het zijn 6e overwinning op het circuit van Spa-Franchorchamps. Ook voor Ferrari was dit een belangrijke race, het team heeft nu 50 races op rij op het podium gestaan.

Raceverslag
De race ging vlekkeloos van start. Zowel in de opstartronde als in de eerste ronde waren er geen ongevallen of mensen die niet wegkwamen van de startplek. Barrichello en Montoya hadden beiden een goede start en wisten ook beiden een plaats te winnen.

Ferrari lag dus direct weer voorop in de race. Montoya wist Raikkonen in de tweede ronde in te halen waardoor de Columbiaan zijn goede start wat meer flair wist te geven. Ondertussen rijdt Michael Schumacher weg bij de rest van het veld. De race lijkt weer een gemakkelijke prooi voor de Duitser te worden.

Gedurende de race leek het een saaie GP te worden, maar op het einde gingen de coureurs (Raikkonen, Trulli, Massa, Fisichella en Panis) er bij bosjes vanaf door ploffende motoren.

Vooraan is er gedurende de race verder niets spectaculairs gebeurd en Michael Schumacher rijdt onbedreigd naar de zege, gevolgd door zijn teamgenoot Rubens Barrichello. Juan Pablo Montoya complementeert het podium en wordt derde. Coulthard en Ralf Schumacher worden vier en vijf en Eddie Irvine wordt redelijk verrassend zesde. Een goede afsluiting van een goed weekend voor de Ier dus.

Uitslag
Pos.NaamLandTeamTijd
1Michael SchumacherDuitslandFerrari1.21.20.634
2Rubens BarrichelloBraziliëFerrari+ 1.977
3Juan-Pablo MontoyaColombiaWilliams+ 18.445
4David CoulthardGr. BrittaniëMcLaren+ 19.357
5Ralf SchumacherDuitslandWilliams+ 56.440
6Eddie IrvineIerlandJaguar+ 1.17.370
7Mika SaloFinlandToyota+ 1.17.809
8Jacques VilleneuveCanadaBAR+ 1.19.855
9Alan McNishGr. BrittaniëToyota+ 1 ronde
10Nick HeidfeldDuitslandSauber+ 1 ronde
11Takuma SatoJapanJordan+ 1 ronde
12Olivier PanisFrankrijkBAR+ 4 ronden

Uitvallers
Pos.NaamLandTeam
13Giancarlo FisichellaItaliëJordan
14Pedro De la RosaSpanjeJaguar
15Felipe MassaBraziliëSauber
16Kimi RäikkönenFinlandMcLaren
17Jarno TrulliItaliëRenault
18Anthony DavidsonGr. BrittaniëMinardi
19Jenson ButtonGr. BrittaniëRenault
20Mark WebberAustraliëMinardi

Zie voor meer nieuws de FOK! F1-Manager!