[WK] Uitslag Senegal - Uruguay

Senegal heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het WK. De Afrikanen wisten in een ware thriller Uruguay op een gelijkspel te houden.

WedstrijdverslagWK 2002 (Zuid-Korea en Japan)

De wedstrijd begon fel, haast onvriendelijk. De Nederlandse scheidsrechter Jan Wegereef moest al binnen vier minuten drie keer de gele kaart trekken. De Senegalezen maakten het spel in het eerste half uur. Met name de aanvallers Souleymane Camara en Diouf bezorgden de Uruguayaanse afweer grote problemen.

Op eenvoudige wijze liepen de Senegalezen in de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong. De tweede helft kende een heel ander verloop. Uruguay ging massaal in de aanval en kwam al snel op 3-1. Senegal kon niets anders doen dan verdedigen en uiteindelijk werd het zelfs 3-3. In blessuretijd kwam Senegal nog goed weg toen Diatta nog net een hard schot van Varela van de lijn wist te koppen.