RBC keert terug naar de Eredivisie

Dankzij de 3-0 zege op Cambuur Leeuwarden keert RBC Roosendaal na een jaar Gouden Gids Divisie terug op het hoogste niveau. RBC had vanavond alles in eigen hand. Bij een zege zou de promotie via de nacompetitie hen niet meer kunnen ontgaan.

De ploeg van trainer Robert Maaskant maakte in de eerste helft een onzekere indruk. Cambuur Leeuwarden, dat overigens geen kans meer had op promotie, maakte het RBC knap lastig. Maar de Friese club kon de druk niet omzetten in doelpunten.

Na de 1-0 van Peter Maseland, halverwege de eerste helft, kwam voor RBC de bevrijding. Kort na rust maakte Henk Vos aan alle onzekerheid een einde. De routinier klopte Cambuur-keeper Cees Paauwe met een kopbal. In de slotfase scoorde Vos nog een keer, waardoor het succes compleet was.

FC Den Bosch had nog een kleine kans om niet te degraderen uit de Eredivisie, aangezien het met 3-0 van Emmen won. Maar omdat RBC dus ook won, degradeert FC Den Bosch na een jaar toch uit de KPN Eredivisie.

De ontknoping in poule B van de nacompetitie zal morgen vanaf 14.30 uur losbarsten. Dan speelt FC Volendam tegen Excelsior en Sparta speelt tegen ADO Den Haag. Excelsior en Sparta hebben beide nog kans op een plaatsje in de Eredivisie. FC Volendam en ADO Den Haag hebben morgen geen kans meer op promotie.