Uitslag FA-cup

In een zinderende finale tegen Chelsea heeft Arsenal de FA-Cup veroverd. Arsenal won in het Cardiff's Millennium Stadion met 2-0. Makers van de werkelijk schitterende goals waren Ray Parlour en Freddie Ljungberg, die in respectievelijk de 69e en de 78e minuut scoorden.

De finale was een mooie en open wedstrijd (echt Engels dus). Beiden ploegen hadden in met name de eerste helft de verdediging bijzonder goed staan en daarom hadden ze allebei ook wat moeite met het openbreken van het spel. In de tweede helft was het vooral Chelsea dat de kansen creeërde. Nadat Parlour scoorde ging Chelsea als een gek naar voren, maar kwam niet tot scoren.

Drie Nederlanders begonnen in de basis, Bergkamp voor Arsenal, Melchiot en de half-fitte Jimmy Hasselbaink voor Chelsea. Bergkamp en Hasselbaink hadden allebei wel wat kansjes, maar wisten niet echt te imponeren. Melchiot speelde een vrij goede wedstrijd. Alledrie de Nederlanders werden gewisseld in de tweede helft, Boudewijn Zenden kwam nog in het veld bij Chelsea.

Al met al zagen de 73.963 bezoekers in Cardiff een mooie pot, die goed gefloten werd door scheidsrechter Riley.