GroenLinks populairste partij onder studenten

nirvana had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de studenten ligt, krijgt GroenLinks bij de Tweede-Kamerverkiezingen 36 zetels. De Lijst Pim Fortuyn zou blijven steken op zeven zetels. Dat blijkt uit een enquête van de Volkskrant en elf universiteitsbladen onder ruim 3200 studenten.

De D66 wint onder de studenten twee zetels ten opzichte van de verkiezingen in 1998. De PvdA daalt naar 26 zetels. Het CDA wint langzaam terrein terug op de universiteiten en komt op 19 zetels, terwijl het in februari slechts 11 zetels kreeg. De populairste kandidaat voor het premierschap is de Hans Dijkstal (VVD), gevolgd door Paul Rosenmöller (GroenLinks).

Op de linkse universiteiten (Amsterdam, Utrecht, Nijmegen) zien de studenten het liefst een coalitie van PvdA, D66 en GroenLinks. In Enschede, Rotterdam en Tilburg verkiest men een coalitie van VVD, CDA en LPF.

Bijna de helft van de studenten zegt dat zijn stem mede wordt bepaald door het thema criminaliteit. Andere onderwerpen die hoog scoren zijn het migrantenvraagstuk, sociale zekerheid, zorg en onderwijs.