'Meisje Westerpark' opgenomen in inrichting

Het meisje dat twee jaar geleden slachtoffer werd van een groepsverkrachting in de Amsterdamse Westerparkbuurt, de nu 15-jarige Tessa Termonen, is toch opgenomen in een gesloten instelling. Eerder deze week eiste de Staat der Nederlanden in een kort geding, namens de voogdij-instelling de William Schrikker Stichting, al dat dit zou gebeuren.

Het meisje is opgenomen in de Rijks Jeugdinrichting Noorderzand in Heerhugowaard. Peggy Termonen, Tessa's pleegmoeder, is geschokt: "Dat is gewoon een gevangenis! Ik snap hier niets van!".

De William Schrikker Stichting laat bij monde van teamleider Nelly Gruis weten dat Noorderzand juist een goede plaats voor Tessa is: "Het is inderdaad een gesloten rijksinrichting maar niét voor strafrechtelijk geplaatste meisjes. Ze zit niet tussen criminelen, maar tussen meisjes die seksueel zijn mishandeld of bijvoorbeeld door loverboys in de prostitutie zijn gedwongen. In ieder geval meisjes voor wie het goed is dat ze een tijdje in een beschermde omgeving worden behandeld en geobserveerd."