Taliban weet wel waar Bin Laden zit

kEUS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Taliban-regime in Afghanistan weet nog steeds waar Osama Bin Laden zich ongeveer bevindt. Dat heeft de ambassadeur van de Taliban in Pakistan gezegd op de Britse televisie. Ambassadeur Zaeef kwam terug op uitspraken van de Taliban-leiding dat Bin Laden zoek zou zijn.

Volgens Zaeef zit de terroristenleider in een onbekende schuilplaats, maar houdt hij nog wel contact met de buitenwereld. Waarschijnlijk weet hij dus ook wel dat de geestelijke leiding hem heeft opgeroepen om het land te verlaten. De Verenigde Staten willen dat de Taliban Bin Laden uitleveren, omdat hij het brein zou zijn achter de aanslagen in Washington en New York.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo stuurt Pakistan opnieuw een delegatie naar Afghanistan om het Taliban-regime over te halen met de Verenigde Staten samen te werken. Vorige week probeerde Pakistan de Taliban zover te krijgen om Bin Laden aan Amerika uit te leveren, maar die poging mislukte. Vandaag zijn duizenden Pakistanen de straat op gegaan om hun steun te uiten voor het beleid van president Musharaff. De Pakistaanse leider steunt de Amerikaanse campagne tegen het terrorisme.