Stalker dreigt door te gaan bij straf

Het lastigvallen en bedreigen van zijn fysiotherapeute komt B. van H. (43) uit Alkmaar op een gevangenisstraf van acht weken waarvan de helft voorwaardelijk te staan. De man was in oktober onder behandeling voor klachten aan zijn arm en schouder. Hij vond zijn fysiotherapeute 'een leuke meid' en liet dat haar weten ook. De vrouw ging echter niet op zijn avances in.

molotov cocktail

Toen ze later aankondigde, dat een mannelijke collega de behandeling zou overnemen, was Van H. het daar niet mee eens. Hij wilde geen vent aan zijn lijf. De man achterhaalde het telefoonnummer van de vrouw en belde haar diverse keren in de nachtelijke uren op. Ook volgde hij haar naar haar woning. En hij voegde de vrouw toe, dat hij haar met zijn auto met fiets en al van de weg zou rijden. Ook kondigde hij aan een molotov-cocktail in haar woning te zullen gooien. Recentelijk bleek het voordeurslot van de woning onklaar gemaakt te zijn, waardoor de bewoonster het huis niet binnenkon.
Tegenover de politie deed Van H. zijn opmerking over de molotov-cocktail af als een geintje.

nieuwe bedreigingen

De verdachte heeft de vrouw inmiddels laten weten, dat hij haar zou komen opzoeken als de politierechter hem een boete zou opleggen. De nieuwe bedreigingen zullen tot een nieuwe strafzaak leiden, zo liet de officier van justitie weten aan Van H.'s advocate B. Roodveldt. De man zelf was mede op advies van zijn raadsvrouwe niet verschenen en werd bij verstek veroordeeld.