Piratenschat gevonden bij Londen

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aan de kant van de rivier de Theems nabij Londen is een schat gevonden die waarschijnlijk afkomstig is van piraten uit de 17e eeuw. Dat schrijft de Britse krant The Daily Telegraph dinsdag.

Archeologen uit Limehouse (ten oosten van Londen) vonden scherven van Iraans en Italiaans aardewerk, Mexicaanse bronzen munten en overblijfselen van dieren uit Noord-Amerika. Ook is er koraal uit de Verenigde Staten gevonden en een bord dat waarschijnlijk eigendom was van de Turkse koninklijke familie.

De spullen zijn gevonden niet ver van een plek waarvan bekend is dat er piraten hebben gewoond. Deze piraten hadden toestemming van het Britse koningshuis om Spaanse en Franse schepen aan te vallen.

Volgens Maddens, directeur van het archeologisch instituut dat zich bezighoudt met de vondst, is de schat erg belangrijk. "Het is de grootste vondst in zijn soort", verklaarde hij.

Geen enkele van de gevonden voorwerpen is volgens de directeur een normaal handelsproduct voor deze periode. "We vermoeden dat zij de spullen hebben gestolen." De vondst van wapens bij de schat duidt op de gewelddadige levensloop van de piraten.

De waarde van de gevonden spullen wordt echter niet hoog geschat, omdat de meeste voorwerpen zijn beschadigd. De schat zal naar het Museum of London gaan.