Freehosting onder vuur

BOON had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Klanten van Freehosting zijn de gebrekkige dienst van de hostingprovider meer dan zat. Zij dreigen met gerechtelijke stappen.
Een groep gedupeerde klanten van Freehosting probeert de geleden schade door storingen in kaart te brengen. Als het bedrijf blijft weigeren de schade te vergoeden, onderneemt de actiegroep gerechtelijke stappen.

Aanleiding voor de schade-eis is een langdurige storing bij Freehosting eind april. Na de ellende in april beloofde Freehosting beterschap, maar afgelopen weekend was het weer raak.
Een aantal webmasters kon dagenlang niets aan hun site doen, met als gevolg derving aan inkomsten. Een groep van 60 gedupeerde webmasters eiste hierna schadevergoeding.
Freehosting weigert een vergoeding te betalen omdat er sprake zou zijn van overmacht. Bovendien vinden ze de klachten van te vaag.

Jan Kooman, directeur van ontkent dat Freehosting veel problemen heeft: "Het gaat om een hele kleine groep die de media opzoekt. Alle andere 19.900 klanten zijn overwegend positief. Bovendien hebben andere providers hier ook geregeld last van."

Ook in nieuwsgroepen wordt geklaagd: het zou bij 'F#ckhosting' een administratieve chaos zijn, de helpdesk wordt bemand door 'mislukte stagelopers die nog niet eens kunnen doorverbinden' en de servers zijn zeer onbetrouwbaar.
Verder is in het weekend is niemand aanwezig om storingen te verhelpen.