Rechtszaak om domein bigbrother-tv.com

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 50 jarige Alkmaarder Taco Fortgens dacht snel rijk te kunnen worden. Hij registreerde het domein bigbrother-tv.com waar op dit moment enkel wat sex-links zijn te vinden. De domeinnaam biedt hij te koop aan voor het leuke prijsje van 250.000 dollar. Ook registreerde de handige Alkmaarder baantjer.com. Deze is te koop voor slechts 10.000 dollar.
John de Mol productions bv (patenthouder van de namen) eist nu echter dat Fortgens de namen voor 10 juli 2000 afstaat. De Alkmaarder wil daar niets van weten en zegt inmiddels aardig wat vaste bezoekers op zijn sites te hebben waarvoor hij geld wil zien (tussen 400 en 500 per dag op bb-tv).
Ook vindt Fortgens dat er wel meer namen met BigBrother erin te vinden zijn op internet die heus niet allemaal zomaar van de Mol kunnen zijn/worden. Mark Vermaat van john de Mol prod. zegt echter "Dit is domeingrabbing van de heer Fortgens, hij moet niet zielig doen want hij denkt een beetje slapend rijk te kunnen woden met het inpikken van commercieel succesvolle namen, die wij geregistreerd hebben bij het merkenbureau van de Benelux".

Fortgens zal de namen niet vrijwillig afstaan dus een rechtszaak dreigt. De voorlichter van de Mol geeft de Alkmaarder geen schijn van kans "Wij hebben het merkenrecht, je kunt die naam dan wel als domein laten registreren, maar je trekt toch aan het kortste eind, bovendien heeft hij zijn naam pas in november laten registrren toen BB al op tv was."

Volgens een advocaat staat Fortgens niet sterk. "Het feit dat hij op zijn site, die refereert aan het tv-programma, doorverwijst naar sex-sites zal zijn zaak zeker geen goed doen."
Fortgens zelf ziet de rechtszaak met vertrouwen tegemoet: "De Mol doet net of hij de naam BigBrother heeft uitgevonden en daardoor alle mogelijke combinaties kan opeisen, hij heeft het alleenrecht op die naam niet".

Overigens heeft Fortgens zijn site inmiddels aangepast en staat er info over BigBrother op en vooral over het gedoe rondom het domein www.bigbrother-tv.com

Ik moet het nog zien. Volgens mij heeft beveiligingsbedrijf BigBrother (www.bigbrother.nl) net zoveel aanspraak op de domeinnaam als de Mol. Kan nog een leuker rechtszaak worden
Submitter:  Bron: Noord Hollands dagblad