Tong's voetbalverhalen # 149

Zet een zwetende, vies dikke ex-Ajacied, als een om zich heen slaande analist, aan tafel bij Vandaag Inside of andere voetbalprogramma's Laat hem als Ajax-supporter de grootst mogelijke onzin over Feijenoord uitkramen, als ie al iets zegt over die club, en Nederland Voetballand zal te klein zijn.

De Amsterdammer Jacques van Gelder zou een Ajacied zijn als tafelheer bij Studio Voetbal destijds op zondagavond. Moest zich in de media zelfs steeds weer verantwoorden en verdedigen. Niets mis mee, als voetballiefhebber en deskundige gespreksleider, wiens mening niet van belang was, om een clubvoorkeur te hebben. Hij liet die voorkeur verder nooit doorschemeren. Deed ie het wel, was het met een kwinkslag.

Wilfried Genee doet het openlijk met zijn Cambuur. Deze boertige "analist" uit de "grote" stad zit er als supporter van Feijenoord openlijk te balen dat Ajax coach Schreuders goed wisselde. Jan Boskamp, daar heb ik het over, vindt dat Tadic eerder rood had moeten krijgen. Niet omdat ie het een elleboogstoot vond van de Ajax-spits, nee omdat Feijenoorder Berghuis ook ooit een rode kaart kreeg. Verder bestaat zijn bijdrage in Voetbal Analistenland uit bulderend lachen, René van der Gijp op zijn rug slaan, Wesley Sneijder interumperen, de ongelikte beer uit hangen, alles wat uit Amsterdam beschimpen en gespreksleider wie-dan-ook scheldend beschimpen.

Jan Boskamp is als SC Heerenveen en De Graafschap. Clubs die "je" leuk en sympathiek MOET vinden. Ik maak zelf wel uit welke clubs mijn voorkeur genieten. De ene club heeft theaterpubliek, de andere club gemaakte superboeren. Daar heb ik helemaal niks mee. Net zoals ik niks heb met de z.g.n leuke superboer Johan Boskamp.

Deze ex-topvoetballer heeft een podium gekregen in de grootste voetbaltheaters op de Nederlandse televisie. Dat-ie ooit tijdens de uitzending Duitse voetballertjes op het WK-17 Kleine Adolfjes noemde typeert de man en zijn domheid. Om dat te concluderen hoef ik niet gesouffleerd te worden.

tong80