Grieken de nieuwe Marokkanen

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg.

Helemaal eens met je analyse van de morele krimp van Gerd Leers, TheGrandWazoo! Puik opgeschreven, dus ik heb je betoog met veel genoegen gelezen. Maar denk nu niet, dat Leers de enige CDA'er is die niet langer serieus wordt genomen! De Jager. Die goeiige dikzak, die in Europees verband nog mag trachten, enkele verkoolde kastanjes uit het vagevuur te slepen. Want Europa staat in brand. Maar eerst zoek ik het dichter bij huis. In mijn prachtige Amsterdam. Op het Beursplein. Daar heeft Occupy Amsterdam zijn tenten opgeslagen. Letterlijk. Jammer dat deze naïeve idealisten prompt werden bestolen door een horde daklozen en junks. Dat is dan vrij lullig. Maar ook wel tekenend. Want bestolen worden we allemaal. Door de Grieken. Daar kom ik zo uitvoerig op terug. Maar eerst nog een rondje moreel verval: de VVD in Amsterdam klaagt nu over dat tentenkamp van Occupy Amsterdam. De VVD vindt dat dat het imago van de stad geen goed doet. Beschamend natuurlijk. Volgevreten graaiers in de Amsterdamse Gemeenteraad hebben een grote bek over degenen die dat gegraai en gesteel niet langer zonder slag of stoot wensen te accepteren. Sowieso raar volk, die VVD'ers. Je hebt zo'n trendwatcher. Adjiedj Bakas. VVD'er. Eén trend heeft ‘ie goed voorspeld: zakkenvullerij is dé trend van de eeuw! Die aanstellerige allochomo zit in de Raad van Toezicht van het COA. Waar die mevrouw Albayrak (eveneens VVD) is weggestuurd wegens zakkenvullerij, liegen en schrikbewind. Maar goed, die Bakas zit dus in de Raad van Toezicht. Tegen een vorstelijke vergoeding. Mijn goede kennis Herbert Kuiling wist op Twitter te melden, hoe vaak die Bakas de afgelopen vijf jaar een vergadering van die toezichtraad heeft bijgewoond. Raad eens?

Twee keer. Twee keer in vijf jaar een vergadering bijgewoond. Vind je het dan gek, dat de zaak zo ontspoort. Want zonder toezicht grijpt iedereen zijn kans. Kijk maar naar Griekenland. Je let even niet op, en er is wéér een paar honderd miljard meer nodig om dat land boven water te houden (hetgeen uiteraard wel handig is bij een eilandenrijk, maar dat terzijde). Hoe kon het toch gebeuren, dat wij ons als verstandige en welvarende Europeanen serieus hebben ingelaten met die Grieken. Een land waar spilzucht en luiheid zulke groteske vormen hebben aangenomen, dat ze na het eten het servies kapotgooien omdat ze te besodemieterd zijn om af te wassen. Dan weet je toch genoeg? Als ik de erven Blokker een tip mag geven: open een Griekse afdeling, en vestig op iedere straathoek een Blokker-filiaal, met vooral serviesgoed in het assortiment. Goudmijn.

Maar goed, er wordt vandaag weer vruchteloos in Europees verband vergaderd over de redding van de Euro. Ik begrijp werkelijk niet, wat er nog zo ingewikkeld aan is. Ik schat dat het bedrag aan steun dat in die bodemloze put wordt geflikkerd, binnenkort groter zal zijn dan de economische schade die ontstaat wanneer we de Grieken gewoon uit de EU trappen. Bolkestein heeft gewoon gelijk! En niet roepen dat dat statutair onmogelijk is. Immers, de Grieken hebben zich met onware argumenten toegang verschaft tot de Europese Unie en tot de Euro, en in ieder recht geldt, dat een gedupeerde van liegerij op geen enkele wijze is gehouden aan naleving van de afspraken. Dus Griekenland uit de Euro, Griekenland uit de Europese Unie. Daarnaast dienen nogal wat parlementariërs in zo ongeveer alle Europese landen met spoed te worden opgenomen in psychiatrische inrichtingen. De suggestie dat banken en pensioenfondsen maar gewoon de helft van de Griekse schulden moeten kwijtschelden, raakt natuurlijk kant noch wal. Dat is niets meer of minder dan pure diefstal van werknemers die jarenlang trouw hun pensioenpremies hebben betaald, en straks hun inkomen in rook zien opgaan. Schei uit. Kijk naar ons eigen parlement. Hoe bestaat het, dat ook vertegenwoordiger Plasterk van onze Arbeiderspartij voor verdere steun aan de Grieken is. Daaaaaag pensioen! Hoe is het mogelijk, dat iedereen het uiteindelijk toch lijkt te pikken, dat we grotelijks worden bestolen door een stel Acropoliscriminelen.

En aan de PVV van Geert Wilders zou ik een aantal nieuwe programmapunten willen voorstellen. Per hoofd van de bevolking zijn we door de Grieken al lang veel erger bestolen dan door al die scootermarokkaantjes. Henk en Ingrid zijn meer geld kwijt aan die Grieken dan aan de scholing van Fatima en Aïcha. Dus houd op met zeuren over die kopvoddentaks. Timmer liever alle Griese restaurants dicht (want het voedsel is daar sowieso meestal niet te vreten). Smijt alle in Nederland woonachtige Grieken in de gevangenis wegens massale deviezendiefstal. Verklaar niet langer die geitenneukers tot aanhangers van een achterlijke religie, maar stel je teweer tegen die soufflakivreters, als zijnde criminele flessentrekkers. Leg in Artikel 1 van de Grondwet vast dat het toegestaan wordt, de Grieken te beledigen en uit te lachen. We krijgen nog een paar honderd miljoen van ze. Want echt: de Grieken zijn de nieuwe Marokkanen. Maar wacht nog even met het bekladden van Grieks Specialiteitenrestaurant Athene en het uitschelden van de ober. Deze voorstellen moeten eerst nog wel even aan de Kamer worden voorgelegd. Want we leven in een democratie. Wij wel.

En laat de SP niet langer roepen, dat de rol van de overheid groter moet worden omdat dat beter is. Natuurlijk, het Philips-pensioenfonds is belazerd door een stel graaiers, met een zekere Jan van Vlijmen in de hoofdrol. Maar dat is niets, vergeleken met de massale fraude en het massaal schenden van afspraken door de Griekse regering diens ambtenaren. Heus, de overheid is minimaal net zo verrot als het bedrijfsleven. Die door de SP zo bewonderde overheid is verantwoordelijk voor de verzengende armoede die ons nu dreigt te treffen. Maar goed, dat is natuurlijk ook de basis van het socialisme zoals we dat kennen van Stalin, Mao en Kim Il Dinges. De overheid en zijn dienaren die baden in weelde, en het volk dat verhongert. Het klinkt tegenstrijdig, maar al deze economische narigheid maakt mij toch niet linkser. Een gereguleerde markt, dat is wat mij betreft de toekomst. Met strenge, duidelijke regels, die dan strikt worden gehandhaafd. Een soort New Deal anno 2011. TheGrandWazoo, hoe staat het eigenlijk met dat Verdrag van Maastricht, dat getekend is bij jou om de hoek? Dat is toch de basis van de ellende waarin we verzeild zijn geraakt? Maastricht: het toonbeeld van moreel verval. Gerd Leers. Verdrag van - .

columistencab.png