Zijn ze nu helemaal van de knaagdieren bewaterd?

Ik heb zojuist zes verkiezingsprogramma's gelezen; ik ben vanmorgen om half zes opgestaan en heb nog alleen koffie op. En een banaan. Tussendoor even naar de wc geweest en dat was geen feest, kan ik je vertellen.
Maar goed, wat willen de hoge heren in Den Haag? Bijna niets! Het is kaasschaafwerk, voorzichtig bijwerken van de nagelriemen! Terwijl zeg maar de kop van de romp had gemoeten! Beetje aftrek hier, beetje halveren van de kortingstoeslagcompensatie daar, voorzichtig aan, dan breekt het lijntje niet...

Waar is de partij die Markermeer inpoldert en er zestigduizend bouwpakketten met prefab hutjes voor immigranten uit donker Afrika neerzet? Eén groot getto van Afrikanen, kijken hoe dat uitpakt op de vergrijzing... Dát zijn oplossingen!

Waar lees ik om de bijstand af te schaffen en de leerplicht te verlengen tot 24 jaar? Dan heb ik wat te kiezen! Nee, de hyptheekrente-aftrek voor topinkomens vanaf 2014, dat soort politieke moed hebben we het over in Den Haag. Als ik in de politiek zou zitten, dan zou ik banken nationaliseren en iedereen een gratis huis geven, inclusief wasmachine en ijskast. En de belasting op topinkomens naar een vette 89,3% hè. Gewoon, een beetje durven! 't Mot allemaal ergens van betaald worre.

Dat gedoe over een fietspaadje hier of daar meteen vet overrulen met een voorstel om het openbaar vervoer af te schaffen maar het laten staan van lifters te bestraffen met het afhakken van een pink. Kijk, dan geef je de mensen een voorstel om over te praten! Dan gaat het echt niet meer kolommenlang over een slokje wijn teveel van een Nijmeegse burgemeesteres.

Hondentoiletten op elke straathoek, gewoon niet zeuren, maar invoeren, als mensen dan zo graag met die befpekinezen buiten gaan lopen, laat ze, maar geef die beestjes een nette gelegenheid. Regenwater in een stortbakje opvangen, is hondje geweest, baasje dubbeltje in automaat en poep hoeperdepoep zo het riool in. Van de opbrengst geven we werkloze Antillianen een politieknuppel en een stoere pet en laten we ze patrouilleren: iedereen die zijn hond op straat of stoep laat bouten krijgt een ongenadig pak ransel van zo'n sexy Arubaan met rastakrullen. En die moet de Antilliaan een handgeld geven, want de vervuiler betaalt en de goedwillende belastingbetaler moet er niet de dupe van worden.

Bijstand afschaffen, OV afschaffen, mis ik nog wat? O ja, beleidsambtenaren krijgen voortaan geen salaris meer. Nou ja, in elk geval niet meer dan het minimumloon. Scheelt een slok op een borrel aan uitgaven en je zult zien hoe snel die bureaucratie hier vermindert. Regeldruk snel afgelopen hoor. En met het overgebleven loon trekken we het salaris van onderwijzers en verpleegsters op naar 1,5 maal het normsalaris van de MP. (Als ik die niet ook afschaf hoor, de Minister President. Wat heb je er eigenlijk aan? Heeft zo'n man nou zichtbare output? Welnee...)

Verrek, ik krijg er zin an! Seks met meisjes van twaalf verplicht stellen, oh nee, dat kost stemmen, wacht even, verbieden, ja dat was het. Seks met minderjarigen keihard bestraffen! Piemel eraf! Hoezo geen lijfstraffen, nieuwe eeuw, nieuwe kansen hoor wat mij betreft. Gewoon invoeren die mogelijkheid, als iedereen elkaar nabrabbelt heb je als kiezer toch ook niks te kiezen of wel? Daarom, stem K. Van de Molenwiek voor lijfstraf en algemene afschaf! Niet links, niet rechts, maar rechtsomkeert!

Heeft iemand een idee voor een naam? Partij voor de Verdraagzaamheid, is dat niet wat?