Vrachtwagen met 53 vluchtelingen aangehouden in Oostenrijk

Jippie

In Oostenrijk werden 53 mensen aangetroffen op de laadruimte van een kleine vrachtwagen. De groep met meerdere kleine kinderen zat opeengepropt achter een zwart zeildoek op de laadruimte, zo meldt de politie van Opper-Oostenrijk. 

Volgens de politie waren de mensen mogelijk op weg naar Duitsland. Ze hielden de vrachtauto zondag aan in Linz. Vier mensen werden gearresteerd. Volgens de politie kwamen de meeste mensen in de vrachtwagen uit Turkije, net als drie van de vier gearresteerden, in de leeftijd van 18, 24 en 28 jaar. Van de vierde moet de nationaliteit nog worden opgehelderd. De mannen worden verdacht van mensensmokkel.

Ook in Eugendorf bij Salzburg werden vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt, waaronder een vrouw uit Duitsland, zo meldt de lokale politie. De speurders wilden zaterdag een verdacht klein vrachtwagentje controleren toen de bestuurder het gaspedaal intrapte. Volgens de politie zaten er elf 'vermoedelijke vluchtelingen' in de auto, onder wie een gezin met vier kinderen.