FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 24 juli 2023

WK-zilver zwemmer Kamminga én twee concurrenten, Steenbergen 7e

In het Japanse Fukuoka is de tweede dag van het wereldkampioenschap langebaanzwemmen afgewerkt. De Nederlandse delegatie kwam ook in de finalesessie weer volop in actie en dat leverde een eerste medaille op.

100m schoolslag mannen, finale
Arno Kamminga is na lang fysiek leed weer terug in prima vorm en dat liet hij in Fukuoka zien: met een prima eindschot tikte hij aan in 58,72 seconden, goed voor opnieuw WK-zilver. Hij was echter niet de enige, want Nicolo Martinenghi uit Italië én de Amerikaan Nic Fink kregen ook zilver omgehangen, allemaal ruim achter de ongenaakbare Chinees Qin Haiyang en zijn 57,69 seconden - alleen Adam Peaty was ooit sneller, veertien keer in totaal.

100m vlinderslag vrouwen, finale
China was lekker bezig, want het tweede goud kwam er gelijk achteraan: Zhang Yufei, al olympisch kampioene op de dubbele afstand, pakte in 56,12 seconden haar eerste wereldtitel op de langebaan. Zilver ging in 56,45 seconden naar olympisch kampioene Maggie MacNeil uit Canada, voor de 56,61 van de Amerikaanse wereldkampioene Torri Huske.

100m schoolslag vrouwen, halve finales
Ruta Meilutyte zwom in de series met 1:04,67 minuten de achtste tijd ooit, en 's werelds snelste tijd in zes jaar, in de halve finales was ze met 1:05,09 opnieuw de snelste. Tes Schouten greep naast een finaleplek: met 1:06,53 was ze iets langzamer dan in de ochtend en moest ze genoegen nemen met de tiende tijd.

50m vlinderslag mannen, finale
In een zoals gebruikelijk heerlijke finale was het goud voor de Italiaan Thomas Ceccon, kort daarvoor nog de snelste in de halve finales van de 100m rugslag. Ceccon tikte aan na 22,68 seconden, voor Diogo de Matos Ribeiro, die in 22,80 seconden de eerste Portugese WK-medaille ooit pakte. Brons ging in 22,82 seconden naar Maxime Grousset uit Frankrijk.

100m rugslag vrouwen, halve finales
Met Kira Toussaint en Maaike de Waard had Nederland twee ijzers in het vuur, maar een derde opeenvolgende mondiale finale zat er niet in voor Toussaint: twaalfde in 59,89 seconden. Dat was iets langzamer dan De Waard, die in 59,84 seconden de elfde tijd noteerde en dus ook de finale niet haalde.

200m wisselslag vrouwen, finale
Marrit Steenbergen kwam er niet echt aan te pas, in een ronduit teleurstellende 2:11,89 minuten moest ze het doen met de zevende plaats. De Amerikaanse Kate Douglass ging er met het goud vandoor, nadat ze op de vrije slag vol gas voorbij landgenote Alex Walsh stoomde: 2:07,17 tegen 2:07,97 minuten. Brons was in 2:08,74 minuten voor de Chinese Yu Yiting.

Fantastische Aspinall wint World Matchplay na zegetocht tegen Clayton

Darter Nathan Aspinall heeft voor het eerst in zijn carrière de World Matchplay gewonnen. De Engelsman rekende in de Winter Gardens in Blackpool af met de Welshman Jonny Clayton, een finale die al vrij snel bepaald niet spannend meer was.

De eerste legs gingen nog prima gelijk op, na tien legs stond het met 5-5 zelfs volledig gelijk. Op dat moment ging echter de gashendel open bij Aspinall, die leg na leg helemaal niks meer leek te kunnen missen. Onder meer een 170-finish ging erin alsof het niks was en Clayton kon alleen maar toekijken, en bij God's gratie nog één leg winnen: 18-6, nadat Aspinall nog wat moeite had om het daadwerkelijk af te maken.

Op 2 oktober begint de World Grand Prix, het eerstvolgende echt grote toernooi op de kalender.

Nederlandse waterpolosters winnen op WK van Canada en staan in halve finale

De Nederlandse waterpolosters zijn op de WK in Fukuoka doorgedrongen tot de halve finales. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis was in de kwartfinale duidelijk te sterk voor Canada: 17-10 (6-2, 5-3, 3-4, 3-1).

Nederland kende in de kwartfinale een droomstart. Na een paar minuten stond Oranje al op een 4-0 voorsprong. In het restant van de wedstrijd gaf Oranje die voorsprong nooit meer weg en zou het uiteindelijk met maar liefst 17-10 winnen van Canada. Met drie doelpunten waren Kitty Lynn Joustra, Brigitte Sleeking en Simone van de Kraats het productiefst namens Oranje.

In de halve finale is Italië verassend genoeg de tegenstander. De Italiaanse waterpolosters wonnen in hun kwartfinale van Amerika, die de laatste vier WK's wist te winnen. Mocht Oranje winnen van Italië plaats Nederland zich voor de Olympische Spelen in Parijs.

Lippert sprint in lastige tweede etappe naar winst voor Kopecky

Liane Lippert heeft de tweede etappe in de Tour de France Femmes gewonnen, ondanks twee valpartijen in de etappe. De Duitse kampioene was in een sprint heuvelop te sterk voor Lotte Kopecky, die zondag wel de openingsetappe met overtuiging had gewonnen.

De tweede etappe in de Tour de France Femmes was een heuvelachtige rit, maar in die rit werd ook meermaals gevallen. Onder meer wereldkampioene Annemiek van Vleuten was bij een valpartij betrokken, maar kon de weg zonder schade vervolgen. Na de verschillende valpartijen vormden Yara Kastelijn, Anouska Koster en Eva van Agt de kopgroep in de finale. De drie Nederlandse dames werkte niet al te goed samen, maar namen toch één minuut voorsprong, maar na een versnelling in het peloton ging die voorsprong snel achteruit.

Vlak voor laatste helling van de dag werd de kopgroep ook bijgehaald, maar op dat moment had Van Agt al opgeven. In een afdaling kwam de Nederlandse van Jumbo-Visma hard ten val en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Op de laatste helling gebeurde er weinig en werd er gesprint voor de overwinning en daarin was de Duitse Liane Lippert de sterkste. De Duitse kampioene won voor geletruidraagster Lotte Kopecky, die achteraf sprintte met een leegloper. Kopecky behield wel het geel en heeft in het algemeen klassement 49 seconden voorsprong op de nummer twee Lippert.

Results powered by FirstCycling.com

Ook evacuaties door bosbranden op Corfu

Corfu heeft ook opdracht moeten geven tot evacuatie van toeristen in verband met heviger wordende bosbranden, de eerste repatriëringsvluchten zijn al uitgevoerd. Autoriteiten op Corfu, een bestemming voor honderdduizenden vakantiegangers ten noordwesten van het Griekse vasteland, vertelden mensen de gebieden Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia en Sinies zondagavond te verlaten.

Bijna 2.500 mensen zijn 's nachts gered  van de branden in noordelijke gebieden, maar tot nu toe zijn er geen huizen of hotels verwoest.

'Hoe zakkenvullers rozemarijnolie promoten tegen kaalheid'

Heb je last van een kalende plek op je hoofd, hoge inhammen of andere vormen van haarverlies? Veel Nederlanders voelen zich hier onzeker door en speuren het internet af naar remedies tegen kaalheid.

Nederlandse bedrijven zoals PurePurc en Aesthe spelen hier handig op in met video’s van onmogelijke “hair growth journeys”, waarmee ze je proberen over te halen vooral hun rozemarijnolie of andere haargroeimiddelen aan te schaffen. Pointer Checkt confronteert en ontmaskert de eigenaren van deze webshops: durven ze uit te leggen waarom ze onzekere mensen schaamteloos misleiden?

Hier de bronnenlijst van PointerCheckt.

Hier een verdiepend artikel over dit onderwerp bij Pointer KRO/NCRV.

  

Israël neemt omstreden wet aan om macht Hooggerechtshof te beperken

Het controversiële wetsvoorstel over justitiële hervorming is maandag door de Israëlische Knesset aangenomen met 64 tegen 0 stemmen.

Alle leden van de regerende coalitie stemden voor. Alle leden van de oppositie verlieten de kamer terwijl de hoofdelijke stemming plaatsvond. 

Het Hooggerechtshof is nu de bevoegdheid ontnomen om regeringsbesluiten onredelijk te verklaren en terug te draaien.

Deze 'redelijkheiddoctrine' is niet uniek voor de Israëlische rechterlijke macht. Het principe wordt gebruikt in een aantal landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

De norm wordt daar vaak gebruikt door rechtbanken om de grondwettigheid of rechtmatigheid van een bepaalde wetgeving te bepalen en stelt rechters in staat om ervoor te zorgen dat beslissingen van overheidsfunctionarissen 'redelijk' zijn.

De norm werd dit jaar gebruikt toen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu belangrijke bondgenoot Aryeh Deri ontsloeg van alle ministerposten, in overeenstemming met een uitspraak van het Israëlische Hooggerechtshof dat het onredelijk was om hem te benoemen op posities in de regering vanwege zijn strafrechtelijke veroordelingen en omdat hij vorig jaar in de rechtbank had gezegd dat hij zich zou terugtrekken uit het openbare leven.

Het wetsvoorstel over 'redelijkheid' is slechts één onderdeel van een breder pakket hervormingen van het Israëlische rechtssysteem. Andere onderdelen zijn erop gericht om de rechtse coalitieregering meer controle te geven over de benoeming van rechters en om onafhankelijke juridische adviseurs uit ministeries te verwijderen.

Demonstranten tegen de hervorming omsingelen de Knesset sinds maandagochtend vroeg, met gekruiste armen en zittend op straat om hun verzet tegen de wet te tonen. Er zijn minstens 19 demonstranten gearresteerd.

Wat zeggen de voorstanders?
Premier Netanyahu en zijn bondgenoten noemen de maatregelen 'hervormingen' en zeggen dat ze nodig zijn om de bevoegdheden tussen de rechtbanken, wetgevers en regeringen opnieuw in evenwicht te brengen.

Waarom zeggen de tegenstanders?
Tegenstanders van het plan noemen het een 'staatsgreep' en zeggen dat het Israël dreigt te veranderen in een dictatuur door de belangrijkste controles op regeringsacties weg te nemen en alle macht nu in handen te geven aan de zittende overheid. 

Minstens 11 doden door instorten dak Chinese gymzaal

In China zijn elf mensen omgekomen  door het instorten van het dak van een gymzaal. De meeste slachtoffers zijn meisjes die deel uitmaakten van een volleybalteam dat aan het trainen was.

Op dronebeelden uit de stad Qiqihar is te zien dat het hele dak van de zaal naar beneden is gekomen. Vier mensen wisten te ontsnappen. Reddingswerkers zijn momenteel bezig met het zoeken naar slachtoffers in het puin. Het dak is vermoedelijk ingestort doordat er materiaal voor een naastgelegen lesgebouw op was opgeslagen. Dit materiaal bestond uit een poreus gesteente dat de afgelopen dagen aan hevige regenval was blootgesteld en daardoor zwaarder werd dan het dak kon dragen.

Ex-militair vrijgesproken van seksueel misbruik

De rechtbank spreekt een 41-jarige man uit Hoogeveen vrij van seksueel misbruik van 2 meisjes tijdens scoutingkamp. De man ontkent de beschuldiging en in het dossier zit onvoldoende bewijs om de man te veroordelen.

Tegen de 41-jarige man dienden 2 zaken. Tijdens de ene zaak was de man werkzaam als militair. Daarom behandelde de militaire kamer deze zaak. Voor de andere zaak is de man als burger berecht door een meervoudige kamer, omdat hij inmiddels niet meer in dienst was bij Defensie.

De 2 slachtoffers - die zussen van elkaar zijn - deden een paar jaar geleden aangifte van seksueel misbruik door de man. Dit zou gebeurd zijn toen zij in 2003 en 2005 op scoutingkamp waren. De man was op die kampen mee als leiding.

Ontkenning
Het ene zusje verklaarde dat zij in 2003 op scoutingkamp was in Eibergen. Ze was toen 10 jaar oud. De man zou 's nachts bij haar in de slaapzak zijn gekropen. Hij zou onder meer haar borst en buik hebben betast, maar ook met zijn handen op andere delen van het lichaam zijn geweest. Het andere zusje verklaarde ongeveer hetzelfde, maar dan op scoutingkamp in Drachten in 2005. Ook zij was toen 10 jaar oud.

De man ontkende zowel bij de politie als op de zitting dat hij de meisjes heeft misbruikt.

Geen ondersteunend bewijs
Er was geen getuige die de seksuele handelingen had gezien. De man is eerder veroordeeld voor het misbruiken van kinderen. Maar de manier waarop hij toen te werk ging, komt niet in belangrijke mate overeen met de ten laste gelegde handelswijze in deze zaken. Dit kan dus ook niet tot het bewijs dienen. Er is onvoldoende bewijs dat de man de zusjes seksueel heeft misbruikt. Daarom wordt hij in beide zaken vrijgesproken.

Het nutteloze feitje van de dag: Zo had de Noordoostpolder ook kunnen heten

Terug van weggeweest! Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus daarom terug van weggeweest voortaan voor jullie weer elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Wie nieuw land maakt moet natuurlijk ook nieuwe namen bedenken, zo ging dat ook voor de Noordoostpolder. Alvorens het gebied in 1948 zijn definitieve naam kreeg passeerden diverse namen de revue. Wist je dat het gebied zomaar Urkerland had kunnen heten? In 1944 leek het namelijk enige tijd die naam te worden. Ook Schokkerwaard, Urkerwaard en Nieuw Schokland werden als mogelijke opties overwogen. Uiteindelijk werd er gekozen voor Noordoostpolder naar de werknaam Noordoostelijke Polder uit het Plan Lely uit 1891.

De Noordoostpolder (WikiCommons/NASA's World Wind)
De Noordoostpolder (WikiCommons/NASA's World Wind)

Twitter neemt afscheid van zijn oude logo en introduceert een X

Twitter heeft een nieuw logo. Eigenaar Elon Musk en CEO Linda Yaccarino presenteerden het nieuwe bedrijfssymbool op Twitter. Het is de witte hoofdletter X op een zwarte achtergrond. Zowel Yaccarino als Musk toonden het nieuwe logo op hun profiel, terwijl de Twitter-vogel nog steeds op het platform verscheen. 

Zondag maakte Musk op het socialemediaplatform bekend dat hij het Twitter-logo zou veranderen. De baas van de fabrikant van elektrische auto's Tesla nam het concern afgelopen oktober over voor 44 miljard dollar. Als een van zijn eerste daden ontsloeg hij het management en de helft van het personeel om kosten te besparen.

Grote adverteerders plaatsten toen minder advertenties, niet in de laatste plaats omdat Musk weer gebruikers op het platform toeliet die eerder met extreme meningen de Twitter-richtlijnen hadden overtreden, waaronder de voormalige Amerikaanse president Trump.

Probeer dat eens in een dorp

Jason Aldean heeft momenteel een nummer 1 hit in de VS met het nummer Try That In A Small Town. Het nummer lijkt geschreven te zijn naar aanleiding van de "summer of love" en alle rellen die toen plaats vonden met blm en antifa. Het nummer is in mei uitgekomen, de bijbehorende clip is anderhalf week geleden gepubliceerd en veroorzaakt veel ophef.

Het nummer wordt inmiddels niet meer vertoond op Country Music Television.

Countryster, Sheryl Crow, beschuldigde Aldean ervan "geweld aan te moedigen".

Op Twitter wees de 46-jarige Aldean alle kritiek van de hand en noemde het "verdienstelijk" en "gevaarlijk".

De drie minuten durende clip bevat beelden van gemaskerde demonstranten, het gooien van molotovcocktails en een brandende Amerikaanse vlag. "Nou, probeer dat maar eens in een kleine stad, kijk hoe ver je komt", zingt Aldean.

Aldean ontkent dat zijn nieuwe videoclip een anti-Black Lives Matter-lied is dat burgerwachtgeweld promoot.

De video is opgenomen voor een gerechtsgebouw in Columbia, Tennessee. Critici merkten op dat daar een blanke menigte in 1927 een jonge zwarte man, Henry Choate,heeft opgehangen.

Oordeel zelf:


IndyCar-coureur Newgarden slaat dubbelslag met vijfde ovalzege op rij

Op de Iowa Speedway is zondagavond in de IndyCar Series de tweede race verreden van de double header aldaar. Net als zaterdagavond stonden er 250 rondjes op het programma op de uiterst korte oval, met dit keer een beduidend spannender race.

Will Power vertrok vanaf poleposition en had Scott McLaughlin naast zich, met David Malukas en Ed Carpenter op de wat verrassende tweede rij, voor Colton Herta, Graham Rahal, zaterdagwinnaar Josef Newgarden, veteraan Helio Castroneves, Scott Dixon en Marcus Ericsson - Rinus van Kalmthout vertrok vanaf plek veertien.

Power en McLaughlin waren goed weg, maar Ericsson kende een superstart: in no-time reed hij van de tiende naar de derde plek. Na de openingsfase kalmeerde het wat, tot Newgarden langs Power en McLaughlin naar de leiding reed - met name Power zakte gelijk flink weg, McLaughlin kon nog een beetje in de buurt blijven.

Na ruim vijftig ronden kwamen de mannen vooraan hun eerste pitstops maken, waarna Newgarden gewoon weer de leiding had, gevolgd door McLaughlin en - op forse afstand - Power. Niet heel veel later reed Agustin Canapino in het achterveld tegen de muur. Het bleef bij een soort stevig schampschot, maar dat was genoeg voor een caution en dus kwam vrijwel iedereen gelijk weer een pitstop maken.

Met Newgarden en McLaughlin voorop konden we weer door, na wat actie om plek drie gevolgd door Power, Ericsson en Dixon. Na ruim honderdvijftig ronden was de volgende caution een feit: Sting Ray Robb had net een pitstop gemaakt, maar een van zijn wielen zat niet goed vast en liep eraf, wat voor een nogal gevaarlijke situatie op de baan zorgde.

Newgarden, Power en Dixon kwamen geen stop maken, McLaughlin en O'Ward wel en met ruim tachtig ronden te gaan werd het groen weer gezwaaid. Een ronde of dertig later kwam ook Newgarden weer naar binnen, net als de rest van de top van het veld, inclusief een nieuwe stop voor McLaughlin. De tot dan grotendeels onzichtbare Felix Rosenqvist kende een topstop op een topmoment en zat ineens op plek twee, vlak achter leider Newgarden.

Rosenqvist had één echte kans, maar Newgarden sloeg die aanval af en kon daarna gewoon weer een gat slaan...tot Ryan Hunter-Reay tien ronden voor het einde een caution veroorzaakte door de muur te raken. Met nog maar drie ronden te gaan werd er ineens weer geracet, Newgarden, Rosenqvist, Power, McLaughlin en Alex Palou voorop.

Newgarden sloeg gelijk een fors gat, vooral achter hem werd flink geknokt. De tweede overwinning van het weekeinde kwam geen moment in gevaar voor de ongekroonde koning van Iowa, voor Power, Palou, Rosenqvist en McLaughlin - het was de vijfde ovalzege op rij voor Newgarden, alleen legendes AJ Foyt en Al Unser Sr kregen dat ooit voor elkaar. Van Kalmthout werd na een wat anonieme race uiteindelijk achttiende.

FOK! Wat een weer: de zomer is weg

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt en in het zuidoosten komen eerst nog enkele buien voor. Later in de ochtend kunnen er ook elders buien tot ontwikkeling komen. De wind draait naar westelijk en is meest matig, langs de kust mogelijk vrij krachtig.

Vanmiddag is het half tot zwaar bewolkt. Er komen buien voor, vooral in het oosten ook met onweer en kans op windvlagen van 50-60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt rond 20°C. De wind draait naar het noordwesten en is meest matig, langs de noordkust mogelijk vrij krachtig.

Vanavond wordt het van het noordwesten uit overwegend droog en breekt de zon vaker door. De noordwestelijke wind is meest matig en neemt landinwaarts geleidelijk af.

Komende nacht blijft het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 12°C. Er staat weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat een vrij krachtige wind uit het noordwesten. (Bron: KNMI)

Tot morgen!

Uitzicht op de Lebuinuskerk in Deventer voor de pont vertrekt (Foto: Pukeko)
Uitzicht op de Lebuinuskerk in Deventer voor de pont vertrekt (Foto: Pukeko)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

                                                                          

Prijzen bestaande koopwoningen in alle provincies lager

In het tweede kwartaal van 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen in alle provincies lager dan een jaar eerder. Dat was voor het eerst in ruim 9 jaar. Daarnaast waren er in bijna alle provincies minder woningtransacties. Voor alle woningtypen gold een daling van de prijzen en het aantal transacties. De prijsontwikkelingen zijn gebaseerd op de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Bestaande koopwoningen in Nederland waren in het tweede kwartaal van dit jaar 5,2 procent goedkoper dan in hetzelfde kwartaal van 2022. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2023 daalden de prijzen met 1,9 procent.

De prijzen waren in alle provincies lager dan een jaar eerder. De daling was met 8,7 procent het grootst in Utrecht en met 2,7 procent het kleinst in Zeeland. Ook ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 daalden in alle provincies de prijzen van bestaande koopwoningen.

In vrijwel alle provincies minder woningtransacties
Het aantal bestaande koopwoningen dat in Nederland van eigenaar wisselde in het tweede kwartaal van 2023 bedroeg 44 500. Dat was 6,1 procent minder dan een jaar eerder. In op een na alle provincies was het aantal woningtransacties lager. Met 16,1 procent was de daling het grootst in Limburg. De enige provincie waar meer bestaande koopwoningen van de hand gingen was Drenthe (0,6 procent).

Grootste prijsdaling in gemeente Utrecht
Ook in de vier grootste steden van Nederland waren de prijzen van bestaande koopwoningen lager dan in hetzelfde kwartaal van 2022. Utrecht noteerde in het tweede kwartaal van 2023 met 12,3 procent de grootste daling. Alleen in Rotterdam was de daling met 4,8 procent kleiner dan gemiddeld in Nederland. Daarnaast daalden in alle vier de steden de prijzen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2023.

Wat de woningtransacties in de vier grootste steden betreft is het beeld in het tweede kwartaal van 2023 wisselend. In Rotterdam en Utrecht gingen er minder woningen van de hand dan een jaar eerder, maar in Amsterdam en Den Haag meer. In het eerste kwartaal van 2023 lag in alle vier de steden het aantal transacties lager dan in hetzelfde kwartaal van 2022.

Prijsdaling appartementen opnieuw het grootst
Van alle woningtypen waren de prijzen en het aantal transacties lager dan een jaar eerder. Net als in het eerste kwartaal was in het tweede kwartaal van 2023 de prijsdaling het grootst bij de appartementen (-6,5 procent). Van vrijstaande woningen was de prijsdaling het kleinst (-4,3 procent), maar de daling van het aantal woningtransacties het sterkst. Het kleinst was de daling van het aantal transacties bij hoekwoningen.

Bosbranden blijven Rhodos teisteren

Op het Griekse eiland Rhodos zijn honderden brandweerlieden nog steeds bezig de zware bosbranden te bestrijden. De krachtige wind bemoeilijkt de werkzaamheden en zorgt ervoor dat het vuur zich verder verspreidt. Op dit moment verblijven duizenden evacués in noodopvanglocaties of op het vliegveld.

Er zijn geen gewonden gemeld als gevolg van de bosbranden. Sinds gisteren hebben al zeker 19.000 mensen hun huis of vakantieaccommodatie verlaten. 

Volgens de regering in Athene werden 16.000 mensen over land naar andere regio's vervoerd en 3.000 over zee vanaf de stranden. Het is de grootste evacuatieoperatie die ooit in Griekenland heeft plaatsgevonden.

Het kan nog dagen duren voordat de branden onder controle zijn. Er zijn momenteel drie branden in het zuiden en zuidoosten van Rhodos. Hitte en wind bemoeilijken het bluswerk. De brandweer probeert te voorkomen dat de vlammen zich verder naar het noorden verspreiden. Grote delen van centraal Griekenland, het grotere gebied van Athene en het schiereiland Peloponnesos worden momenteel ook getroffen door bosbranden.

Niet alle geëvacueerde toeristen willen het eiland verlaten. Zo'n vijftig Nederlandse geëvacueerde vakantiegangers hebben aangegeven hun vakantie voort te willen zetten op veilige delen van Rhodos volgens Tui. Corendon meldt dat er zo’n veertig Nederlanders al veilig per vliegtuig naar huis zijn vertrokken. Voor nog eens honderdenzestig andere vakantiegangers zoekt de reisorganisatie nog een passende oplossing.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.