Jong Oranje begint EK met gelijkspel tegen België

Nederland is het Europees kampioenschap onder 21 jaar begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen België. Oranje speelt zaterdag zijn tweede groepswedstrijd tegen Portugal, dat verrassend met 2-0 verloor van gastland Georgië.

Jong Oranje startte goed tegen Jong België. De ploeg van Erwin van der Looi kreeg in de beginfase een aantal goede kansen om de score te openen en via Kenneth Taylor was het dicht bij de openingsgoal, maar zijn inzet belande op de paal. Later was ook Brian Brobbey dicht bij de 1-0, alleen de spits kreeg de bal er niet in en in de rebound was ook Crysencio Summerville niet succesvol.

Na het goede begin zakte Nederland verder weg en kreeg België meer grip op de wedstrijd. Loïs Openda kreeg voor rust een opgelegde kans, maar stuitte op Bart Verbruggen. In de tweede helft zou de Nederlandse doelman zich vaker onderscheiden. Waar Jong Oranje een zeer slechte tweede helft speelde, behoedde Verbrugge Nederland voor een achterstand met meerdere knappe reddingen en uiteindelijk bleef het bij 0-0.

In de andere poulewedstrijd won Georgië verrassend van Portugal met 2-0 en gaat het gastland aan de leiding in de groep na één wedstrijd te hebben gespeeld.