FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 28 oktober 2022

Random Pics van de Dag #767

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Gaat Twitter drastisch veranderen door 'Chief Twit' Elon Musk?

Twitter is nu eigendom van Elon Musk. Kort voordat de door een rechtbank gestelde deadline afliep, neemt de Tesla-baas het platform over. Hij wachtte niet lang met de eerste ontslagen in de directie. 

Ook topmanager Vijava Gadde die de strijd op Twitter aanging met haatzaaiende uitlatingen en desinformatie op Twitter aanging kon vertrekken. Allen gingen uiteraard weg met een miljoenenbedrag. 

Musk rechtvaardigde zijn aankoop omdat de vrijheid van meningsuiting heilig voor hem is. Hij wil ex-president Donald Trump weer toelaten op het platform en vrijdagmiddag liet hij Kanye West weer op zijn geschorste account. De vrijheid van meningsuiting schijnt echter niet te gelden voor zijn werknemers, wie klaagt over de werkomstandigheden in één van de Tesla fabrieken kan vertrekken. 

Aangezien Twitter tot nu toe niet echt een goudmijn is gebleken zal Musk toch adverteerders tevreden moeten zien te houden als hij iets van zijn investering terug wil zien. Musk schreef in een open brief aan adverteerders dat Twitter geen "plaats van verschrikking" mag worden waar alles mag worden gezegd zonder enige gevolgen. Het platform moet "warm en gastvrij zijn voor iedereen", schreef hij. 

Denk jij dat Twitter drastisch gaat veranderen na aankoop door Musk? 

Elon Musk koopt Twitter (Afbeelding-Pixabay)
Elon Musk koopt Twitter (Afbeelding-Pixabay)

Minder coronapatiŽnten in het ziekenhuis

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt bedroeg vrijdag 1.040, het laagste aantal in drie weken. Op 7 oktober was het met 962 voor het laatst lager dan nu. Het totale aantal ziekenhuisklanten met corona ging vrijdag met 68 omlaag ten opzichte van donderdag, de grootste daling sinds eind juli. Zo meldt Skipr

Op de intensive cares (IC’s) worden nu 53 mensen met corona behandeld, op de verpleegafdelingen 987. Dat valt op te maken uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De cijfers van het LCPS maken geen onderscheid tussen mensen die wegens coronaklachten zijn opgenomen en mensen die andere problemen hebben en toevallig ook besmet bleken. 

Rock & Roll-icoon Jerry Lee Lewis (87) overleden

Het wereldberoemde rock-’n-rollicoon Jerry Lee Lewis is overleden. ‘The Killer’ stierf vanochtend thuis op 87-jarige leeftijd.

Jerry Lee Lewis, geboren op 29 september 1935,  was een Amerikaanse country- en rock-'n-rollzanger en pianist.

Hij was een van de pioniers van de rock-'n-roll, en kreeg daarom in 1986 als een van de allereerste artiesten een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame.

Vanwege zijn pionierschap voor de rockabilly kreeg hij ook in die Hall of Fame een eervolle vermelding. Verder werd hij opgenomen in de Mississippi Musicians Hall of Fame en in de Memphis Music Hall of Fame.

Zijn stijl was uniek en onnavolgbaar. Toen hij 13 was, trad hij voor de eerste keer op bij een lokale Forddealer. Zijn vader Elmo ging rond met de hoed en haalde dertien dollar op, wat in 1948 veel geld voor het arme gezin was, dat intussen van Ferriday naar Black River was verhuisd. Met zijn vijven (pa, ma, Jerry, zus Frankie Jean en zus Linda Gail) woonden ze er in een erbarmelijke "schuur", een huisje dat niet groter was dan één kamer. Jerry Lee had trouwens nog een oudere broer, maar deze was op achtjarige leeftijd voor zijn ogen doodgereden door een dronken bestuurder. Naarmate Jerry Lee ouder werd (14-15 jaar), schuimde hij de Mississippidelta af om er in kroegen en ruige honky-tonky-bars op te treden.

In 1957 brak hij door bij het grote publiek met Whole Lotta Shakin' Goin' On. Andere hits van de Killer als High School Confidential, Great Balls of Fire, Breathless en You Win Again volgden in snel tempo.

Het turbulente privéleven van Lewis werd tot 1958 succesvol uit het licht van de schijnwerpers gehouden. In dat jaar kwam de Britse pers er tijdens een tournee achter dat de derde vrouw van de toen 22-jarige artiest, Myra Gale Brown, pas dertien jaar oud was, en ook nog eens een achternicht van Lewis. De publiciteit veroorzaakte veel tumult, en zijn Britse tournee werd al na drie optredens gestaakt. Het schandaal achtervolgde Lewis toen hij weer naar de Verenigde Staten terugkeerde, met als gevolg dat hij nagenoeg uit de muziekwereld verdween. De enige hit die hij in die periode had was een cover van het nummer What'd I Say van Ray Charles in 1961.

Zijn populariteit in Europa herstelde weer iets, met name in Groot-Brittannië en Duitsland midden jaren zestig. Op 5 april 1964 nam hij in Hamburg een live-album op samen met de Nashville Teens (overigens afkomstig uit Weybridge, Surrey, Engeland). Dit album, Live at the Star Club, Hamburg, wordt algemeen als een van de beste live rock-'n-rollalbums aller tijden beschouwd. Een Britse recensent zou jaren later zelfs zeggen dat de Stooges en de Sex Pistols er maar bleekjes bij afstaken.

VS: behouden de Democraten de meerderheid na de midterms?

De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten (midterms) worden een nek-aan-nekrace volgens oud-Biden-campagnemedewerker Valerie Nauta. De vraag is of Biden begin november genoeg steun krijgt voor zijn gevoerde beleid in de laatste twee jaar. Meer hierover bij WNL

Bij de midterms, gaat de Amerikaanse bevolking naar de stembus om een nieuw Congres te kiezen, dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, vergelijkbaar met onze Eerste en Tweede Kamer. “Onder Biden hebben de Democraten het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in handen, maar in de Senaat is de meerderheid erg klein”, zegt Nauta.

De Democraten hebben op dit moment 222 zetels in het Huis van Afgevaardigden, de Republikeinen maar elf minder. In de Senaat is de zetelverdeling 50 tegen 48 in het voordeel van de Republikeinen. Twee zetels in de Senaat zijn voor onafhankelijke leden en vicepresident Kamala Harris heeft de mogelijkheid als voorzitter in het geval van een gelijk aantal stemmen van senatoren om ook een stem uit te brengen.

Lichtshow op giga reuzenrad trekt veel bekijks

De Achterhoek wordt geregeld getrakteerd op een gigantische lichtshow. Dat trekt veel bekijks. Wat is dat eigenlijk? Het verkeer op de N18 ter hoogte van Neede ziet geregeld de lichtjes schitteren. Het gaat om een lichtshow op een reuzenrad van 70 meter hoog, dat wordt gebouwd door KMG Rides in Neede. Het is het grootste en hoogste project ooit voor dit bedrijf. Omroep Gelderland ging kijken. 

Urker vissers redden Britse kajakker die dagenlang overleefde op boei

Urker vissers van de kotter Madeleine hebben donderdagmorgen een Britse kajakker gered van een boei bij de Le Colbart-bank in het Kanaal. De man zou al sinds 15 oktober zijn vermist en had zich in leven gehouden door mossels, wier en krabben te eten die op de boei zaten, zegt schipper Teunis de Boer in het Reformatorisch Dagblad.

De Madeleine, die officieel is geregistreerd in Boulogne, trof de man rond 11 uur aan. "Ik was mijn elektronische logboek aan het invullen en zocht naar de boei die de bank markeert", zegt De Boer. Hij pakte een verrekijker en zag iemand in zwembroek op de boei zitten.

De schipper zegt tegen de NOS dat hij zijn ogen niet kon geloven: "Ik heb toen een geluidssignaal gegeven om te laten zien dat ik hem had gezien. Er stond best veel stroom, dus toen zijn we met de kop in stroom ernaartoe gevaren. Toen we een metertje of tien van de boei waren gooiden we reddingsboeien in het water. Die heeft-ie te pakken gekregen."

De kajakker werd aan boord gehaald en was er slecht aan toe. "Wij hebben een lichaamstemperatuur van 26 graden gemeten. Praten ging moeilijk, hij zei dat hij misselijk was", aldus de Urker schipper. De geredde man had ook enorme dorst. De Franse kustwacht heeft eerst met een helikopter een arts aan boord gebracht. Later is de kajakker met de helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de kajakker gaat is onbekend.

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor masturberen in de trein

De rechtbank Noord-Holland heeft een 26-jarige man veroordeeld voor twee keer masturberen in de trein in het bijzijn van jonge vrouwelijke medepassagiers. Dat gebeurde op 4 juni en 16 mei 2022 op station Hoorn. Twee van de slachtoffers waren minderjarig.

De man krijgt een taakstraf van 60 uur opgelegd en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand met een proeftijd van drie jaar. Voor vijf andere incidenten is de man vrijgesproken.

De incidenten
De man heeft bekend dat hij meerdere keren in het bijzijn van vrouwen heeft gemasturbeerd. Hij zei dat hij steeds bewust ervoor koos om dit in een stilstaande trein te doen. Zo kon hij de trein snel verlaten als een vrouw negatief op hem reageerde. Ook gaf de man aan dat hij vanaf ongeveer zijn 16e jaar al de behoefte voelde om zich in het openbaar af te trekken. Hij is hier na een veroordeling in 2018 voor behandeld, maar dit voorjaar kwam de behoefte toch sterk terug.

Van zeven incidenten die op de zitting werden besproken, heeft de verdachte er twee bekend.

Op 4 juni 2022 zat de man in een treincoupé op station Hoorn. Daar zaten ook twee meisjes. Het jongste meisje van 11 jaar lag te slapen op de schoot bij het oudste meisje. De man haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek en begon zich in het zicht van het oudste meisje af te trekken. Toen het meisje dit zag, stond zij op en zei hier wat van tegen de man. Daardoor werd het jongste meisje wakker. Op dat moment zagen de beide meisjes de man klaarkomen. Direct daarna verliet hij de trein.

Op zitting verklaarde de man dat hij zich had gericht op het oudste meisje. Het andere meisje kon hij niet goed zien, omdat zij met haar rug naar hem toe lag. Hij wist niet dat zij nog zo jong was.

Ook op 16 mei 2022 heeft de man zich afgetrokken in het bijzijn van een jonge vrouw. Dit gebeurde eveneens in de stilstaande trein op station Hoorn.

Oordeel rechtbank
De politierechter vindt dat het ernstige en nare feiten zijn. Verschillende jonge vrouwen zijn ongewild met zijn handelingen in de trein geconfronteerd. Daarbij heeft de man geen rekening gehouden met hoe dit voor de vrouwen moet zijn geweest. Zij voelden zich op dat moment bang en overdonderd door zijn gedrag. Een van de vrouwen durfde na het incident een periode niet meer met de trein te reizen. Deze incidenten hebben ook geleid tot veel onrust in de samenleving.

Bij de strafbepaling heeft de politierechter er rekening mee gehouden dat de man zowel bij de politie als op zitting open en eerlijk is geweest. In zijn nadeel is rekening gehouden met eerdere vergelijkbare veroordelingen. Tijdens de proeftijd moet de man zich melden bij de reclassering en zich laten behandelen bij de  GGZ. Deze behandeling is inmiddels al op eigen initiatief gestart.

Vrijspraak
Van vijf andere vergelijkbare incidenten die hem ten laste zijn gelegd, wordt hij vrijgesproken. Hoewel deze incidenten zich, op één na, ook afspeelden in een stilstaande trein bij station Hoorn, kon op basis van alleen de signalementen niet worden vastgesteld dat deze verdachte hierbij betrokken was.

Vaker zeldzame bijwerking na corona-vectorvaccin dan na mRNA-vaccin

Het covid-19 vectorvaccin van AstraZeneca geeft een dertig procent hogere kans op de zeldzame bijwerking trombocytopenie, ofwel te weinig bloedplaatjes, vergeleken met het covid-19 mRNA-vaccin van Pfizer. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC, verschenen in The BMJ.

Aanleiding voor de studie waren meldingen bij de geneesmiddelautoriteiten van trombose gecombineerd met lage bloedplaatjes als bijwerking van de covid-19 vectorvaccins van AstraZeneca en Janssen.

Ondanks de zeldzaamheid – enkele gevallen na miljoenen vaccinaties – was het reden voor het Europees Geneesmiddelenbureau EMA om de wetenschappelijke wereld te vragen uit te zoeken hoe dit zit. Onderzoekers onder leiding van prof. Daniel Prieto-Alhambra van de Universiteit van Oxford en de afdeling Medische Informatica van het Erasmus MC pakten de handschoen op.

Miljoenen inwoners
De onderzoekers gebruikten gegevens van miljoenen inwoners van Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten om het risico op twee groepen zeldzame bijwerkingen van covid-19-vaccins te vergelijken. Het gaat om trombose gecombineerd met lage trombocytopenie (TTS) en om andere aandoeningen gerelateerd aan verstoorde bloedstolling (thromboembolic events). Het is de eerste studie die de vaccins van AstraZeneca, Janssen, Moderna en Pfizer rechtstreeks met elkaar vergelijkt. Eerder werden niet-gevaccineerde personen vergeleken met gevaccineerde personen.

De belangrijkste bevinding is dat het vaccin van AstraZeneca een dertig procent hogere kans geeft op trombocytopenie, ofwel te weinig bloedplaatjes, vergeleken met het vaccin van Pfizer. Ook vonden de onderzoekers wat ze noemen een trend richting een verhoogd risico op trombose gecombineerd met lage bloedplaatjes (TTS) bij het Janssen-vaccin vergeleken met de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna.

‘Van dit laatste resultaat zijn we minder zeker, omdat we te weinig gevallen zagen in onze dataset. Dat zegt iets over de zeldzaamheid van de bijwerking, want we hebben gegevens gebruikt van miljoenen gevaccineerden’, zegt Prieto-Alhambra.

Type vaccin
Sowieso gaat het om zeer zeldzame bijwerkingen, benadrukt Prieto-Alhambra. "Dertig procent hogere kans op trombocytopenie klinkt veel, maar volgens onze data gaat het in absolute getallen om een stijging van enkele tientallen mensen op miljoenen gevaccineerden."

De verschillen tussen de vaccins hebben volgens hem waarschijnlijk te maken met het type vaccin. AstraZeneca en Janssen zijn zogeheten vectorvaccins en Moderna en Pfizer zijn mRNA-vaccins. Deze twee typen vaccins werken op een verschillende manier. "Het lijkt erop dat vectorvaccins een hoger risico hebben op deze bijwerkingen, maar hoe dat precies zit is lastig te onderzoeken vanwege de zeldzaamheid."

Geen gevolgen herhaalprik
Voor geneesmiddelautoriteiten en de vaccinproducenten is het belangrijk dat deze resultaten bekend zijn. "Vectorvaccins zijn gemakkelijk aan te passen. Dus voor eventuele toekomstige pandemieën waar deze vaccins weer van pas komen, is het goed om rekening te houden met deze zeldzame bijwerkingen." Voor de Nederlandse situatie hebben de resultaten geen directe gevolgen. Voor de herhaalprik worden namelijk geen vectorvaccins gebruikt.

NVWA treft illegale pesticiden en hennepkwekerij aan in woning

In een Rotterdamse woning hebben de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de politie illegale gewasbeschermingsmiddelen en een hennepkwekerij aangetroffen. Dat gebeurde tijdens een bezoek aan de woning op dinsdag 25 oktober. De NVWA heeft de gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen en laten vernietigen. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inspecteurs troffen op verkoopsites herhaaldelijk advertenties aan voor niet toegestane middelen. Het ging steeds om dezelfde verkoper. Omdat de verkoper een schuilnaam gebruikte, heeft de NVWA hem via Marktplaats gewaarschuwd direct te stoppen met de verkoop. Ook heeft de NVWA zijn advertenties laten verwijderen. Maar de verdachte stopte niet en plaatste nieuwe advertenties. Daarop startte de NVWA een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Tijdens dat onderzoek heeft de NVWA de identiteit van de verdachte achterhaald.

Onderzoek
Inspecteurs en rechercheurs van de NVWA bezochten vervolgens de woning van de verdachte. Daar troffen zij 36 verpakkingen met in Nederland niet toegelaten middelen tegen schimmels, spint en insecten aan. Omdat bekend is dat de aangeboden middelen o.a. in de hennepteelt gebruikt worden, nam ook de politie deel aan de actie. Politiemensen stuitten in de woonkamer op een hennepkwekerij met zo'n 100 planten.

Tijdens het onderzoek kwamen 2 afnemers van de verdachte in beeld. Ook deze afnemers zijn bezocht door de NVWA. Bij 1 van hen troffen inspecteurs en rechercheurs 3 verpakkingen met bij de verdachte gekochte illegale middelen aan. Deze afnemer bleek ook middelen te hebben gekocht bij een andere verkoper. Bij een bezoek aan deze verkoper trof de NVWA nog eens 20 verpakkingen met diverse middelen aan. Alle middelen zijn in beslag genomen en vernietigd. Tegen de verkopers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Misdaad mag niet lonen
De NVWA onderzoekt ook hoe lang de verdachte de illegale middelen heeft verkocht en hoeveel hij daarmee heeft verdiend. Na een veroordeling door de rechtbank kan het geld dat is verdiend met illegale activiteiten daardoor worden afgepakt. Want misdaad mag niet lonen.

Risico niet toegelaten middelen
In Nederland mogen alleen in ons land toegelaten gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt. Bij de toelating wordt ook vermeld hoe het middel gebruikt moet worden. Toegelaten middelen zijn uitgebreid getoetst op mogelijke schadelijke effecten voor het milieu, de volksgezondheid en de arbeidsomstandigheden van de gebruiker. Door het gebruik van niet toegelaten middelen of het onjuist gebruik van toegelaten middelen kan er gevaar ontstaan voor mens, dier en milieu.

Poetin geeft het Westen opnieuw de schuld: 'spelen een bloederig en smerig spel'

In de oorlog tegen Oekraïne blijft Rusland zich richten op de confrontatie met het Westen.

Tijdens een evenement in Moskou benoemde de Russische president Poetin de wereldwijde crisis en gaf hij westerse landen hiervan de schuld. Met het oog op een eventuele escalatie van de situatie in Oekraïne beschuldigde hij het Westen van het spelen van een gevaarlijk, bloederig en smerig spel. Vroeg of laat zal het Westen echter met Rusland moeten praten over een gemeenschappelijke toekomst. Rusland is klaar voor een dialoog met Oekraïne, maar Kiev wil niet aan de onderhandelingstafel zitten. Het probleem kan eenvoudig worden opgelost door de VS er bij Oekraïne op aan te dringen vredesbesprekingen te houden volgens Poetin. 

Een woordvoerder van de Amerikaanse regering zei dat de toespraak van Poetin weinig nieuws bevatte en niet aangeven dat Rusland zijn strategische doelen heeft gewijzigd.

Kadyrov bevestigt hoge verliezen onder Tsjetsjeense troepen in OekraÔne

De heerser van de Russische republiek Tsjetsjenië, Kadyrov, heeft grote verliezen onder zijn soldaten in Oekraïne bevestigd.

23 strijders werden gedood en 58 gewond, zei Kadyrov op telegram. De Oekraïense generale staf sprak afgelopen dinsdag over meer dan 100 dode Tsjetsjeense soldaten. Ze zouden zijn gedood tijdens het Oekraïense tegenoffensief in de door Rusland bezette regio Cherson.

Kadyrov stuurde in februari Tsjetsjeense troepen naar Oekraïne. Hij uitte herhaaldelijk kritiek dat het Russische leger daar niet daadkrachtig optreedt.

Toenemende dieselprijs zorgt voor massale verkoop auto's, ver onder vraagprijs

Particulieren willen massaal van hun dieselauto af. Ze vrezen dat de prijs van diesel nóg verder op zal lopen. De dieselauto lijkt daarmee voorgoed te verdwijnen uit Nederland. Zo meldt het AD (Premium).

De dieselprijs ligt al enige tijd boven de benzineprijs. Door het komende embargo op Russische olie wordt er naast een nog hogere prijs een forse terugloop aan beschikbare diesel verwacht. 

OM eist ook taakstraf tegen zoon (16) Glennis Grace

Het Openbaar Ministerie heeft tegen de zoon (16) van zangeres Glennis Grace een taakstraf van 120 uur waarvan 40 uur voorwaardelijk geëist. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging in een supermarkt aan de Westerstraat. Tegen Grace zelf werd eergisteren nog een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar geëist. Zo meldt AT5

Het incident vond plaats op 12 februari. De zoon zou eerder die dag een e-sigaret hebben gerookt in een supermarkt aan de Westerstraat. De jongen werd hierop aangesproken door het personeel van de supermarkt en zou hardhandig de winkel zijn uitgezet. 

Later die avond zou Glennis Grace met een groep bekenden naar de supermarkt zijn gegaan om verhaal te halen. Daarbij ontstond een vechtpartij waarbij meerdere medewerkers van de supermarkt werden geschopt en geslagen. Ook de zoon van Grace zou hierbij betrokken zijn geweest.

Naast de taakstraf eist het OM een leerstraf van 35 uur, waarin de zoon een training krijgt om zijn agressie onder controle te houden. Ook wil het OM dat de jongen een contactverbod met de aangevers en een locatieverbod in de supermarkt krijgt. In beide gevallen zou de looptijd daarvan een jaar moeten zijn.

Ook een 15-jarige vriend van de jongen moest vandaag voorkomen op verdenking van openlijke geweldpleging. Tegen hem eist justitie een lagere taakstraf van 50 uur, omdat hij minder strafbare feiten zou hebben gepleegd.

Details van parkourgameplay van Forspoken

Square Enix en Luminous Productions hebben het eerste deel uitgebracht van een driedelige video-serie over de gameplay-mechanics van de action-RPG Forspoken. De eerste video in de serie gaat in op de magische parkour- en verplaats-mogelijkheden van Frey Holland, naast de diverse spreuken die ze kan gebruiken.

De volgende video in de serie heet Forspoken – Deep Dive | Magic Combat. Deze video verschijnt op 3 november en gaat dieper in op de fundamenten van Frey’s magische vechtvaardigheden. Ontdek meer over de soorten magie, aanvallen en upgrades die spelers kunnen ontgrendelen voor de strijd tegen de vele verschillende vijanden die Frey tijdens haar reis zal tegenkomen.

De laatste video, Forspoken – Deep Dive | Exploring Athia, verschijnt op 10 november en toont quests, uitdagingen en andere activiteiten die spelers in de wereld van Athia kunnen vinden en voltooien.

Forspoken verschijnt op 24 januari 2023 tegelijk voor PlayStation 5 en pc (via Steam, Epic Games Store of Microsoft Store), en is nu beschikbaar voor pre-orders. De Forspoken: In Tanta We Trust Story DLC verschijnt in de zomer van 2023.

Maandag T-Day?

Vandaag, vrijdag 28 oktober, schijnt Elon Musk (eindelijk) Twitter gekocht te hebben. Goed nieuws, uiteraard.

Zelfs de 45e president van de Verenigde Staten reageerde op het nieuws.

Of Trump zich aan zijn eerdere uitspraak, dat hij niet terug zou keren, gaat houden, is nog onbekend. Aangezien het een (ex-)politicus betreft, is alles mogelijk.

FOK! Wat een weer: erg warm voor de tijd van het jaar

herfstbanner

Vanochtend zijn er perioden met zon en is het droog. Er staat een matige zuidenwind.

Vanmiddag is het half bewolkt en blijft het droog. Het is warm tot zeer warm met een maximumtemperatuur die uiteenloopt van 19°C in het noordwesten tot plaatselijk 24°C in het zuidoosten. De wind waait eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten en is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.

Vanavond zijn er opklaringen en blijft het droog. Er staat een matige wind uit het zuidwesten.

Komende nacht is er meer bewolking maar blijft het op de meeste plaatsen droog. Met name in het noorden en midden kan er mist ontstaan. Het koelt af naar 10°C in het noorden en 14°C in het zuiden. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige zuidoostenwind. (Bron: KNMI)

Op een gr (Foto: qltel)
Auf einem großen Pilz, rot mit weißen Punkten.. (Foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!

Overwintering in Europa League ver weg voor Feyenoord na nederlaag in Graz

Feyenoord heeft donderdag met 1-0 verloren van Sturm Graz. In Oostenrijk werd het 1-0 voor de thuisploeg, waardoor de Rotterdammers volgende week van Lazio Roma moet winnen om kans te houden op een vervolg in de Europa League.

Feyenoord had in het thuisduel tegen Sturm Graz nog met 6-1 gewonnen van de Oostenrijkers en ook in de eerste helft was de ploeg van Arne Slot de betere, maar wisten de kansen niet te benutten. In de tweede helft ging het bij Feyenoord minder en kreeg Sturm Graz meer kansen. Toch leek het 0-0 te blijven in Oostenrijk, maar in de 94ste minuut maakte Otar Kiteishvili de enige treffer van de avond.

Door de nederlaag tegen Sturm Graz staat Feyenoord nu derde in de poule en moet het volgende week tegen Lazio Roma winnen om kans te maken om door te gaan in de Europa League. Lazio wist eerder op de avond te winnen van FC Midtjylland.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1306
special
Random Pics van de Dag #1305
special
VrijMiBabes #214 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1304
review
Senua's Saga: Hellblade II
review
Doctor Who - The Legend of Ruby Sunday: de eerste helft van de seizoensfinale roept net zo veel vragen op als er worden beantwoord
©FOK.nl e.a.