FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 3 april 2022

Oekraïense vluchtelingen opgevangen in pipodorp van Speelstad Oranje

Raadsleden in de gemeente Midden-Drenthe zijn verbaasd over het idee om Oekraïense vluchtelingen op te vangen in het pipodorp achter Speelstad Oranje. Ondernemer Amresh Bajnath zegt daar zo'n 1.200 tot 1.400 opvangplaatsen te kunnen realiseren. Inmiddels zijn er al  zo'n twintig vluchtelingen gearriveerd in het  voormalige recreatiepark.

Het nieuws heeft ondertussen D66 raadslid Arnoud Knoeff bereikt. Hij spreekt van chantage. "Het gaat allemaal om geld", zegt Knoeff.

Slowakije: 'Als het moet, betalen we in roebels voor ons gas'

De Slowaakse minister van Economische Zaken en vice-premier, Richard Sulik, betaalt liever roebels voor gasimport dan zijn eigen economie schade toe te brengen. Hij zei op televisie: "Het gas mag niet worden afgesloten. Daarom zeg ik, ook al lijkt dat voor sommigen misschien te pragmatisch: als de voorwaarde is om in roebels te betalen, dan betalen we in roebels." Volgens Sulik kan de Slowaakse industrie niet zonder Russisch gas.

Sulik veroordeelde de eis van Rusland om de invoer van gas in roebels te betalen als een schending van bestaande contracten. Hij wees er echter op dat Slowakije momenteel 85 procent van zijn gasbehoefte uit Rusland haalt. Er wordt gewerkt aan het verminderen van deze afhankelijkheid, onder meer door de invoer van vloeibaar gas. Het zal echter jaren duren voordat de techniek in het land zover is om Russisch gas volledig te vervangen, zei Sulik.

Aleix Espargaro in 200e MotoGP-race éindelijk de beste, elke MotoGP-coureur heeft zege

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo in Argentinië is de Grand Prix van Argentinië zondag ook in de MotoGP afgewerkt. Dat leverde een fantastische en emotionele overwinning op, zowel voor de rijder als voor het team.

Aleix Espargaro vertrok vanaf een voor Aprilia historische poleposition, Jorge Martin en de verrassende Luca Marini stonden ernaast. Pol Espargaro, Maverick Viñales en Fabio Quartararo vertrokken vanaf rij twee, voor Alex Rins, Joan Mir en Johann Zarco.

Martin kende een dijk van een start en nam de leiding in handen, aanvankelijk kon alleen Aleix Espargaro een beetje volgen. Pol Espargaro duelleerde met Marini om plek drie, voor Rins, Mir, Viñales, Takaaki Nakagami, Brad Binder en WK-leider Enea Bastianini.

Zarco gleed na een handvol ronden onderuit, terwijl Martin en Aleix Espargaro voorin een gat hadden geslagen naar Pol Espargaro en de Suzuki's van Rins en Mir. Daar wist Rins zich los te rijden van zijn teamgenoot, met tien ronden te gaan maakte Bastianini wat verder naar achteren een fout: hij verloor een handvol plekken.

Het duel om de winst ging ondertussen gezellig door: acht ronden voor het einde deed Aleix Espargaro een poging, maar dat werd gevolgd door een foutje en dus sloeg Martin terug. Dat lukte een ronde later niet nog eens en dus hadden we een nieuwe leider, met Rins nog steeds op plek drie.

Als enige van de 24 coureurs in de MotoGP had Aleix Espargaro nog nóóit in zijn leven een Grand Prix gewonnen, in geen enkele klasse, maar na een geweldig optreden kwam daar uitgerekend in zijn 200e MotoGP-race - en zijn 283e Grand Prix - éindelijk een einde aan: Aleix pakte een prachtige overwinning, voor Martin en Rins, en Aprilia kon haar eerste MotoGP-zege ooit vieren.

Moto2-race Argentinië prooi voor Vietti, Bendsneyder ruim in de punten

De Grand Prix van Argentinië in de Moto2 heeft weer eens wat Nederlandse punten opgeleverd. De strijd om de overwinning was uiteindelijk wat minder spannend, maar al met al was de race op het Autódromo Termas de Rio Hondo weer uitstekend.

De poleposition was voor het eerst voor toptalent Fermín Aldeguer, die Augusto Fernandez en Tony Arbolino naast zich had. Rij twee werd gevormd door Albert Arenas, Jake Dixon en Celestino Vietto, op rij drie stonden Somkiat Chantra, Ai Ogura en Bo Bendsneyder en de tweede Nederlander, rookie Zonta van den Goorbergh, stond zeer knap op plek veertien.

Al in de eerste bocht schoof Fernandez na een slechte start onderuit, samen met Manuel Gonzalez, terwijl Bendsneyder en Van den Goorbergh prima vertrokken en Aldeguer de leiding in handen nam, voor Vietti en Arbolino. In ronde twee ging Van den Goorbergh ook onderuit, waarmee zijn eerste puntenfinish in het water viel.

Vietti nam de eerste plek snel over van Aldeguer, waarna ze wat afstand namen van Chantra, die een door Aron Canet en Arbolino geleidde groep achter zich aan had. Na zeven ronden ging Aldeguer er met een harde klap af, na een tik van Vietti. Chantra voegde zich bij de leider en nam plek één zelfs even over, maar moest al snel toch weer wat afhaken.

Met vier ronden te gaan reed Vietti voorop, Chantra volgde en Ogura streed met Canet om de derde plek. De overwinning ging zo uiteindelijk met overtuiging naar Vietti, Chantra was dolgelukkig met plek twee en Ogura klopte Canet in de strijd om de derde podiumplek. Bendsneyder reed een keurige race en sleepte een prima negende plek binnen.

Uitslag Cambuur Leeuwarden - NEC

In de Eredivisie heeft NEC een zege geboekt op Cambuur Leeuwarden. In Friesland won de ploeg uit Nijmegen met 1-2.

NEC kende een droomstart en kwam al na twee minuten op voorsprong, Okita scoorde de openingstreffer. Lang duurde de voorsprong echter niet, tien minuten later kwam Cambuur langszij dankzij Paulissen. In de rest van de eerste helft had de thuisploeg het overwicht en kreeg het ook kansen, een schot van Kallon werd gekeerd door Branderhorst en Uldrikis kopte voorlangs.

In de tweede helft was het NEC wat voor het meeste gevaar zorgde. Een schot van Okita werd gekeerd door keeper Bos die ook een eigen doelpunt van Schmidt voorkwam. Op een snoeihard schot van Vet was de keeper echter kansloos. 

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 2

N.E.C. Nijmegen

 11' Paulissen    2' Okita
 78' Vet
 
 Gele kaart: Uldrikis, (sc Cambuur Leeuwarden), Bronkhorst, Bruijn, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
P.Bos
Schmidt
Mac-Intosch (Doodeman/87)
Schouten (Tol/87)
Bangura
Paulissen
Hoedemakers (Ter Heide/21)
Jacobs (Breij/70)
Joosten (Sambissa/70)
Uldrikis (Smit/ 59)
Kallon
  Branderhorst
Bronkhorst
Guth
Márquez
Odenthal
El Karouani (Verdonk/ 70)
Schöne
Bruijn (Vet/63)
Mattsson (Duelund/70)
Tavsan
Okita (Akman/87)

Garcia na spannend slot naar Moto3-zege in Argentinië

Op het Autódromo Termas de Rio Hondo in Argentinië is zondag het ingekorte Grand Prix-weekeinde bij de motoren geopend. Nadat er op vrijdag geen actie was - het laatste vrachtvliegtuig kwam pas zaterdagochtend uiterst vroeg aan - bleef het bij twee dagen, de Moto3 opende zondag de racedag.

Sergio Garcia opende het bal vanaf poleposition en met Ayumu Sasaki en Izan Guevara naast zich, Riccardo Rossi, de verrassende Joel Kelso en Daniel Holgado vertrokken vanaf rij twee en op de derde rij stonden Xavier Artigas, Andrea Migno en Tatsuki Suzuki.

Sasaki pakte al snel de long-lap-penalty vanwege een aanvaring in de vorige race, Guavara nam in de openingsfase de leiding in handen en Garcia volgde, voor Rossi, Artigas, Holgado en Moreira. Na een handvol ronden ging Artigas onderuit, terwijl Guevara en Garcia langzaam een klein gaatje sloegen.

Dat gaatje werd ook weer dichtgereden, Masia en Migno voerden de groep achtervolgers aan. Terwijl Guevara, Garcia, Masia, Migno en Moreira zich los hadden gereden van de rest werd het kopgroepje ontdaan van één van de vijf: Guevara's machine gaf uit het niks de geest.

Met zes ronden te gaan kegelden Masia en Migno elkaar in duel om plek twee onderuit, wat Migno een tik op de helm door Masia opleverde. Garcia hield ondertussen de leiding in handen, Foggia en Tatsuki Suzuki volgden met Sasaki en Rossi achter zich aan.

In de laatste ronde schoven Foggia en Suzuki voorbij Garcia, maar in de allerlaatste bocht sloeg de Spanjaard toch terug: Garcia pakte de winst, Foggia werd tweede en Sasaki schoof in de laatste bocht nog langs Suzuki naar de derde podiumplek. Voor de tweede Japanner was er zelfs een vierde plek: Suzuki was buiten de baan gekomen en werd een plek teruggezet, dus Foggia werd vierde.

Van der Poel wint voor de tweede keer Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft voor de 2e keer de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Tadej Pogacar maakte bij zijn debuut indruk op alle hellingen, maar moest in de sprint afleggen tegen de Nederlander. Dylan van Baarle maakte het Nederlandse feest door als tweede te eindigen. Pogacar moest genoegen nemen met een vierde plaats. 

Vrij vroeg in de wedstrijd kregen negen renners de ruimte van het peloton, met daarbij twee Nederlanders Taco van der Hoorn (Intermarché), Mathijs Paasschens (Bingoal). De twee hadden het gezelschap van Stan Dewulf (AG2R), Sébastien Grignard (Lotto-Soudal), Lindsay De Vylder (Sport Vlaanderen), Manuele Boaro (Astana), Luca Mozzato (B&B), Tom Bohli (Cofidis), Max Kanter (Movistar). De voorsprong van de kopgroep liep op naar iets dan vier minuten, maar dankzij het werk van de ploegen van de favorieten liep de voorsprong gestaag terug.

Op de Molenberg zorgde Nathan van Hooijdonck (Jumbo-Visma) en Jonas Koch (Bora-hansgrohe) voor de eerste serieuze tegenaanval, waarna op de Berendries een groep van elf, met onder meer schaduwfavoriet Mads Pedersen, wegreed van het peloton. Op de Valkenburg zouden ze aansluiten bij Van Hooijdonck en Koch.

De achtervolgende groep van elf had richting de tweede keer de Oude Kwaremont een mooie voorsprong op het peloton, maar daar liet Pogacar voor het eerst deze wedstrijd zijn klasse zijn. De 23-jarige Sloveen reed in een ruk het gat dicht naar de groep van Pedersen. De Paterberg maakte de afvallingskoers nog wat groter, maar de Koppenberg zorgde voor nieuwe verschillen. Van der Poel en de verassende Valentin Madouas kon Pogacar daar alleen volgen en reden naar naar Dylan van Baarle en Fred Wright toe, die even daarvoor waren weggereden.

Het verschil was gemaakt en de zege leek te gaan tussen de vijf. Op de laatste keer van de Oude Kwaremont moesten Van Baarle, Wright en Madouas en bleven Pogacar samen met Van der Poel. De twee bleven op de laatste beklimming van de Paterberg samen. Van der Poel en Pogacar begonnen de laatste kilometer met een mooie voorsprong op Van Baarle en Madouas, maar door het gepoker tussen Pogacar en Van der Poel kwamen de twee alsnog aansluiten, waarna Van der Poel de sprint op gang kwam. De Nederlander ving Madouas en Van Baarle goed op die met meer snelheid aankwamen en sprintte naar de winst in Vlaanders mooiste. Pogacar had zich laten flikken en viel buiten het podium. Hij moest toezien dat Van Baarle naar de tweede plaats sprintte voor Madouas.

Storing bij NS, tot 20:00 uur geen treinverkeer mogelijk

Door een grote storing bij de NS is het tot zeker 17:00 uur niet mogelijk om met de trein te reizen. Reizigers die al onderweg zijn worden verzocht naar andere reismogelijkheden om te zien, reizigers die nog niet op pad zijn worden verzocht om hun reis uit te stellen. 

Update 16.30 uur:

Treinverkeer van de NS ligt tot zeker 20.00 uur op z'n gat.

Uitslag Fortuna Sittard - Heracles Almelo

Voor het eerst sinds maar vorig jaar heeft Heracles weer een uitwedstrijd in de Eredivisie winnend weten af te sluiten. Fortuna Sittard werd met 0-2 verslagen.

De eerste helft waren er maar weinig kansen aan beide kanten. Alleen Quahim was dichtbij een goal.

Fortuna zocht na rust meer de aanvallen. Drie kansen werden echter gemist. Het was aan de andere kant Heracles dat scoorde via eerst Quagliata en Bakis. Bakis had nog een kans op de 0-3 maar hij raakte de paal.

Fortuna Sittard

0 - 2

Heracles Almelo

     58' Quagliata
 66' Bakis
 
 Gele kaart: Cox, (Fortuna Sittard),
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 10.067
Arbiter: v.d. Kerkhof
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Angha
Siovas
Cox (Botaka/76)
Rienstra (Samaris/76)
Flemming
Duarte
Semedo (Noslin/65)
Benschop (Gladon/65)
Seuntjens
  Bucker
Fadiga
Sonnenberg
Hoogma
Quagliata
Schoofs
Ouahim (Szöke/78)
De La Torre
Laursen
Bakis
Hansson (Basacikoglu/78)

Willem Engel weer aangehouden

Polen: 'open voor stationering 50.000 extra soldaten en kernwapens uit de VS'

De Poolse vice-premier Jaroslaw Kaczynski heeft zich bereid getoond om vAmerikaanse kernwapens in zijn land te plaatsen. "Als de Amerikanen ons zouden vragen om Amerikaanse kernwapens in Polen op te slaan, zouden we ervoor openstaan. Het zou de afschrikking tegen Moskou aanzienlijk vergroten", zei de nationaal conservatieve politicus aan de 'Welt am Sonntag'. Op dit moment is deze vraag niet aan de orde, "maar dat kan snel veranderen". Het initiatief moet van de Amerikanen komen, zei hij. Maar in principe is het zinvol om de plaatsing van nucleaire wapens uit te breiden tot de oostflank van de NAVO.

Kaczynski roept op tot een forse uitbreiding van het aantal Amerikaanse soldaten aan de oostflank van de NAVO in Europa. "Polen zou het toejuichen als de Amerikanen hun aanwezigheid in Europa zouden vergroten van de huidige 100.000 soldaten naar 150.000 soldaten vanwege de toenemende agressiviteit van Rusland", zei Kaczynski in hetzelfde interview. Hiervan zouden 75.000 soldaten permanent aan de grens met Rusland gestationeerd moeten worden, 50.000 soldaten in de Baltische staten en in Polen zelf.

De oostflank moet in de toekomst veel beter beschermd worden. "Soldaten van de kernmacht Amerika zijn de sterkste afschrikmiddelen voor Rusland om NAVO-landen niet aan te vallen en geven ons de meeste veiligheid." 

Uitslag PEC Zwolle - Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft de competitiewedstrijd bij PEC Zwolle gewonnen. In Zwolle werd het 0-1.

In de eerste helft deden de twee ploegen weinig voor elkaar onder. Ze kregen beiden een handvol kansen.

Het eerste kwartier van de tweede helft was wat rommelig, maar daarna zocht PEC de aanval. Onder anderen Redan, van Wermeskerken en Darfalou kregen kansen maar de bal ging niet in het doel. Ver in blessuretijd was het Go Ahead Eagles dat alsnog de drie punten mee naar huis nam. Rommens trof van afstand doel.

PEC Zwolle

0 - 1

Go Ahead Eagles

     90+3' Rommens
 
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 14.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
v.Polen
Nakayama
v.d.Werff (Tedic/64)
Anderson (Kastaneer/64)
v.Wermeskerken (Reijnders/87)
Clement (Adzic/64)
Paal
De Wit
Darfalou
Redan
  Noppert
Martina
Nauber
Kramer
Kuipers
Deijl (Idzes/ 90 1)
Rommens
Oratmangoen
Cordoba
Lidberg (Cardona/78)
Heil (Lucassen/ 67)

Vertrouwen in politici

Maurice de Hond heeft in zijn wekelijkse peilingen deze keer het vertrouwen in enkele beeldbepalende politici meegenomen. Men heeft het meeste vertrouwen in Pieter Omtzigt (Onafhankelijk) gevolgd door Caroline van der Plas (BBB). Hekkensluiters zijn Hoekstra (CDA), De Jonge (CDA), Ollongren (D66), Kaag (D66) en Wilders (PVV). Niet alle politici zijn meegenomen in de peiling. Qua zetelverdeling was er weinig verschil met vorige week.

vertrouwen in politici I
vertrouwen in politici I

vertrouwen in politici II
vertrouwen in politici II

Politie beëindigt illegaal feest in natuurgebied

De politie heeft vannacht een groot illegaal feest in een natuurgebied in Zevenbergschen Hoek beëindigd. Na melding dat er aan de Westelijke Parallelweg nabij het treinstation in de bossen een houseparty gehouden werd, zijn agenten poolshoogte gaan nemen. Bij het terrein stonden vrachtwagens en partytenten opgesteld.

Het parkeerterrein bij het station en langs de Westelijke Randweg stond vol met geparkeerde auto’s. Er waren naar schatting zo’n 300 personen op het feest aanwezig. Nadat de muziek was stopgezet, zijn de feestvierders rustig vertrokken. Rond 04.15 uur was het terrein leeg. Er is niemand aangehouden.

Internationaal gezochte drugshandelaren aangehouden in Libanon

Op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie zijn donderdag in Libanon twee internationaal gezochte drugshandelaren aangehouden. Het gaat om twee Nederlanders van 60 en 41 jaar. Zij konden worden aangehouden in nauwe samenwerking van de Landelijke Recherche en de Libanese autoriteiten.

Beiden zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige internationale drugshandel. Tegen hen zijn in een onderzoek door de Landelijke Recherche verdenkingen gerezen van betrokkenheid bij cocaïnetransporten van honderden kilo’s vanuit Zuid-Amerika naar Nederland.

Het spoor naar de verdachten is zichtbaar geworden in onderschepte PGP-berichten van Sky ECC. Deze cryptocommunicatie dienst is begin 2021 door de opsporingsdiensten gekraakt. Een analyse van onderschepte Sky-berichten heeft zicht gegeven op de rol van de 60-jarige verdachte bij de invoer van 370 kilo cocaïne in 2020.

Nadat deze partij in Antwerpen aankwam, raakte de drugsorganisatie het zicht kwijt op de pallets met dozen bananen en cocaïne.

De Nederlander was vanuit Libanon vermoedelijk druk bezig om te achterhalen waar de drugs waren gebleven. De vermiste zending werd uiteindelijk in oktober 2020 in Duitsland in beslag genomen in een supermarkt.

Uitlevering
De 41-jarige verdachte wordt in verband gebracht met illegale zendingen van 750 en 840 kilo cocaïne die in 2021 in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn onderschept.

Aan de Libanese autoriteiten is door het Openbaar Ministerie de uitlevering van beide verdachten gevraagd. Het is nog niet bekend hoe veel tijd deze procedure in beslag zal nemen.

Treinfittie mondt uit in steekpartij op station

Een 20-jarige Rotterdammer raakt zaterdagmiddag ernstig gewond als hij na een ruzie wordt gestoken met een mes. Een man en vrouw gaan er na het steekincident vandoor. De politie doet onderzoek.

De ruzie tussen de drie personen zou al in de trein zijn ontstaan. Op het perron van treinstation Blaak in Rotterdam zette de ruzie zich voort en ontaarde in een vechtpartij, waarbij de 20-jarige Rotterdammer werd gestoken. De verdachten gingen er vandoor.

Omstanders belden het alarmnummer en agenten troffen op het perron de 20-jarige man met een steekwond. De traumahelikopter bracht het Mobiel Medisch Team en het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie stelde direct camerabeelden veilig en agenten spraken met getuigen. De Forensische Opsporing onderzocht het perron op sporen. Getuigen kunnen hun informatie kwijt via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Zelenskyy verwacht toename Russische aanvallen in de Donbass en in het zuiden

Na de terugtrekking van Russische troepen uit het gebied rond de Oekraïense hoofdstad Kyiv, verwacht president Volodymyr Zelensky meer Russische aanvallen in de Donbass en in het zuiden van het land.

"Wat is het doel van het Russische leger? Ze willen zowel de Donbass als Zuid-Oekraïne veroveren", zei Zelenskyy zaterdagnacht in een videoboodschap. "En wat is ons doel? We willen onszelf, onze vrijheid, ons land en onze mensen beschermen." Om de Russische plannen tegen te gaan, zal de verdediging door de Oekraïense strijdkrachten in oostelijke richting worden versterkt. "En heel goed wetende dat de vijand reserves heeft om de druk op te voeren."

Tegelijkertijd achtervolgden Oekraïense eenheden Russische troepen die zich terugtrokken ten noorden van Kiev en in de buurt van Tsjernihiv, zei Zelensky. De strijd om de "heldhaftige" havenstad Mariupol houdt daar veel grote Russische eenheden 'aan het werk'".

De generale staf van de Oekraïense strijdkrachten heeft aangegeven dat de intensiteit van Russische lucht- en raketaanvallen af lijkt te nemen. In een Facebook-bericht zei hij dat Russische troepen mijnen aan het leggen zijn op wegen en in sommige nederzettingen.

Busje toeristen belandt in de Prinsengracht

Een busje met negen toeristen is gisteren aan het begin van de middag te water geraakt op de Prinsengracht in Amsterdam. Door de hulp van een oplettende omstander kwamen de pechvogels met de schrik vrij. Het busje, dat door de toeristen was gehuurd, wilde gaan inparkeren op de Prinsengracht. Dat ging helemaal mis, waardoor het voertuig met alle inzittenden het water in reed. Zo meldt het AD. 

Een 29-jarige omstander zag het allemaal gebeuren en sprong meteen het water in. Met behulp van twee passerende sloepen kon de man alle negen inzittenden redden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse.

Twee van de toeristen raakten licht gewond bij hun 'tewaterlating'. Een duikteam van de brandweer kwam na het incident nog in actie om te controleren of er nog iemand in het busje aanwezig was, dit bleek niet het geval.

Antwerp-fans nemen grote opblaaspik mee naar uitwedstrijd OH Leuven

Fans van Antwerp FC hadden zaterdag een opblaaspenis mee de tribunes opgenomen voor het uitduel met OH Leuven. Ook scandeerden ze enkele liedjes over Marc Overmars ('Marc, mag ik je foto? En doe er ook een dickpic bij'). Video's hiervan werden gedeeld op social media. Zo meldt het AD

Overmars nam zo'n 2 maanden geleden ontslag bij Ajax wegens meerdere beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na zijn aantreden bij de Belgische voetbalclub Antwerp ontstond er opnieuw ophef en stapten er enkele sponsors op. Overmars was volgens Belgische media zelf niet bij het duel aanwezig.

Kazachstan en Rusland eisen neutraliteit van Oekraïne

Kazachs staatshoofd Kassym-Jomart Tokayev en de Russische president Vladimir Poetin zijn het er volgens Kazachse informatie over eens dat een neutraal en kernwapenvrij Oekraïne van cruciaal belang is voor een overeenkomst.

In een telefoongesprek informeerde Poetin Tokayev over de voortgang in de onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.