Uitslag Cambuur Leeuwarden - NEC

In de Eredivisie heeft NEC een zege geboekt op Cambuur Leeuwarden. In Friesland won de ploeg uit Nijmegen met 1-2.

NEC kende een droomstart en kwam al na twee minuten op voorsprong, Okita scoorde de openingstreffer. Lang duurde de voorsprong echter niet, tien minuten later kwam Cambuur langszij dankzij Paulissen. In de rest van de eerste helft had de thuisploeg het overwicht en kreeg het ook kansen, een schot van Kallon werd gekeerd door Branderhorst en Uldrikis kopte voorlangs.

In de tweede helft was het NEC wat voor het meeste gevaar zorgde. Een schot van Okita werd gekeerd door keeper Bos die ook een eigen doelpunt van Schmidt voorkwam. Op een snoeihard schot van Vet was de keeper echter kansloos.

sc Cambuur Leeuwarden

1 - 2

N.E.C. Nijmegen

11' Paulissen    2' Okita
 78' Vet

Gele kaart: Uldrikis, (sc Cambuur Leeuwarden), Bronkhorst, Bruijn, (N.E.C. Nijmegen)

Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: v. Boekel