FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 16 februari 2021

Random Pics van de Dag #235

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Australian Open: Karatsev (ATP-114) stunt weer en staat in halve finale tegen Djokovic

Op de Australian Open zijn ook bij de mannen de kwartfinales inmiddels in volle gang. Hét grote verhaal van het toernooi is het optreden van de 27-jarige Russische debutant Aslan Karatsev, 114e op de wereld en bezig aan een bizarre opmars.

Karatsev plaatste zich via drie zeges in het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema in Melbourne en rekende daar achtereenvolgens af met de Italiaan Gianluca Mager, de Wit-Rus Egor Gerasimov - die één game kreeg - en de als achtste geplaatste Argentijn Diego Schwartzman, allemaal zonder ook maar één set in de problemen te komen.

In de achtste finales leek het klaar: Felix Auger-Aliassime (20) won de eerste twee sets overtuigend, maar Karatsev draaide het om en won alsnog. In de kwartfinales had hij Grigor Dimitrov (18) tegenover zich en na de verloren eerste set walste de qualifier dinsdag over de Bulgaar heen: 2-6, 6-4, 6-1, 6-2. De Rus is daarmee de eerste qualifier in de halve finales van een Grand Slam-toernooi sinds Vladimir Voltchkov dat op Wimbledon deed in 2000.

Karatsev staat in de halve finales tegen een iets minder onbekende speler: ene Novak Djokovic. De Servische wereldranglijstaanvoerder klopte Jeremy Chardy uit Frankrijk, maar had vervolgens forse moeite met de Amerikanen Frances Tiafoe en Taylor Fritz, die hem respectievelijk tot twee tiebreaks en vijf sets dwongen. Milos Raonic (14) gaf ook niet zomaar op, maar ook de Canadees ging voor de Servische bijl.

In de kwartfinales stond Djokovic tegenover Alexander Zverev (6), die de spannende eerste set in de tiebreak wist te winnen. Vervolgens draaide de Serviër het om en in een moeizame vierde set maakte hij het af: 6-7 (6), 6-2, 6-4, 7-6 (6).

Woensdag worden de andere twee kwartfinales gespeeld en wel met louter wereldtoppers. De Russen Daniil Medvedev (4) en Andrey Rublev (7) staan tegenover elkaar, net als de Griek Stefanos Tsitsipas (5) en Rafael Nadal (2) uit Spanje.

Waterpoloërs boeken belangrijke zege op weg naar Spelen

De Nederlandse waterpolomannen hebben op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam een belangrijke overwinning bij kunnen schrijven. Bondscoach Harry van der Meer zag zijn ploeg met 9-8 afrekenen met Roemenië, de tweede zege in drie wedstrijden.

Na de nipte overwinning op Duitsland en de afdroogpartij tegen wereldtopper Kroatië wachtte Roemenië dinsdag. Nederland stond na één kwart met 2-1 voor, kreeg in kwart twee drie Roemeense goals om de oren, maar knokte zich toch terug naar een 4-4 stand halverweg.

Zonder de geblesseerde Jorn Winkelhorst ontstond een thriller, waarin het telkens bij één goal verschil bleef. In de slotfase kwam Roemenië op 7-6 en 8-7 en stopte keeper Marius Tic een tweede Nederlandse strafworp, maar Guus van IJperen bracht de stand kort voor het einde op 8-8.

Dit keer was de Nederlandse keeper de held: Eelco Wagenaar stopte een Roemeense aanval, waarna topscorer Jesse Koopman Nederland met zijn derde goal vier seconden voor tijd de 9-8 overwinning bezorgde.

Nederland speelt nog tegen Frankrijk en Rusland, de top-4 in de groep van zes landen gaat naar de kwartfinales en de top-3 van het OKT gaat naar de Spelen.

Skiesters delen parallelgoud na farce

Op het wereldkampioenschap alpineskiën in Cortina d'Ampezzo is dinsdag het parallelevent gehouden, niet bepaald het hoogtepunt van het WK: van begin tot eind werd het één grote farce, die zelden eerlijk verliep.

Het kwalificatieformat was al anders dan gebruikelijk, waardoor deelneemsters op de snellere van de twee pistes een voordeel hadden - normaal gesproken gaat iedereen zowel op de rode als de blauwe piste naar beneden. Vervolgens werd de daadwerkelijke wedstrijd op een hele andere helling gehouden, waar ook weer één van de pistes veel sneller was.

Vrouwen
Marta Bassino leek zich na de kwalificaties niet eens geplaatst te hebben voor de top-16 en dus de knockoutfase, maar niks bleek minder waar: door nieuwe regels stond ze er toch in. Daar klopte ze de Sloveense Meta Hrovat, landgenote Federica Brignone en vervolgens ook de Française Tessa Worley, waarbij de regels Bassino vooral in de kwart- en halve finales hielpen.

Het rode parcours was beduidend sneller dan het blauwe parcours en gecombineerd met de regel dat in de eerste run een maximale achterstand van een halve seconde opgelopen kan worden, leverde dat een groot voordeel op voor iedereen die eerst op blauw en daarna op rood in actie kwam. Dat gold voor Bassino, die haar halve seconde achterstand op Brignone en Worley goed kon maken.

In de finale nam de Italiaanse het op tegen Katharina Liensberger. De Oostenrijkse rekende onderweg af met de Britse Alex Tilley, de Poolse Maryna Gasienica-Daniel en de Amerikaanse Paula Moltzan, waarna ze Bassino in de eerste run op een halve seconde zette. De Italiaanse kwam er op het snellere rode parcours echter weer naast en ze finishten gelijk.

Aanvankelijk kreeg Bassino zo de wereldtitel toegekend, want bij een gelijkspel telde de snelste tweede run. Dat was echter een oude regel en dat had men even over het hoofd gezien, waardoor Liensberger even later óók een gouden medaille kreeg omgehangen. Worley klopte Moltzan in de kleine finale en pakte het brons.

Mannen
Mathieu Faivre was zo ongeveer de enige skiër gedurende de hele dag die het voor elkaar kreeg om op het blauwe én rode parcours snel te zijn. De Fransman klopte Samu Torsti uit Finland, gaf de Oostenrijker Fabio Gstrein het nakijken en was in de halve eindstrijd ook te sterk voor de Duitser Alexander Schmid.

In de finale nam Faivre het op tegen de Kroaat Filip Zubcic, die onderweg won van de Duitser Stefan Luitz, de Amerikaan River Radamus en de Zwitserse favoriet Loïc Meillard. In de finale nam Faivre op het blauwe parcours zowaar een voorsprong en die stond hij vervolgens op rood niet meer af. Meillard won het brons, nadat Schmid in de kleine finale onderuit ging.

Biatlete Davidova schiet zich naar wereldtitel

Biatlete Marketa Davidova heeft in het Sloveense Pokljuka de wereldtitel veroverd op de individuele wedstrijd over 15 kilometer. De Tsjechische was één van slechts twee vrouwen die alle twintig schijven omver schoten.

Aanvankelijk streden Lena Häcki, Dorothea Wierer en Franziska Preuss om de leiding, elk met twee missers. Preuss was van hen nipt de snelste, maar de Duitse zag vervolgens hoe Hanna Öberg uit Zweden met negentien treffers en voortreffelijk langlaufen bijna twee minuten van haar tijd haalde.

Lisa Theresa Hauser was hard op weg om Öberg's tijd te verbreken, maar het ging mis voor de Oostenrijkse: het negentiende en twintigste schot eindigden naast het doel, weg was de kans op goud. Ietwat ongemerkt opende Davidova de aanval en de Tsjechische liet wél alle schijven omver vallen, aan de finish was ze bijna een halve minuut rapper dan Öberg.

Na nog wat wachten kwam er toch nog een aanval op de medailles: Ingrid Landmark Tandrevold uit Noorwegen hield het bij één misser en op 1:04 minuten pakte ze plek drie, waardoor Hauser (+1:52) van het podium gestoten werd. De Russische Svetlana Mironova was ook snel onderweg, maar eindigde met twee keer één misser en werd op 2:05 minuten vijfde.

Aanvallen op het podium kwamen er verder nog van de Zwitserse Selina Gasparin, die na een misser zesde werd, haar landgenote Irene Cadurisch, die één keer mis schoot en de achtste tijd noteerde, en de Noorse Ida Lien, die eindigde met twee missers en op 2:24 de elfde plek pakte. Lotte Lie (1+0+0+0) werd namens België uitstekend 36e, Rieke de Maeyer (1+2+0+0) sloot af met een prima 80e stek.

Call of Duty: Black Ops Cold War Season 2 trailer in beeld

Over een kleine 8 dagen begint Season 2 van Call of Duty: Black Ops Cold War and Warzone en dat wordt gevierd met een nieuwe trailer. In deze trailer neemt Activision je mee naar de Jungle, waar het niet fun-and-games is.

Ondertussen begint de geruchtenmachine al te lopen welke nieuwe wapens, maps en aanpassingen er in de pijplijn zitten. Zo zouden er vijf nieuwe wapen zijn: E-Tool (een schep), Machete (een groot mes), NTW-20 (een sniper geweer), AI-LC10 (een submachine gun) en de Sykov (een pistool).

De drie nieuwe maps worden waarschijnlijk Apocalypse, Echelon, en Dune. Apocalypse zou zich in de jungle afspelen, Echelon zou een remake zijn van Black Ops 2 Vertigo en er zijn nog geen verdere details over Dune bekend.

Wat er allemaal met Warzone gaat gebeuren, dat is nog niet bekendgemaakt. Wel viert Warzone op 10 maart zijn 1ste verjaardag en dat zorgt ervoor dat de geruchtenmolen lekker ronddraait. Van aanpassingen aan de bestaande map tot aan een gehele nieuwe map, het kan allemaal. Misschien dat er straks wat easter eggs te vinden zijn die te vinden zijn in Verdanks die meer prijsgeven over wat er komen gaat.

 

Avondklok blijft van kracht, hof schort vonnis rechter op

De Nederlandse Staat heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis over de avondklok. Via zogenoemd ‘turbo spoedappèl’ moet dit ervoor zorgen dat de avondklok vanavond toch nog van kracht is.  Zo meldt de Gelderlander.

Het beroep dient om 16.00 uur vanmiddag. Dit moet er voor zorgen dat de avondklok gehandhaafd blijft, totdat er inhoudelijk kan worden gekeken naar de gronden waarop de rechter de avondklok nu van tafel heeft geveegd.

Update 20.40 uur: De avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft het vonnis van de rechter in kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis.

Update 20.15 uur: De zitting is klaar. Het hof beraadt zich op een beslissing die op elk moment wordt verwacht. 

RIVM-directeur Jaap van Dissel is vanavond tijdens de zitting rond het opheffen van de avondklok onderworpen aan een reeks kritische vragen door Viruswaarheid. Jurist Jeroen Pols van de actiegroep betichtte Van Dissel van paniekzaaien en het werken met ongefundeerde grafieken. Van Dissel lichtte tijdens het betoog van de advocaten van de Staat enkele grafieken toe, om de stelling kracht bij te zetten dat de avondklok als een noodzakelijke coronamaatregel moet worden beschouwd. Bij afloop van de zitting merkte de voorzitter op dat de rechters wel verklaringen hebben gehad van hun werkgever waarmee ze over straat mogen tijdens de avondklok maar  ze vroeg zich af of de andere aanwezigen dit ook hebben. 

Update 19.10 uur: Het gerechtshof in Den Haag wil het hoger beroep van de Staat tegen het opheffen van de avondklok aanstaande vrijdag inhoudelijk behandelen. De actiegroep Viruswaarheid maakte daar bezwaar tegen, omdat ze dan niet genoeg tijd zou hebben om de zaak voor te bereiden. Het gerechtshof legde dat terzijde. Jurist Jeroen Pols en Willem Engel van Viruswaarheid protesteerden, betichtten de rechters van vooringenomenheid en zeiden dat ze de rechters wraakten. Dit verzoek is afgewezen.

Update 14.50 uur: In de zojuist gegeven persconferentie  heeft Minister Ferd Grapperhaus aangegeven dat het kabinet toch komt met een spoedwet om de avondklok in vast te leggen. Deze nieuwe wet zal volgens Grapperhaus "ten overvloede" zijn, omdat het kabinet van mening is dat er wel degelijk een juridische basis is voor de huidige avondklok.

Eerdere berichtgeving vandaag:

Volgens de rechtbank in Den Haag waren daar twee redenen voor. Zo was de rechter van mening dat de wet die de avondklok mogelijk moest maken ongeschikt is, omdat er een soort noodwet voor is gebruikt door het kabinet. Ook was de rechter van mening dat de overheid onvoldoende heeft aangetoond dat er noodzaak voor de avondklok is.

De Nederlandse Staat wil nu dat er later uitgebreid naar deze argumenten wordt gekeken, het hoger beroep van vanmiddag moet ervoor zorgen dat de avondklok vanavond in stand blijft. 

Zie ook: 

Felicitaties van agenten voor ‘avondklokoverwinning’ Willem Engel

Agenten binnen het Rotterdamse, Amsterdamse en Haagse korps hebben eerder vandaag Viruswaarheid-voorman Willem Engel gefeliciteerd met zijn ‘overwinning’ in de strijd tegen de avondklok. Het reflecteert volgens de politie niet per se de mening van de complete organisatie. De Nationale Politie stelt inmiddels dat de felicitaties niet op zijn plaats waren. Meer hierover in het AD.

De Nederlandse Staat heeft een hoger beroep ingesteld tegen deze uitspraak. Vanmiddag is om een schorsing van de uitspraak van vanmorgen gevraagd, de uitspraak hiervan kan elk moment gedaan worden.

Viruswaarheid wrakingsverzoek rechter in Hoger Beroep afgewezen

Viruswaarheid heeft het gerechtshof in Den Haag gewraakt in het proces over de avondklok. Jurist Jeroen Pols van de protestgroep noemde de rechter vooringenomen omdat hij niet het woord kreeg van haar. Willem Engel, het gezicht van Viruswaarheid, ondersteunt de wraking. 'De rechter noemde ons eerst nog Viruswaanzin, en ze hebben enorme haast. Dat duidt erop dat ze de uitspraak willen schorsen. Dit lijkt allemaal vooringenomen.' Zo meldt het AD.

Update 19.01 uur: Zojuist is het wrakingsverzoek van Viruswaarheid tegen de rechter afgewezen. Het hoger beroep zal zo verdergaan.

Update 17:50 uur: Met dank aan Floris Stempel de livestream van deze zitting. Onderbreking tot ca.18.15 uur

Stream weer verwijderd na uitspraak wrakingskamer.

Update 17.25 uur: De wrakingskamer komt zo bijeen. .

Eerdere berichtgeving:

De zaak over het al wel of niet in standhouden van de avondklok was vanmiddag kort na 16.00 uur begonnen, maar kon vrijwel direct weer geschorst worden.

Bij aanvang verliep de zitting al rommelig, Viruswaarheid en de rechter spraken constant door elkaar heen. 'Als partij mag ik dus niks meer zeggen? Ik vind het een hele vreemde gang van zaken', stelde jurist Jeroen Pols van de actiegroep.

De rechter wilde de zitting verder laten gaan en besloot Pols niet aan het woord te laten. 'U mag niks zeggen. Ik bepaal wanneer u het woord krijgt. Ik laat u anders uit de zaal zetten. Als u doorgaat, ga ik de beveiliging halen om u naar buiten te leiden' beet ze de jurist toe.

De zitting is weer geschorst in afwachting van de zitting van de wrakingskamer. Advocaat van de Staat heeft laten weten: 'We willen erop wijzen dat we graag voor 21u het verzoek behandelen'

Assassin's Creed Valhalla krijgt nieuwe River Raids-gamemodus

Assassin’s Creed Valhalla krijgt een nieuwe update met gratis content voor alle spelers. De update is vanaf vandaag gratis beschikbaar en introduceert onder meer een nieuwe gamemodus, upgrades voor de Jomsviking, nieuwe vaardigheden en beloningen, en twee nieuwe gebouwen om te ontgrendelen in Eivors nederzetting, het River Raid Dock en de Jomsviking Hall.

River Raids is een herspeelbare gamemodus die raiden in Assassin’s Creed Valhalla naar een hoger niveau tilt. De gamemodus wordt permanent aan de game toegevoegd en bevat:

  • Raids met hogere beloningen: Spelers raiden voor unieke beloningen zonder hun voortgang van de game en allianties in Engeland te beïnvloeden. Tevens verliezen spelers tijdelijk manschappen als ze deze niet verzorgen gedurende de raid.
  • Een Jomsviking-bemanning: Gerekruteerde Jomsvikings worden geleid door de persoonlijke Jomsviking-luitenant van de speler.
  • Een nieuw schip: Een gloednieuw volledig aanpasbaar schip, exclusief voor de gamemodus, waarvan het laadruim kan worden verbeterd om meer grondstoffen uit de River Raids te halen.

Om de River Raids-gamemodus te ervaren, moeten spelers de verhaallijn van Grantebridgescire of Ledecestrescire hebben uitgespeeld, hun barakken hebben gebouwd en hun Jomsviking-luitenant hebben gerekruteerd. Vervolgens ontmoeten spelers de NPC Vagn en zijn Jomsvikings die hen kennis laten maken met de gamemodus. De modus introduceert drie nieuwe mappen rond de kustlijn van Engeland met locaties om te raiden en schatten om te plunderen.

Daarnaast introduceert de update de nieuwe Jomsviking Hall, een gebouw met drie levels om te upgraden in seizoen 1. Hoe hoger het level van de hal, hoe hoger de ranking van de Jomsvikings die spelers kunnen rekruteren. Een hogere ranking betekent tevens meer overlevingskans voor de Jomsviking in de River Raids.

Tot slot introduceert de gratis update extra vaardigheden en beloningen, waaronder de Saint George uitrustingsset en Great Sword, drie nieuwe vaardigheden, twee nieuwe gebouwen voor Eivors nederzetting en nieuwe cosmetics.

Je hebt trainers en je hebt coaches ...

Je hebt trainers en je hebt coaches. Trainers zijn als Wiel Coerver. Die spelers het kappen en draaien aanleerden. Frans Thijssen werd er voetballer van het jaar door in Engeland. Jantje Peters international in Nederland. De beste wedstrijd die Oranje ooit speelde was met Jantje op het middenveld. Engeland-Nederland. Cruijffie schitterde dankzij Jantje. Op het magische gras van Wembley. 0-2. Kees van Kooten werd als spits op z'n 35ste nog international.

Stoffelijk overschot vermiste Ichelle gevonden in kanaal

In een kanaal bij de Kanaalweg in Sluis heeft de politie vandaag het stoffelijk overschot van de vermiste Ichelle van de Velde uit Oostburg gevonden.

Tijdens het onderzoek kwam deze zoekplaats naar voren. Dinsdagmorgen werd gestart door specialisten van de politie, zoals landelijk team onderwaterzoekingen, enkele politiehonden en de politiehelikopter.

Lees ook: Vrouw verdacht van moord op vermiste Ichelle

Aan het begin van de middag werd het stoffelijk overschot gevonden. In de loop van de middag is definitief vastgesteld dat dit afkomstig is van de vermiste Ichelle van de Velde uit Oostburg. De familie van Ichelle is allereerst over de vondst en de vaststelling van haar identiteit geïnformeerd.

Microsoft kondigt Xbox Wireless Headset aan

Vandaag heeft Microsoft op Xbox Wire de Xbox Wireless Headset aangekondigd. De headset is vanaf 16 maart beschikbaar voor €99,99.

De Xbox Wireless Headset ondersteunt verschillende ruimtelijke geluidstechnologieën, waaronder Windows Sonic, Dolby Atmos en DTS Headphone: X. De microfoon van de nieuwe headset isoleert je stem van achtergrondgeluiden. De auto-mute-functie dempt automatisch je microfoon (dit kan aan of uit worden gezet), zodat je communicatiekanalen helder houdt, terwijl de handmatige mute-knop je privacy geeft wanneer je die nodig hebt. Er is een lichtindicator toegevoegd die gaat branden wanneer de microfoon actief is, zodat je altijd weet wanneer je stem wordt opgepikt.

Met de Xbox draadloze headset kun je draadloos gamen op meerdere apparaten, waaronder Xbox Series X | S, Xbox One en Windows 10 pc's. De headset maakt ook verbinding met mobiele apparaten via Bluetooth voor onderweg muziek of chat en met je console via Xbox Wireless-technologie, net als een Xbox Wireless Controller, wat betekent dat er geen kabels of dongles nodig zijn. U kunt de headset ook tegelijkertijd aan uw telefoon en Xbox koppelen, mocht je een meeting hebben tijdens je illegale gamesessie onder het werk.

Een half uur opladen zorgt voor een batterijduur van ongeveer 4 uur, met slechts 3 uur opladen om een batterijduur tot 15 uur te bereiken wanneer de headset niet in gebruik is.

Bitcoin tikt waarde van $50.000 aan

Bitcoin heeft voor het eerst de barrière van $50.000 (€41.288) overschreden als gevolg van de stijgende vraag naar de zogenaamde cryptokoning onder reguliere investeerders.

De cryptocurrency, die tijdens een bewogen 12-jarige geschiedenis wilde schommelingen in zijn waarde heeft doorstaan, bereikte dinsdag een recordhoogte van meer dan $50.100, volgens de CEX.IO-uitwisseling.

De cryptomunt was al flink in waarde gestegen maar schoot verder omhoog nadat Elon Musk twee weken geleden meedeelde dat hij $1,5 miljard aan Bitcoins had gekocht en dat zijn bedrijf Tesla het binnenkort zou gaan accepteren als betaling voor auto's en andere producten.

Janssen vraagt voorwaardelijke vergunning aan voor coronavaccin bij EMA

Het Europees Medicijnagentschap EMA heeft vandaag de aanvraag voor voorwaardelijke markttoelating van het coronavaccin van Janssen ontvangen. Dit is het vierde coronavaccin dat het eindbeoordelingstraject in gaat. Het beoordelingscomité van het EMA verwacht halverwege maart 2021 een advies te kunnen geven over dit vaccin op basis van gegevens over kwaliteit, veiligheid en werkzaamheid. Medicijnautoriteit CBG zit namens Nederland in dit comité.

Eindbeoordeling vierde coronavaccin gestart
Vandaag is de eindbeoordeling van het coronavaccin van Janssen-Cilag International N.V. gestart. Voor dit vaccin was op 1 december 2020 al een rolling review, ook wel versnelde beoordeling, gestart. Janssen heeft nu de laatste gegevens ingediend en deze worden beoordeeld door het Europese beoordelingscomité van het EMA. Wanneer een positieve balans tussen werkzaamheid en veiligheid gevonden wordt, kan het beoordelingcomité een positief advies afgeven voor voorwaardelijke markttoelating van dit vaccin. Als de Europese Commissie dit advies overneemt, kan het vierde coronavaccin gebruikt worden voor vaccinatie binnen de Europese Unie.

Vectorvaccin
Het coronavaccin van Janssen is het tweede vectorvaccin waarvoor een aanvraag is ingediend bij het EMA. Dit type vaccin bestaat uit een onschadelijk gemaakt adenovirus dat de genetische code van het coronavirus bevat, waarmee in het lichaam de welbekende spikeproteïnen aangemaakt worden. Dit spike-eiwit stimuleert de afweer in ons lichaam, waardoor bij een toekomstige besmetting het virus wordt herkend en opgeruimd. Het vectorvaccin wordt op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken.

Voorwaardelijke handelsvergunning
De aanvraag van Janssen is voor een voorwaardelijke handelsvergunning. Deze vergunning wordt alleen toegekend als een medicijn of een vaccin in een onvervulde medische behoefte voorziet. Farmaceuten moeten, nadat een voorwaardelijke vergunning is verstrekt, nog aanvullende gegevens verzamelen, zoals over de veiligheid en duur van de bescherming tegen COVID-19.

Geile kerel (64) neukt zijn jonge vrouw kapot

Een 43-jarige vrouw uit de Thaise provincie Chachoengsao zit in een niet al te beste positie. De arme vrouw kán niet meer. Ze is zwaar uitgeput, omdat haar 64-jarige echtgenote de hele dag zo geil is als boter.

Waar een vrouw met een oudere vent normaal dolblij zou zijn als haar vent haar regelmatig alle hoeken van de kamer laat zien, staat de Thaise in het verhaal het huilen nader dan het lachen. Haar echtgenoot heeft namelijk sinds kort een extract van kokosnoten ontdekt, dat in haar thuisland bekendstaat als de natuurlijke variant op Viagra. De anonieme vrouw doet sindsdien geen oog meer dicht.

Volgens de echtgenote stond ze al een poosje droog, want ja, haar kerel kon hem maar niet omhoog krijgen. Tot manlief ineens bedacht het sap van een kokosnoot te drinken. Hiervan kreeg de Thaienees een zo hoog libido, dat ze de hele dag lagen te rampetampen.

In het begin was het nog wel fijn, maar de taai-taaipop van de Thai bleef maar gaan. Zevenmaal per dag reeg hij zijn deerne aan zijn kloppende roede. De vrouw trekt het niet langer en zegt letterlijk enorm uitgeput te zijn.

"Tweemaal achter elkaar is niet genoeg voor hem", klaagt de vrouw in kwestie. "Hierna wil hij minstens nog drie, vier keer achter elkaar. Zelfs na een flink aantal keren rikkebokken, wil hij voor het slapengaan nog een keer erop."

Doodop en ten einde raad besloot ze aangifte te doen tegen haar eigen echtgenoot. De politie gaf haar het advies mee een balletje op te gooien bij haar echtgenoot. Het is helaas niet bekend hoe het gesprek heeft uitgepakt.

Volgens de lokale kokosnootsapverkoper (3x letterwaarde) is zijn magische middel niet aan te slepen. Niet verwonderlijk, omdat het goedje omgerekend slecht 55 cent kost. Volgens een arts kan het kloppen dat je een kloppende batsbajonet krijgt van kokosnootsap, maar is nog wel meer onderzoek nodig om het positieve effect te bewijzen.

VVD in de min, PVV op winst in laatste peiling

De VVD levert twee zetels in bij de Politieke Barometer van februari van EénVandaag en Ipsos. Voor de PVV is er een plusje van twee virtuele zetels. Met nog iets meer dan een maand te gaan tot de verkiezingen zijn er verder slechts kleine verschuivingen bij de andere partijen.

Nu de campagnes voorzichtig zijn begonnen neemt het belang van de peilingen toe en dat is slecht nieuws voor de VVD. De partij steekt nog altijd met kop en schouders boven de rest uit maar de min van twee zetels moet pijn doen. De liberalen zakken van 40 naar 38 virtuele plekken in de Tweede Kamer. Bij de PVV zal er met veel genoegen naar deze peiling zijn gekeken, de partij van Geert Wilders stijgt van 20 naar 22 zetels.

De meeste andere partijen blijven gelijk of noteren een klein plusje of minnetje. Zo levert GroenLinks één zetel in en wint de SP er eentje. De Partij voor de Dieren gaat er ook eentje op vooruit en nieuwkomer JA21 zakt van 2 naar 1 zetel.

Zeven uitstekende games naar Xbox Game Pass

De tweede helft van de maand is weer in gegaan, dus dat betekent een nieuwe batch aan games die worden toegevoegd aan Xbox Game Pass. De komende twee weken worden er zeven games aan het assortiment toegevoegd.

De volgende zeven games kan je binnenkort zonder extra kosten spelen via Xbox Game Pass:

  • (18-02) Code Vein (PC) - reeds beschikbaar op Xbox
  • (18-02) Pillars of Eternity 2: Deadfire - Ultimate Edition (Xbox en xCloud)
  • (18-02) Wreckfest (Xbox, PC en xCloud)
  • (23-02) Killer Queen Black (Xbox en xCloud) - nieuwe release
  • (25-02) Dirt 5 (Xbox, PC en xCloud)
  • (25-02) Elite: Dangerous (Xbox)
  • (25-02) Superhot: Mind Control Delete (PC) - reeds beschikbaar op Xbox

Ook zijn er helaas games die uit het assortiment gaan verdwijnen. Later deze maand zijn de volgende zes games niet meer speelbaar via Xbox Game Pass:

  • Dirt 4
  • Momodora: Reverie Under the Moonlight
  • Mother Russia Bleeds
  • Oxenfree
  • Jackbox Party Pack 4
  • Vambrace: Cold Soul

Grote Nintendo Direct aangekondigd voor morgenavond

Nintendo komt eindelijk weer met een grote Nintendo Direct. De Japanse ontwikkelaar en uitgever zendt het morgen uit om 23:00 uur Nederlandese tijd. Het is de eerste Direct van deze categorie sinds september 2019. Nintendo heeft in de tussentijd enkel 'mini Directs' en 'partner Directs' gehad. De verwachtingen voor morgen zijn daarom ook hoog.

Nintendo maakt voor nu enkel bekend dat Super Smash Bros. Ultimate van de partij is, waarschijnlijk wordt een nieuw DLC-personage aangekondigd. Vermoedelijk maken morgen grote games zoals Breath of the Wild 2 hun opwachting.

COVID-19: 2735 nieuwe besmettingen en 88 doden, totaal 1.034.795 en 14.929

LET OP: De besmettingscijfers van vandaag zijn niet representatief aangezien er een deel van de teststraten gesloten (geweest) is in verband met de winterse omstandigheden.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 2735 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 1.034.795 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 209 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1400 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 32 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 526 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 88 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 14.929 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

RIVM
RIVM

18 jaar cel, tbs en 100.000 euro schadevergoeding betalen na kerstmoord Chantal (27)

Een 28-jarige man is schuldig aan de moord op een jonge vrouw tijdens kerstnacht 2019 in Hengelo. Hij achtervolgde de vrouw naar haar auto en stak haar ter plekke dood.

De rechtbank in Almelo veroordeelt de man tot een celstraf van 18 jaar en tbs met dwangverpleging. Hij moet de nabestaanden zo’n 100.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

Achtervolging tijdens kerstnacht
Het slachtoffer (27) werkte in een café in het centrum van Hengelo. Na haar werk liep zij in de vroege ochtend van 25 december, even na half twee, naar haar auto die iets buiten het stadscentrum stond geparkeerd. De man kreeg haar in het centrum in het oog en liep haar achterna. Een 7 minuten durende achtervolging tot de parkeerplaats. Terwijl zij haar tassen in de auto zette, greep hij haar meteen vast en bracht haar met messteken om het leven. Een getuige betrapte de man nog terwijl hij op haar zat. De man viel hem aan en drukte zijn duimen in de ogen van de getuige. Daarna vluchtte de man.

Doelgericht
Dat er sprake is van moord en dus van voorbedachten rade, blijkt uit het gedrag van de man op die bewuste vroege ochtend. Bijvoorbeeld uit de doelgerichte lange achtervolging en dat hij haar bij de auto meteen aanviel en dat hij daarna het moordwapen weggooide in een beekje en bebloede trui en jas verstopte. Zijn gedrag past bij iemand die berekenend te werk gaat en goed heeft nagedacht over zijn handelen. Vast staat dat hij voldoende tijd had om na te denken over zijn besluit om de vrouw te doden en daar ook van af kon zien.

Camerabeelden
Meerdere camera’s langs de afgelegde route van het centrum naar de parkeerplaats brachten de achtervolging in beeld. Daarop is te zien dat de man zwalkend een café verlaat. Maar op het moment dat hij de vrouw ziet lopen en haar achtervolgt is dat verdwenen. Hij loopt stevig door, met een behoorlijke vaste tred en is alert op het verkeer. De deskundige verklaarde dit als ‘intentioneel handelen’. De rechtbank leidt hieruit af dat hij een doel voor ogen had. Een doel waar de man niet over praat.

Verkeerde tijd, verkeerde plaats
De man zelf geeft geen verklaring waarom hij de vrouw heeft achtervolgd en vermoord. Hij claimt geheugenverlies, maar de rechtbank vindt dat ongeloofwaardig. Ook de deskundigen vinden dat moeilijk voorstelbaar. Verdachte heeft enkel tot doel gehad om een willekeurig persoon te vermoorden, in dit geval de jonge vrouw. Zij was gewoon op weg van haar werk naar huis en kruiste het pad van de man. De vrouw was op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats en kwam daar de verkeerde persoon tegen. Dit schrijnende toeval is haar fataal geworden.

Lange celstraf en dwangverpleging
De rechtbank oordeelt dat een gevangenisstraf van 18 jaar passend is voor de moord op de jonge vrouw. Daarnaast legt de rechtbank tbs met dwangverpleging op. Omdat verdachte niet goed wilde meewerken aan het onderzoek bij het Pieter Baan Centrum (PBC) is het lastig om vast te stellen aan welke stoornis de man nu lijdt. Dat de man een stoornis heeft is wel vastgesteld, ook op basis van zijn vroegere gedrag en lange geschiedenis met psychische problemen.

De man zei hulp te willen, maar kon niet verwoorden waarvoor. Door zijn houding bij het PBC is er geen passende behandeling gevonden. De man blijkt onvoorspelbaar te zijn en het gedrag van de man is gewelddadig. Het gevaar op herhaling schat de rechtbank dan ook hoog in. Tbs met dwangverpleging is daarom noodzakelijk en het is aan de man om zich te laten behandelen en te laten zien dat het gevaar op herhaling minder wordt.

Rutte smeekt: 'Ik roep iedereen met klem op om zich aan de avondklok te houden'

Mocht het kabinet vandaag geen gelijk krijgen in het hoger beroep over de avondklok, dan hoopt premier Mark Rutte dat Nederlanders alsnog na 21.00 uur binnen blijven. Zo meldt AT5.

'Mocht het hoger beroep niet leiden tot een schorsing, dan roep ik iedereen op om zich aan de avondklok te houden', zei Rutte tijdens een persconferentie over de uitspraak van de rechter. Die bepaalde vanmorgen dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Tegenvaller
Rutte noemde de uitspraak van de rechter 'zonder meer een tegenvaller', maar hij zei er tegelijkertijd overtuigd van te zijn dat het kabinet juridisch en inhoudelijk gelijk heeft. 'We doen er alles aan om de avondklok te behouden. We zien de laatste dagen dat het aantal besmettingen niet echt daalt, het aantal ziekenhuisopnames stijgt soms zelfs.'

Volgens minister Ferdinand Grapperhaus is de maatregel proportioneel en noodzakelijk. 'Het is een ingrijpend middel, het alternatief dat het OMT gaf was een volledige thuisblijfplicht, zo urgent was dat advies.'

Tien procent
Mocht het kabinet vandaag ongelijk krijgen, dan verwacht Rutte dat er in ieder geval later deze week meer duidelijkheid komt. Hij vraagt mensen de sociale contacten 'zoveel mogelijk te beperken'. 'Doe het voor uzelf en voor elkaar.' Volgens hem is het inmiddels duidelijk dat de avondklok samen met het advies om niet meer dan een bezoeker te ontvangen zorgt voor zo'n tien procent minder nieuwe besmettingen.

Verder komt het demissionair kabinet toch met een spoedwet om de avondklok in vast te leggen, zegt Grapperhaus, als ‘extra argument’. Het kabinet blijft van mening dat een juridische basis voor de avondklok er wel degelijk is. De nieuwe wet zou dus “ten overvloede” zijn.

Veroordeling van agent in zaak Mitch Henriquez blijft in stand

De veroordeling van één van de agenten die betrokken waren bij de aanhouding met fatale afloop van Mitch Henriquez in 2015 blijft in stand. Dat heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld.

Henriquez werd tijdens een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark in 2015 aangehouden. Toen hij zich verzette tegen zijn aanhouding, ontstond een worsteling waarbij hij op de grond belandde en een aantal agenten geweld gebruikte. Henriquez raakte buiten bewustzijn en overleed een dag later in het ziekenhuis. Twee agenten werden voor hun rol bij de aanhouding vervolgd. Eén van de agenten werd door het hof vrijgesproken. De andere agent werd veroordeeld wegens mishandeling met de dood tot gevolg. Het hof heeft, kort gezegd, geoordeeld dat de verdachte, door bij de aanhouding te lang met kracht een nekklem toe te passen, gelet op de daaraan verbonden risico’s, niet proportioneel en daarom onrechtmatig heeft gehandeld. Het hof was ook van oordeel dat de dood van Henriquez aan deze verdachte kan worden toegerekend. De agent kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden met een proeftijd van een jaar opgelegd. Tegen deze uitspraak stelde hij beroep in cassatie in bij de Hoge Raad.

Advies advocaat-generaal
Op 24 november 2020 adviseerde advocaat-generaal (AG) Keulen de Hoge Raad dat de veroordeling van de agent in stand kon blijven.

Cassatieklachten
De advocaat van de verdachte vroeg de Hoge Raad de veroordeling te vernietigen. De klachten zagen onder meer op de bewezenverklaring door het hof. Meer specifiek ging het om het oordeel van het hof dat de verdachte opzet op mishandeling had en dat het door de verdachte toegepaste geweld onrechtmatig was. Het uitoefenen van zijn politietaak zou het optreden van de agent rechtvaardigen, waardoor opzet op mishandeling niet bewijsbaar was. Daarnaast klaagde de advocaat van de verdachte over het oordeel van het hof dat de dood van Henriquez het gevolg is van het door de verdachte toegepaste geweld. Verder werd geklaagd over de verwerping door het hof van het verweer dat de verdachte dacht en mocht denken dat hij rechtmatig handelde. De advocaat meende ook dat het nieuwe wetsvoorstel geweldsaanwending opsporingsambtenaar gevolgen moest hebben voor deze zaak.

Namens enkele nabestaanden van Henriquez zijn klachten ingediend over de beslissingen van het hof op door hen ingediende verzoeken tot schadevergoeding en over de beslissing van het hof dat de identiteit van de verdachte afgeschermd blijft.

Uitspraak Hoge Raad
De Hoge Raad verwerpt het cassatieberoep van de verdachte. Hij gaat in zijn arrest in op de vraag wanneer een agent die wordt vervolgd wegens het toepassen van geweld bij de aanhouding van een verdachte, zich kan beroepen op de rechtvaardigingsgrond van het uitoefenen van zijn politietaak. De Hoge Raad wijst erop dat die rechtvaardigingsgrond alleen van toepassing is als de agent heeft gehandeld in overeenstemming met de beginselen van proportionaliteit en subsidiariteit, die ook in de Politiewet zijn opgenomen. De Hoge Raad vindt het oordeel van het hof dat de verdachte zich niet met succes op die rechtvaardigingsgrond kon beroepen omdat hij door het te lang voortzetten van de krachtige nekklem niet proportioneel heeft gehandeld, niet onjuist of onbegrijpelijk. Ook de overige klachten van de agent vindt de Hoge Raad ongegrond.

De Hoge Raad heeft verder de klacht van een van de nabestaanden over het niet toekennen van wettelijke rente over de aan hem toegewezen schadevergoeding gegrond verklaard. De overige klachten van de nabestaanden heeft de Hoge Raad verworpen.

Het nutteloze feitje van de dag: meer fietsen dan inwoners

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Veel mensen in Nederland bezitten een fiets, maar wist je dat er meer fietsen dan inwoners zijn in Nederland? Om de Fietsbond te citeren: "volgens de laatste schatting van brancheverenigingen BOVAG en RAI zijn er 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Daarmee bezit iedere Nederlander dus ruim 1,3 fiets, en dat is uniek in de wereld. 1,8 miljoen van deze fietsen zijn elektrisch ondersteund. Het aantal speed pedelecs (snelle elektrische fietsen) ligt iets boven de 14.000."

Kijk terug: Persconferentie Rutte en Grapperhaus over avondklok uitspraak

De avondklok moet per direct worden opgeheven. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanmorgen bepaald in een zaak die was aangespannen door de stichting Viruswaarheid.

De maatregel is op verkeerde gronden genomen, oordeelt de rechter. Volgens de voorzieningenrechter maakt de avondklok een vergaande inbreuk op het recht op bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer. Daarvoor is een zeer zorgvuldige besluitvorming nodig, oordeelt de rechter.

Zie ook: 

Serena Williams en Osaka naar halve finales Australian Open

Op de Australian Open in Melbourne zijn de kwartfinales in het enkelspel inmiddels in volle gang. De eerste twee bij de vrouwen zitten erop en dus zijn de eerste twee deelneemsters aan de halve finales bekend.

Het toernooi kende tot nu toe een aantal opmerkelijke zaken. De als eerste geplaatste Australische Ashleigh Barty won in de eerste ronde met een double bagel (twee keer 6-0) van de Montenegrijnse Danka Kovinic, in de tweede ronde gingen er flink wat grote namen uit.

Verdedigend kampioene Sofia Kenin (4) sneuvelde in die ronde al tegen de Estse Kaia Kanepi, qualifier Sara Errani stuurde Venus Williams met welgeteld één game op zak terug naar huis. Sorana Cirstea klopte Petra Kvitova (9) en de als achtste geplaatste Bianca Andreescu sneuvelde tegen Hsieh Su-wei uit Taiwan.

Diezelfde Hsieh zette een mooie run neer en schopte het als eerste Taiwanese op een Grand Slam ooit tot de kwartfinales. De 35-jarige dubbelspecialiste zag haar run daarin wel tot een einde komen, want de als derde geplaatste Naomi Osaka was te sterk.

Osaka, de kampioene van twee jaar geleden, rekende achtereenvolgens af met de Russische Anastasiya Pavlyuchenkova, de Française Caroline Garcia, Ons Jabeur uit Tunesië en Garbiñe Muguruza uit Spanje, de verliezend finaliste van vorig jaar. In de kwartfinale maakte de Japanse een duidelijk einde aan Hsieh's fraaie toernooi: 6-2, 6-2.

Osaka staat in haar halve finale tegenover Serena Williams, die voor de tigste keer zo ver is gekomen. De zevenvoudig winnares verloor tegen de Duitse Laura Siegemund en de Servische Nina Stojanovic bij elkaar vijf games, klopte de Russische tiener Anastasia Potapova en was de Wit-Russische Aryna Sabalenka (7) in drie sets de baas.

In de kwartfinales ging de nummer twee van de plaatsingslijst voor de bijl: de Roemeense Simona Halep kwam niet verder dan twee keer 6-3, waardoor de als tiende geplaatste Williams voor de negende keer in de halve finales staat.

Woensdag speelt Barty in de kwartfinale tegen de Tsjechische Karolina Muchova, als 25e geplaatst. In een Amerikaans onderonsje neemt Jennifer Brady (22) het tot slot op tegen Jessica Pegula, die de Oekraïnse Elina Svitolina (5) én tweevoudig winnares Viktoria Azarenka (12) verrassend versloeg.

Goudvis gelukkig met reddingsvest

Een goudvis heeft niet het meest interessante leven, de hele rondjes zwemmen. Maar stel je voor hoe vreselijk het zou zijn als je een goudvis was en niet eens echt zou kunnen zwemmen.

Bij deze goudvis werd helaas een ongeneeslijke ziekte vastgesteld, de zwemblaasaandoening, die zijn drijfvermogen aantast. Symptomen zijn onder meer ondersteboven zwemmen, drijven of zinken. Soms geneest deze aandoening spontaan na enkele dagen, maar bij deze goudvis bleek de aandoening ongeneeslijk.

Stacey O'Shea, die dierenasiel The Garden Sanctuary beheert in Wolverhampton, trok zich het lot van de arme goudvis aan begon met het maken van een speciaal reddingsvest voor het visje met behulp van kleine plastic buizen en t-verbindingen die normaal worden gebruikt voor airconditioningfilters, en voegde polystyreen toe om het vestje te verzwaren.

Zorgzame Stacey, 41, zei: 'De goudvis leefde al een tijdje ondersteboven op de bodem van zijn aquarium en zijn lieve baasje was wanhopig omdat hij de vis wilde helpen, dus kwam hij naar ons toe voor hulp.'

De video van de vis die vrolijk in het reddingsvest zwemt is inmiddels viraal gegaan.



 

 

Nieuws over dreigende corona-burnout bij 80% van jongeren is ‘totale quatsh'

Jongeren zouden zwaar onder de coronabeperkingen lijden: meer dan 80 procent bevindt zich op het randje van een burn-out. Dat bleek uit een onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB) en werd door verschillende media klakkeloos overgenomen. Nu blijkt dit onderzoek op onbetrouwbare en amateuristische wijze te zijn uitgevoerd. ‘Totale quatsch’, zegt een hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie, gespecialiseerd in burn-outstudies. Nieuwsmedia hebben inmiddels rectificaties gepubliceerd over hun berichtgeveing. Zo meldt Nieuwscheckers.

De gepubliceerde cijfers over burn-out onder jongeren komen van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out. Dit is echter geen onderzoeksinstituut zoals de naam doet vermoeden, het NCPSB is een bedrijf dat tests en coaching tegen burn-out aanbiedt. Directeur T. Immers is geen gepromoveerd psycholoog, maar heeft een master in theoretische fysica. Onder zijn medewerkers heeft ook niemand anders opleiding als psycholoog.

Turkije start onderzoek naar Wilders na tweets over ‘terrorist’ Erdogan

Het Turkse openbaar ministerie in Ankara start een onderzoek naar PVV-leider Geert Wilders. Dat heeft te maken met een Twitterbericht van de Nederlandse politicus, zo bericht het Turkse staatspersbureau Anadolu. Meer hierover bij De Stentor.

Gisteren heeft Wilders een aantal tweets gepost over de Turkse president Erdogan (zie onder). Hij heeft deze tweets geplaatst naar aanleiding van een uitgelekte nota van de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV). Hierin worden grote zorgen uitgesproken over de islamistische koers van Erdogan en de invloed die deze koers heeft op Turkse Nederlanders. Zo wordt in de nota een mogelijk verband gezien tussen de "antiwesterse retoriek" van de Turkse president en de terroristische aanslag op een tram in Utrecht in 2019 door Gokmen T., hierbij overleden drie slachtoffers ter plekke en een vierde slachtoffer overleed 10 dagen later in het ziekenhuis.

Rechter: Avondklok per direct opgeheven

De rechter heeft in een zaak aangespannen door Viruswaarheid bepaald dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.

Volgens de rechtbank maakt de avondklok een "verregaande inbreuk op de bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer. Daarvoor is verregaande zorgvuldige besluitvorming nodig". Verder geeft deze aan dat de Eerste en Tweede Kamer hadden moeten worden geraadpleegd omdat er "geen sprake zou zijn van bijzondere spoedeisendheid".

De avondklok zou hiermee per direct moeten worden opgeheven. Verwacht hierover later vandaag meer informatie vanuit het kabinet.

Update 12:57:

Het Kabinet gaat vandaag nog in hoger beroep tegen de uitspraak. Meer informatie in dit artikel: Hoger beroep vanmiddag: Avondklok nog niet van de baan


ICT-bedrijven verplicht online kinderporno te verwijderen van servers

ICT-bedrijven in Nederland kunnen straks worden verplicht om hun servers op te schonen van online kinderporno. Een onafhankelijke autoriteit gaat erop toezien dat internetbedrijven de norm naleven die ze onderling hebben afgesproken. Na een melding van kinderpornografisch materiaal moeten zij dit binnen 24 uur van hun servers verwijderen. De meeste bedrijven werken hieraan mee. Maar er zijn hostingbedrijven die niet of onvoldoende tegengaan dat kinderporno via hun servers op het internet wordt verspreid. De Autoriteit aanpak online kinderpornografisch materiaal kan deze nalatige bedrijven met een bindende aanwijzing of last onder dwangsom dwingen mee te werken. Als zij blijven verzaken, kan de autoriteit uiteindelijk een boete van maximaal 4% van de bedrijfsomzet opleggen.

Dat wordt geregeld in een wetsvoorstel dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vandaag in consultatie heeft laten gaan. De snelle groei van kinderpornografisch materiaal op internet is volgens de minister verontrustend en weerzinwekkend. Uit de analyses van het Expertisebureau Online Kindermisbruik (EOKM) blijkt het aantal meldingen over kinderporno dat gehost staat op internet in vijf jaar tijd meer dan vertienvoudigd: van 28.960 in 2014 naar 308.430 in 2019 .

"Hostingbedrijven vervullen vanuit ons land dankzij onze optimale digitale infrastructuur een sleutelrol in het wereldwijde internet. Maar deze bijzondere positie schept ook verplichtingen. De weerzinwekkende hoeveelheid kinderporno moet omlaag. Internetbedrijven hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om kinderen online te beschermen tegen misbruik. Daarom wil ik doorpakken in het opschonen van internet. Kort gezegd: de tijd van vrijblijvendheid is voorbij’’, aldus Grapperhaus.

Sinds 2018 werkt minister Grapperhaus samen met de ICT-sector om online seksueel kindermisbruik te bestrijden. De focus van deze publiek-private samenwerking ligt op het schonen van het internet. Hierdoor kunnen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) zich meer richten op het opsporen en vervolgen van daders om zo acute misbruiksituaties te stoppen. Eind vorig jaar bleek uit een monitoring door de TU Delft dat gemiddeld genomen 84% van de online kinderporno binnen de afgesproken 24-uur door de ICT-bedrijven wordt verwijderd na een melding. Maar in 16% procent van de gevallen gebeurt dat niet of niet snel genoeg. Aan de TU Delft is gevraagd verder te meten, zodat het hosten van kinderporno goed in het vizier blijft.

De onafhankelijke Autoriteit is nodig om ervoor te zorgen dat ook de nalatige hostingbedrijven in actie komen en hun servers opschonen van online beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik. Daarbij kan deze toekomstige toezichthouder ook de Nederlandse hostingbedrijven verplichten om naar vermogen preventieve maatregelen te nemen tegen het verspreiden van nieuw online kinderporno dat binnenkomt op hun servers.

HashCheckService
Om internetbedrijven bij het opschonen van hun servers te helpen, heeft de politie samen met het EOKM de zogenoemde HashCheckService ontwikkeld. Deze is gratis beschikbaar gesteld aan de bedrijven. Hiermee kunnen servers worden gescand aan de hand van unieke, anonieme codes van bij de politie bekend beeldmateriaal van online kinderporno, om vervolgens de schadelijke content te kunnen verwijderen.

Dankzij deze HashcheckService zijn volgens een meting in september vorig jaar 18,2 miljard afbeeldingen online gecheckt door ICT-bedrijven in Nederland. Dit leverde bijna 7,4 miljoen hits aan kinderporno op, die daarna konden worden verwijderd. De HashCheckService wordt nu verder doorontwikkeld. Steeds meer bedrijven haken aan op dit systeem. De verwachting is dat steeds beter kan worden opgeruimd. Vervolgens is het de bedoeling dat webhosters het schoonhouden van hun servers kunnen bijhouden door te blijven checken en nieuwe beelden te verwijderen.

Europees aanpakken
Minister Grapperhaus zal de Nederlandse HashCheckService ook aanbieden aan andere landen in de Europese Unie. Volgens de minister moet worden voorkomen dat het optreden van Nederland tegen het hosten van kinderpornografisch materiaal tot gevolg heeft dat het schadelijke materiaal straks via hostingbedrijven uit andere EU-lidstaten wordt verspreid.

"Als we Europees-breed de HashCheckService toepassen, levert dat een enorme bijdrage aan het opschonen van het internet. Zo kunnen we samen herhaald slachtofferschap tegengaan. Ook als ouder materiaal online blijft rondzwerven is dat zeer schadelijk voor het leven en de ontwikkeling van kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat we Europees deze gruwelijke vorm van criminaliteit verder kunnen indammen. We hebben samen en als elk afzonderlijk land een verantwoordelijkheid in het beschermen van kinderen’’, aldus minister Grapperhaus.

FOK! Wat een weer: HOERA! De kou is *censuur*!

winterbanner

Welkom!  

Met een groot feest vier ik het einde van de kou. De muziek staat aan, een lekker biertje en VI. Wat ik heb de afgelopen week zitten vloeken als ik boodschappen moest doen. Wat een verschrikkelijke kou. En echt, ik lik m'n r**t aan al diegene die het zo leuk vonden om te gaan schaatsen etc. Ik heb er echt broertje dood aan. Maar het is voorbij beste luitjes!  

Met de ijzel viel het gistermorgen allemaal wel mee, er zijn weinig ongelukken gebeurd.  De rest van de dag bleef het bewolkt en regende het af en toe. Soms nog best wel intensief, en daardoor spoelde de sneeuw ook snel weg. Plaatselijk viel er zo'n 10 mm.

Voorlopig zijn we dus vrijwel van de vorst af. Misschien dat afgelopen nacht in het diepe binnenland het nog net tegen grondvorst aan zat, maar dat is het wel. In een groot deel van het land bleef het boven nul. 

Vandaag is er vrij veel bewolking, maar de zon schijnt ook af en toe een beetje. Tegen de avond gaat het vanuit het westen regenen. De maxima lopen alleen maar verder op. In het noorden en nabij grote wateroppervlakten houdt het met 7 graden wel op, maar in Limburg is zelfs 12 graden mogelijk. Hoe lekker kun je het hebben! 

De eerstkomende dagen overheerst de bewolking. In het weekend echter krijgen we grandioos weer met heel veel zon en maxima die tot 17 graden kunnen oplopen. Dit uiteraard in het binnenland. Op de Wadden en pal langs de kust en IJsselmeer zal het een graad of 10 worden. Hier in Haarlem is bij een aflandige wind best een 15 graden mogelijk.

HOERA! Kom maar op met die lente!  

Slaapwel!  

 

 Punch Charged (Foto: Charged)
De sneeuw zal nu snel smelten en de puch komt weer tevoorschijn. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

NVWA: Let op met servies van bamboe en melamine

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt, niet (meer) te gebruiken. Bij gebruik bestaat een kans dat er te veel formaldehyde in het voedsel of drinken terecht komt. De NVWA laat importeurs en aanbieders van deze producten weten dat zij de producten direct uit de handel moeten halen. De autoriteit treedt handhavend op als de producten in Nederland worden aangeboden. Daarnaast adviseert het Voedingscentrum om ook servies dat voor 100% van de kunststof melamine is gemaakt, niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Verkennend onderzoek
Bamboe-melamine serviesgoed is in opkomst vanwege de vermeende duurzaamheid. Hoewel het wordt verkocht als ‘bamboe’, zijn deze materialen vervaardigd uit melamine kunststof waaraan bamboevezels zijn toegevoegd. Bovendien geven ze stoffen als formaldehyde en melamine af die bij te hoge hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Op basis van signalen uit de EU heeft de NVWA een eigen verkennend onderzoek gedaan naar melamine kunststof serviesgoed met bamboevezels. Het ging hierbij om hard, slijtvast, kunststof serviesgoed dat kan worden hergebruikt. Er zijn bekers, kommen en mokken bemonsterd en onderzocht. Daarbij bleken bij een aantal artikelen behoorlijke overschrijdingen van de zogenoemde migratielimiet voor formaldehyde. Dat wil zeggen dat er bij gebruik van het servies te veel formaldehyde vrijkomt in eten of drinken.

Risicobeoordeling
Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) van de NVWA, is vervolgens gevraagd wat het risico is van het gebruik van dit soort veel toegepast serviesgoed. BuRO onderzocht vanaf welk afgifteniveau van formaldehyde er sprake is van een gezondheidsrisico. En het heeft onderzocht of van de afgifte van formaldehyde van de producten uit het verkennende onderzoek effecten op de gezondheid worden verwacht. Het bleek dat bij aanwezigheid van bamboe in het onderzochte servies de afgifte van formaldehyde hoger was; daardoor kunnen effecten op de gezondheid door formaldehyde in voedsel en drinken niet worden uitgesloten.

Een te hoge inname van formaldehyde kan leiden tot maagirritatie en maagzweren. Op basis van de risicobeoordeling adviseert BuRO om alle kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt niet (meer) te gebruiken. Ook zouden dergelijke producten van de markt moeten worden geweerd. BuRO wijst er bovendien op dat bamboe- en maisvezels als toevoeging aan kunststof serviesgoed niet is beoordeeld door de EU-voedselveiligheidsautoriteit (EFSA); de veiligheid kan daarom niet worden gegarandeerd. Het toevoegen van bamboe- en maisvezels aan kunststof gebruiksartikelen zoals serviesgoed is daarom niet toegestaan.

Van de markt halen
Vanuit de Benelux-landen is een brief aan de importeurs en leveranciers van deze artikelen gestuurd waarin hen wordt opgedragen bamboe-melamine kunststof servies per direct van de markt te halen. De 3 Benelux-landen kondigen in de brief ook aan dat voortaan zal worden gehandhaafd op het verbod op niet toegelaten (bamboe-) toevoegingen in kunststof gebruiksartikelen.

Consumenten die dergelijke producten nog aantreffen op de Nederlandse markt kunnen dit melden bij de NVWA. De NVWA zal handhavend gaan optreden als dergelijke producten in Nederland worden aangeboden.

Jonge kinderen
Op basis van de risicobeoordeling adviseert de NVWA de minister voor Medische zorg en Sport om de huidige zogenoemde specifieke migratielimiet (SML) voor formaldehyde (15 mg per kg) voor melamine kunststof serviesgoed (met of zonder bamboevezels) te verlagen. Deze biedt nu onvoldoende bescherming bij gebruik door kinderen vanwege hun geringere lichaamsgewicht. Consumenten en gebruikers van dit soort servies moeten bovendien actief over deze risico's (vooral voor baby's en kinderen) worden voorgelicht.

Het Voedingscentrum adviseert in afwachting van de verlaging van de norm om ook serviezen gemaakt van 100% melamine (dus zonder toevoegingen van bamboe en/of mais), niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Mortieraanval bij Erbil International Airport: Nederlandse militairen ongedeerd

Bij Erbil International Airport in Noord-Irak zijn gisteravond mortiergranaten ingeslagen.

De inslagen vonden rond 20.05 uur Nederlandse tijd plaats. Na inventarisatie bleek dat alle Nederlandse militairen ongedeerd op het kamp waren.

Sinds enkele weken levert Defensie een force protection eenheid op het vliegveld in Erbil. Het gaat momenteel om 120 militairen van de landmacht. Zij dragen zorg voor de veiligheid binnen het vliegveld, dat een belangrijk knooppunt is voor de anti-ISIS coalitie in Noord-Irak.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.