FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 april 2020

Michael P. wilde ontsnappen

De moordenaar van Anne Faber, Michael P. heeft een plan beraamd om uit de gevangenis te ontsnappen. Dat heeft hij samen met een 'goede vriend' bedacht. Die vriend was Admilson R.

Ja, en dat is ook al zo'n fijne vent. Die zit levenslang vast voor drie roofmoorden. Het ministerie wil niet bevestigen dat de plannen er waren, maar bevestigt wel dat er twee gevangenen zijn overgeplaatst. Volgens bronnen zouden er wapens en ontsnappingsmateriaal zijn gevonden die ze zelf hadden gemaakt.

Michael P. kreeg vorig jaar 28 jaar cel en TBS voor de moord en verkrachting op Anne Faber. Dat was groot nieuws, maar blijkbaar bevalt de cel Michael niet zo goed. 

Ik kan me herinneren dat er pas geleden in Zutphen ook al zo'n crimineel wilde ontsnappen. Misschien moeten we toch maar wat strenger worden in de beveiliging. Of beter nog, misschien moeten de cellen wat minder luxe worden zodat misdadigers beseffen dat de cel geen vakantie is. Dit is echter een persoonlijke mening. Aan de andere kant: zit het kwaad in je, dan krijg je het er ook niet zomaar uit. 

Electronic Arts start samenwerking met Google en brengt games naar Stadia

Vandaag hebben Electronic Arts en Google een samenwerking aangekondigd om vijf EA-games te lanceren op Stadia, het cloudgebaseerde gamingplatform van Google.

Star Wars Jedi: Fallen Order van Respawn staat gepland voor eind dit jaar op Stadia. FIFA en Madden NFL zijn naar verwachting deze winter beschikbaar voor spelers op Stadia, met meer games in 2021.

"Cloud opent spannende nieuwe speelmogelijkheden", zegt Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts. "Door samen te werken met Google Stadia hebben we de mogelijkheid om creatieve en innovatieve game-ervaringen te bieden op een opwindend nieuw platform."

"We zijn heel blij dat enkele van de grootste hits van Electronic Arts naar de Stadia komen. Ik kan niet wachten om EA Sports FIFA, Madden NFL en Star Wars Jedi: Fallen Order direct op mijn favoriete schermen te spelen met een simpele klik op een knop", aldus Phil Harrison, GM en VP bij Google.

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde spelplatform van Google waarmee je de nieuwste videogames op tv's, laptops, desktops en geselecteerde tablets en telefoons kunt spelen. Met Stadia kun je games kopen die dan tot 1080p / 60 fps te spelen zijn. Met het Stadia Pro-abonnement gaan een selectie van games tot 4K / 60 fps en HDR en krijg je gratis games die elke maand kunnen worden geclaimd.

Google Stadia

Xbox Live Games with Gold voor mei aangekondigd

Xbox-eigenaren met een Xbox Live abonnement kunnen volgende maand weer gratis games downloaden. De Xbox One maandelijkse games zijn dit keer racegame V-Rally 4 en de strategische Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr. Check de volledige lijst hieronder.

Xbox One
V-Rally 4 (heel mei beschikbaar)
Warhammer 40,000: Inquisitor Martyr (van 16 mei t/m 15 juni)

Xbox 360
Sensible World of Soccer  (van 1 mei t/m 15 mei, speelbaar op XB1)
Overlord II (van 16 mei t/m 29 mei, speelbaar op XB1)

Telstar na elf jaar terug met beloftenelftal

Een verrassend bericht vanuit Velsen-Zuid in deze tijden van corona. Telstar komt na elf jaar terug met een beloftenelftal en het team zal vanaf volgend seizoen meedoen aan de onder-21 competitie. 

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om deze doelstelling uit het beleidsplan 2026 van de Witte Leeuwen te realiseren. Dat Telstar volgend seizoen een beloftenelftal op de been kan brengen, mag gerust een verrassing worden genoemd. De wens voor een tweede team bestond al langer, maar vorig jaar bleek er op het laatste moment te weinig budget te zijn voor een beloftenteam. Dat het dit jaar wel komt, is te danken aan een investering van het Witte Welpen Fonds. Dit fonds bestaat uit een groep zakenmensen die investeren in voetballers voor Telstar. Een potje geld van mensen met liefde voor de club en die genoegen nemen met een bescheiden rendement. Door dit fonds kunnen spelers vaak voor meerdere jaren worden vastgelegd in de hoop dat ze uiteindelijk een mooie transfersom achterlatend van Sportpark Schoonenberg vertrekken. 

Trainer en technisch directeur Andries Jonker is blij met de komst van een tweede team. "Het tot stand brengen van een beloftenteam was één van de opdrachten die ik als technisch directeur van Telstar heb meegekregen. Het afgelopen seizoen hebben wij daartoe een werkgroep opgericht met daarin Sjaak Lettinga, Dorus de Vries, Mahjoub Mathloufi en Frans de Kat. Zij hebben het een en ander uitstekend voorbereid.”

Joeri Volkers wordt de trainer van het nieuwe team de overige stafleden worden op een later moment bekendgemaakt. Hij was eerder werkzaam bij onder meer zaterdag derdeklasser AH ’78 uit Huizen. Telstar heeft zich inmiddels formeel ingeschreven bij de KNVB voor de nieuw op te richten onder 21 competitie. Later zal bekend worden in welke divisie de Witte Leeuwen worden ingedeeld. De zaterdag zal als vaste speeldag gehanteerd worden. 


18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie

De politie heeft vrijdag 24 april 2020 een 18-jarige man aangehouden op verdenking van handel in hasj. Een vervolgonderzoek in een kamer van een woning in Amsterdam-Zuid leverde ruim 1,5 kilo hasj en ruim 45.000 euro in contanten op. De hasj wordt vernietigd en het geld is in verband met de verdenking van witwassen in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en deze is verlengd. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij een rechter commissaris.

Vrijdag zag een politieman in burger dat er een vermoedelijke drugsdeal gaande was op de Kennedylaan in Amsterdam. Hij kon de vermoedelijke kopers niet controleren of laten controleren en besloot de verdachte te volgen. Op het Krugerplein in Oost had de verdachte opnieuw contact met iemand en vond er een overdracht plaats. Beide mannen worden aangehouden.

Bij de verdachte die al gevolgd werd, werd naast hasj ook geld aangetroffen en bij een onderzoek in een woning de anderhalve kilo hasj en de tienduizenden euro’s in contanten. De andere verdachte had naast de net gekochte hasj ook nog vele tientallen vermoedelijk XTC-pillen bij zich. De laatstgenoemde is na onderzoek en verhoor gisteren heengezonden.

18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie (Afbeelding: Politie)
18-jarige straatdealer 45.000 euro armer na arrestatie (Afbeelding: Politie)

Gears Tactics is beschikbaar voor pc

Vanaf vandaag is Gears Tactics beschikbaar met Xbox Game Pass voor pc (bèta), Steam en pc.

Gears Tactics is een turn-based strategiegame die zich 12 jaar voor de eerste Gears of War afspeelt. Steden op de planeet Sera beginnen ten prooi te vallen aan een dreiging die uit de grond komt: de Locust-horde. De regering is in totale chaos en een groep overlevenden is de laatste hoop van de mensheid. Je rekruteert als Gabe Diaz nieuwe manschappen, leidt ze op en rust ze uit voor een missie: de jacht op Ukkon, de leider van het Locust-leger.

Speel Gears Tactics voor 4 mei en ontvang het Thrashball Cole character pack met Augustus Cole als rekruut en de Thrashball Armor-set, compleet met zeldzame vaardigheden. Als je nieuw bent bij Xbox Game Pass, krijg je je eerste maand Xbox Game Pass Ultimate met alle voordelen van Xbox Live Gold en toegang tot meer dan 100 games voor console en pc, voor €1. In onze review lees je onze indrukken van de game.

Technisch directeur Van Leeuwen weg bij FC Twente

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertrekt bij FC Twente. De directie van de club uit Enschede besloot de samenwerking met de 67-jarige Van Leeuwen na een evaluatie te beëindigen.

"Ted van Leeuwen heeft vorig seizoen met het behalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie en daardoor te zorgen voor directe terugkeer naar de Eredivisie fantastisch werk geleverd. Dit seizoen heeft de club zich, weliswaar op ongebruikelijke wijze, weten te handhaven in de Eredivisie. Om een nieuwe stap te zetten willen we een andere koers varen", valt te lezen op de website van FC Twente.

"Uiteraard zijn we Ted zeer erkentelijk voor al datgene wat hij de afgelopen twee seizoenen heeft gerealiseerd. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd", gaat algemeen directeur Paul van der Kraan verder op de website.

Van Leeuwen kwam in 2018 in dienst bij FC Twente na de degradatie van de club naar de eerste divisie. Onder de technische leiding van Van Leeuwen wist Twente direct te promoveren en dit jaar wist de club zich te handhaven in de eredivisie. In het seizoen 2015/2016 was hij al eerder in dienst bij FC Twente. Daarna was hij twee jaar technisch directeur bij Esbjerg fB, waarmee hij in het seizoen 2017/2018 promoveerde naar de hoogste klasse in Denemarken.

Sakura Wars is uit in het Westen

Vandaag is Sakura Wars in het Westen uit op PlayStation 4. Onder andere de manga-artist Tite Kubo heeft hier aan meegewerkt.

Stap in een alternatieve versie van het Tokio uit de jaren 1940, waar steampunk-technologie alles van stroom voorziet, van het openbaar vervoer tot de huizen en gebouwen. In het hart van de stad staat het Grand Imperial Theater, waar de sterren van het theater zingen en dansen om het publiek af te leiden van de dreiging die demonen vormen.

Maar achter de schermen maken deze artiesten deel uit van iets groter: de Flower Division, een geheime gevechtseenheid van de Imperial Combat Revue, die Tokio beschermt met gigantische mechs die worden aangedreven door de verhoogde spirituele energie van elke piloot. Als kapitein Seijuro Kamiyama wacht je de taak om dit onervaren team te leiden. The Grand Imperial Theater, jouw hoofdkwartier, gaat gebukt onder zware financiële verliezen, en juist op dit moment van grote zwakte zijn hordes demonische strijdkrachten onderweg naar Tokio.

In Sakura Wars kun je relaties smeden met je vrouwelijke teamgenoten, en moet je bewijzen dat de Flower Division klaar is om Tokio te verdedigen tijdens het Combat Revue World Games-toernooi, door de demonen te verdrijven en de vrede te herstellen. In onze review lees je meer over de game.

Na Eredivisie ook Franse Ligue 1 stilgelegd

In navolging van de eredivisie is ook in Frankrijk besloten om de competitie niet af te maken. De Ligue 1 en Ligue 2 worden per direct stilgelegd. Dat heeft de Franse regering dinsdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.

Ook in Frankrijk worden de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus langzaam versoepeld. Vanaf 11 mei gaan de scholen en winkels weer open en wordt sporten weer toegelaten, maar contactsporten en sporten in groep blijven verboden tot minstens september, dat zou ook betekenen dat de Tour de France uitgesteld moet worden. De start van Ronde van Frankrijk staat voorlopig op de planning voor voor 29 augustus.

De clubs in de Ligue 1 en Ligue 2 hadden gehoopt de trainingen weer te mogen hervatten om eventueel vanaf 17 juni de competitie te herstarten, maar daar zette de Franse regering een streep doorheen.

In Frankrijk moesten nog tien speelrondes worden afgewerkt. Paris Saint-Germain heeft met een wedstrijd minder gespeeld liefst twaalf punten meer dan achtervolger Olympique Marseille. Rennes staat op de derde plaats, maar wel op achttien punten achterstand van PSG. Olympique Lyon, de ploeg van Memphis Depay en Kenny Tete, staan voorlopig op een niet Europese plaats in de competitie.

Amiens en Toulouse, respectievelijk 23 en slechts 13 punten, staan op de degradatieplekken. Nimes staat met 27 punten op de achttiende plaats en dat zou normaal gezien een promotie/degradatieduel met de nummer uit Ligue 2. In Ligue 2 is het spannend. Het verschil tussen de nummer 1 (FC Lorient) en nummer 5 (Clermont Foot) is maar vier punten.

De Franse voetbalbond zal in mei beslissen over de titel, de stijgers en dalers en de verdeling van de Europese tickets.

Schaatsster Wijfje naar Team Iko

Schaatsster Melissa Wijfje komt tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 uit voor Team Iko. Die schaatsploeg legde onlangs ook al Esmee Visser vast.

Het afgelopen seizoen schaatste de 24-jarige Wijfje voor Gewest Friesland. Ze won tijdens de wereldbekerfinale de massastart en bij de NK afstanden pakte ze de titel op de 1.500 meter. Wijfje eindigde afgelopen seizoen als vijfde bij het WK allround.

BBC Wildlife: Africa vanaf 17 mei bij SBS6

Giraffen die woeste veldslagen voeren, dappere hagedissen die meeliften op de rug van leeuwen, en vogels die stokstaartjes afschrikken door alarmsignalen te imiteren. De vijfdelige natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa brengt Afrika op spectaculaire wijze in beeld. Van het Atlasgebergte tot aan Kaap de Goede Hoop van Congo tot aan de woeste Atlantische Oceaan. Het verhaal van Afrika wordt verteld door de beroemde en meevoerende stem van David Attenborough. BBC Wildlife: Africa is vanaf zondag 17 mei om 20.30 uur wekelijks te zien bij SBS6.

René Oosterman (zendermanager SBS6) over BBC Wildlife: Africa bij SBS6: “De natuurdocumentaire geeft een uniek inkijkje in de natuur zoals hij is; authentiek, puur en spraakmakend. We zijn dan ook trots dat we de afleveringen, inclusief originele stem van David Attenborough, kunnen uitzenden bij SBS6. Wij hopen met het uitzenden van BBC Wildlife: Africa dat we onze kijkers daarmee op dit moment een plezier doen.”

Afrika is 's werelds wildste continent. In de vijf afleveringen van de natuurdocumentaire BBC Wildlife: Africa wordt telkens een ander adembenemend natuurgebied van het Afrikaanse continent in beeld gebracht. Van de halfwoestijn in de Kalahari en de (sub)tropische savanne maar ook Congo met zijn onontgonnen oerwouden en de grootste woestijn op aarde, de Sahara, tot aan het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent, De Kaap. Elke aflevering onthult intieme, oog-in-oog ontmoetingen met buitengewone dieren in het wild, gaat op zoek naar onontdekte plaatsen en legt ongezien gedrag vast, zelfs van de meest bekende als onbekende dieren in het wild.

BBC Wildlife: Africa wordt geproduceerd door BBC Natural History Unit.

BBC Wildlife: Africa (foto: BBC)
BBC Wildlife: Africa (foto: BBC)

Landelijke ophokplicht per 29 april 2020 ingetrokken

Met ingang van 29 april 2020 wordt de landelijke ophokplicht ingetrokken die nu geldt voor bedrijven die commercieel pluimvee houden. Dat schrijft minister Schouten van LNV in een brief aan de kamer. Het risico op insleep van hoogpathogene vogelgriep is zoveel afgenomen dat de maatregel niet langer noodzakelijk is. De ophokplicht is twee maanden van kracht geweest.

De ophokplicht werd op 12 februari 2020 ingesteld om te voorkomen dat bedrijven in Nederland besmet raakten door introductie van het virus via wilde vogels. Verschillende Europese landen hadden te maken met besmettingen bij commercieel gehouden pluimvee.

Sinds de verlenging van de ophokplicht zijn er geen uitbraken in en nabij Nederland gevonden. De laatste uitbraak in Duitsland was op 31 maart 2020 in Saksen. De weersomstandigheden zijn inmiddels ongunstig voor het virus. Bovendien is de voorjaarstrek van wilde watervogels inmiddels in volle gang en verdwijnen wilde watervogels uit Nederland. Daarom is besloten om de ophokplicht in te trekken. Het ministerie van LNV blijft de situatie volgen.

In Nederland geldt overigens nog steeds een verplichting tot een tweede reiniging en ontsmetting voor transportmiddelen voor gevoelige diersoorten uit de landen met uitbraken van vogelgriep. Daar wordt door de NVWA op toegezien.

COVID-19: verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan én vereenvoudigt de voorwaarden van regelingen. Daardoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. De criteria voor de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) zijn versoepeld. Ook maakt staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) vandaag bekend het subsidieplafond van de zogenoemde SEED Capital-regeling voor 2020 bijna anderhalf keer zo groot te maken.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Passende regelingen voor ondernemers vergen normaal maanden of jaren. Maar veel bedrijven hebben nú acute problemen: corona dwingt ons daarom om soms binnen een dag te handelen. Deze economische crisismaatregelen staan dus niet stil. Het kabinet werkt op dit moment aan aanvullende steunplannen bovenop het huidige noodpakket banen en economie en de aankondigingen van vandaag. Ik spreek daar ook deze week over met een grote sector als de horeca, maar ook met kleinere sectoren die hard zijn getroffen zoals de kermisbranche.”

Langere looptijd en lagere drempel coronaregeling BMKB
Extra krediet helpt ondernemers aan liquiditeit om overeind te blijven in zwaar weer. Daarom wordt financiering voor ondernemers via de speciale coronaregeling van de Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) opnieuw versoepeld.

De looptijd van een krediet wordt verlengd tot vier jaar, zodat ondernemers meer tijd hebben om deze terug te betalen. De toegang tot de BMKB wordt laagdrempeliger: er kan behalve via een uitgebreide liquiditeitsprognose ook worden gekeken via een omzettoets. Begin april werd door het ministerie van EZK de premie van de regeling al verlaagd (van 3,9 naar 2 procent) en het garantiebudget verhoogd (van 765 miljoen naar 1,5 miljard euro).

Budget SEED Capital-regeling in 2020 naar 32 miljoen euro
Het budget van de SEED Capital­-regeling, waarmee het ministerie van EZK kapitaal aan investeringsfondsen verstrekt, wordt verhoogd van 22 miljoen naar 32 miljoen euro. Met deze regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen waaronder startups op technologisch (zoals hightech en eHealth) en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal vanuit investeringsfondsen.

Bedrijven komen via geregistreerde nevenactiviteit ook in aanmerking voor TOGS
Ondernemers kunnen vanaf 29 april 2020 ook op basis van hun in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit aanspraak maken op de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het kabinet heeft meer dan kwart van het Nederlandse bedrijfsleven een belastingvrije gift van 4.000 euro gegeven, omdat ze naast de economische gevolgen van het coronavirus ook direct zijn geraakt door kabinetsmaatregelen.

De uitbreiding betreft ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit, terwijl dit wel het geval zou zijn op basis van hun geregistreerde nevenactiviteit. Na analyse van de meldingen vanuit ondernemers bij RVO hierover blijkt dat deze geregistreerde nevenactiviteit soms beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Een vereiste is wel dat de ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden 4.000 euro). De regeling is te vinden via rvo.nl/togs.

Coronaregeling Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)
De verhoging van het garantieplafond van de Garantie Ondernemingsfinanciering (GO-regeling) ten behoeve van corona van 400 miljoen naar 10 miljard euro is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom kan deze coronaregeling woensdag 29 april 2020 officieel open voor bedrijven waarbij de looptijd van een krediet zes jaar gaat worden.

Met de coronaregeling binnen de GO helpt het ministerie van EZK zowel het MKB als grote ondernemingen. Dat gebeurt door garantie op bankleningen (minimaal 1,5 miljoen – maximaal verruimd tot 150 miljoen euro per onderneming). Het maximale garantiepercentage is, zoals eerder aangekondigd, nu verhoogd van 50% naar 80% voor grootbedrijven en 90% voor het MKB met als voorwaarde dat zij worden getroffen door corona.

Waar kunnen ondernemers terecht met vragen?
Bij vragen over corona kunnen bedrijven kijken op rijksoverheid.nl/coronavirus of op de website van het RIVM. Of ga naar de website van de Kamer van Koophandel: kvk.nl/corona. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan het adviesteam via 0800 - 2117.

Ondernemers melden zich voor de verruimde kredietregelingen (zoals de BMKB en GO) bij hun kredietverstrekker zoals een bank. De regelingen tegemoetkoming loonkosten (NOW) loopt via het UWV en ondersteuning voor zzp’ers (TOZO) via krijgiktozo.nl. Richtlijnen voor winkels zijn te vinden bij de brancheorganisaties. Voor belastingmaatregelen kunnen ondernemers terecht bij de Belastingdienst Zakelijk via belastingdienst.nl/coronavirus.

Defensie volop aan de bak in Caribisch gebied

Een KDC-10 transportvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht heeft gisteren 21 marechaussees en 6 mensen van de Nationale Politie afgezet op Sint Maarten. Naar verwachting blijven ze 3 maanden. Dit om lokale autoriteiten tijdens de COVID-19-crisis desgewenst te ondersteunen bij het handhaven van de openbare orde. Dat gebeurt op verzoek van het gezag op Sint Maarten.

Aan boord was ook nog een X-300 Integrator met een bijbehorend 19-koppig detachement. Dit is afkomstig van het zogenoemde Joint Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance Commando. De landmachteenheid is, met het onbemande vliegtuig, overgestapt op Zr.Ms. Karel Doorman. Het marineschip zet de militairen af op Aruba. Daar bewaken ze met de Integrator vanaf morgen de grenzen. Dit vooral om te voorkomen dat vreemdelingen het eiland willen aandoen en het COVID-19-virus verder verspreiden.

Terwijl de Doorman naar Aruba vaart is de KDC-10 op weg naar Curaçao. Op Sint Maarten liet het toestel niet alleen marechaussees en politie achter voor eventuele bijstand, maar ook een 14-koppig medisch team. Verder zijn er nog zo’n 50 mariniers, die afgelopen vrijdag al met de Karel Doorman zijn gearriveerd.

Het ondersteunings- en bevoorradingsschip gaat na Aruba door naar Curaçao waar het naar verwachting donderdag aankomt.

Goed gevoel
Voormalig marineofficier Bart Drechsel woont sinds enkele jaren op Curaçao. Net als de autoriteiten van Aruba heeft ook dit eiland nog niet om aanvullende bijstand gevraagd. Toch stelt het Drechsel gerust dat het marineschip dit overzeese deel van Nederland aandoet. “Het geeft een goed en veilig gevoel.”

Contact met de bevolking
Met Zr.Ms. Karel Doorman komt er een 12-koppige eenheid van het 1 Civiel Militair Interactiecommando aan op Curaçao. Dat onderhoudt contact met de bevolking en heeft de ‘voelsprieten’ uitstaan. Mocht er om welke reden dan ook bijstand nodig zijn, dan stemmen militairen eventuele inzet of hulpverlening af met civiele hulpdiensten en autoriteiten.

Zr.Ms. Karel Doorman blijft voorlopig bij de benedenwindse eilanden. Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied zet het marineschip in voor onder meer kustwachttaken, waaronder eventueel drugspatrouilles.

Extra personeel politie per KDC-10 aangekomen op Sint Maarten (Foto: Ministerie van Defensie)
Extra personeel politie per KDC-10 aangekomen op Sint Maarten (Foto: Tim van Dijk, Ministerie van Defensie)

Destroy All Humans! remake maakt deze zomer onveilig

Destroy All Humans!, de remake van de game uit 2005, komt op 28 juli uit voor PS4, Xbox One en pc. Dat heeft uitgever THQ Nordic vandaag aangekondigd. In deze arcade-game val je de aarde aan als onderdeel van een alien-invasie. Destroy All Humans! werd gemaakt als parodie op films met dit soort ruimtewezen thema's en koude oorlog verhaallijnen.

De game krijgt naast een normale editie van 30 euro ook special editions van 150 en zelfs 400 euro.

Deadly Premonition 2 komt in juli uit

Deadly Premonition 2 komt op 10 juli uit en lijkt voorlopig exclusief voor Nintendo Switch. De game is zowel een prequel als een sequel op de cult-hit uit 2010. In Deadly Premonition 2 volg je twee nieuwe detectives die een seriemoordenaar proberen op te sporen in Boston. Ondertussen ga je ook terug in de tijd naar Special Agent York, het hoofdpersonage van de eerste game, in New Orleans.

Deadly Premonition bevat bizarre plotelementen, dus verwacht vooral niet een doodgewone detective-game. De sequel krijgt een adviesprijs van vijftig euro.

Grote storing bij ABN-AMRO, bankieren vrijwel onmogelijk

Door een grote storing bij ABN-AMRO is het momenteel niet mogelijk om te internetbankieren, mobiel te bankieren of met iDEAL te betalen. Het is nog niet bekend hoe lang de storing duurt. Er wordt volgens de bank 'hard aan een oplossing gewerkt'. 

De eerste meldingen kwamen volgens de website van allestoringen.nl rond 10:35 uur binnen. Een paar uur later bevestigde de bank op Twitter dat er problemen waren. 

Storing ABN
Storing ABN

COVID-19: 171 nieuwe besmettingen en 48 doden, totaal 38.416 en 4566

Tot en met 28 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 38.416 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 171 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 10.609 (+88) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 48 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 4566 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Campagne over mentale gezondheid tijdens de coronacrisis van start

Vandaag is de overheidscampagne gericht op mentale klachten tijdens de coronacrisis van start gegaan. Met de boodschap: 'Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover' wordt aandacht gevraagd voor de psychische gevolgen van de corona-uitbraak. Op de radio en op sociale media worden praktische tips gegeven en worden mensen opgeroepen om erover te praten of hulp te zoeken als dat nodig is. Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) wil met de campagne eraan bijdragen dat mensen deze periode mentaal zo goed mogelijk doorkomen.

De kans op besmetting met het coronavirus en de maatregelen om het onder controle te krijgen, leveren veel mensen stress op. Voor de ruim 1 miljoen Nederlanders die al te maken hadden met psychische klachten, geldt dit nog eens extra. Mensen geven aan meer last te hebben van bijvoorbeeld angst, depressiviteit, paniek en slecht slapen. Daarnaast kunnen mensen met psychische klachten door de coronamaatregelen een extra drempel ervaren om naar de huisarts te gaan voor hulp als ze dreigen vast te lopen.

Blokhuis: "Mensen die meer last hebben van psychische klachten, of die niet lekker in hun vel zitten in deze periode moeten weten dat ze niet alleen zijn. Er komt nogal wat op ons af en het is niet vreemd dat mensen zich daardoor somber of gespannen voelen. Het belangrijkste is om erover te praten. Met je familie, je partner of je vrienden. Ik wil mensen ook oproepen om echt naar de huisarts te gaan als ze hulp nodig hebben."

"Met deze campagne willen we duidelijk maken aan mensen die hiermee te maken hebben: je bent niet alleen. Maar we willen ook praktische oplossingen aandragen om deze periode ook mentaal zo goed mogelijk door te komen."

Praktische tips en verwijzing naar hulplijnen
De campagne is te horen op de radio en te zien op Instagram, Twitter en Facebook. Met filmpjes worden daar bijvoorbeeld tips gegeven over hoe om te gaan met drukte in huis, of het belang van goed eten en een vaste routine als je niet zo lekker in je vel zit. Op Rijksoverheid.nl staan meer praktische tips en verwijzingen naar hulplijnen.

Politie zoekt getuigen van mishandeling en poging straatroof

In de tunnel onder het treinstation van Baarn werd maandag 27 april een man door twee verdachten mishandeld. Ze probeerden ook zijn tas te stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 16.20 uur stapt een 23-jarige man uit Purmerend uit de trein op het station in Baarn. Hij stapt uit op perron 3 en loopt de trap af richting de tunnel. Onderaan de trap staan twee jongens. Ze spreken de man aan. Op dat moment komen er ook twee andere jongens de tunnel inrennen. De man voelt zich onveilig en besluit weg te rennen. Terwijl hij de trap oprent wordt hij vastgepakt en in zijn gezicht geslagen. De andere man probeert ondertussen zijn tas af te pakken. Het slachtoffer weet de aandacht te trekken van twee omstanders en daardoor gaan de verdachten er vandoor. De vier mannen rennen weg in de richting van de Prinses Marialaan en stappen daar in een grijze auto. Agenten hebben in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet gevonden.

De eerste verdachte, die het slachtoffer bij de trap aansprak, is een jongen met blankje huidskleur en een smal gezicht. Hij is rond de 1.80 meter lang en sprak Nederlands. De tweede verdachte, die ook bij de trap stond is ook een jongen met blanke huidskleur en een smal gezicht. Ook hij sprak Nederlands. Deze verdachte was circa 1.85 meter lang. De derde dader, die het slachtoffer in zijn gezicht sloeg, is een tengere man met een donkere huidskleur. Hij was circa 1.90 meter lang en droeg een zwarte jas met een capuchon over zijn hoofd. Van de laatste dader is er geen duidelijk signalement beschikbaar. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Baarn heeft best een mooi station (Foto: FOK!)
Baarn heeft best een mooi station (Foto: FOK!)

Met de vlam in de pijp ploeteren in Snowrunner

Saber Interactive en Focus Home Interactive hebben SnowRunner losgelaten op PlayStation 4, Xbox One, en pc, dat laatste via de Epic Games Store. In SnowRunner ga je off-road-truck-racen in grote regio's, elk weer met eigen uitdagingen. Door missies aan te nemen en te volbrengen verdien je punten die je kunt uitgeven in garages om nieuwe voertuigen te ontgrendelen, te upgraden en aan te passen.

SnowRunner ondersteunt ook mods, vanaf de lancering op pc en later ook op consoles. Daarnaast krijgt de game regelmatig gratis updates om door nog meer content te ploeteren. Er komt nog meer content aan, want de ontwikkelaars werken aan een seizoenspas. Deze komt apart beschikbaar, maar ook gebundeld met de game in de Premium Edition. De seizoenspas wordt geleverd in vier fases, met elk een eigen thema en nieuwe regio, en breidt de game uit met nieuwe voertuigen, nieuwe maps om te verkennen en nieuwe activiteiten. Phase 1 zal tijdens de komende weken verschijnen en laat je onder andere een toendra verkennen om het verloren wrak van een WW2-bommenwerper op te sporen.

SnowRunner is vanaf vandaag verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

KNVB schoot breed gedragen ideeën van Ajax af: "Dit was dé oplossing"

Ajax kwam weken geleden met 'een kraakheldere oplossing' inzake het nieuwe seizoen in het betaald voetbal, zo schrijft het Algemeen Dagblad dinsdag. De traditionele top drie voorzag naar verluidt zes weken geleden al dat de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie niet uitgespeeld kon worden en het was Ajax dat met een plan kwam: een Eredivisie met twintig clubs en een Keuken Kampioen Divisie met achttien clubs.

Volgens het dagblad stelde Ajax voor om de Keuken Kampioen Divisie-clubs financieel te compenseren voor de vier wedstrijden die ze minder zouden spelen. De clubs zouden in de komende voetbaljaargang bovendien meer kans op promotie maken, terwijl in de Eredivisie een versterkte degradatieregeling zou worden toegepast om alles weer na één seizoen normaal te trekken.

"Het idee van Ajax kon op veel steun rekenen van andere clubs. Dit was dé oplossing en zelfs vanuit de Keuken Kampioen Divisie was er begrip", zo verzekert journalist Freek Jansen. Ajax had ook een passende oplossing voor de finale van de TOTO KNVB Beker.

Die werd in het plan voorzien als seizoensopening, in plaats van de traditionele Johan Cruijff Schaal voorafgaand aan het komende seizoen. Jansen stelt dat elf Eredivisie-clubs voorstander waren van het plan, vier clubs neutraal waren en alleen FC Emmen, Heracles en FC Groningen kanttekeningen hadden. Laatstgenoemde clubs gaven echter ook aan zich bij het uiteindelijke plan neer te willen leggen.

Het Algemeen Dagblad verzekert dat de KNVB er helemaal niets in zag. Directeur betaald voetbal Eric Gudde zou hebben geweigerd om überhaupt over het plan na te denken. Mattijs Manders zou als directeur van de Eredivisie CV 'niet daadkrachtig hebben gehandeld' en Mark Boele, directeur van de eerste divisie, bepaalde naar verluidt 'eigenhandig dat 'zijn clubs' met dit voorstel niet akkoord zouden gaan'.

De clubs in het betaald voetbal zijn volgens het dagblad dan ook van mening dat de ophef van de voorbije dagen absoluut had kunnen voorkomen als Gudde zes weken geleden naar het breed gedragen plan van de clubs had geluisterd. De KNVB wil niet inhoudelijk reageren op het artikel, zo stelt Jansen. "De voetbalbond houdt het bij de argumenten die het reeds heeft verkondigd waarom het tegen een competitie met twintig clubs is."

COVID-19: Anti-lockdown demonstratie in Den Haag

Vandaag heeft er op het Plein in Den Haag een demonstratie plaatsgevonden tegen de lockdown maatregelen die van kracht zijn om de verspreiding van het COVID-19 coronavirus te vertragen.

De demonstratie is georganiseerd via een Facebook evenement en roept demonstranten op om tegen de 'intelligente lockdown' te protesteren. Die zou volgens de organisatoren zorgen dat families worden ontwricht, kliklijnen, ZZP'ers failliet gaan en ouderen opgesloten zitten en in eenzaamheid sterven.

Naast het protest tegen de lockdown hebben er ook een aantal activisten van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook nog even tegen het 5G netwerk te protesteren. De politie is aanwezig om te voorkomen dat demonstranten naar het Binnenhof toe gaan.

Finale World Cup schaatsen komende twee seizoenen in Nederland

De World Cup-finale op de langebaan wordt de komende twee seizoenen in Nederland gehouden. Dit blijkt uit de kalender die de internationale schaatsbond (ISU) dinsdag heeft gepubliceerd.

De kalender is de komende twee seizoenen nagenoeg hetzelfde zodat schaatsers in de aanloop naar de Olympische Spelen van 2022 in Beijing twee jaar dezelfde voorbereidingen kunnen treffen.

In 2020 en 2021 begint het seizoen in het Poolse Tomaszów Mazowiecki, vervolgens staan Stavanger (Noorwegen), Salt Lake City (Verenigde Staten) en Calgary (Canada) op het programma.

Het seizoen wordt afgesloten in Heerenveen. In 2022 is Heerenveen een mogelijkheid, maar er zou ook gekozen kunnen worden voor een andere Nederlandse ijsbaan.

In 2021 wordt er ook nog een World Cup gehouden in het Chinese Changchun, vanwege de Olympische Spelen vervalt deze wedstrijd in 2022.

World Cup 2020/2021
13-15 november Tomaszów Mazowiecki
20-22 november Stavanger
4-6 december Salt Lake City
11-13 december Calgary
17-18 februari Changchun
6-7 maart Heerenveen

LEGO: Lord of the Rings en The Hobbit zijn terug op Steam

Hoewel het heel stilletjes is gebeurd, zijn LEGO: The Lord of the Rings en LEGO: The Hobbit teruggekeerd op Steam na meer dan een jaar afwezigheid. Ook alle DLC wordt weer verkocht op het platform.

Hoewel ontwikkelaar Warner Bros. geen specifieke reden gaf waarom de games van steam waren weggehaald, is het antwoord hoogstwaarschijnlijk dat er problemen waren met de licentie. Beide LEGO-games zijn gebaseerd op de Lord of the Rings en The Hobbit-films, die een andere licentie hebben dan bijvoorbeeld Middle Earth: Shadow of Mordor en zijn opvolger Shadow of War. Het lijkt er dus op dat Warner Bros. juridisch alles weer op orde heeft gemaakt. 

De twee Lord of the Rings-games zijn niet de eerste die verdwijnen van steam na gedoe over auteursrecht. Alan Wake moest uit de digitale schappen gehaald worden vanwege de soundtrack, en ook de Deadpool-game moest vanwege auteursrecht worden verwijderd.

LEGOLOTR

Indivisible is uit voor Nintendo Switch

Indivisible is vandaag uitgekomen voor Nintendo Switch. De game kost dertig euro, maar krijgt een launch-prijs korting. Indivisible is een combinatie van 2D-platformer en actie-RPG van de makers van Skullgirls. De game bevat een vechtsysteem dat geïnspireerd is door cult-klassieker Valkyrie Profile.

De personages in Indivisible zijn met de hand getekend en geanimeerd, waardoor ze heel levendig overkomen. Tijdens de release voor andere consoles vorig jaar in oktober werd de game ietwat matig ontvangen, maar het heeft sindsdien veel updates gekregen.

Monster Hunter World: Iceborne mei-update uitgesteld

Monster Hunter World: Iceborne krijgt nog steeds vaak grote updates met een nieuw monster en nieuwe uitrusting. 'Title Update 4', die in mei zou uitkomen, is voorlopig uitgesteld zonder een nieuwe datum. Volgens Capcom is door COVID-19 de productie van de update achter gaan lopen en hebben ze meer tijd nodig.

Title Update 4 brengt Alatreon terug. Het monster is een grote baas in de eerste portie van de game, maar met de update krijgt het een Master Rank-versie en waarschijnlijk nieuwe moves. Je hebt dus de Iceborne-uitbreiding nodig om tegen hem te vechten. Iceborne kwam vorig jaar september uit voor consoles en dit jaar in januari uit voor pc.

Halloween-regisseur brengt Pinhead naar televisie

Regisseur David Gordon Green haalde eerder in de succesvolle reboot van Halloween horroricoon Michael Myers terug naar het witte doek. In samenwerking met HBO werkt hij aan de terugkeer van Pinhead in een nieuwe Hellraiser-programma.

Terwijl er ondertussen een nieuwe reboot voor de bioscopen in de planning staat, werken de regisseur en HBO door aan de televisieadaptie. Het verhaal neemt elementen uit de huidige mythologie en het Clive Barker-boek The Hellbound Heart, maar bouwt hier ook op verder. Dit is uiteraard weer inclusief Pinhead en meerdere Cenobites. Het is niet bekendgemaakt of de oorspronkelijke Pinhead-acteur Doug Bradley op een bepaalde wijze betrokken is bij dit project.

Schrijvers en producten Mark Verheiden (The Mask, Timecop, Swamp Thing, Ash vs Evil Dead) en Michael Dougherty (X2, Superman Returns, Godzilla, King of the Monsters) pennen de show. Green schiet als regisseur de pilot en enkele eerste afleveringen om de toon van de gehele show neer te zetten.

Het vervolg op Green zijn eerdere Halloween-reboot uit 2018 staat nog steeds voor 16 oktober 2020 op de planning. Of de film Halloween Kills wegens de huidige coronapandemie wordt verplaatst is op dit moment nog niet bekend.

Pinhead
Pinhead

Geen stokslagen meer in Saoedi-Arabië, wel steniging

Saoedi-Arabië, niet echt het toonbeeld van het meest vooruitstrevende land op aarde wat bijvoorbeeld mensenrechten betreft. Toch is er een heel voorzichtig stapje gezet: het hooggerechtshof heeft bepaald dat stokslagen niet meer op de lijst met mogelijke straffen staan.

Mensen konden stokslagen krijgen voor van alles, afhankelijk van de misdaad ook in combinatie met andere straffen. Moord? Stokslagen. Alcohol in je bezit? Stokslagen. Overspel? Stokslagen. Belediging van de Islam? Stokslagen, zo ondervond blogger Raid Badawi, die tot duizend stuks én tien jaar cel werd veroordeeld.

Volgens het hof wil men zo meer in lijn komen met internationale mensenrechten, hoewel dan nog wel wat stapjes gezet moeten worden. Men volgt namelijk de sharia en daar zijn nog wel wat andere straffen op gebaseerd waar je in veel andere landen niet mee weg gaat komen, zoals steniging en de amputatie van lichaamsdelen.

Het lijkt weer een nieuwe hervorming te zijn onder het bewind van Mohammed bin Salman, zoon van de koning en volgens velen de man met de echte macht. De journalistenmoordenaar gaf eerder al aan vrouwen het recht om auto te rijden en opende bioscopen, maar gooit ook politieke tegenstanders in de bak en begon een olieprijsoorlog tijdens de coronacrisis.

Alcohol en verkeer gaan niet samen: dronkenlap rijdt auto aan gort

Een 25-jarige beschonken automobilist uit Middelburg raakte dinsdagochtend 28 april op de A58 ter hoogte van Waarde van de weg. Hij werd ter controle nagekeken in het ziekenhuis.

De politie ontving rond 04.15 uur een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de A58. Hierbij was de auto van de weg geraakt en had aanzienlijke schade. De bestuurder had geen ernstige verwondingen, maar werd toch door het ambulancepersoneel ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

De agenten namen nog wel een blaastest bij hem af, wat duidelijk maakte dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is er bloed bij de man afgenomen om te bepalen wat zijn alcoholpromillage is. De auto is weggetakeld. De verdachte is medegedeeld dat zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie neemt een verklaring van hem af zodra dit mogelijk is.

IKEA weer open na wekenlange 'coronasluiting'

Alle Nederlandse vestigingen van woongigant IKEA openen vandaag weer de deuren. In de winkels zijn aanpassingen gedaan om het personeel te beschermen tegen het coronavirus. Ook mogen er maar een beperkt aantal klanten naar binnen.

Alle vestigingen sloten op 17 maart plots de deuren. Klanten die nog binnen waren werden verzocht de winkel te verlaten. IKEA nam het besluit tot die sluiting zelfstandig. In de dagen daarvoor was het erg druk in de winkels, ondanks de uitbraak van het coronavirus.

De opening van de winkels vandaag gaat wel gepaard met een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo mag er een beperkt aantal klanten naar binnen, is er plexiglas geplaatst bij de kassa's en mogen klanten maximaal met zijn tweeën winkelen. Mensen die denken een ontbijtje te halen komen bedrogen uit, het restaurant blijft voorlopig gesloten.

Man (36) gewond bij schietincident in Rozenburg

Bij een ruzie in een huis aan de Bosseplaat in Rozenburg is maandagavond rond 19.50 uur geschoten. Een 36-jarige man uit Beverwijk raakte daarbij gewond. Hij is met een schotwond, maar aanspreekbaar, naar het ziekenhuis gebracht. Buiten de woning kon een 37-jarige Rozenburger worden aangehouden. De aanleiding en relatie tussen de betrokkenen wordt onderzocht.

Toen agenten na de melding bij de woning aankwamen, zagen zij buiten een man die aan de beschrijving van de verdachte voldeed. Omdat hij mogelijk een vuurwapen op zak had, werd hij met een procedure voor gevaarlijke verdachten aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Rozenburg. De politie gaat er niet vanuit dat er meer verdachten zijn.

Voor het zwaargewonde slachtoffer, dat wel aanspreekbaar was, kwam de traumahelikopter. De specialisten verleenden eerste hulp. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Het onderzoek naar het incident is gestart. Met onder andere een speurhond wordt sporenonderzoek verricht. De politie vraagt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Agent lost waarschuwingsschot na aangereden te zijn

Op de Soetendaalseweg in Rotterdam reed maandagavond even voor 19.00 uur een vrouw met haar auto in op een agent. Ze raakte de agent tegen zijn knieën, die zich daarop zo bedreigd voelde dat hij een schot op de auto loste. De bestuurster (21) en haar bijrijder (23), beiden uit Rotterdam, konden toen worden aangehouden. De bijrijder was net bij de vrouw ingestapt na een achtervolging te voet door de agent die hem aansprak op groepsvorming. De verdachte had daar al eerder een waarschuwing voor gehad.

Een agent constateerde de groepsvorming bij de voetbalkooi aan de Heer Vrankestraat. Hij wilde de personen aanspreken, maar een van hen, die al eerder een formele waarschuwing had gehad, ging er gelijk vandoor. De agent rende hem achterna, maar de man waarschuwde een auto en stapte in bij een vrouw. Intussen stond de agent voor de auto, maar dat hield de bestuurster niet tegen. Ze reed tegen de knieen van de agent aan. Die voelde zich zo in het nauw gedreven dat hij op de auto schoot. Niemand raakte daarbij gewond.

Na het schot konden de twee inzittenden worden aangehouden. De agent maakt het naar omstandigheden goed. Het incident wordt verder onderzocht.

FOK! Wat een weer: het is weer voorbij...

Vanochtend schijnt de zon aanvankelijk nog plaatselijk in het oosten, maar geleidelijk raakt het bewolkt. Elders komt al meer bewolking voor en in het westen, midden en noorden kan het van het tijd tot tijd regenen. In het zuidoosten is het in de ochtend nog droog, maar in de middag trekken hier enkele buien over. Onweer is daarbij niet uitgesloten. In de avond wordt het van het zuidwesten uit geleidelijk droger, hoewel in het noordwesten nog wat lichte regen kan vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noordwestelijk kustgebied tot 18°C in het uiterste (zuid)oosten. De wind is noordoost en matig, aan de kust en op het IJsselmeer mogelijk vrij krachtig.

In de nacht naar woensdag is het nog steeds bewolkt en valt er lokaal nog regen. De minimumtemperatuur komt uit op een graad 8. De wind is zwak tot matig en overwegend noordoostelijk, in het zuidoosten is de wind zuidwestelijk.

Morgen overdag begint bewolkt en het regent af en toe. In de loop van de dag breekt de bewolking met name in het westen en zuiden en wordt het overwegend droog. In de avond gaat het van het zuidwesten uit opnieuw regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind wordt westelijk en is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Landgraaf in de zon (Foto: Charged)
Een mooie foto uit de omgeving van Landgraaf. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.