FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 27 april 2020

WWE 2K Battlegrounds aangekondigd, dit jaar geen WWE 2K-simulatie

2K Games heeft een open brief gepubliceerd waarin de toekomstplannen voor de WWE-franchise wordt beschreven. De brief bevat de aankondiging van een nieuw spel in ontwikkeling: WWE 2K Battlegrounds. De brief bevat ook een overzicht van de toekomst voor de WWE 2K simulatiefranchise en meldt een mijlpaal voor WWE SuperCard, het verzamelkaartspel.

Zoals je in de trailer kunt zien is WWE 2K Battlegrounds een WWE-game-ervaring met arcade-achtige actie en over-the-top WWE Superstar-designs, -omgevingen en -moves. De game wordt ontwikkeld door Sabre Interactive, de studio achter NBA 2K Playgrounds. Het spel moet ergens in de herfst uitkomen.

Over de nogal met bugs geplaagde WWE 2K20 zijn ze bij 2K duidelijk. Ze hebben alle klachten en feedback gehoord. Sinds de lancering hebben ze vijf patches uitgebracht, die honderden gemelde problemen aanpakken. Er zijn alsnog vier WWE 2K20 Originals DLC-uitbreidingen uitgebracht om de ervaring verder uit te bouwen en te verbeteren. De community heeft ondertussen gevraagd om de WWE 2K19-servers draaiend te houden. 2K Games laat ze voorlopig aan staan.

Gelukkig hebben ze geleerd dat elk jaar een game onder hoge druk er uit persen niet werkt, zeker niet als je ook nog eens van ontwikkelstudio moet wisselen. In 2020 zal er dan ook geen WWE 2K-simulatiespel uitgebracht worden. De uitgever geeft het ontwikkelteam van Visual Concepts meer tijd om zaken op orde te brengen. Ze beloven nu een game die de WWE 2K-veteranen zal vermaken, evenals nieuwkomers die voor de allereerste keer de ring willen betreden.

Patrick Gilmore is aangeworven om de nieuwe Executive Producer te worden en deze inspanningen bij Visual Concepts te leiden. Patrick heeft meer dan 25 jaar ervaring in videogames. Hij is begonnen met Disney's Aladdin op de Sega Genesis, maar heeft ook franchises zoals Killer Instinct, Medal of Honor en, recentelijk, Amazon's New World op zijn cv. Hij zal toezicht houden op de ontwikkeling van de nieuwe WWE 2K en de komende maanden zul je meer van hem en het team horen.

WWE SuperCard heeft onlangs een mijlpaal van meer dan 20 miljoen installs bereikt. Er zullen meer updates voor deze kaartgame volgen. We kunnen meer card tiers, spelmodi, in-game-evenementen en aankondigingen verwachten.

Dragon Ball Z: Kakarot-DLC voegt DBS-personages toe

Dragon Ball Z: Kakarot krijgt op 28 april zijn eerste uitbreiding. “A New Power Awakens – Part 1” voegt personages toe uit de Dragon Ball Super-anime, de sequel op Dragon Ball Z. In de DLC speel je Super Saiyan God Vegeta en Super Saiyan God Goku vrij. Je vecht met die nieuwe transformaties tegen Whis en Beerus.

Je kunt deze uitbreiding alleen krijgen als onderdeel van de Season Pass. Dragon Ball Z: Kakarot kwam begin dit jaar uit voor PS4, Xbox One en pc.

'Start Formule 1-seizoen op 5 juli in Oostenrijk'

Als het aan Formule 1-baas Chase Carey ligt gaat het seizoen op 5 juli van start met de Grand Prix van Oostenrijk. De race op de Red Bull Ring in Spielberg wordt dan wel gehouden zonder publiek.

Ondanks medewerking van de Oostenrijkse overheid blijft het doorgaan onzeker. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk of alle teams weer door Europa mogen reizen.

De Grand Prix van Australië, Monaco en Frankrijk zijn voor dit seizoen definitief afgelast. Bahrein en Abu Dhabi krijgen een herkansing in december. De races in Vietnam, China, Zandvoort, Bahrein, Spanje, Azerbeidzjan en Canada krijgen misschien nog een nieuwe datum in de tweede helft van het jaar.

'PSV pakt door en wil grootverdieners het meeste laten inleveren'

PSV wil zo snel mogelijk, in goed overleg, de salarissen van de spelers korten. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de club maandag al een volgende stap in het proces wil zetten. De directie heeft naar verluidt met een aantal spelers een gesprek om de huidige financiële situatie nogmaals uit te leggen en probeert hen 'te doordringen van de noodzaak voor het nemen van maatregelen'.

'Wie veel verdient, moet meer inleveren', zo luidt het credo bij PSV volgens de krant. 'Van de lagere salarissen gaat weinig of niets af. Ook is het mogelijk dat het premiestelsel verandert.'

Directeur Toon Gerbrands liet vrijdagavond bij Op1 al weten dat de directie van PSV per direct twintig procent van het salaris inlevert zolang er zonder fans wordt gevoetbald.

'PSV krijgt te maken met extreme financiële tegenwind en snijdt zodoende nu al in de kosten. Afgelopen week plaatste de club zich voor de derde voorronde van de Europa League en dus zijn er ook komend seizoen sowieso geen Champions League-inkomsten'.

Het dagblad doelt daarmee op het besluit van de KNVB om de huidige stand te gebruiken voor de verdeling van de Europese tickets.

Verder meldt de krant op basis van een betrokkene dat PSV volgende week weer wil beginnen met de trainingen. 'Waarschijnlijk melden de spelers zich over een week weer op trainingscomplex De Herdgang, om met inachtneming van de afstandsgrens van anderhalve meter weer te gaan trainen.'

De voorbereiding op het nieuwe seizoen start in principe begin juli, zo klinkt het.

'ADO breekt met Pardew na slechte reeks en heeft nieuwe trainer in vizier'

Alan Pardew gaat vertrekken bij ADO Den Haag, zo claimt De Telegraaf. De Engelse trainer werd in december aangesteld bij de Eredivisionist om de club te behoeden voor degradatie, maar de resultaten vielen ook na de komst van de coach erg tegen. Naar verluidt is Maurice Steijn de eerste kandidaat om Pardew op te volgen.

Onder leiding van Pardew wist ADO slechts één keer te winnen, namelijk de debuutwedstrijd van de oefenmeester tegen RKC Waalwijk (2-0). Daarna speelde men drie keer gelijk en werd er vier keer verloren, waardoor ADO op de zeventiende plek is blijven steken. Nu de KNVB heeft besloten dat er geen promotie/degradatie komt, speelt ADO volgend seizoen ook in de Eredivisie.

Volgens De Telegraaf zal Pardew na de coronacrisis niet meer voor de groep staan bij de residentieclub. Het contract van de trainer wordt niet verlengd en de club is in gesprek over het restant van zijn salaris tot 1 juli.

Omdat ADO niet degradeert kwam Pardew nog in aanmerking voor een bonus van 28.500 euro, maar daar ziet de 58-jarige coach vanaf.

Steijn werd al vaker genoemd als nieuwe coach van ADO. De trainer zit zonder club nadat zijn dienstverband bij Al-Wahda in oktober was afgelopen. Inmiddels legt directeur Mo Hamdi contact met de clubs van de huurlingen in Den Haag om de contracten tussentijds te beëindigen.

'Niet eenvoudig, omdat die andere clubs net zo goed als ADO financieel zwaar worden geraakt in deze coronacrisis', zo klinkt het.

Politie: 'Koningsdag 2020 rustig verlopen'

Koningsdag 2020 lijkt vooralsnog erg rustig te zijn verlopen. Agenten schreven in het weekend van 25 en 26 april en op 27 april zelf in totaal 719 boetes uit, verdeeld over heel Nederland.

Opvallend is dat in de nacht voorafgaand aan Koningsdag het aantal uitgeschreven boetes (309) lager was dan op zaterdag (345). Tot 16.00 uur vandaag bekeurden politiemedewerkers 65 personen.

Fietsers en motorrijders
Verreweg de meeste mensen houden zich goed aan de richtlijnen die door de overheid zijn opgesteld. In een aantal gevallen kan het nóg beter. Veel mensen gaan vanwege het mooie weer een rondje fietsen. Daardoor ontstaan nog wel eens opstoppingen bij het verkeerslicht en neemt men de anderhalve meter tussenruimte niet in acht. Dat geldt ook voor motorrijders, die bijvoorbeeld gezamenlijk tanken of ergens langs de weg stoppen.

Feestjes
Jongeren geven ook niet altijd gehoor aan de richtlijnen. Zo maakten agenten afgelopen weekend op een aantal plekken verspreid over het land een einde aan feestjes in woningen of tuinen. In de meeste gevallen gaven mensen direct gehoor aan de aanwijzingen van de politie op het moment dat ze werden aangesproken. Eenheid Midden-Nederland meldde een aantal spuugincidenten.

Toestroom ontmoedigen
Op populaire plaatsen waren extra maatregelen genomen om de toestroom van mensen te ontmoedigen. Zo gold in de grachten van het centrum van Amsterdam afgelopen weekend en overdag tijdens Koningsdag een vaarverbod. De normaliter populaire Bollenstreek was beperkt toegankelijk. In Limburg was het wel drukker dan in de afgelopen weken.

Nieuwe data voor The Last of Us en Ghost of Tsushima

Sony maakt twee nieuwe release datums bekend voor The Last of Us Part II en Ghost of Tsushima. The Last of Us gaat naar 19 juni, terwijl Ghost of Tsushima gaat naar 17 juli.

Eerder stelde Sony The Last of Us Part II nog voor onbepaalde tijd uit, maar het uiteindelijke uitstel valt gelukkig mee. Ghost of Tsushima zou eigenlijk eind juni uitkomen, maar moet nu dus ruimte maken voor The Last of Us.

Het is op deze manier in ieder geval een interessante zomer voor gamers met een PlayStation 4.

The Last of Us 2 screenshot

Man in voet geschoten, politie zoekt getuigen

Zondag 19:00 uur vond er een schietincident plaats op de Admiraliteitslaan in Den Bosch. Hierbij raakte een man uit die plaats gewond aan zijn voet. Hij is op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan. De recherche doet onderzoek naar de achtergrond van deze zaak.

Het sporenonderzoek is vannacht afgerond. Daarnaast is buurtonderzoek opgestart en worden camerabeelden bekeken. Ook worden getuigen gehoord. Mensen met meer informatie worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Agenten bedreigd na melding over mishandeling en bedreiging

Politiemensen die zondag 26 april rond 18.00 uur naar een melding in Hoedekenskerke gingen over een conflict, werden vervolgens zelf bedreigd. Ze hebben aangifte gedaan van bedreiging en belediging. De drie verdachten, een man van 45 en twee jongens van 14 uit Kwadendamme, zijn aangehouden.

De agenten reageerden op een melding over een conflict. Toen ze op de plek van de melding kwamen, werden ze zelf bedreigd door een man en twee jongens. Die gebruikten daar onder andere stokken bij. Nadat de agenten bijstand hadden gevraagd en diensthond Jero werd ingezet, konden de agenten de drie verdachten aanhouden. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en belediging. De drie verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.

Ook degene met wie ze in eerste instantie een conflict zouden hebben, een 37-jarige man uit Hoedekenskerke, heeft aangifte gedaan tegen het drietal. Hij deed aangifte van mishandeling, bedreiging en huisvredebreuk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie sluit illegale goktent in Hoorn

Zaterdagmorgen deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Protonweg in Hoorn. Hier bleek illegaal gegokt te worden.

De politie had al eerder het vermoedens dat er in de bedrijfsunit gegokt werd. Op zaterdagmorgen omstreeks 00.20 uur zag de politie dat er licht brandde op de bovenverdieping van de unit en dat er in de directe omgeving meerdere auto’s geparkeerd stonden.

Het moment dat twee personen het pand verlieten was het startsein om een onderzoek in te stellen. In de unit trof de politie een groep van zo’n tien tot vijftien man aan in een kleine ruimte waar onder anderen een pokertafel stond.

De aanwezigen kregen een bekeuring in verband met de coronamaatregelen. Tegen de uitbater van het ‘gokpand’ zal vermoedelijk bestuurlijk worden opgetreden.

Xenoblade: Definitive Edition screenshots tonen personages

De officiële Japanese Twitter-account van Xenoblade heeft een paar nieuwe screenshots van de remake online gezet. Het zijn voornamelijk plaatjes van bekende personages zoals Shulk en Reyn. Het is duidelijk dat de Wii-game uit 2011 qua graphics een grote update heeft gekregen.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition komt op 29 mei uit voor Switch. De game bevat naast updates voor controls en muziek ook een nieuw epiloog genaamd 'Future Connected'.

Agressieveling wil ziekenhuis niet verlaten en wordt aangehouden

De politie hield zondag 26 april een 33-jarige Tilburger aan omdat hij agressief gedrag had vertoond in het ziekenhuis gelegen aan de Dr. Deelenlaan in Tilburg. De man wilde bovendien het ziekenhuis niet verlaten.

Politiemensen kwamen gisteren rond 16:50 uur aan bij het ziekenhuis. Buiten bij de hoofdingang spraken zij de man aan. Ook daar was hij opnieuw agressief, hij schold de politieagenten uit en trapte tegen een prullenbak. Op het moment dat ze de man wilden aanhouden gooide hij een mes. Het mes belandde voor de politieauto op de grond waarna de agenten hem hebben aanhouden. Hij zit vast en wordt onder andere verdacht van het opzettelijk plegen van vernielingen.

COVID-19: 400 nieuwe besmettingen en 43 doden, totaal 38.245 en 4518

Tot en met 27 april 10:00 uur zijn er in Nederland in totaal 38.245 COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM, dat is een toename van 400 ten opzichte van gisteren. Van deze gemelde patiënten zijn er tot nu toe 10.521 (+65) opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Er zijn sinds de vorige update 43 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 4518 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2 virus.

Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten is hoger dan het aantal meldingen in de surveillance, omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt. Het werkelijke aantal COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Arrestant overleden in ziekenhuis

Een 34-jarige man is in de nacht zondag op maandag overleden in het ziekenhuis te Amsterdam. De man was zondagochtend op de Kometensingel in Amsterdam-Noord aangehouden in een woning waar een 73-jarige vrouw was neergestoken. De vrouw had daarbij om hulp geroepen. Buurtbewoners belden de politie.

De verdachte werd overgebracht naar het cellencomplex waar hij onwel werd. Hij is daarop naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij later in de nacht overleed. De Rijksrecherche is een onderzoek gestart. Dit is gebruikelijk wanneer een arrestant overlijdt. Zolang dat onderzoek loopt worden geen nadere mededelingen gedaan.

Snelheidsduivel en drugsrijder van de weg geplukt

Twee automobilisten weigerden te stoppen voor de politie. Een 21-jarige man uit Rotterdam trapte op de A16 in Breda het gas in toen hij een motoragent naast hem zag rijden. Ook een 24-jarige man uit Raamsdonksveer gaf vannacht extra gas bij toen hij op de Kerklaan in zijn woonplaats van agenten een stopteken kreeg. Beiden bestuurders zijn aangehouden.

Een motoragent hield zondag 26 april rond 16:30 uur een snelheidscontrole op de A16 in Breda. Tijdens de controle passeerde een voertuig met zeer hoge snelheid. De laser gaf een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur aan. De agent startte direct zijn motor. Toen hij met zijn motor naast de auto reed had hij contact met de bestuurder. Het contact duurt echter niet lang, want bij het zien van de motoragent stuurde hij abrupt naar rechts en reed hij via de berm de afrit richting Rijsbergen op. De politieman trapte hierop ook zijn rem in en moest ook via berm rijden om de afrit te kunnen pakken. De waaghals reed vervolgens met hoge snelheid de Graaf Engelbertlaan op en negeerde daar een rood verkeerslicht. De motoragent verminderde hierop zijn snelheid, dit voor de veiligheid van het overige verkeer. Ondanks dat de agent hierdoor de automobilist even uit het oog verloor, werd de bestuurder, een 21-jarige Rotterdammer, een stuk verderop aangehouden. Tijdens zijn aanhouding gedroeg hij zich recalcitrant richting de politie. De man werd meegenomen naar het cellencomplex. Daar kreeg hij te horen dat hij zijn rijbewijs kwijt is. Tevens kreeg hij te horen dat zijn auto in beslag is genomen, dit omdat de Rotterdammer nog meer dan 3.000 euro aan boeters had openstaan.

Raamsdonkveer
Afgelopen nacht was het raak op de Kerklaan in Raamsdonkveer. Daar gaven agenten rond 02:30 uur een stopteken aan een bestuurder, maar die weigerde te stoppen. Er ontstond een achtervolging waarbij de bestuurder van het voertuig met zeer hoge snelheid richting Waspik reed. Meerdere agenten sloten zich aan bij de achtervolging en zagen onder andere dat de bestuurder op de Benedenkerkstraat bijna een tegemoetkomende auto ramde. Agenten probeerden hem daarom dan ook op de Kerkstraat tot stoppen te dwingen. De bestuurder stopte echter niet, maar gaf juist gas bij. Agenten konden nog net op tijd hun voertuig naar achteren rijden, zodat een botsing werd voorkomen. Op de Schoolstraat werd het voertuig uiteindelijk tot stilstand gebracht. De bestuurder, een 24-jarige man uit Raamsdonkveer, is aangehouden. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, dit omdat hij deze eerder was kwijtgeraakt wegens het rijden onder invloed van drugs. Op bureau bleek uit onderzoek dat ook deze keer de man onder invloed van cocaïne achter het stuur had gezeten.

FIFA wil wissels tijdelijk verhogen vanwege coronavirus

De FIFA wil dat voetbalploegen tijdelijk niet drie, maar vijf keer in een wedstrijd kunnen wisselen. De wereldvoetbalbond heeft dat voorstel bij de internationale spelregelcommissie IFAB neergelegd.

De tijdelijke regel zou moeten gelden voor het huidige seizoen en het seizoen erop, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Mocht de regel doorgang vinden zou dat betekenen dat ook op het EK van 2021 de teams vijf keer mogen wisselen.

Hege Bøkko is motivatie kwijt en bergt schaatsen op

Trieste dag voor het schaatsen. Hege Bøkko stopt ermee. De 28-jarige Noorse is haar motivatie kwijt, schrijft ze in een bericht op Instagram. Haar broer Harvard nam afgelopen maart na het WK Allround al afscheid van de schaatssport. 

"Ik heb het gevoel dat er meer in zit, maar de beker met motivatie en geduld is bijna leeg. Dan is het als schaatsster die de beste van de wereld wil zijn moeilijk om door te gaan", aldus Hege Bøkko, die meedeed aan de Olympische Spelen van 2010, 2014 en 2018.

Grote overwinningen ontbreken op haar erelijst. De zus van Havard Bøkko, jarenlang de grote rivaal van Sven Kramer, eindigde in de wereldbeker wel een paar keer op het podium. "Mijn carrière was als een achtbaan, het ging op en neer, met onderweg een paar lussen en kurkentrekkers waar ik moeilijk doorheen kwam", zegt Hege Bøkko, die in het begin van haar loopbaan werd begeleid door de Amerikaanse schaatscoach Peter Mueller. Gelukkig hebben we de foto's nog. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Takk for meg❤️ Det er en tid for alt og jeg har valgt å lukke kapittelet som skøyteløper. Et vemodig og tungt valg, men det føles veldig riktig nå. Min karriere kan sees på som en berg og dalbane. Det gikk rett opp i starten, med gode resultater med Peter når jeg kom inn veldig ung på landslaget, til å gå veldig opp og ned, med noen looper og korketrekkere som har vært vanskelig å komme seg igjennom. Men samtidig sitter jeg igjen med en glede og stolthet over at jeg fikk muligheten til å være med på denne fantastiske reisen. Føler jeg ikke har fått ut mitt potensialet, men begeret med motivasjon og tålmodighet er så og si tømt. Da er det vanskelig å fortsette som skøyteløper som skal trene for å bli best i verden, som en gang var målet.... Selv om drømmen om edelt metall på seniornivå forble en drøm, ser jeg tilbake på en karriere med fantastisk mange fine minner og stunder, med flere gode resultater som jeg må si meg stolt av. Selv om idrett ofte måles i antall medaljer, handler idrett også om så mye mer og det kan jeg skrive under på! Jeg har utrolig mange å takke. Alle trenere og støtteapparat jeg har hatt oppigjennom. Alle gode lagkamerater fra start til slutt. Supportere som har reist verden rundt, samt de som har heiet foran TV skjermen. Sponsorer som har gjort det mulig å satse og Ikke minst familien min som har vært med, støttet og heiet fra mine første til siste skøyteskjær. Ingen nevnt, ingen glemt, men igjen - Tusen takk til alle som på en eller annet måte har vært involvert i min reise❤️ Jeg er evig takknemlig!

Een bericht gedeeld door Hege Bøkko (@hegebokko) op26 Apr 2020 om 12:39 (PDT)

Hege Bokko. (PRO SHOTS/Erik Pasman)
Hege Bøkko stopt ermee. (PRO SHOTS/Erik Pasman)

Bejaarde achtervolgt met succes fietsendief

Dankzij een man van 79, die op zijn elektrische fiets, met een passagier achterop, de achtervolging inzette, heeft de politie zondag 26 april 2020 een fietsendief kunnen aanhouden. De dief is een 27-jarige inwoner van Eindhoven.

Een surveillerende wijkagent fietste zondagmiddag 26 april omstreeks 16.30 uur over de Chromietdijk in Roosendaal toen een man op een fiets hem tegemoet kwam rijden. De man trok de aandacht van de wijkagent omdat er een fles uit zijn fietstas viel. De politieman sprak de fietser aan en zei hem de fles op te rapen, waarna de fietser verder reed richting van het Burgemeester Godwaldtpark. Toen de wijkagent ook verder wilde fietsen, werd hij aangesproken door twee mannen op een fiets. Zij riepen dat de man die de agent zojuist had aangesproken kort daarvoor een fiets had gestolen op het Dijkcentrum en dat ze de man daarom achtervolgden. De wijkagent zette daarop ook de achtervolging in en kon de verdachte op de Cinnaberdijk aanhouden. Zowel de bejaarde achtervolger als de wijkagent kregen onderweg hulp van omstanders die de richting aanwezen, waarin de fietsendief reed. 

"Spring maar achterop bij mij....."
De gestolen fiets bleek van een 76-jarige vrouw uit Huijbergen te zijn. Deze vrouw ging samen met haar 79-jarige vriend uit Oudelande een boodschap doen op het Dijkcentrum. Terwijl zij de boodschap deed, zou hij op de niet gesloten fiets passen. Voordat de man echter besefte wat er gebeurde, sprong er iemand op de fiets van de vrouw en ging er mee vandoor. Diverse bezoekers van de winkel probeerden dat te verhinderen. Eén van hen sprong bij de 79-jarige man achterop en zette samen met hem, met succes, de achtervolging in.

De fietsendief is meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Hij heeft nog geen verklaring willen afleggen. De politie is blij met de aanhouding van de fietsendief, die geen onbekende van de politie is.

Frijns 4e in virtuele Formule E-opening

Robin Frijns is het virtuele Formule E-seizoen keurig begonnen. In de straten van Hong Kong, virtueel dan, werd de eerste race gereden die meetelde voor het kampioenschap, nadat een week eerder al een testrace in Monaco afgewerkt werd.

Stoffel Vandoorne vertrok van poleposition, maar viel gedurende de race terug. Daar profiteerde Maximilian Günther van: de Duitser verschalkte zijn als tweede gestartte landgenoot Pascal Wehrlein en stond de leiding vervolgens niet meer af.

Frijns startte als zevende en werkte zich gestaag naar voren, om uiteindelijk op de vierde plek te eindigen. Wehrlein eindigde als derde, want Nick Cassidy stak hem ook nog voorbij. Achter Frijns werd Vandoorne vijfde, Nyck de Vries finishte niet: na vijf ronden viel elke ronde de achterste coureur af en De Vries kon zo vroeg inpakken.

De hele uitzending, met achtereenvolgens de kwalificatie en race voor de simracers en daarna de kwalificatie en race voor de echte coureurs

Politie houdt mannen aan die lagen te slapen in een speeltuintje

Politiemensen hebben zaterdag 26 april 2020 aan het begin van de middag op de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom twee mannen aangehouden. De mannen lagen te slapen in een speeltuintje en konden zich niet legitimeren. Het gaat om een 27-jarige man uit Bulgarije en een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom.

De mannen lagen naast een speeltuintje onder de struiken te slapen. Toen agenten de mannen aanspraken, reageerde één van hen, een 27-jarige inwoner van Bergen op Zoom, direct agressief. De mannen konden zich niet legitimeren, waarop ze werden aangehouden. De inwoner van Bergen op Zoom beweerde toen dat hij Corona had en spuugde richting de politiemensen. De agenten hebben hem een spuugkap opgedaan en alsnog aangehouden.

Op het bureau bleek dat de agressiefste van het stel bovendien een valse naam had opgegeven. De agenten hebben vanwege het spugen aangifte van mishandeling en bedreiging tegen hem gedaan. De 27-jarige Bulgaar is korte tijd later weer vrijgelaten. Zijn ‘maat’ zit nog vast, hij had namelijk ook nog 70 dagen gevangenisstraf tegoed.

De Koning verlengt bij VVV Venlo

De Koning verlengt bij VVV Venlo. Nee niet Koning Willem Alexander, maar Hans de Koning. De oefenmeester streek vorig seizoen halverwege neer in Venlo en sloeg met goede resultaten de weg omhoog in. Dat heeft hem nu aan een nieuw contract, tot 2021, geholpen.

De Koning volgde Robert Maaskant halverwege op en maakte meteen indruk. Onder hem bleef VVV zeven duels op rij ongeslagen en daardoor klom de ploeg naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Dat betekent dat de Limburgers ook komend seizoen op het hoogste niveau uitkomen en dat is gezien de penibele situatie van voor de winterstop een fraaie opsteker.

De Koning is blij dat de samenwerking met VVV nog niet ten einde is. "Toen ik eind vorig jaar werd benaderd om in te stappen bij VVV-Venlo, had ik daar een heel goed gevoel over. Uiteraard lag er sportief gezien destijds een grote uitdaging. Toch had ik er alle vertrouwen in dat we met selectie, staf én met iedereen rondom de club dat klusje konden flikken. En we hebben het gered."

Dat stemt tevreden, weet De Koning. "Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop. Alles wat ik van tevoren verwachtte van de club en mijn collega's, is uitgekomen. Met Jay, Mark en John en de rest van mijn collega's is de samenwerking uitstekend. Ik ben dan ook blij dat de club wederom het vertrouwen uitspreekt in mij en de overige leden van onze technische staf. Met hetgeen we tot nu toe opgebouwd hebben, ligt er een mooi fundament voor aankomend seizoen."

 

Kim Jong-un: ziek, dood of niets aan de hand?

Al enige dagen gaan er de nodige geruchten over de Gerespecteerd Leider van Noord-Korea. Maarschalk Kim Jong-un zou ernstig ziek zijn, hij zou een kasplantje zijn, hij zou zelfs al dood zijn en/of hij zou zich op het strand bevinden, lekker in isolatie van alle mogelijke COVID-19-patiënten in het land.

Het is Noord-Korea en dus mag het gros van het nieuws doorgaans met een forse korrel zout genomen worden: zowel het nieuws dat de Noord-Koreanen brengen, als nieuws dat door de buitenwereld over Noord-Korea gebracht wordt. Dat doen we nu dan ook, zo lang Noord-Korea zelf niet aankondigt dat Kim is overleden - of ernstig ziek is - moeten we er gewoon vanuit gaan dat dat ook niet het geval is.

Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en mag gerust dé Nederlandse expert op het gebied van Noord-Korea genoemd worden. Hij heeft zondag, met de op dat moment beschikbare informatie, een uitleg van een kwartiertje online gezet, waarin hij de geruchten verzamelt en kort uitlegt wat we van het hele gebeuren moeten denken.

Istiklol haalt uit, 17-jarige schittert, maar ook Tadzjieks voetbal stilgelegd

Ja, dat zagen we niet aankomen. Tijdens al deze COVID-19-ellende wordt er op slechts een handvol plekken nog gesport, zoals in de voetbalcompetitie in Tadzjikistan. 'Dan gaan we dat maar volgen', zo dacht uw redacteur, maar dat is nu ook even klaar: de Tadzjiekse voetbalbond heeft besloten dat de boel na de vierde speelronde van afgelopen weekeinde in elk geval tot 10 mei stil wordt gelegd.

Enfin, gelukkig hebben we die vierde speelronde nog en achtvoudig- en regerend landskampioen Istklol was daarin lekker bezig. Ze ontvingen Kuktosh Rudaki, pas negen jaar geleden opgericht en na de titel in de eerste divisie in 2017 gepromoveerd naar het hoogste niveau. Daarin werden ze gelijk uiterst knap derde, gevolgd door een zesde plek vorig jaar. Nu gaat het nog even iets minder, maar in Dushanbe kregen ze een kans tegen de grootmacht van het land.

Echt geweldig begon Kuktosh niet, maar na geklungel van keeper Kurbonali Babaev werden alle rebounds gemist door de thuisclub. Een minuutje later kwam de bal bij Istiklol-captain Alisher Dzhalilov, die zijn neef en Tadzjieks topscorer Manuchekhr Dzhalilov uit de rug van Kuktosh' Ghanese verdediger Prince Arthur zag komen. Alisher bediende hem keurig en Manuchekhr tikte de 1-0 erin.

Niet veel later ging Istiklol-keeper Rustam Yatimov flink de fout in, maar Kuktosh profiteerde niet. Nog een minuut later moest de Cruijff van Dushanbe het veld al ruimen, mogelijk geblesseerd: de jonge nummer veertien Sheriddin Boboev ging eruit, de pas 17-jarige Rustam Soirov - in de winter overgekomen van de jeugd van Lokomotiv-Pamir Dushanbe en toevallig op dezelfde dag jarig als uw redacteur, maar dat geheel terzijde - kwam erin.

Tiener schittert
In de eerste helft gebeurde verder weinig, dus we spoelen snel door naar een uur speeltijd: Soirov kreeg de bal, keeper Babaev kwam zijn doel uit en greep mis, waarna de tiener de slaperige verdediger Arthur simpel verschalkte. Zijn eerste goal op het hoogste niveau was een feit en Istiklol stond op 2-0. Drie minuten later kwam de bal terecht bij Manuchekhr Dzhalilov, waarbij de Ghanees Arthur wéér te laat was: 3-0.

Zo ging het hard, want nog eens vier minuten later volgde een corner van Alisher Dzhalilov. Even leek Muhammadjon Rakhimov de bal erin te koppen, maar het bleek een eigen goal te zijn van Kholmurod Nazarov: 4-0. Tien minuten voor tijd nam diezelfde Nazarov wel een beetje revanche. Bij een corner kwam de bal via een Istiklolhoofd voor zijn voeten terecht en met een fraaie volley ramde de verdediger de bal hard in het dak van het doel voor de 4-1.

Daarmee was het nog niet voorbij, want amper twee minuten later werkte Soirov zijn tweede van de middag binnen en diep in blessuretijd maakte de tiener zijn hattrick compleet. Een niet nader te noemen Ghanese verdediger liep weer te sufkutten, de defensie werd doormidden gespleten en Alisher Dzhalilov legde aan. Keeper Babaev hield de bal uit het doel, maar in de rebound stond Soirov klaar om op zijn 17e al zijn eerste hattrick te noteren, chapeau!

En nu?
Met tien punten staat Istiklol bij het ingaan van de tijdelijke coronaviruspauze bovenaan: Khatlon heeft er ook tien, maar met +3 is het doelsaldo beduidend minder dan de +14 van de hoofdstedelingen. Khatlon won overigens met 2-3 van Lokomotiv-Pamir Dushanbe dankzij een hattrick van Khudoidod Uzokov, dat we het even weten. Verder lijkt het voor zich te spreken dat we nu dan maar de competitie in buurland Turkmenistan moeten volgen, die gaat wél door, maar daar lijken helaas geen livestreams of überhaupt beelden van te zijn. Helaas!

Uitslagen Ligai olii Tojikiston
Fayzkand - Istaravshan 2-1
Istiklol - Kuktosh 6-1
Lokomotov-Pamir Dushanbe - Khatlon 2-3
Dushanbe-83 - CSKA Pamir Dushanbe 2-1
Khujand - Regar-TadAZ 2-1

De samenvatting van Istiklol - Kuktosh, de liefhebber kan op hetzelfde kanaal ook de volledige wedstrijd kijken!

XCOM: Chimera Squad

De aankondiging van een nieuwe XCOM-game kwam als een verrassing na meer dan twee jaar stilte na War of the Chosen. Een nóg grotere verrassing was dat Chimera Squad al anderhalve week later zou uitkomen, maar 10 euro zou kosten tot 1 mei en geen vervolg noch een uitbreiding was. Wat het dan wel is? Een instapper voor nieuwkomers, een hoop experimenteerwerk en meer lore voor de fanaten. Puddington ging aan de slag met de nieuwe game en schreef zijn indrukken.

Aanhouding na dodelijk ongeval, politie zoekt tweede verdachte

Aan de Spinozaweg in Utrecht is zondagavond 26 april iets na 20.00 uur een voetganger aangereden door een automobilist. De 30-jarige voetganger uit Utrecht, die bij een kruising de weg overstak, overleefde het ongeval niet. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor. Later op de avond kon één verdachte worden aangehouden. De politie zoekt nog naar een tweede persoon en vraagt getuigen zich te melden. In het bijzonder wil de politie weten of mensen de auto in de uren vóór het ongeval hebben gezien of dat de auto mogelijk is vastgelegd op beelden.

Iets na 20.00 uur werd de politie gebeld over het ongeval aan de Spinozaweg. Toen agenten arriveerden was direct duidelijk dat het ernstig was. Medische hulp aan het 30-jarige slachtoffer mocht niet meer baten.

Volgens getuigen was bij het ongeval een zwarte Skoda Fabia betrokken. Onmiddellijk werd een zoekactie naar deze auto ingesteld. Niet veel later werd de auto aangetroffen aan de Johan Wagenaarkade. Getuigen hadden de twee inzittenden zien wegrennen. Het ging om twee personen, beiden met een petje op, met een licht getinte huidskleur en beiden met broeken met bleekvlekken. Eén van de twee had een knotje uit zijn pet steken. Naar deze twee verdachten werd direct verder onderzoek ingesteld.

Vlak voor middernacht meldde zich een man op het bureau. Hij gaf aan dat hij betrokken was geweest bij het ongeval. Daarop is de man aangehouden. Naar de tweede inzittende van de auto wordt nog gezocht.

De politie komt graag in contact met meer mensen die het ongeluk hebben gezien of gefilmd. Ook wil de politie in kaart brengen waar de auto voorafgaand aan het ongeval is geweest. Mogelijk heeft de auto eerder rondgereden door de wijken Overvecht en Ondiep. Mochten getuigen daar iets hebben gezien of mochten mensen het vermoeden hebben dat de auto op camerabeelden is vastgelegd dan worden zij gevraagd zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook kan er een tipformulier ingevuld worden. 

Auto van vermiste Loek Streukens in water aangetroffen, lichaam geborgen

In de zoektocht naar de vermiste Loek Streukens uit Limburg is zondagavond in de Drentse Hoofdvaart bij Meppel zondagavond zijn auto gevonden. Bergers hebben de auto uit het water gehaald. 

In de auto werd een lichaam aangetroffen, dat is overgebracht naar het ziekenhuis voor een schouw. De politie doet onderzoek naar het te water raken van de auto en het overlijden van de inzittende. 

Loek had voor zijn vermissing een aantal tegenslagen gehad volgens de politie. Mede daarom maakten zijn naasten en de politie zich zorgen over zijn gemoedstoestand. 

21-jarige vrouw overleden door scherf uit brandende vuurkorf

In het Drentse Weerdinge, vlakbij Emmen, is een 21-jarige vrouw uit Groningen zondagavond dodelijk getroffen door een voorwerp dat uit een brandende vuurkorf spatte. Dat meldt de politie.

Er is nog geprobeerd om de jonge vrouw te reanimeren, zonder resultaat. De politie doet onderzoek naar het voorval. 

Eindhovenaar mishandelt agent na bekeuring

Een man en vrouw uit Eindhoven misdroegen zich zaterdagmiddag ernstig tegen de politie tijdens een controle. De 32-jarige man sloeg een politieman tegen het gezicht en verzette zich vervolgens hevig tegen zijn aanhouding. Ook de vrouw (29 jaar) werd opgepakt nadat zij de agenten beledigde en zich bemoeide zich met de aanhouding van de bestuurder.

De politieagenten controleerden zaterdag 25 april rond 17.30 uur een auto op de Heezerweg in Eindhoven. De Eindhovenaar bestuurde de auto. Tijdens de controle gedroeg de bestuurder zich verbaal agressief tegen de politie en hij toonde zijn rijbewijs na herhaaldelijk vragen en vorderen niet aan hen. Nadat de politieagenten hem daarvoor bekeurden escaleerde de situatie. En wel zodanig dat de man onder andere een van de politiemannen een klap tegen het gezicht gaf.

De man is daarna onder veel verzet aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Eindhoven. De Eindhovense vrouw die als bijrijder in de auto zat beledigde de agenten. Ze bemoeide zich ook verbaal en fysiek met de bekeuringssituatie en de aanhouding van de bestuurder.. Zij is aangehouden voor het beledigen van de politiemannen en het belemmeren van de aanhouding.

Van enkele onafhankelijke getuigen zijn verklaringen opgenomen. Ook bestuderen we beeldmateriaal waarop het incident mogelijk deels of geheel te zien is. De betreffende politieman deed aangifte van mishandeling en belediging. Hij heeft door de klap op zijn linkerkaak pijn aan zijn tanden en kaak overgehouden. De man en vrouw zijn uitgebreid gehoord worden over hun aandeel in deze zaak. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld en tegen haar wordt dossier opgemaakt. De aangehouden man zit nog vast voor verder onderzoek.

FOK! Wat een weer: verandering op komst!

Hoi mensen!

Het weer gaat geleidelijk veranderen. Er komt weer wat meer leven in de brouwerij. De natuur snakt inmiddels naar wat water en dat gaat er ook komen. Al is het wel zo dat de ene plek wat meer krijgt dan de ander. Het zal waarschijnlijk veel convectieve neerslag zijn en dat betekent dat de meeste neerslag in het binnenland gaat vallen, Zoiets lieten de modellen zien. In het westen moeten ze het meer van passerende fronten hebben. Ook wordt het wat koeler, maar niet koud ofzo.

Vandaag is het nog niet zover. Dan is het nog vrij zonnig en loopt het kwik op naar 18 tot 23 graden. Tegen het einde van de dag zien we dan wat bewolking arriveren. Wind staat er nauwelijks. Diep in de avond kan er in het noorden een beetje regen gaan vallen.

Dinsdag schakelen we dan over op het wisselvallige weer. De zon schijnt af en toe, maar er gaan ook buien vallen. Daarbij is kans op onweer. Ik gaf het al aan dat de meeste buien voor de oostelijke en zuidelijke helft zullen zijn. In het westen blijft het mogelijk droog. En dat is jammer voor de liefhebbers.  

Wordt vervolgd!  

Meer weer op FOK!

Landgraaf in de zon (Foto: Charged)
Een mooie4 foto uit de omgeving van Landgraaf. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
Random Pics van de Dag #952
©FOK.nl e.a.