Werkgevers en bedrijven vaakst bij ministers
Lobbyorganisaties van werkgevers en individuele bedrijven komen het vaakst bij ministers over de vloer. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Volkskrant deed naar de agenda-afspraken van alle ministers, vanaf het aantreden van Rutte II tot oktober 2015. De krant kreeg inzage in de agendagegevens door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur.
Het is voor het eerst dat ministers inzage geven in hun agenda. Bedrijven uit de voedingsmiddelensector staan bovenaan. Ook de Nederlandse Spoorwegen (36 keer) en ProRail (34 keer) kwamen vaak naar Den Haag, om de staatssecretaris van Transport te bezoeken. Ook Air France-KLM (25 keer) kwam geregeld.
Na het bedrijfsleven zijn decentrale overheden - met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten op kop - de frequentste bezoekers van bewindspersonen. In totaal werden 4652 afspraken geteld. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken, 593 maal) en minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, 558 keer) kregen het vaakst bezoek.
Werkgevers en bedrijven vaakst bij ministers (Foto: ANP)
Niet het volk, die eens per vier jaar een kruisje mag zetten, maar het bedrijfsleven heeft de macht.
Een corpocratie.
Maar helaas zitten die er ook voornamelijk voor het eigen gewin.
Het is ook niet voor niks dat het merendeel van de (voormalig) kamerleden allemaal in RVB en RVC opduiken wanneer zij de kamer hebben verlaten. Camiel Eurlings, Wouter bos, Gerrit zalm, Maxine Verhagen, jan kees de jager etc.
Enige spraken van 'objectief handelen' bij die kamerleden is anno 2016 totaal geen spraken meer. Ze hebben hiermee allemaal de schijn van "belangen verstrengeling" op zich. De ene na de andere duikt, na of tijdens zijn regeerperiode, op in het bedrijfsleven. Waar ze tot overmaat van ramp eens flink verder gaan met het zakkenvullen.
Binnenkort wordt Joris Demmink minister van weeskinderen
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
Mensen doen niet dingen omdat ze dat willen, maar omdat het kan.
Precies alle kanten waar het geld heen stroomt, met controle en afroming door onze overheid, centraal en lokaal. Want lokaal gebeurt dit geheel nogmaals op dat niveau.
En gaat het niet om het eigen salaris dan wel om toestemming veel geld te mogen maken in een bepaalde vorm, onderling goed afgedekt natuurlijk.
Probeert u maar eens onterecht gedeclareerde bedragen aan te kaarten binnen de zorg. U bent al gauw een jaar onderweg en de eind-reaktie is, dat men het noteert.
Nederland is echt niet minder corrupt, het is alleen minder transparent en meer geniepiger.
Alhoewel dat "light" misschien naïviteit van mijn kant is aangezien bedrijfsleven natuurlijk veel dieper in de politiek zit dan wij brave burgers denken.
Android + Verveling = Titan Turret spelen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken