Kerkje gekweld door stijve plasser

Ieder huisje heeft zijn kruisje, zegt het spreekwoord. Dit is ook het geval bij een kerkje in Purmerland, dat het slachtoffer is geworden van een nogal lullige 1 aprilgrap.

De houders van Gods tempel, of beter gezegd, de eigenaren van het pand zijn er niet te over te spreken. Grapjurken hebben namelijk in de donderdagnacht een grote piemel op de kerk gemonteerd. De vrouw des huizes krijgt er echter geen warm gevoel bij: “Ik vind dit zo grof", aldus de vrouw. "Ik kan dit echt niet waarderen. Het is niet passend, omdat ik gelovig ben.”

Wegens een verbouwing stond het voormalig godshuis (het wordt niet meer voor diensten gebruikt) in de steigers. Het kostte de daders dus ook geen enkele moeite om de haan te vervangen door een enorme tampeloeres. Minder geslaagd is dat het dak hierbij beschadigd is en de haan, die eerst fier op het dak stond te prijken, een krasje heeft opgelopen.

Maar de bewoners hebben nog het meeste moeite met het gebrek aan respect dat de daders hebben getoond met hun daad. “Het is nog steeds Gods huis en daar hoor je respect voor te hebben”.

Met gevaar voor eigen leven heeft manlief de fallus van het dak gehaald. Het bewijsmateriaal is in het nachtkastje verdwenen wordt ergens bewaard. Het stel gaat aangifte doen bij de politie.