FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 24 februari 2016

CL: Uitslag Dinamo Kiev - Manchester City

Manchester City heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de Champions League. De ploeg speelde niet overtuigend, maar won met 1-3 op bezoek bij Dinamo Kiev.

Manuel Pellegrini hoopte eindelijk een keer de grote favorieten te ontlopen, nadat Manchester City afgelopen twee jaar gekoppeld werd aan FC Barcelona. Hierdoor bleek de achtste finale zowel in 2014 als in 2015 het eindstation. De loting tegen Dinamo Kiev werd dus met open armen ontvangen in Manchester.

Maar ondanks dat de bezoekers als grote favoriet waren afgereisd naar Kiev, leek het er in de openingsfase niet op dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden voor de huidige nummer vier uit de Premier League. Dinamo was niet onder de indruk van de grootmacht uit Engeland en nam brutaal het meeste balbezit voor zijn rekening.

Toch was het Manchester City dat op voorsprong kwam. Na precies een kwartier spelen was het Kün Agüero die het net wist te vinden. De Argentijn kreeg de bal voor zijn voeten, nadat Yaya Touré zijn kopduel uit een hoekschop won. De middenvelder vond zijn teamgenoot, die de bal vanaf dichtbij hard tegen de touwen schoot.

Na de openingstreffer bleef Dinamo kalm en speelde het zijn eigen spel. De thuisploeg liet af en toe mooi voetbal zien en speelde de bal snel rond. The Citizens zakten echter ver in op hun eigen helft, waardoor de ploeg van Sergiy Rebrov niet gevaarlijk kon worden voor het doel van Joe Hart. De bezoekers speelden zakelijk en loerden op de counter, wat in de veertigste minuut opnieuw tot succes leidde. Na een vloeiende aanval vond Raheem Sterling middenvelder David Silva bij de tweede paal. De Spanjaard faalde niet en schoot de bal voor leeg doel binnen.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Manchester City verdedigde de voorsprong, zakte ver terug en liet Dinamo het spel maken. De kansen waren schaars, maar na iets minder dan een uur spelen kwam Dinamo terug in de wedstrijd. Vitaly Buyalsky kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied gelukkig voor zijn voeten, waarna hij niet twijfelde en hard uithaalde. De middenvelder zag zijn inzet worden getoucheerd door Nicolas Otamendi, waardoor de bal van richting veranderde en in de korte hoek verdween.

Zo werd de thuisploeg terecht beloond voor het goede spel, maar na de aansluitingstreffer ontbrak het bij Dinamo aan een slotoffensief. De ploeg uit Kiev werd slordiger en Manchester City kwam beter in de wedstrijd. De ploeg van Manuel Pellegrini slaagde erin de bal langer in bezit te houden en Dinamo had niet de kracht om de verdediging van Manchester City vast te zetten. Vlak voor het laatste fluitsignaal kwamen de bezoekers via Touré zelfs op 1-3. De Ivoriaan kwam vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en krulde de bal maar zijn linkerbeen in de verre hoek.

Door de 1-3 overwinning heeft Manchester City in een goede uitgangspositie om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De return in het Etihad Stadium staat op 15 maart op het programma.

CL: Uitslag PSV - Atlético Madrid

PSV heeft in haar eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Atlético Madrid geen tegentreffer hoeven incasseren. In eigen huis werd het tegen de nummer twee van de Primera Divisiòn 0-0, waardoor op 15 maart de return in de Spaanse hoofdstad de beslissing moet gaan brengen.

PSV trad aan met de van een blessure herstelde Andrés Guardado, maar zonder de geschorste spits Luuk de Jong. De Eindhovenaren groeven zich tegen hun meer ervaren tegenstanders echter niet in, maar moesten dit in de beginfase al bijna bekopen met een doelpunt. Jeffrey Bruma wist de inzet van Luciano Vietto nog net voor de doellijn te keren, terwijl de uitstekend keepende Jeroen Zoet een antwoord had op een poging van Antoine Griezmann.

Atlético loerde op de kansen, maar ook PSV kon enkele malen vervaarlijk uitkomen. Na een half uur spelen wist Gastón Pereiro zich het vijandelijke strafschopgebied in te spelen, waarna Davy Pröpper uit kon halen. Hij stuitte op de Madrileense doelman en ook in de rebound ging de bal er niet in.

Doelman Jeroen Zoet was een van de uitblinkers bij PSV (Pro Shots/Joep Leenen)
Doelman Jeroen Zoet was een van de uitblinkers bij PSV (Pro Shots/Joep Leenen)

Na rust ging Atlético op zoek naar een doelpunt, maar Bruma, Guardado en Héctor Moreno zorgden er samen met doelman Zoet voor dat de Spanjaarden er zeer lastig doorheen konden komen. De druk op het Eindhovense doel werd na 68 minuten nog groter toen Pereiro tegen een onnodige tweede gele kaart opliep en het veld moest verlaten.

De Madrilenen gingen daarna vurig op zoek naar het door hun gewenste uitdoelpunt, maar vonden in Zoet een flinke sta-in-de-weg. Een rake kopbal van Diego Godín werd afgekeurd omdat hij te opzichtig op Moreno geleund had. De verdedigers van PSV gaven in de slotfase geen krimp meer en het was Maxime Lestienne die uit een lastige hoek nog een schot op het doel van Atlético wist te produceren.

Mobiele webpagina's sneller geladen

Als mobiele websites niet binnen drie seconden laden is de kans groot dat mensen de trage website links laten liggen. Google is woensdag daarom begonnen met het uitrollen van het Accelerated Mobile Pages Project, ofwel AMP-pagina's die surfen op smartphones en tablets een stuk sneller maken.

Webpagina's die gemaakt zijn met AMP toont Google voortaan bovenaan de lijst zoekresultaten in de sectie belangrijke artikelen (Top stories). "Elk verhaal dat je kiest om te lezen zal razendsnel laden en het scrollen door het artikel is gemakkelijker. Het scrollen zal geen eeuwigheid meer in beslag nemen en de pagina zal niet verspringen tijdens het lezen", belooft Google.

"Het wordt ook gemakkelijk om snel te bladeren door de zoekresultaten door te swipen van de ene AMP-pagina naar de andere." Google claimt dat AMP-pagina's op mobiele devices vier keer zo snel laden en tien keer minder data verbruiken dan gewone websites.

Samenwerking
Om het mobiele internet sneller te krijgen, werkt Google sinds oktober aan AMP. Dat gebeurt in samenwerking met honderden uitgevers, technologiebedrijven en advertentiebedrijven in een open source-omgeving. "Er is nog veel werk te doen, maar het is geweldig te zien hoe de industrie samenwerkt aan het gezamenlijke doel om het mobiele web te verbeteren."

Facebook biedt in zijn iOS-app al langer een vergelijkbare functie aan, de zogeheten instant articles laden sneller dan reguliere websites.

Mobiele webpagina's sneller geladen
Mobiele webpagina's sneller geladen (Foto: BuzzT)

Seks met komkommer wordt vrouw fataal

Een vrouw uit het Duitse Mannheim heeft op bizarre wijze het loodje gelegd. Een potje snoeiharde seks met een komkommer is de Duitse fataal geworden. Haar minnaar dreigt nu voor vijf jaar op water en brood te moeten.

Het verhaal neemt ons mee naar juli 2014. Op die dag gingen de 46-jarige vrouw en hun dochter een dagje op stap. "Mooi", dacht de beste man, "nu kan mijn neukertje mooi komen." Aldus geschiedde, en hij nodigde de vrouw die al vijf jaar zijn minnares is uit voor een wippie in zijn appartement.

Al vroeg in de middag zette het stel het op een zuipen. Na vier flessen wijn en veel heilige Schnapps besloten zij naar de studeerkamer te verkassen. "Wij hebben vaak gebruikgemaakt van wortels en courgettes tjdens de seks", aldus de Duitser vandaag in de rechtbank.

"Omdat ze geen dildo bij zich had, besloten we een komkommer in te zetten." Hierna nam de beste man zijn vriendin snoeihard met de halve, groengepunte lans. Vervolgens stopte hij het stuk groente in haar mond.

"Verdomd, wat ruikt het hier branderig!", riep de man uit, en snelde naar de keuken. "Ik was vergeten dat er nog vlees voor de hond op het vuur stond." Het vlees was gaan aanbranden, dus gaf de Duitser Rex wat vreten en ging op het balkon een saffie paffen.

Eenmaal weer binnen, lag zijn vriendin roerloos op de grond. De komkommer stak nog steeds in haar mond en had haar luchtwegen geblokkeerd. De vrouw bleek in coma te zijn beland en eenmaal in het ziekenhuis werd zij doodverklaard.

Vandaag diende dus de rechtszaak. Volgens de aanklager is de man in kwestie nalatig geweest. Indien hij schuldig wordt bevonden, kan hij voor vijf jaar de bak indraaien. De rechter zal vrijdag uitspraak doen in deze opmerkelijke zaak.

Kleindochter incasseert AOW overleden oma

De 58-jarige Elma S. uit Hoorn moest dinsdag voor de rechter verschijnen. Ze heeft namelijk jarenlang de AOW van haar overleden oma naar haar eigen rekening over laten maken. Oma overleed in 1981 in Suriname, maar de moeder van S. heeft de uitkeringsinstantie nooit ingelicht over haar dood en haar rekening bleef ook bestaan. Toen de moeder van S. overleed kreeg S. het beheer over deze rekening.

Volgens de advocaat van S. is niet zij, maar haar moeder verantwoordelijk voor de fraude. Elma S. verklaarde dat haar moeder, die in 1997 naar Suriname is verhuisd, tot 2009 het beheer over de rekening had en dat zij dat na haar dood heeft overgenomen. In totaal zou er op die manier 210.000 euro onterecht zijn uitgekeerd. Het OM wil hiervan minstens 140.000 euro terug.

De officier van justitie eist 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en de maximale werkstraf.

Oscar Michael Jackson verdwenen

De Oscar die Michael Jackson in 1999 op een veiling kocht, is verdwenen. De curatoren die zijn nalatenschap beheren, kunnen het beeldje nergens vinden. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De prijs was oorspronkelijk van filmproducent David O. Selznick, die hem in 1939 won voor zijn aandeel aan de filmklassieker Gone With The Wind. Jackson kocht het beeldje op een veiling voor een duizelingwekkende 1,54 miljoen dollar, veel meer dan de vooraf beoogde 300.000 dollar. Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een Oscar.

De curatoren veronderstelden dat de Oscar ergens op Jacksons landgoed Neverland of in zijn huis in Los Angeles was, maar het beeldje is nooit gevonden. Mogelijk heeft een familielid het in bewaring of is het gestolen na de commotie rond zijn dood. De curatoren willen het in ieder geval terug, aldus Jacksons advocaat Howard Weitzman. "De Oscar behoort nu de kinderen van Michael toe", zegt hij.

Oscar Michael Jackson verdwenen
Oscar Michael Jackson verdwenen (Foto: BuzzE)

Rapper Willie Wartaal vader geworden

Willie Wartaal is vader geworden van een dochter. Dat vertelde de rapper van De Jeugd van Tegenwoordig donderdagavond in de radioshow van Stefan Stasse op NPO Radio 2. Het meisje kwam zondag ter wereld en heeft de naam Daja Maria gekregen.

Wartaal, die eigenlijk Olivier Mitshel Locadia heet, maakte de komst van de kleine in augustus bekend. Het is voor hem en zijn vriendin hun eerste kindje.

Rapper Willie Wartaal vader geworden
Rapper Willie Wartaal vader geworden (Foto: BuzzE)

Tsipras dreigt met dwarsliggen

Premier Alexis Tsipras heeft woensdag in het Griekse parlement gezegd dat hij net zo lang politieke besluiten van de Europese Unie zal blokkeren tot de overeengekomen eerlijke verdeling van vluchtelingen door de lidstaten wordt nageleefd.

Athene zal niet accepteren dat er landen zijn die geen enkele vluchteling opnemen en hekken aan de grens neerzetten, zei de linkse minister-president. Hij maakte niet duidelijk of hij alleen bij besluiten over vluchtelingenpolitiek of bij alle besluiten zal gaan dwarsliggen.

Tsipras noemde het een schande dat Oostenrijk en enkele Balkanlanden dinsdag in Wenen buiten de Europese Unie en Griekenland om een conferentie over asielpolitiek hebben gehouden.

Tsipras dreigt met dwarsliggen
Tsipras dreigt met dwarsliggen (Foto: ANP)

'Misschien dopingcontroleurs op Russisch snelwandelkampioenschap'

Komende zaterdag wordt op het formule 1-circuit in Sochi het Russisch kampioenschap snelwandelen gehouden. Nou is dat voor de gemiddelde niet-Russische sportfan niet bepaald een reden om in de hoogste staat van paraatheid te zitten, er lijkt toch iets bijzonders te gebeuren: er zijn warempel mogelijk dopingcontroleurs aanwezig - geen vanzelfsprekendheid in de Russische sportwereld. Het Russische snelwandelen is de laatste anderhalf jaar zo ongeveer het epicentrum van de dopingschandalen, met de ene na de andere kampioen die voor de bijl ging.

"Ik kan niet met zekerheid zeggen dat deelnemers aan het Russisch kampioenschap dopingcontroles zullen moeten ondergaan", aldus Mikhail Butov, voorzitter van de Russische atletiekbond ARAF. "Er zullen dopingcontroleurs aanwezig zijn, of niet", zo poneert hij een onvoldongen feit. "Ik geloof echter dat ze er wel zullen zijn. Bezoekjes van antidopingautoriteiten in Rusland zijn tegenwoordig plotseling van aard", waarmee Butov doelt op de aantijging dat atleten in Rusland doorgaans vooraf te horen krijgen wanneer ze getest worden.

Het Russisch antidoping RUSADA werkt tegenwoordig samen met de Britse collega's van UKAD, maar of een van beide bureau's de controleurs levert is niet duidelijk. Het zou zomaar kunnen dat een op papier neutraal team van wereldantidopingagentschap WADA een kijkje komt nemen naar de nieuwe generatie Russische snelwandelaars.

Chocolade goed voor de hersenen

Onderzoekers van de University of South Australia hebben goed nieuws voor de chocoladeverslaafde FOK!kers. Nieuw onderzoek lijkt er namelijk op te wijzen dat het eten van chocolade een positief effect heeft op de hersenen. Zo zou je door het eten van chocolade een beter geheugen kunnen krijgen. Ook zou de achteruitgang van het geheugen, een vervelend effect van ouder worden, door het eten van chocolade tegengegaan kunnen worden.

Voor het onderzoek werden 968 mensen gedurende 30 jaar gevolgd. Deelnemers die elke week een stukje chocolade aten scoorden beter op verschillende geheugentests dan anderen. Ook als rekening werd gehouden met andere factoren bleef dit effect bestaan.

De gevolgen voor het gewicht van de deelnemers is helaas niet onderzocht...

Schorsing Blatter en Platini is teruggebracht tot 6 jaar

De schorsingen van Sepp Blatter en Michel Platini zijn met twee jaar teruggeschroefd. Waren de heren aanvankelijk acht jaar geschorst, nu is dat teruggebracht naar ze zes jaar.

Het tweetal werd vorig jaar december voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. Blatter deed in het verleden (2011) een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro aan Platini, voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 had verricht.

Volgens Blatter ging het om een legitieme betaling, maar de ethische commissie oordeelde anders. De FIFA bevond beide heren schuldig, maar het tweetal heeft altijd ontkend te maken te hebben gehad met corruptie of omkoping. Een schorsing van acht jaar werd opgelegd.

Blatter en Platini gingen in beroep tegen de sanctie. Deels met goed vervolg, zo blijkt nu. Het beroepscomité van de wereldvoetbalbond blijft van mening dat de twee schuldig zijn, maar bracht de schorsing wél terug van acht naar zes jaar.  Die strafvermindering komt er omdat er 'te weinig rekening gehouden werd met de verdiensten en verwezenlijkingen van Blatter en Platini bij de FIFA, de UEFA en het voetbal in het algemeen'.

Komende vrijdag worden de presidentsverkiezingen van de FIFA gehouden. De schorsing van Platini zorgde er voor dat hij in ieder geval niet de opvolger van Blatter wordt. Doordat de schorsing is teruggebracht, kunnen beide heren weer actief zijn voor het WK 2022 in Qatar.

Ware kleuren in Dark Souls III-trailer

Bandai Namco en From Software hebben een nieuwe trailer gemaakt voor Dark Souls III. Het is tegenwoordig hip om trage versies van bestaande nummers onder een trailer te zetten. Deze trailer blijft dan ook niet achter met 'True Colors' dat oorspronkelijk door Cyndi Lauper is gezongen.

Natuurlijk wordt er in de trailer veel gehakt met zwaarden, zien we veel bloed uit bizarre monsters komen. En natuurlijk weten we dat doodgaan in Dark Souls geen schande is, al proberen spelers het er geheel levend af te brengen.

Dark Souls III komt 12 april uit op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Van Herwijnen reageert op FOK!kers

In het vorige artikel vroegen wij aan jullie welke vragen jullie hadden voor de heer Van Herwijnen, voorzitter van de Republikeinse Moderne Partij. Wij hebben jullie vragen én opmerkingen aan hem voorgelegd, en zullen de meest interessante vragen én antwoorden hier uitlichten.

Als jullie het leuk en/of interessant vinden om live met Ben van Herwijnen te debatteren, of hebben jullie nog andere vragen, laat het hieronder weten en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn! 

Ubisoft toont de pc-versie van The Division

Ubisoft heeft het er maar druk mee: Tom Clancy's The Division. Om ook de pc-gebruikers eens te laten zien dat ze echt niet alleen maar een port van een console-versie maken, laten ze in onderstaande trailer zien hoe het spel draait op pc.

De pc-versie van de game draait op 60fps. Daarvoor zorgt de eigengemaakte engine Snowdrop. Ubisoft heeft al te kennen gegeven dat ze Snowdrop best willen gebruiken voor andere spellen. Voor The Division ziet het er in ieder geval goed uit met de toegevoegde weerseffecten, dag- en nachtcyclus en een gedetailleerd New York om te redden. WIl je weten of jouw pc de game wel kan draaien dan heeft Ubisoft de systeemeisen al eerder bekendgemaakt.

The Division komt 8 maart uit op PlayStation 4, Xbox One en natuurlijk pc.

Google steunt kindernieuwsdienst

Kinderen krijgen in de toekomst nieuws dat is afgestemd op hun eigen leesniveau met een nieuwe digitale nieuwsdienst. Google steunt dit nieuwsproject voor kinderen met een bijdrage uit een fonds voor innovatieve mediaprojecten, het Digital News Initiative.

Nieuwsberichten van persbureau ANP worden met de innovatieve technologie van WizeNoze omgezet in versies voor kinderen van negen tot twaalf jaar en van dertien tot vijftien jaar. "Het vinden van begrijpelijke informatie op internet is voor kinderen veel te moeilijk. Dat kan echt veel beter", zegt Diane Janknegt, oprichter van WizeNoze. "Daarom lanceerden wij in september al JouwZoekmachine.nl, waarin ze kunnen zoeken op hun eigen leesniveau. Maar veel informatie ontbreekt nog, zoals begrijpelijk nieuws voor kinderen."

Media kunnen met de kindernieuwsfeeds op een begrijpelijke manier content aanbieden op hun apps en websites voor verschillende doelgroepen. "Het spreekt vanzelf dat we kinderen uit de verschillende leeftijdsgroepen betrekken bij het bepalen van de redactieformule van de kidsfeeds", zegt Johan Groeneveld, de managing editor van het ANP.

Google steunt kindernieuwsdienst
Google steunt kindernieuwsdienst (Foto: BuzzT)

WoensdagCulinair #31 Nagerechten

WoensdagCulinair banner

Elke woensdag komt hier een selectie te staan van diverse kookvideo's en kooktips van het web.  Heb je zelf ook een kookvideo of heb je leuke tips? Deponeer ze tussen de reacties.

Klik hier voor alle andere WoensdagCulinair weblogjes.

   

Tiramisu

   

Eclair cake

  

Clafoutis, een Frans nagerecht dat warm geserveerd zeer smakelijk is naast een bolletje ijs

   

Citroentaartje met meringue

   

Speculaastaart met peer


   

Hangop, een nagerecht dat soms wel eens wordt verward met 'Jan in de zak' 

   

Jan in de zak


   

'Tres Leches' cake 
Tres leches is spaans voor '3 soorten melk' waar deze cake in word geweekt zodat die zeer smakelijk en smeuïg wordt


Ontspoorde trein bij Dalfsen geborgen

De ontspoorde trein bij Dalfsen is weggetakeld. ProRail is direct begonnen met de reparatie van onder meer het spoor en de bovenleidingen. Hoe lang dat gaat duren, hangt af van hoe groot de schade is. ProRail vermoedt dat die werkzaamheden sowieso enkele dagen gaan duren.

De takelwerkzaamheden zijn dinsdagavond begonnen en de hele nacht doorgegaan. Het takelen verliep sneller dan was ingeschat, aldus een woordvoerder van ProRail. Van de vier delen die moesten worden weggetakeld, werden eerst twee wagons opgeruimd en daarna het motorgedeelte, het kleinste maar zwaarste deel van de trein. Aan het eind van de woensdagmiddag volgde de derde wagon.

De geborgen wagons worden met diepladers naar een depot in Meppel gebracht. Daar worden ze verder onderzocht.

Vervuilde grond

Nu de berging is voltooid moet over een afstand van minimaal 200 meter rails, bovenleiding en apparatuur worden vervangen. Omdat er diesel uit de hoogwerker is gelekt en koelvloeistof en olie uit de trein, moet waarschijnlijk een deel van de vervuilde grond worden afgegraven.

Reizigers kunnen op het traject tussen Ommen en Zwolle met de bus. Tussen Ommen en Emmen rijdt de trein nog wel gewoon. Om naar de Randstad te komen, kunnen reizigers omreizen via Almelo.

De trein van Zwolle naar Emmen kwam dinsdagochtend in botsing met een overstekende hoogwerker. Daarbij kwam de treinmachinist om het leven.

Ontspoorde trein bij Dalfsen geborgen
Ontspoorde trein bij Dalfsen geborgen (Foto: ANP)

PlayStation Plus-titels maart bekendgemaakt

Sony heeft de PlayStation Plus-titels voor maart bekendgemaakt. Het betreft zes titels die vanaf 1 maart aanstaande gratis gedownload kunnen worden door iedereen met een PlayStation Plus-abonnement. 

Het betreft de onderstaande titels. Zit er iets tussen voor jou?

  • Broforce (PS4)
  • Galak-Z (PS4)
  • Super Stardust HD (PS3)
  • The Last Guy (PS3)
  • Flame Over (PS Vita)
  • Reality Fighters (PS Vita)

Dit betekent ook dat onderstaande titels vanaf 29 februari niet meer gratis beschikbaar zijn:

  • Helldivers (PS4/PS3/PS Vita)
  • Nom Nom Galaxy (PS4)
  • Persona 4 Arena Ultimax (PS3)
  • Grid Autosport (PS3)
  • Lemmings Touch (PS Vita)
  • Nova 111 (PS4/PS3/PS Vita)

Pokémon Direct viert twintig jaar Pokémon

Pokémon bestaat dit jaar twintig jaar en Nintendo viert dit op grote wijze. We krijgen onder andere een re-release van de eerste games voor Nintendo 3DS, een vechtgame in de vorm van Pokken Tournament voor Wii U en misschien nog wel meer.

Nintendo heeft een speciale Nintendo Direct aangekondigd die het twintigjarig bestaan van de serie viert. Ongetwijfeld krijgen we meer informatie over eerder genoemde titels en wellicht wel een onthulling of twee. Zo wachten wij nog op een lokalisering van Detective Pikachu en is het hoogtijd voor een nieuwe vlaggenschip titel.

Of deze daadwerkelijk worden aangekondigd zullen we vrijdag zien. De Nintendo Direct start dan om vier uur 's middags en is dan via deze link te bekijken. Uiteraard bericht FOK!Games over de aangekondigingen die gemaakt gaan worden, stay tuned!

Update 19:53 - Volgens de Twitter van Nintendo of Japan (vertaald door Serebii) duurt de Direct aanstaande vrijdag slechts vijf minuten in totaal. Dit doet denken aan de aankondiging van Pokémon X en Y, die ook in een zeer korte Direct werden gepresenteerd. Het lijkt er hoe dan ook op dat we geen reeks aan informatie krijgen over diverse titels, maar meer focus op een enkele release. All aboard the hype train!

Pokémon Direct

'Gorilla' zweeft door ruimtelaboratorium ISS

De Amerikaanse astronaut Scott Kelly heeft zijn verjaardag gevierd in het internationale ruimtelaboratorium ISS. Hij werd zondag 52 en vierde dat uitbundig door in een gorillakostuum door het lab te zweven, zo blijkt uit een filmpje dat sinds woensdag op Twitter staat.

Met het ruimtevaartuig Cygnus, dat het ISS bevoorraadt, is een zak meegekomen waaruit de gorilla tevoorschijn kwam. ,,Ik had wat humor nodig om het jaar in het heelal wat te verlichten", licht Kelly op Twitter toe. De astronaut geeft donderdag een persconferentie omdat hij volgende week na een verblijf van een jaar in het ruimtelab terugkeert naar de aarde.

'Gorilla' zweeft door ruimtelaboratorium ISS
'Gorilla' zweeft door ruimtelaboratorium ISS (Foto: ANP)

Vader Amy Winehouse wil Brit Award niet

Als het aan Mitch Winehouse ligt, valt zijn overleden dochter Amy niet in de prijzen tijdens de Brit Awards. Hij geeft de voorkeur aan Adele.

Amy Winehouse is vijf jaar na haar dood genomineerd voor de award voor beste zangeres naar aanleiding van de soundtrack rondom de documentaire die vorig jaar over haar uitkwam. Mitch zou het echter niet verdiend vinden als Amy de prijs zou winnen. "Adele zou met overmacht moeten winnen", zei hij donderdag in de Britse tv-show The Morning. Mitch vindt het wel een eer dat Amy genomineerd is. "Dat is erg positief en toont aan dat Amy vijf jaar na haar dood nog niet vergeten is."

Behalve Amy en Adele zijn ook Jess Glynne, Florence + the Machine en Laura Marling genomineerd voor beste Britse zangeres. De Brit Awards worden op 24 februari uitgereikt.

Vader Amy Winehouse wil Brit Award niet
Vader Amy Winehouse wil Brit Award niet (Foto: BuzzE)

Ajax A1 naar kwartfinale Youth League

Ajax A1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Youth League. Op Franse bodem werd overtuigend gewonnen van de leeftijdsgenoten van Olympique Lyonnais: 0-3.

Na achttien minuten spelen kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Donny van de Beek, die dit seizoen ook al een paar keer speelde in het eerste. Carel Eiting zette de middenvelder met een mooi balletje oog-in-oog met de doelman van de Fransen. Van de Beek omspeelde de goalie en scoorde, 0-1.

Nog voor het halfuur verdubbelde Abdelhak Nouri de voorsprong van Ajax. De wendbare speler werd in stelling gebracht door Van de Beek en schoot hoog binnen, 0-2. Nouri was kort na rust betrokken bij de 0-3. Een corner van zijn voet werd door Leon Bergsma bij de eerste paal tegen de touwen geknikt: 0-3.

Na ruim een uur spelen moest Lyonnais met tien man verder. Gedeon Kalulu kreeg direct rood. In het restant van de wedstrijd kwam Ajax niet meer in de problemen. In de kwartfinale van het UEFA Youth League is Chelsea de tegenstander. Op 8 of 9 maart wordt het duel met 'The Blues' in Engeland afgewerkt.

Eerder vandaag verloor PSV A1 van AS Roma na strafschoppen.

Migratieberaad Turkije-EU kan doorgaan

Het ingelaste lunchoverleg met Turkije tijdens Europees topoverleg over migratie kan donderdag doorgaan. Staatssecretaris van Justitie Klaas Dijkhoff, die het overleg voorzit, had de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala uitgenodigd maar die had al afspraken staan, bleek woensdag. In plaats daarvan komt een onderminister naar Brussel, aldus een zegsman van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

De uitvoering van het actieplan dat de EU met de Turken heeft afgesproken komt opnieuw ter sprake. Turkije heeft daarin toegezegd de stroom migranten die naar Griekenland afreist terug te dringen, maar recente cijfers tonen aan dat dat nog nauwelijks lukt.

Vorige week zou de Turkse premier Ahmet Davutoglu naar Brussel komen, maar die zegde af vanwege de aanslagen in Ankara. Premier Mark Rutte sprak hem maandag telefonisch over de voortgang van het actieplan.

EU-president Donald Tusk bevestigde woensdag dat de migratietop met Turkije op het niveau van regeringsleiders op 7 maart plaatsvindt in Brussel.

Migratieberaad Turkije-EU kan doorgaan
Migratieberaad Turkije-EU kan doorgaan (Foto: ANP)

'Hulp voor ontslagen winkelmedewerkers'

Bonden en werkgevers slaan de handen ineen om mensen die ontslagen worden bij failliete winkelketens snel aan nieuw werk te helpen. Dat zei een woordvoerder van branchevereniging Detailhandel Nederland woensdag.

"Het is belangrijk dat mensen snel weer aan de slag komen", aldus de zegsman. "Wij denken dat het kan, vaak ook binnen de detailhandel. Er is een hoop werk in de branche en vrij een groot verloop. Het is vooral een kwestie van de juiste mensen op de juiste plek krijgen."

Vaak wordt daarvoor bij grote ontslagrondes een zogenoemd mobiliteitscentrum ingericht. Daar kunnen mensen terecht voor bijvoorbeeld bijscholing of hulp bij het solliciteren. In dit geval ligt dat lastiger omdat door het hele land mensen werkloos raken. Toch willen werkgevers en bonden ontslagen winkelbedienden hulp bieden, al kunnen zij daarvoor niet terecht op een fysieke locatie.

Bijscholing
Daarbij is hulp van de overheid zeer welkom. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft al gezegd dat ontslagen V&D-medewerkers in aanmerking kunnen komen voor brug-ww. Dat is een regeling voor mensen die een nieuwe baan aanvaarden waarvoor bij- of omscholing noodzakelijk is. Zij krijgen voor de uren die zij daaraan besteden een uitkering.

Dat Asscher dat instrument wil inzetten vindt Detailhandel Nederland positief. Ook uitkeringsinstantie UWV heeft volgens de woordvoerder beloofd mee te denken over hoe mensen zo snel mogelijk de juiste begeleiding kunnen krijgen. Hoe de samenwerking met in ieder geval FNV en CNV er precies uit komt te zien, wordt volgende week verder besproken.

'Hulp voor ontslagen winkelmedewerkers'
'Hulp voor ontslagen winkelmedewerkers' (Foto: ANP)

Bloedrode dag op Europese beurzen

De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag met forse verliezen gesloten. Zorgen over de dalende olieprijzen en wereldwijde economische groei zorgden voor een negatief sentiment. In Amsterdam blonken Wolters Kluwer en Delta Lloyd uit, als de enige twee winnaars in de AEX.

De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde uiteindelijk 1,9 procent lager op 407,52 punten. De MidKap zakte 1,5 procent tot 628,51 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt daalden tot 2,6 procent. De prijs van Amerikaanse olie zakte 2,5 procent naar 31,10 dollar per vat. Brent werd 0,5 procent goedkoper op 33,12 dollar per vat.

Wolters Kluwer won 5,2 procent. De informatietoeleverancier maakte bekend eigen aandelen in te kopen en het dividend te verhogen. Delta Lloyd volgde op de voet en steeg 4,5 procent. De verzekeraar kondigde aan met zijn omstreden claimemissie nu op een opbrengst van 650 miljoen euro te mikken, in plaats van de eerder aangekondigde 1 miljard euro.

Kwartaalcijfers
Altice voerde de lijst met dalers aan. Het kabelbedrijf leverde 6 procent in. Ook ArcelorMittal (min 4,7 procent) en Vopak (min 4,7 procent) behoorden tot de grotere dalers. In de Midkap kelderde beursintermediair Flow Traders bijna 11 procent, na tegenvallende kwartaalcijfers.

Peugeot was met een plusje van 1,5 procent een van de weinige lichtpuntjes in Parijs. De autofabrikant meldde een verdrievoudiging van de jaarwinst. Het eveneens in Parijs genoteerde Airbus presenteerde ook een winststijging, maar de vliegtuigbouwer verloor 0,8 procent.

Euro
Mijnbouwers BHP Billiton, Anglo American en Glencore gingen in Londen door het putje met verliezen tussen de 8,4 procent en 10,1 procent. In Frankfurt behoorden de automakers Volkswagen (min 4,7 procent) en BMW (min 4 procent) procent tot de grootste verliezers.

De euro was 1,1027 dollar waard, tegen 1,1020 dollar bij het Europese slot dinsdag.

Bloedrode dag op Europese beurzen
Bloedrode dag op Europese beurzen (Foto: ANP)

Derde testdag Barcelona (24/02/2016)

Nico Hulkenberg heeft de snelste tijd op de klokken gezet tijdens de derde dag van de Formule 1-test in Barcelona. De Force India-coureur kwam op de super zachte banden tot 1.23,110 en was daarmee bijna drie seconden sneller dan Romain Grosjean in de Haas-Ferrari op zachte banden. Kilometervreters van de dag waren de Mercedes-coureurs, die samen tot 162 rondes kwamen.

De sessie werd vandaag drie keer stilgelegd vanwege een rode vlag. In de ochtend kwam dit door Carlos Sainz jr (los wiel) en Ryo Haryanto (spin), terwijl in de middag de Renault van Kevin Magnussen stil viel op het rechte stuk. Sainz, teamgenoot van Max Verstappen, kon in tegenstelling tot afgelopen maandag nu probleemloos rijden en kwam tot 161 rondes in de STR-11. In totaal wisten naast Mercedes en Toro Rosso ook Sauber, Williams en Renault nog meer dan 100 rondjes te rijden.

Ferrari kwam in de ochtend nauwelijks op de baan doordat het benzine-systeem volledig gecheckt moest worden. De middag eindigde voor McLaren vroeger dan gehoopt door een lek in de hydroliek. 

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Hülkenberg Force India 1:23.110 -.--- 99
2 R. Grosjean Haas F1 1:25.874 +2.764 82
3 K. Räikkönen Ferrari 1:25.977 +2.867 78
4 K. Magnussen Renault 1:26.014 +2.904 111
5 N. Rosberg Mercedes 1:26.084 +2.974 74
6 C. Sainz Jr. Toro Rosso 1:26.239 +3.129 161
7 F. Nasr Sauber 1:26.392 +3.282 115
8 L. Hamilton Mercedes 1:26.421 +3.311 88
9 D. Kwjat Red Bull Racing 1:26.497 +3.387 74
10 F. Massa Williams 1:26.712 +3.602 109
11 J. Button McLaren 1:26.919 +3.809 51
12 R. Haryanto Manor 1:28.249 +5.139 78

Piano van Sting levert ruim 147.000 euro op

Een piano van Sting heeft bij een veiling 147.722 euro opgebracht. Het instrument, een Steinway Grand Piano, ging onder de hamer bij Christie's in Londen.

Sting werkte volgens het veilinghuis zo'n tien jaar op de Steinway. Het instrument is te horen op de albums Songs From The Labyrinth, If On A Winter's Night... en The Last Ship. De piano stamt uit 1909. Sting kocht het gerestaureerde instrument in 2002.

Bij Christie's gaan de komende dagen meer spullen van Sting en zijn echtgenote Trudie Styler onder de hamer.

Piano van Sting levert ruim 147.000 euro op
Piano van Sting levert ruim 147.000 euro op (Foto: BuzzE)

'Profboksers op Olympische Spelen 2016'

Professionele boksers kunnen tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro komende zomer mogelijk al in de ring staan. Al sinds boksen 112 jaar geleden voor het eerst op het olympisch programma stond mochten alleen amateurs meedoen, zoals destijds bij bijna elke sport te doen gebruikelijk was. Tegenwoordig is boksen een van de lachertjes van de Olympische Spelen, want doordat alleen amateurs mee mogen doen ontbreken vaak de beste boksers op aarde.

Wu Ching-Kuo, president van de wereldwijde amateurboksbond AIBA - een van de velen amateurbonden, maar wel de meest gezaghebbende - heeft laten weten dat de laatste barrières voor professionals binnen enkele maanden geslecht worden. "We willen de beste boksers op de Spelen hebben. AIBA viert haar 70e verjaardag en we willen dat er iets verandert, niet over vier jaar, maar nu", zegt Wu in een interview met Press Association Sport

"Het is het doel van het Internationaal Olympisch Comité om de best mogelijke sporters op de Spelen te hebben. Van alle internationale sportbonden is AIBA echter de enige zonder professionals op de Spelen. We hebben al wel onze eigen soort-van professionals van de APB en World Series of Boxing op de Spelen, maar nu gaan we nog verder", aldus Wu, onder meer doelend op regels uit 2013: boksers die nog geen vijftien betaalde gevechten af hadden geleverd en een tijdelijk contract met APB - de 'professionele tak van de AIBA' - tekenden konden in actie komen op de Spelen.

Uiteraard werd Wu gevraagd of het überhaupt wel haalbaar zou zijn om zo'n verandering al te doen plaatsvinden vóór de Spelen van Rio, die over een half jaar al achter de rug zijn. "Volgens onze statuten is dat absoluut haalbaar", aldus een zelfverzekerde Wu. Het kwalificatietraject voor de Spelen is al lang en breed onderweg en de nodige startbewijzen zijn ook al lang vergeven.

Als de plannen van Wu doorgaan zou het kunnen betekenen dat elk land een professional aan mag wijzen die zich in de rest van de procedure mag mengen, zoals de diverse olympische kwalificietoernooien. Welke landen dat eventueel zullen doen is nog niet duidelijk. Zo lijkt het niet waarschijnlijk dat landen als Groot-Brittannië of Ierland hun jonge amateurboksers - waar jaren in is geïnvesteerd - plotseling aan de kant zullen schuiven in de komende maanden. 

Hardleerse Duitser ontkomt

Een 63-jarige Duitser is direct na de rechtszaak tegen hem vanwege het rijden zonder rijbewijs, voor de deur van de rechtbank in het Beierse Wunsiedel in een auto gestapt en weggereden.

Een politieman die dinsdag als getuige in de zaak had gediend, zag dat en zette de achtervolging in waarna een woeste rit met hoge snelheden door Beierse plattelandsdorpen volgde. Met zeven patrouillewagens op de hielen wist de rijbewijsloze Duitser toch te ontkomen. Vanwege de veiligheid besloot de politie de achtervolging af te breken. De man was woensdag nog voortvluchtig.

Hardleerse Duitser ontkomt
Hardleerse Duitser ontkomt (Foto: BuzzO)

Peter Jan heeft geld nodig: Kaktus-pyjama te koop

Nu Peter Jan Rens (65) zijn 42 jaar jongere ex-liefje Virginia achterna wil reizen naar Turkije, heeft hij nogal dringend een berg poen nodig. Daarom verkoopt hij via Marktplaats een originele, gesigneerde Meneer Kaktus-pyjama. Dat meldt De Telegraaf.

De gelukkige koper van het in 'gebruikte staat' verkerende kledingstuk krijgt bovendien de eer om Peter Jan hoogstpersoonlijk te ontmoeten. Rens wil het kledingstuk namelijk niet opsturen, de koper moet het in zijn verblijfplaats Culemborg op komen halen.

Het kleinood blijkt enorm gewild te zijn, want volgens RTL Boulevard kreeg Rens binnen een uur maar liefst 1131 mailtjes. De advertentie is inmiddels verwijderd van Marktplaats.

Advertentie meneer Kaktus-pyjama (Foto: MPG)
Advertentie meneer Kaktus-pyjama (Foto: MPG)

Superheldencomedy vindt eerste castleden

De DC Comics-sitcom Powerless, die in augustus voor het eerst werd aangekondigd, is inmiddels begonnen met casting. Deze week werden de eerste namen bekend.

De comedy vertelt over een verzekeringsmaatschappij die zijn zaakjes moet doen in het DC Universe. De medewerkers zijn normale mensen, maar hebben te maken met een wereld waarin superhelden door de lucht vliegen en gebouwen omgooien. De serie wordt omschreven als vergelijkbaar met The Office, maar dan in een wereld met superhelden. Volgens een topvrouw bij tv-zender NBC, die de serie gaat uitzenden, zijn de helden "niet alleen met green screen in de achtergrond" te zien, maar "kom je ze tegen op straat en maken ze er een bende van". De getoonde helden zullen niet altijd de grote bekende DC-namen zijn, maar juist ook de kleineren, die zelf ook wat meer problemen hebben dan welke onderbroek ze nu weer over hun spandex moeten dragen.

De eerste aangekondigde naam is die van Sucker Punch- en Spring Breakers-actrice Vanessa Hudgens, die verzekeringsclaims behandelt en van haar werk houdt omdat ze er mensen mee kan helpen, maar wiens werk wordt bemoeilijk door de verstorende bezigheden van superhelden in de stad. Haar beste vriend wordt gespeeld door Community's Danny Pudi, wiens taak voornamelijk lijkt te bestaan uit het bedenken van grappen.

Het derde castlid is Alan Tudyk, die lang geleden zijn geek cred al verdiende als Wash in de tv-serie Firefly en de film Serenity, maar die ook onlangs zijn eigen webserie Con Man produceerde, over een acteur wiens bestaan wordt gevuld met het optreden op Comic Con-achtige evenementen. Hij speelt Hudgens' leidinggevende, die dat alleen maar is omdat hij de zoon is van de baas. Zijn assistent, een groot fan van superhelden, wordt gespeeld door Christina Kirk (Along Came Polly).

Powerless zal worden geschreven en geproduceerd door Ben Queen, die eerder met Kirk werkte in de tv-serie A to Z en verantwoordelijk is voor de scenario's van Cars 2 en Cars 3. NBC heeft een pilot besteld van de serie; nog niet zeker is of dit ook tot meer afleveringen zal leiden.

Serieverkrachter in hoger beroep tegen veroordeling

De 53-jarige Gerard T., ook wel bekend al de Utrechtse serieverkrachter, is in hoger beroep gegaan tegen zijn veroordeling. Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie woensdag naar aanleiding van berichtgeving door het AD. De man is op 12 februari in Utrecht veroordeeld tot zestien jaar cel voor drie verkrachtingen in 1995 en één in 2001, allemaal in de buurt van Utrecht.

Het Openbaar Ministerie had ook zestien jaar cel geëist. Dat is de maximale straf die kon worden opgelegd. De rechter sprak van een "onvoorstelbare bruutheid" en een "gebrek aan geweten"bij T. T. moet ook een schadevergoeding betalen van 35.440 euro. Dat bedrag gaat naar het destijds zestienjarige slachtoffer dat hij in 2001 verkrachtte. Na afloop liet hij haar achter, met tiewraps vastgebonden aan een boom.

Serieverkrachter in hoger beroep
Serieverkrachter in hoger beroep (Foto: ANP)

Zevende Child's Play-avontuur voor Chucky

"Hi,I'm Chucky. Wanna play?" De levende pop heeft al zes Child's Play- en Chucky-films achter zich, maar er is blijkbaar nog meer te vertellen over het duivelsspeelgoed. De productie van Chucky 7 staat namelijk op het punt te beginnen.

Dit blijkt uit een aantal Twiter-interacties tussen Chucky-bedenker Don Mancini en de actrices Jennifer Tilly en Fiona Dourif, die betrokken waren bij de eerdere films en ook in het nieuwe deel hun opwachting zullen maken.

De opnames voor de nog naamloze zevende Chucky-film zullen plaatsvinden in Kaapstad, als we Mancini mogen geloven: "Dus, Jennifer, zullen we Chucky 7 opnemen in Kaapstad?" vraagt hij aan Tilly, gevolgd door "Hij is teruuuuuuuug (binnenkort) #chucky7" en een tweet van Dourif waarin ze verwijst naar mogelijke opnamelocaties, waaronder Zuid-Afrika.

Chucky 7 wordt volgend jaar in de bioscoop verwacht, wat een opvallende stap is nadat de zesde film een direct-to-video productie was.

DNB overweegt kluis te verhuizen

De Nederlandsche Bank (DNB) kijkt naar de mogelijkheden om zijn kluis te verhuizen. Daarin ligt een deel van de Nederlandse goud- en geldvoorraad opgeslagen.

De kluis van de centrale bank bevindt zich in het uit de jaren zestig stammende hoofdkantoor aan het Frederiksplein in Amsterdam. Nu dat gebouw toe is aan een renovatie, wil DNB bekijken of de combinatie van 'waardegebied' en kantoor nog passend is. De aanwezigheid van de kluis stelt namelijk hoge eisen aan de beveiliging, zowel voor medewerkers als bezoekers.

Daarnaast is het regelmatige waardetransport van en naar het gebouw in het centrum van de hoofdstad complex. In de loop van dit jaar moet duidelijk worden of de kluis wordt verplaatst, en zo ja waarheen.

DNB overweegt kluis te verhuizen
DNB overweegt kluis te verhuizen (Foto: ANP)

PSV -19 uitgeschakeld in achtste finales Youth League

Het is PSV onder 19 niet gelukt om de kwartfinales van de UEFA Youth League te bereiken. De Eindhovense formatie van trainer Geert Brusselers verloor na strafschoppen van de leeftijdsgenoten van AS Roma.

In de reguliere speeltijd werd een eindstand van 2-2 bereikt. PSV kwam al snel op 1-0 door een doelpunt van Steven Bergwijn. AS Roma kwam vervolgens op gelijke hoogte en wist zelfs op 1-2 te komen. Dankzij een doelpunt van Matthias Verreth werd de 2-2 eindstand bereikt en zodoende moesten strafschoppen de beslissing brengen.

Roma wist de strafschoppenreeks met 1-3 te winnen en plaatsten zich daardoor voor de kwartfinales. De Italianen wisten vorig seizoen ook al een Nederlandse ploeg via strafschoppen uit te schakelen in de Youth League. Destijds was Ajax onder 19 niet opgewassen tegen de Romeinse leeftijdsgenoten.

Om 17:00 uur komen de Amsterdammers ook uit in de achtste finales van de UEFA Youth League. Zij spelen in Frankrijk tegen Olympique Lyon. 

Hypotheekrente verder omlaag

De hypotheekrente blijft maar dalen. Afgelopen week hebben een aantal geldverstrekkers hun rentes opnieuw verlaagd. De hypotheekrente voor een 10 jaars-NHG-lening is bij meerdere aanbieders zelfs onder de grens van 2 procent gedoken, blijkt uit cijfers van De Hypotheekshop.

Daarmee is de rente volgens de hypotheekadviseur op het laagste niveau ooit aangeland. In 2009 rekenden aanbieders voor een hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gemiddeld nog meer dan 5 procent rente. De verwachting is dat rente komende tijd nog verder omlaaggaat.

Dat heeft alles te maken met het beleid van Europese Centrale Bank (ECB). Die houdt de rente in de eurozone al geruime tijd bijzonder laag en pompt indirect miljarden in de bankensector met een groot opkoopprogramma van obligaties. De meeste marktkenners gaan ervan uit dat de ECB de rente in Europa binnenkort verder omlaag schroeft.

De concurrentie op de hypotheekmarkt is de laatste tijd ook aan het toenemen, door de toetreding van pensioenfondsen en verzekeraars. De grote banken Rabobank, ABN AMRO en ING hebben tegenwoordig minder dan 50 procent van de markt in handen.

Hypotheekrente verder omlaag
Hypotheekrente verder omlaag (Foto: ANP)

Bloemenkrans voor Indiase wildplassers

De politie in de Indiase stad Hyderabad heeft een originele manier bedacht om wildplassen tegen te gaan. Mannen die betrapt worden krijgen een bloemenkrans om hun nek en gaan op de foto die vervolgens op internet wordt gezet.

Sinds vorige week donderdag zijn al zo'n zestig wildplassers met bloemen 'beloond' en te kijk gezet. "Dit is burgervriendelijk politiewerk en ook effectief", aldus een woordvoerder van het korps.

Bloemenkrans voor Indiase wildplassers
Bloemenkrans voor Indiase wildplassers (Foto: BuzzO)

Mega-bevers en handboeien in Ark: Survival Evolved-update

De laatste update voor dinosaurus/survivalgame Ark: Survival Evolved brengt een paar flinke nieuwigheden met zich mee, waaronder gigantische bevers om te trainen en handboeien voor het in toom houden van je menselijke gevangenen.

Castoroides Feliconcisor, de officiële naam voor de uit de kluiten gewassen bevers, kunnen getamd, getraind en zelfs bereden worden voor zowel land- als watertransport. Verder zijn ze bij uitstek geschikt als maatje, aangezien ze hout voor je kunnen verzamelen en meedragen. Ook kunnen de mega-bevers net als hun hedendaagse variant als geen ander dammen bouwen.

De handboeien behoeven verder weinig uitleg. Ze kunnen ingezet worden om te voorkomen dat je gevangenen ontsnappen of gewelddadig worden. In onderstaande filmpje zijn beide toevoegingen in actie te aanschouwen. De update biedt verder een verbeterde client/server streaming performance. De update is al beschikbaar voor de pc-versie van de game en wordt spoedig verwacht voor Xbox One.

Ark: Survival Evolved is nog altijd een work-in-progress, dat wil zeggen dat je de game vast kunt kopen en spelen, maar deze in feite nog in ontwikkeling is. De officiële releasedatum is ergens in de zomer van dit jaar, en komt dan uit voor zowel pc als Xbox One als PlayStation 4. Eerder deze maand werd er een update voor de Xbox One-versie uitgegeven die split-screen support mogelijk maakt. Deze feature is uitsluitend beschikbaar voor Xbox One.

Oud-voetballer Sükür mogelijk lang de cel in

Hakan Sükür wordt vervolgd voor uitspraken die hij via het sociale medium Twitter heeft gedaan over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. De oud-speler van onder meer Galatasaray en het Turkse nationale elftal maakte Erdogan en diens zoon belachelijk op Twitter, wat hem nu mogelijk duur komt te staan.

Het Openbaar Ministerie uit Turkije onderzoekt de mogelijkheid om hem te vervolgen. Volgens Turkse media bestaat de kans dat Sükür voor vier jaar de cel in moet. De voormalig professioneel voetballer is in zijn land nog steeds razend populair. Op Twitter wordt hij door 952.000 mensen gevolgd.

Sükür bouwde een enorme staat van dienst in het Turkse voetbal op. Na zijn voetbalcarrière werd hij in 2011 verkozen tot lid van het Turkse parlement. Het kwam tot meerdere confrontaties, waardoor hij momenteel in de Verenigde Staten vertoeft.

[eSports] Prijzenpot Counter-strike-toernooi naar 1 miljoen dollar

Volgende maand gaat het Counter-Strike: Global Offensive Major Championship van start. De prijzenpot van het toernooi wordt door Valve nog eens geïnjecteerd met 750.000 dollar extra prijzengeld.

Daarmee verviervoudigt Valve het originele prijzengeld van 250.000 dollar dat drie jaar geleden werd opgesteld. "De professionele tak van CS:GO-spelers is sterk gegroeid, en de Major Championships moeten meegroeien", laat Valve weten op het Counter-Strike Blog. Er werden al eerder Major Championships gehouden voor CS:GO, namelijk één in 2013, drie in 2014 en drie in 2015.

Het is wederom een grote stap van Valve in de eSports-tak. CS:GO is de op één na meest gespeelde game op heel Steam, en de nummer één is eSports-hoofdrolspeler Dota 2, eveneens afkomstig van Valve. Vorige maand nog werd bekendgemaakt dat televisiezender TBS een onderdeel genaamd E-League gaat uitzenden, bestaande uit onder andere een tien week durende serie van CS:GO-wedstrijden.

MLG Columbus 2016, de officiële naam van het CS:GO-toernooi, wordt gehouden van 29 maart tot en met 3 april. Er doen in totaal 16 teams mee, waarbij 500.000 dollar wordt uitgekeerd aan de winnaar, 150.000 dollar aan de nummer twee, 70.000 dollar voor de nummers drie en vier, en 35.000 dollar voor de nummers vijf tot en met acht. De overgebleven 70.000 dollar wordt onder de overige acht teams verdeeld als 'troostprijs' van 8.750 dollar.

Geen vervolging arrestatieteam wegens schot

Er komt geen strafrechtelijke vervolging voor het optreden van een arrestatieteam waarbij in november vorig jaar in Oldenzaal een 38-jarige man zwaargewond raakte, meldt het Openbaar Ministerie.

Het slachtoffer, een verdachte in een onderzoek naar verdovende middelen, werd in zijn auto geraakt door een kogel uit een dienstpistool. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar werd hij aangehouden.

Uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat het arrestatieteam bij het benaderen van de auto de juiste procedure heeft gevolgd. De auto werd tot stoppen gedwongen en omsingeld. Eén van de leden van het arrestatieteam hield de verdachte onder schot, terwijl hij het portier opende. Zijn dienstwapen ging toen per ongeluk af, is de conclusie van het onderzoek.

Volgens het OM was er geen sprake van opzet.

Geen vervolging arrestatieteam wegens schot
Geen vervolging arrestatieteam wegens schot (Foto: ANP)

VVSB troeft profclubs af in strijd om Parami

Maikey Parami zal ook volgend seizoen nog in het shirt te bewonderen zijn van VVSB. De cultheld, die tegen FC Den Bosch zich onsterfelijk maakte door zijn ploeg op voorsprong te schieten in de kwartfinales van de KNVB beker, heeft zijn contract bij de ploeg uit Noordwijkerhout verlengd.

Parami, wellicht beter bekend als de stagiair van de HEMA, liet na zijn heldenrol tegen FC Den Bosch weten dat twee profclubs serieuze belangstelling hebben getoond. "Het is mijn droom om bij een profclub te spelen", liet hij destijds weten.

VVSB laat echter vandaag via de clubsite weten dat Parami ook volgend seizoen nog voor de club speelt. "We zijn blij met de verlenging." VVSB is op dit moment de nummer acht in de Topklasse zaterdag. Volgende week woensdag spelen ze in de halve finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht.

Thuishulpen bezetten raadhuis Apeldoorn

Thuishulpen van zorgorganisatie Vérian hebben woensdagmiddag met steun van vakbond FNV het raadhuis van Apeldoorn bezet. De bezetters zeggen pas weg te gaan als Apeldoorn een beter contract voor hen heeft geregeld.

Vérian verkeert net als TSN in financieel zwaar weer en heeft vorige maand ontslag aangevraagd voor ruim vijfhonderd thuishulpen. Ruim driehonderd van hen werken in Apeldoorn. Vérian zegt dat Apeldoorn en tien andere gemeenten te lage tarieven voor de thuishulp betalen en dat de organisatie daardoor de salarissen niet meer kan betalen.

Apeldoorn beraadt zich volgens een woordvoerder op de bezetting.

Thuishulpen bezetten raadhuis Apeldoorn
Thuishulpen bezetten raadhuis Apeldoorn (Foto: ANP)

Politie brengt ludiek bezoek aan GeenStijl

De GoPro-politie van Rotterdam heeft een bezoekje gebracht aan het hoofdkwartier van GeenStijl in Amsterdam. Er ontstond paniek. Zou het gaan om persvrijheid, het referendum, of had de FIOD de crowdfunding in de smiezen? Nope, het ging allemaal om een taart. Lees hieronder het verslag.

Update 15.48 uur
Zoals we in de laatste update al verwachtten: "Vandaag hielden de agenten van #Pro247 woord, en kwamen ze -bij totale verrassing- een hele dikke slagroomtaart + extraspeciale ereplaquette voor VanLeeuwen brengen", aldus GeenStijl op zijn website. Hopelijk smaakt de taart guys!

Update 15.38 uur
De politie heeft een 'ludiek' bezoekje gebracht. Wat dat inhoudt is nog niet helemaal duidelijk. Van Leeuwen is al een keer bij de politie op speelbezoek geweest, het zou dus kunnen dat de dienders een kijkje in de keuken van GeenStijl hebben gekregen. We zullen het zien.

Update 15.10 uur
Op een foto die is verschenen op Twitter, is te zien dat er iemand zonder geweld in de boeien is geslagen. Het lijkt op de ginger Van Leeuwen.

Volgens de tweet is de inval in de unit van GeenStijl. Meer info is nog niet bekend.

In november vorig jaar lieten medehuurders weten dat ze zich zorgen maakten over hun veiligheid. De medehuurders willen of meer veiligheidsmaatregelen of dat de GeenStijl-redactie vertrekt.

Crowdfunding
Op 6 april is er een referendum over het associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Om de campagne te realiseren heeft GeenStijl geld nodig, veel geld. Mogelijk heeft de inval daarmee te maken, maar dat is en blijft nog speculeren tot er meer informatie beschikbaar is.

De bedelbrief is hier te vinden, mocht je nog centen overhebben.

Jochie (16) wint maand in bed met pornoster

Ruslan Schedrin is de gelukkigste puber ter wereld. De 16-jarige jongen uit Rusland heeft een online prijsvraag gewonnen. De lucky bastard mag een maand in een hotel verblijven met een bloedmooie pornoster.

De dame in kwestie is ene Ekaterina Makarova. Een mooie brunette van ergens in de twintig lentes. En daar mag Ruslan vier weken mee in een hotelkamer verblijven.

"Ik kook helemaal vanbinnen", vertelt het ventje verrrukt. "Ze heeft een prachtig figuur." Zijn moeder is echter woest.

"Ik ben er faliekant op tegen", laat moederlief weten. "Hoezo, een maand in een hotel met een pornoster? Een week is al te veel!"

Hoewel je in Rusland op je zestiende legaal een wip mag maken, mag Ruslan de prijs doorgeven aan zijn vader. Maar dat ziet zijn moeder ook al niet zitten. Makarova zelf laat weten dat seks tijdens deze maand 'niet is uitgesloten'.

Egypte verklaart crash nu ook tot terreurdaad

Egypte heeft voor het eerst officieel verklaard dat het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig in de Sinaï in oktober een terreurdaad was. De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi verkondigde in een tv-toespraak dat de daad gericht was tegen onder andere het toerisme naar het Noord-Afrikaanse land.

Door de crash kwamen alle 224 passagiers en bemanningsleden om het leven. Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) eiste de verantwoordelijkheid op. Rusland heeft eerder al verklaard dat een bom aan boord de oorzaak was. Caïro hield zich tot nu toe op de vlakte.

"Wie het vliegtuig ook liet neerstorten, wat was de bedoeling? Hij wilde het toerisme raken, en onze relatie met Rusland", aldus al-Sisi in zijn toespraak. Hij verklaarde ook dat terrorisme nog niet is uitgebannen maar dat dit wel kan als landen gezamenlijk optrekken.

Egypte verklaart crash nu ook tot terreurdaad
Egypte verklaart crash nu ook tot terreurdaad (Foto: ANP)

Sony onthult nieuwe Uncharted 4-verhaaltrailer

Zoals eerder vanmiddag al beloofd werd hebben Sony en Naughty Dog nu ook daadwerkelijk nieuw materiaal gepubliceerd van Uncharted 4: A Thief's End. Het betreft een verhaaltrailer over het vierde en laatste avontuur van Nathan Drake, en zoals we al verwachtten ziet het er absoluut fantastisch uit.

Bekijk de trailer hieronder. Uncharted 4 verschijnt eind april van dit jaar in de winkels, exclusief voor PlayStation 4.

Nyck de Vries maakt stap naar GP3

Terwijl Max Verstappen zich snel in de Formule 1 wist te krijgen is een ander Nederlands racetalent bezig aan een langzamere opmars richting de koningsklasse. Nyck de Vries, onderdeel van het opleidingstraject van McLaren, zal komend seizoen weer een stapje dichter de Formule 1 komen doordat hij gaat rijden in de GP3.

In die klasse gaat hij rijden voor ART Grand Prix, dat met Esteban Gutiérrez, Valtteri Bottas en Esteban Ocon al drie kampioenen voortbracht in deze klasse. Vorig seizoen reed De Vries nog in de Formule Renault 3.5 Series, waarin hij derde in het kampioenschap werd en zes keer op het podium stond.

De net 21 jaar geworden coureur zal voornamelijk in actie komen tijdens de Europese Grand Prix weekenden, aangezien de GP3 in het voorprogramma wordt verreden van de Formule 1. Hij is de tweede Nederlander die als racecoureur is bevestigd in de klasse voor het komende seizoen. Stein Schothorst zal in actie komen voor Campos Racing.

Daniël Lohues niet bezig met reünie Skik

Een reünie van Skik zit er niet in. Zanger Daniël Lohues denkt 'geen moment' aan een hereniging van de Drentse popgroep die hits als Op fietse en Hoe kan dat nou? scoorde, zegt hij woensdag in het AD.

"Ik ben met die mannen nog steeds goed bevriend. Maar aan een reünie denk ik geen moment", vertelt Daniël. "Skik, dat deed ik twintig jaar geleden. Dat was toen. Waarom zou ik dat gaan herhalen?"

Daniël brengt vrijdag zijn nieuwe album Aosem uit. Daarop staat voor het eerst een liefdesliedje, En toen kwam jij. De 45-jarige Daniël is voor het eerst in jaren weer verliefd. "Het heeft me overvallen. Ik had niet gedacht dat het nog voor me weggelegd was."

Daniël is op Aosem niet alleen over de liefde goudeerlijk. "Je moet als singer-songwriter altijd eerlijk zijn. Als je twijfels hebt over de richting van je leven, schrijf je die op. Niets verbloemen. Anders geeft de muziekgod je nooit meer die mooie muziek voor bij je teksten."

Daniël Lohues niet bezig met reünie Skik
Daniël Lohues niet bezig met reünie Skik (Foto: BuzzE)

'Nieuwe wielerploeg Riis samen met Bahreinse prins'

Het lijkt erop dat Bjarne Riis weer met een nieuwe wielerploeg gaat komen. De Deense oud-wielrenner, zal mogelijk de samenwerking aangaan met de Prins van Bahrein om met hem een WorldTour-team op de been te zetten vanaf volgend seizoen.

Riis zou volgens de Deense krant Ekstra Bladet bij de ploeg enkel ploegleider zijn, terwijl prins Nasser Bin Hamad Al Khalifa de leiding van de formatie op zich zou nemen. Het duo mikt op de licentie van het huidige Tinkoff-team, waar geldschieter Oleg Tinkoff aan het eind van het seizoen stopt met de sponsoring.

Het is tevens de ploeg waar Riis tot maart vorig jaar nog teammanager was, maar na een ruzie met Tinkoff op non-actief gezet werd. Daarvoor werd de ploeg jaren gesponsord door Saxo Bank en gedurende de hele periode was de Deen er ploegleider c.q. manager. De prins en Riis zou tevens de lopende contracten van de renners van de ploeg willen overnemen. Daardoor zouden onder meer wereldkampioen Peter Sagan en Rafal Majka in de ploeg blijven. Ook wordt Vincenzo Nibali nog genoemd als nieuwe renner voor de nieuwe formatie.

Morgen beleggen Riis en zijn zakenpartner Lars Seier Christensen een persconferentie in Kopenhagen om de plannen toe te lichten.

Ryanair voert campagne tegen 'Brexit'

Ryanair gaat actief campagne voeren om Groot-Brittannië binnen de Europese Unie te houden. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij, die geen inperking van het vrije verkeer van personen en goederen kan gebruiken, woensdag laten weten.

Groot-Brittannië is een cruciale markt voor Ryanair. Het bedrijf heeft er dertien uitvalsbases waar in totaal meer dan 3000 mensen werken. Jaarlijks vervoert de prijsvechter naar eigen zeggen 35 miljoen mensen tussen Britse steden en het Europese vasteland. Dat is ongeveer een derde van het totale aantal reizigers.

De Britten bepalen in een referendum op 23 juni of hun land tegen aangepaste voorwaarden lid blijft van de EU. Ryanair gaat zich de komende maanden inzetten voor een 'volmondige ja-stem', aldus topman Michael O'Leary. Hoe die campagne er precies uit komt te zien, is nog onduidelijk.

Ryanair voert campagne tegen 'Brexit'
Ryanair voert campagne tegen 'Brexit' (Foto: ANP)

Nieuwe Facebook-knoppen beschikbaar

Er wordt al een jaar over gesproken, maar nu is het dan zover. Facebook is volgens The Verge begonnen met de wereldwijde introductie van de nieuwe 'vind-ik-leuk'-knoppen. Voortaan is het ook mogelijk om snel op een bericht te reageren zonder het meteen leuk te vinden.

De traditionele vind-ik-leuk-knop moet plaatsmaken voor een zestal smileys die het hele emotiespectrum bedienen. Zo kun je behalve vind-ik-leuk ook aangeven dat je een bericht grappig, verdrietig, boosmakend of ongelooflijk vindt. Wie een hartje als reactie wil achterlaten kan dat voortaan ook doen.

Facebook krijgt al jaren kritiek van mensen die de term vind-ik-leuk - of like in het Engels - ongepast vinden als reactie op een hoop berichten. Zo is een veranderde relatiestatus vanwege een scheiding niet bepaald leuk en ook op een overlijden van iemand wil je liever niet met een duimpje omhoog reageren.

Nieuwe Facebook-knoppen beschikbaar
Nieuwe Facebook-knoppen beschikbaar (Foto: BuzzT)

Celstraf voor doodslag en lijkverbranding

Een 28-jarige Syriër moet van de rechtbank in Den Bosch elf jaar de gevangenis in omdat hij in november 2014 een landgenoot doodde en diens lijk in een bos in Boxtel in brand stak.

Volgens de rechter was het slachtoffer nog maar kort in Nederland na een vlucht uit Syrië. Hij had drie kleine kinderen en een vrouw. De verdachte en de vrouw hadden een geheime relatie en de verdachte probeerde bijna meteen nadat hij het slachtoffer had gedood diens plek in het gezin in te nemen.

Celstraf voor doodslag en lijkverbranding
Celstraf voor doodslag en lijkverbranding (Foto: ANP)

Extrema Outdoor strikt ook Mr. Oizo

Mr. Oizo is deze zomer te vinden op Extrema Outdoor. De Fransman, die in 1999 een grote hit scoorde met Flat Beat, staat op het Quartz-podium. Dat maakte de organisatie woensdag bekend.

Het Quartz-podium krijgt een Frans tintje. Ook Busy P, Para One en Boston Bun staan er op 9 juli. Het podium, een van de vijf van Extrema Outdoor, verhuist naar een nieuwe locatie. "In een betonnen, overdekte parkeergarage bij recreatiestrand Aquabest wordt een ondergrondse sfeer neergezet die doet denken aan de vroegere warehouse raves", omschrijft de organisatie.

De volledige line-up van Extrema Outdoor wordt op 23 maart bekendgemaakt. Eerder liet de organisatie al weten dat onder anderen Carl Cox en Benny Rodrigues naar Eindhoven komen.

Extrema Outdoor strikt ook Mr. Oizo
Extrema Outdoor strikt ook Mr. Oizo (Foto: BuzzE)

Hitman bètatoegang begin maart voor PlayStation Plus-leden

Goed nieuws voor PlayStation bezitters: gamers die de Hitman-bèta van vorig weekend gemist hebben, krijgen volgende week nog een kans. De tweede bètafase is vanaf 4 maart toegankelijk voor iedereen met een PlayStation Plus-abonnement.

De bèta die op 4 maart van start gaat bevat dezelfde content als die van de eerste bètafase. Ontwikkelaar IO gebruikt de bèta om de gameservers te testen voor de lancering op 11 maart van dit jaar. Verder is er nog een heerlijk cinematic trailertje uitgebracht van Hitman die de overgang laat zien tussen het einde van de prologue (de bèta dus) en de bekende Paris Fashion Show-missie. Bekijk 'm hieronder.

Georgina Verbaan weer single

Georgina Verbaan is weer vrijgezel. Haar relatie met ontwerper Ralph Nauta is op de klippen gelopen, meldt Weekend.

Georgina en Ralph leerden elkaar kennen tijdens het uitgaan, vertelde de actrice in december. De twee woonden die maand samen de première van Star Wars: The Force Awakens bij. Waarom Georgina en Ralph besloten hebben uit elkaar te gaan, is volgens Weekend niet bekendgemaakt.

Relatie Georgina Verbaan op de klippen
Relatie Georgina Verbaan op de klippen (Foto: BuzzE)

'Plastic flesje Coca-Cola geen merk'

De plastic flesjes van Coca-Cola zijn niet origineel genoeg en daarom geen apart merk. Dat oordeelde het Gerecht van de EU, een onderdeel van het Europees Hof van Justitie woensdag.

Het frisdrankenconcern wilde het plastic, niet-geribbelde flesje in maart 2014 in laten schrijven bij het Europees Merkenbureau. Dit weigerde echter, omdat het flesje te weinig onderscheidend is van andere flesjes. Daarop stapte het concern naar het EU-hof, maar daar vangt het nu bot.

Het bekende glazen, geribbelde flesje van Coca-Cola heeft wel een beschermde status.

EU-hof: Plastic flesje Coca-Cola geen merk
EU-hof: Plastic flesje Coca-Cola geen merk (Foto: ANP)

'Frankrijk voert stiekem oorlog in Libië'

Frankrijk voert in het geheim een oorlog tegen jihadisten in Libië. Dit heeft een hoge functionaris van het Franse ministerie van Defensie tegen de krant Le Monde gezegd. Militairen in Libië bereiden er volgens hem in het geheim gerichte luchtaanvallen op de jihadisten van Islamitische Staat (IS) voor.

"Het laatste wat we willen is openlijk militair ingrijpen in Libië, we moeten militaire betrokkenheid niet tonen, maar discreet handelen", zei de functionaris in de krant van woensdag. Volgens Le Monde zijn naast speciale militaire eenheden ook leden van de Franse geheime dienst DGSE (Buitenlandse Veiligheidsdienst) bij de strijd in Libië betrokken.

Sinds de val van dictator Muammar Kaddafi in 2011 is Libië zonder centraal gezag. Groepen jihadisten die zich IS noemen, hebben grote delen van het land in hun greep. Westerse mogendheden zien dat als groot gevaar.

'Frankrijk voert stiekem oorlog in Libië'
'Frankrijk voert stiekem oorlog in Libië' (Foto: ANP)

Opnieuw acties bij Belgische Albert Heijn

Opnieuw vinden er acties plaats in een aantal Belgische Albert Heijn-winkels. Het personeel vreest voor zijn baan bij een mogelijke verkoop van de winkels aan een andere supermarktketen.

Maandag kwam naar buiten dat als de fusie tussen supermarktconcern Ahold en het Belgische Delhaize wil doorgaan, er op last van de Belgische mededingingsautoriteit vestigingen in Vlaanderen afgestoten moeten worden. Het zou gaan om acht Albert Heijn-winkels en ook vijf Delhaize-vestigingen.

Daarop legde het personeel van zeker twee winkels, in Antwerpen en in Gent, het werk dinsdag al neer. De vestiging in Antwerpen is woensdag wel weer open, maar nu staakt het personeel in een winkel in Turnhout. In Gent en in Lokeren wordt na een gesprek met de directie besloten tot eventuele verdere acties.

Albert Heijn heeft 38 vestigingen in Vlaanderen.

Opnieuw acties bij Belgische Albert Heijn
Opnieuw acties bij Belgische Albert Heijn (Foto: ANP)

Streets of Rage 2-soundtrack wordt uitgebracht op vinyl

De soundtrack van Streets of Rage 2, het legendarische knokspel dat in 1992 voor de Sega Mega Drive verscheen, wordt uitgebracht op LP. De soundtrack wordt in april van dit jaar uitgebracht door Data Discs, een platenlabel gespecialiseerd in het uitgeven van gamesoundtracks op vinyl.

De soundtrack van de Streets of Rage-franchise werd gemaakt door Yuzo Koshiro, een waar genie op het gebied van dergelijke muziek. De memorabele chiptune-muziek van Streets of Rage werd wereldwijd geprezen vanwege de unieke sound en het feit dat Yuzo zijn tijd ver vooruit was. Hij inspireerde talloze artiesten in de categorie electronische muziek, zoals Ikonika en Childish Gambino.

De Vinyl-soundtrack bestaat uit 25 nummers, inclusief vier bonustracks van 'demo's, alternatieve versies en ongebruikte composities'. Bestellen kan op de site van Data Discs. Data Discs bracht eerder al de muziek van Streets of Rage 1, Shenmue en Shinobi III uit op LP. Luister hieronder nog even mee naar de (ietwat gedateerde mag nog immer geweldige) bossfight-soundtrack van Streets of Rage 2.


Pond zakt verder weg door Brexit-zorgen

De zorgen over een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zetten ook woensdag druk op de waarde van het Britse pond. De munt zakte daarbij naar de laagste waarde ten opzichte van de dollar sinds 2009.

Het pond noteerde woensdagochtend voor het eerst in bijna zeven jaar lager dan 1,40 dollar. Zo laag stond het pond de afgelopen decennia verder alleen in 2000 en 2001. De koers is deze week sterk gedaald, onder meer omdat de populaire politicus en de burgemeester van Londen Boris Johnson zich aansloot bij de voorstanders van een 'Brexit'.

Afgelopen weekeinde maakte premier David Cameron bekend dat de Britten op 23 juni mogen stemmen over de toekomst van hun land in de EU. Vrijdag bereikte hij een akkoord met de andere EU-lidstaten over een aangepast Brits lidmaatschap. De waarde van het pond liep die dag nog op tot 1,44 dollar. Woensdag om 10.45 uur werd de munt voor 1,3925 dollar verhandeld.

Pond zakt verder weg door Brexit-zorgen
Pond zakt verder weg door Brexit-zorgen (Foto: ANP)

Politie verdenkt bestuurder hoogwerker

De bestuurder van de hoogwerker die dinsdag door een trein werd geramd bij Dalfsen, wordt verdacht van dood door schuld. De politie bevestigde woensdag berichtgeving van Nu.nl daarover. De 21-jarige man uit Zwolle wordt ook verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop en het veroorzaken van gevaar voor het spoorwegverkeer. Pas als het onderzoek is afgerond, beslist het OM of de man daadwerkelijk wordt aangeklaagd.

De Zwollenaar stak met zijn langzaam rijdende hoogwerker het spoor over en was daarbij niet meer te ontwijken voor de trein. De man sprong zelf tijdig uit de hoogwerker en bracht zichzelf zo in veiligheid. Hij is dinsdag verhoord en mocht daarna naar huis.

Politie verdenkt bestuurder hoogwerker
Politie verdenkt bestuurder hoogwerker (Foto: ANP)

RTL gaat op zoek naar sterkste geslacht

Met het nieuwe programma SOS: Survival Of The Sexes hoopt RTL voor eens en voor altijd antwoord te vinden op de vraag welk geslacht nou écht het sterkste is. Het nieuwe survivalprogramma, dat wordt geproduceerd door Talpa, is vanaf zondag 17 april te zien is bij RTL 4.

Voor SOS: Survival Of The Sexes worden zes koppels zonder enige survivalervaring gedropt in 'een van de meest wilde en ongerepte natuurgebieden ter wereld'. De twee teams, de mannen en de vrouwen, zijn kilometers van elkaar verwijderd en krijgen alleen het hoogst noodzakelijke mee: wat basisgereedschap, een EHBO-kit, survivalhandboek en noodsignalen.

Met zo'n noodsignaal kan de groep de hulp van twee survivalexperts inroepen. Die hulp is wel duur: ieder noodsignaal kost 10.000 euro. Beide teams krijgen een startbedrag van 100.000 euro. Het team dat na drie weken het meeste geld over heeft, mag zich de winnaar van SOS: Survival Of The Sexes noemen.

RTL gaat op zoek naar sterkste geslacht
RTL gaat op zoek naar sterkste geslacht (Foto: BuzzE)

Doden bij aanval op Turks-Koerdische plaats

Bij luchtaanvallen op posities van de extremistische PKK in het zuidoosten van Turkije zijn woensdag volgens plaatselijke media zeker negen doden gevallen. De Turkse strijdkrachten hebben met gevechtshelikopters een deel van het overwegend Koerdische stadje Idil bestookt. Daar zouden veel PKK-strijders zich hebben verschanst.

Het offensief van het leger tegen de PKK in de regio is naar Idil uitgebreid. Er is daar een uitgaansverbod afgekondigd.

De linkse extremistische Koerdische Arbeiderspartij (PKK) streeft sinds 1984 met geweld naar zelfbeschikking voor Koerden in Turkije. De bloedige strijd leek in 2013 dankzij een vredesproces met de regering in Ankara op zijn eind te lopen. In juli vorig jaar strandde dat vredesproces echter en is de strijd weer in alle hevigheid opgelaaid.

Doden bij aanval op Turks-Koerdische plaats
Doden bij aanval op Turks-Koerdische plaats (Foto: ANP)

Nog geen duidelijkheid voor medewerkers TSN

Het is nog onbekend hoeveel gemeenten ingaan op het voorstel van Buurtzorg Nederland om het werk van het bijna failliete TSN over te nemen. "Eind van de middag maken we de balans op en komen we met een persbericht. Maar de acties van werkgeversorganisatie BTN, het continu dreigen met rechtszaken, helpen natuurlijk niet mee", zegt Buurtzorg-directeur Jos de Blok woensdag.

Hij hield er wel rekening mee dat een aantal gemeenten hierdoor niet met Buurtzorg in zee zou gaan. De thuiszorgorganisatie wil activiteiten van TSN overnemen, met hulp van een subsidie van 5 miljoen euro uit een speciaal zorgpotje. Volgens BTN is dit echter verboden staatssteun. De directeur van Buurtzorg noemt dit onzin. "Dit is stemmingmakerij. In principe kan iedereen deze subsidie aanvragen. Wij proberen gewoon een oplossing te vinden voor een groot probleem", aldus De Blok. BTN heeft gedreigd om naar de rechter te stappen om de deals van Buurtzorg.

Nog geen duidelijkheid voor thuiswerkers TSN
Nog geen duidelijkheid voor medewerkers TSN (Foto: ANP)

Clarkson schikt ruzie voor 127.000 euro

Ex-presentator Jeremy Clarkson van het BBC-autoprogramma Top Gear heeft zijn problemen met een producer samen met de BBC afgekocht voor omgerekend 127.000 euro.

Clarkson heeft volgens de BBC uitdrukkelijk zijn verontschuldigingen aangeboden aan producer Oisin Tymon. Tymon treft geen enkele blaam in de nare affaire, volgens Clarkson. Een geërgerde Clarkson schold de producer vorig jaar maart nog uit voor 'luie Ierse klootzak' en sloeg hem tijdens opnames in een hotel in het noorden van Engeland.

Het was het zoveelste incident rond Clarkson. Het leidde vorig jaar tot het einde van de wereldwijd populaire serie. De autoshow gaat met andere presentatoren verder. Clarkson werkt met zijn collega's Richard Hammond en James May aan een nieuwe show voor het digitale kanaal van webwinkel Amazon.

Tymon klaagde Clarkson en de BBC aan wegens rassendiscriminatie en schade als gevolg van de mishandeling. Hem is 100.000 pond toegekend, zeggen Britse media. Dat zou niet alleen uit de zak van Clarkson komen, maar ook uit die van de BBC.

Clarkson schikt ruzie voor 127.000 euro
Clarkson schikt ruzie voor 127.000 euro (Foto: BuzzE)

Eerste veroordeling oudjaarsavond Keulen

In Keulen is woensdag de eerste verdachte van de berovingen op oudjaarsavond veroordeeld. De 23-jarige Marokkaanse man kreeg zes maanden cel en een boete van 100 euro voor het stelen van een mobiele telefoon. Dat meldden Duitse media.

De man stal de telefoon terwijl de vrouw er een foto mee stond te maken. De vrouw wist de man te achterhalen en hij kon daardoor worden ingerekend door de politie. Toen hij werd gefouilleerd troffen agenten ook een kleine hoeveelheid amfetaminen aan. Het Duits Openbaar Ministerie had een celstraf van 6,5 maand geëist. De verdediging zette in op louter een geldboete.

De politie in Keulen kreeg naar aanleiding van oudjaarsavond honderden aangiften van onder meer beroving. In 40 procent van de aangiften was er ook sprake van seksueel geweld. De autoriteiten hebben 75 verdachten geïdentificeerd. Geen van hen wordt echter van seksueel geweld verdacht omdat hiervoor onvoldoende bewijs zou zijn.

Eerste veroordeling oudjaarsavond Keulen
Eerste veroordeling oudjaarsavond Keulen (Foto: ANP)

Belangrijk Uncharted 4-nieuws later vandaag aangekondigd

Sony heeft op het PlayStation Twitter-account de mysterieuze boodschap "Are you ready to seek your fortune?" geplaatst, vergezeld met onderstaande screenshot van een bezwete Nathan Drake. Het bericht noemt verder de datum van vandaag met '9AM Eastern', wat neerkomt op 15:00 Nederlandse tijd.

Het lijkt er dus op dat we later vandaag groot nieuws kunnen verwachten over het langverwachte vierde deel in de Uncharted-serie. FOK!Games in de gaten houden dus! Uncharted 4: A Thief's End staat op de releasekalender gepland voor eind april dit jaar, exclusief voor PlayStation 4.

F1-bolides drie seconden sneller in 2017

De Formule 1-bolides zullen in 2017 drie seconden per ronde sneller worden, zo is gisteren afgesproken tijdens een vergadering van de F1 Commissie, zo meldt Autosport. Dit voorstel kreeg de voorkeur boven een eerder voorstel om de auto's vijf seconden per ronde sneller te maken.

Voorafgaand aan de vergadering van de F1 Commissie kwam de Strategy Group bij elkaar. Deze kwam met twee voorstellen die ter tafel werden gebracht. Red Bull Racing was voorstander van vijf tot zes seconden per ronde sneller, terwijl McLaren voorstelde dit te beperken tot drie seconden per ronde. Dit zou bandenleverancier Pirelli beter in staat stellen rubber te ontwikkelen dat met de toenemende druk om kan gaan. Mede daarom werd het voorstel van McLaren aangenomen.

Definitief zijn de plannen nog niet, omdat voor de nieuwe deadline van 30 april alles rond moet zijn. Dat geldt ook voor de motoren die in 2017 ook een gedeeltelijk nieuw reglement krijgen.

De bedoeling is dat de motoren volgend jaar een miljoen euro goedkoper worden en dat vanaf 2018 klantenteams twaalf miljoen per jaar moeten betalen voor hun krachtbronnen. Wel zullen de coureurs vanaf 2019 het waarschijnlijk met een motorblok minder moeten doen. Nu krijgt een rijder bij twintig races per jaar de beschikking over vier complete aandrijflijnen, ieder bestaande uit zes componenten. Omdat er dit jaar meer races zijn (21 in totaal) mag van ieder component er een extra gebruikt worden.

Peugeot ziet winst verdrievoudigen

Het Franse PSA Peugeot Citroën, na Volkswagen het grootste autoconcern van Europa, heeft een sterk financieel jaar achter de rug. De operationele winst van het concern verdrievoudigde tot 2,73 miljard euro. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

De winstsprong komt vooral doordat het bedrijf een reorganisatie versneld heeft afgerond. De omzet klom met 6 procent tot 54,7 miljard euro. "Ons bedrijf is weer in de race met deze resultaten. Het is het bewijs van het potentieel van de onderneming", zegt topman Carlos Tavares in een toelichting. De afgelopen jaren moest Peugeot een fabriek sluiten, banen schrappen en lonen bevriezen, als gevolg van kwakkelende Europese autoverkopen.

Vorige maand maakte de autofabrikant al bekend dat de wereldwijde verkoop vorig jaar met 1,2 procent is toegenomen tot bijna 3 miljoen voertuigen. Volgens het concern was sprake van verkoopgroei in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. In China, de grootste markt van het bedrijf, bleef de verkoop nagenoeg gelijk.

Peugeot ziet winst verdrievoudigen
Peugeot ziet winst verdrievoudigen (Foto: ANP)

Mars overstelpt met vragen na terugroepactie

Snoepproducent Mars wordt overstelpt met vragen over onveilige repen nadat het bedrijf dinsdag miljoenen producten terugriep vanwege de mogelijke aanwezigheid van plastic in de chocoladerepen. "Klanten willen vooral weten 'is mijn product een risicoproduct?' en 'wat moet ik doen als dat zo is?' Dan vertellen we ze dat ze de repen naar ons moeten sturen", aldus een woordvoerder.

Om de vele vragen te kunnen beantwoorden, zijn extra medewerkers ingezet. Dat blijft zo zolang het nodig is, laat het bedrijf weten.

De repen waar mogelijk plastic in zit, waren verspreid naar 55 landen. Buiten Nederland gaat het echter vooral om luchthavens en zijn de repen veiliggesteld, laat de woordvoerder weten.

Als Mars de repen, waaronder Marsen en Snickers, terugkrijgt worden ze vernietigd. "Veel mensen vinden dat zonde. Maar we hebben geen mogelijkheid om per reep te bepalen of die veilig is."

Wat de kosten van de terugroepactie zijn, weet Mars nog niet. "Daar zijn we niet mee bezig."

Mars overstelpt met vragen na terugroepactie
Mars overstelpt met vragen na terugroepactie (Foto: ANP)

'Patiënt heeft weinig privacy bij huisarts'

De privacy bij Nederlandse huisartspraktijken laat te wensen over. In de wachtkamers kunnen gesprekken tussen patiënten, artsen en doktersassistentes vaak letterlijk gevolgd worden, blijkt uit een onderzoek onder 6000 leden van de Consumentenbond.

Maar liefst zes op de tien ondervraagden luisterden mee met de gesprekken tussen patiënten en doktersassistentes. Ook konden bijna tweehonderd patiënten (3 procent) de gesprekken tussen de arts en andere patiënten goed verstaan.

Dat het niet best gesteld is met de privacy komt mede doordat de wachtkamer en de balie in veel huisartspraktijken in dezelfde ruimte zijn. Persoonsgegevens, klachten, medicijngebruik, diagnoses: veel privacygevoelige informatie wordt in het bijzijn van derden besproken, stelt de consumentenorganisatie.

Consumenten zijn wel zeer tevreden over hun huisarts, met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2.

'Patiënt heeft weinig privacy bij huisarts'
'Patiënt heeft weinig privacy bij huisarts' (Foto: ANP)

Drie zware blessures voor Nieuw-Zeelandse verdediger

Tijdens een voetbalwedstrijd een blessure oplopen is nooit leuk, maar afgelopen weekend was Storm Roux een enorme pechvogel. De Nieuw-Zeelandse verdediger van Central Coast Mariners liep in het duel tegen Melbourne City (4-1 voor Melbourne, red.) drie zware blessures op.

De 23-jarige Roux probeerde in het eigen strafschopgebied een bal te blokkeren en verdraaide hierbij zijn enkel. Ook brak de international zijn been en bij het neerkomen schoot zijn schouder ook nog eens uit de kom. Wij wensen vanaf deze plaats Roux veel sterkte bij zijn herstel.


Storm Roux liep direct achter elkaar drie zware blessures op (Bron: YouTube)

Win kaarten voor een unieke bowlingclinic!

Bowlen, je kan het met vlagen redelijk goed en dan wil het weer niet lukken. Zou je wel de geheimen willen weten van een echte prof?

Lisanne Breeschoten in actie (Foto: BD)Lisanne Breeschoten in actie (Foto: BD)

Professioneel bowlster en 4-voudig bowlster van het jaar Lisanne Breeschoten verzorgt op maandag 29 februari een aantal unieke clinics bij Silverstone in Zwanenburg. Hiervoor mag FOK! 5x2 kaarten weggeven! Dus wil jij je bowlingskills op de proef stellen en het echte werk leren, geef dan snel antwoord op de volgende vraag:

Hoe heet het bij bowlen als alle pins in een keer om gaan?

- Spare

- Strike

- Tie

Geef je antwoord hier snel door en houd de 29e vrij in de agenda!

'Veel daders Keulen mogelijk nooit gestraft'

De meeste daders van de aanrandingen op oudejaarsavond in de Duitse stad Keulen worden mogelijk nooit gestraft. Dat heeft de politiechef van Keulen gezegd tegen de BBC.

Volgens Jürgen Mathies zijn de beelden die met bewakingscamera's zijn gemaakt van een te lage kwaliteit om vast te stellen wie zich aan seksueel geweld schuldig maakte. "We kunnen sommige diefstallen zien, maar dat is alles. We varen op ooggetuigenverslagen en verklaringen van slachtoffers", aldus Mathies.

De politie kreeg na oudejaarsavond meer dan vijfhonderd aangiften binnen. In veertig procent van de gevallen was er sprake van seksueel geweld. De autoriteiten in Keulen hebben tot dusver 75 verdachten geïdentificeerd. Drie van hen verschenen dinsdag voor de rechter. Zij worden van diefstal verdacht.

'Veel daders Keulen mogelijk nooit gestraft'
'Veel daders Keulen mogelijk nooit gestraft' (Foto: ANP)

Man scheidt 4 vrouwen op 1 dag, hertrouwt weer

Een man uit Saoedi-Arabië heeft er een drukke dag opzitten. De beste man is op één dag van alle vier zijn vrouwen gescheiden.

De onbekende Arabier was wel klaar met al het gezeur van zijn harem. Hij had vier nieuwe echtgenotes gevonden. En omdat de oude vier niet meer bevielen, besloot hij van hen te scheiden.

Het lukte de moslim wonder boven wonder om er vier echtscheidingen doorheen te jassen in slechts een dag tijd. Toen hij echter met zijn vier nieuwe dames wilde trouwen, stuitte hij op verzet. Het hele feest ging helaas niet door.

Hierop besloot de beste man maar opnieuw in het huwelijksbootje te stappen met de vier afdankertjes. Dat wilden ze wel, maar eerst moest hij nog 160.000 Saoedische riyal (een kleine 40.000 euro - red.) aan de vrouwen overmaken als bruidschat.

Op sociale media wordt verbolgen gereageerd op het voorval. Volgens velen heeft de Arabier in strijd met de islamitische wetgeving gehandeld, en zal hij moeten worden gestraft.

COA wil ook kleinere opvanglocaties

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wil in gesprek met gemeenten en provincies over kleinere opvanglocaties voor vluchtelingen. Dat bevestigt het COA woensdag na berichtgeving in de Volkskrant. Onder anderen de burgemeesters van Heusden en Boxtel pleitten eerder deze week al voor kleinschalige opvang.

"De nood is hoog, we kunnen ons niet de luxe permitteren om van alles af te slaan," zegt een woordvoerder van het COA.

De ondergrens voor een opvanglocatie in Nederland is op dit moment driehonderd mensen. Wat een eventuele nieuwe ondergrens zou kunnen worden, kan het COA niet bepalen. "Dat is iets wat in de politiek besloten moet worden, wij voeren alleen het beleid uit", aldus de woordvoerder.

COA wil ook kleinere opvanglocaties
COA wil ook kleinere opvanglocaties (Foto: ANP)

Pensioenpot stuwt nationaal vermogen

Nederland mag dan een aantal economisch wat mindere jaren achter de rug hebben, het nationale vermogen van ons land is sinds het begin van de crisis wel toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg dit eind 2014 bijna 3,7 biljoen euro. Dat is 292 miljard euro meer dan eind 2008.

Dit komt vooral doordat pensioenfondsen hun vermogen de afgelopen jaren fors hebben zien toenemen. Het CBS heeft uitgerekend dat het totale vermogen van de pensioenfondsen en verzekeraars sinds 2008 met ruim 615 miljard euro is gegroeid, tot 1,7 biljoen euro in het derde kwartaal van 2015.

Het is overigens niet zo dat de fondsen het hierdoor financieel makkelijker hebben gekregen. De extreem lage rente van de afgelopen jaren dwingt hen ook om miljarden extra op te potten om aan hun toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen. Nederlandse huishoudens hebben hun aanspraken op verzekeraars en pensioenfondsen tegelijkertijd sterk zien groeien. Eind september 2015 bedroegen die bijna 1,5 biljoen euro, tegen 858 miljard euro eind 2008.

Het nationaal vermogen van Nederland is een optelsom van alle financiële bezittingen van huishoudens, bedrijven en de overheid samen, plus hun materiële bezittingen. Dat laatste betreft bijvoorbeeld vastgoed, wegen en machines. De waarde daarvan is sinds 2008 juist afgenomen, vooral doordat vastgoed minder waard werd na het inzakken van de woningmarkt. De stijging van het totaal is dus volledig het gevolg van de toename van het financiële bezit, aldus het CBS.

Pensioenpot stuwt nationaal vermogen
Pensioenpot stuwt nationaal vermogen (Foto: ANP)

Eerste deel trein Dalfsen weggetakeld

Het eerste deel van de dinsdag bij Dalfsen verongelukte trein is woensdagochtend geborgen. Dat heeft een woordvoerder van ProRail gezegd. Een tweede deel van vier wagons is overeind gezet, maar moet nog op een dieplader worden gezet. De overige twee rijtuigen zijn naar verwachting donderdagochtend ook geborgen.

Als de trein helemaal verwijderd is, kan ProRail het spoor weer op orde brengen. Over een afstand van zo'n 200 meter moeten rails, bovenleiding en apparatuur worden vervangen. Hoe lang dat precies gaat duren, wordt pas duidelijk als de trein geborgen is.

Reizigers kunnen op het traject tussen Ommen en Zwolle met de bus. Tussen Ommen en Emmen rijdt de trein nog wel gewoon. Om naar de Randstad te komen kunnen reizigers omreizen via Almelo.

De trein van Zwolle naar Emmen reed dinsdagochtend op een overstekende hoogwerker. Daarbij kwam de treinmachinist om het leven.

Eerste deel trein Dalfsen weggetakeld
Eerste deel trein Dalfsen weggetakeld (Foto: ANP)

'Bill Cosby pest en intimideert in proces'

Bill Cosby intimideert getuigen en misbruikt zijn roem om het publiek te beïnvloeden. Dat stelt Dolores Troiani, de advocaat van Andrea Constand die momenteel een rechtszaak voert tegen de komiek wegens seksueel misbruik.

Constand en haar advocaten zijn het zat dat de komiek continu manieren zoekt om onder zijn strafzaak uit te komen. In een recente poging vrijuit te gaan protesteerde Cosby tegen het heropenen van de zaak die de twee schikten in 2006. Cosby wil dat die schikking verzegeld blijft, bovendien stelt hij dat Constand de regels overtrad door een interview in de media te geven.

Wat Constand betreft is het slechts een manier om de aandacht te verleggen. "Hij probeert de publieke opinie naar zijn hand te zetten door degenen met de meeste informatie monddood te maken." In het verzoek vraagt de advocaat niet alleen Cosby's beroep de zaak in de kluis te houden te verwerpen, juist hij zou degene zijn die misbruik maakt van de situatie en zodoende zelf de regels van de rechtbank hebben geschonden. "Hij probeert de publieke opinie naar zijn hand te zetten door degenen met de meeste informatie monddood te maken."

De roem van de tv-ster mag geen rol spelen, vinden de aanklagers. "Ondanks dat hij geld, macht en roem heeft is hij net zo goed een burger die zich aan de wet moet houden. De enige bescherming voor de slachtoffers is dat de rechtbank hen beschermt tegen de peststrategieën van Cosby."

'Bill Cosby pest en intimideert in proces'
'Bill Cosby pest en intimideert in proces' (Foto: BuzzE)

Alonso gaat nergens heen: "Nu niet en volgend jaar ook niet"

Niemand hoeft bang te zijn: Fernando Alonso blijft bij McLaren. De Spanjaard kwam de laatste dagen regelmatig buiten zijn schuld om in het nieuws, doordat diverse media van mening waren dat hij er de brui aan zou geven wanneer McLaren-Honda hem voor het tweede jaar op rij geen competitief materiaal zou geven. Niets is echter minder waar, zo meent Alonso. "Er zijn teveel maanden zonder actie op de baan geweest," stelt hij. "Daar schuilt altijd het gevaar in dat men creatief wordt met nieuws."

De man die door velen beschouwd wordt als de beste rijder van allemaal maar desondanks al tien jaar lang op een wereldtitel wacht, is niet van plan zijn team in de steek te laten. "Ik heb een contract voor drie jaar en ik denk niet aan iets anders. Nu we eindelijk weer gaan rijden, hoop ik dat deze berichten verdwijnen. Ik zal dit seizoen uitzitten en het volgende ook."

Toch lijkt er het nodige aan de hand bij zijn werkgever. Zo verklaarde Honda eerder deze week dat het hoofd van het F1-programma, Yasuhisa Arai, per 1 maart vervangen wordt. Het tijdstip van de wisseling in de Honda-top zou kunnen impliceren dat men niet tevreden is over de nieuwe motor voor 2016. Alonso werd in ieder geval verrast door het nieuws uit Japan. "Ik hoorde het toen ik rond het middaguur terug in de wagen stapte," reageerde Alonso dinsdag. "Laten we afwachten wat deze verandering gaat brengen."

Aan het einde van dezelfde dag twitterde F1-journalist Joe Saward dat de McLaren-Honda MP4-31 razendsnel oogde in de bochten, maar nog altijd snelheid tekort kwam op de rechte stukken. Daardoor vreest Saward dat de motor nog altijd niet heel competitief zal zijn. Toch is Alonso hoopvol gestemd. "De auto is op alle fronten een verbetering. Vorig jaar was heel slecht, maar nu hebben we een compleet nieuw ontwerp en dus hebben we tijd nodig om de potentie van de auto tot uiting te laten komen. Er zit nog een hoop performance in de wagen die we moeten vinden." 

Borderlands en Lords of the Fallen in Games with Gold maart

De Spaanse tak van Microsofts Xbox-divisie was er al mooi op tijd bij met het verklappen van de Games with Gold-titels voor de komende maand. Zoals iedere maand zijn de meeste titels voor een periode van twee weken beschikbaar.

Xbox One wordt getrakteerd op Lords of the Fallen, een Dark Souls-kloon met een iets vergeeflijker karakter, maar nog steeds een behoorlijk pittige actie/RPG. Lords of the Fallen is beschikbaar van 16 maart tot en met 15 april. Verder krijgen Xbox One-bezitters de mogelijkheid om Sherlock Holmes: Crime and Punishment te downloaden. De avonturengame van Focus Home Interactive zal de gehele maand maart beschikbaar zijn.

Verder krijgen zowel Xbox One als Xbox 360 nog de klassieker Borderlands voorgeschoteld, die van 16 tot en met 31 te downloaden is. Tenslotte is RTS-game Supreme Commander 2 vanaf 1 maart tot en met 15 maart verkrijgbaar in de Xbox Store. Bekijk hieronder een impressie van de Games with Gold van maart 2016.

Sister Sledge en Bananarama op festival 40UP

Sister Sledge, Bananarama, The Trammps, Robin S. en George McCrae komen naar de eerste Amsterdamse editie van het 40UP Zomerfestival op het Amsterdamse ArenaPark. Dit maakte Harry de Winter dinsdag bekend. Hij is de initiatiefnemer van het festival voor veertigplussers.

'Het 40UP Zomerfestival staat garant voor meer dan veertig jaar dansmuziek. Het Amsterdamse ArenaPark is bij uitstek geschikt voor dit festival. Gelegen tussen HMH, Ziggo Dome en Arena mag dit deel van Amsterdam zonder overdrijving het kloppend muziekhart van de hoofdstad worden genoemd', zegt De Winter.

'We organiseren al tien jaar avonden in het land en komen dan naar de mensen toe. In het verlengde daarvan kregen we ook vragen of we ook festivals naar de mensen toe wilden brengen. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst in de Botanische Tuinen in Utrecht gedaan en nu komen we ook graag naar het ArenaPark.'

40UP begon tien jaar geleden als een eenmalig feestje. Sinds 2006 zijn er ongeveer driehonderd clubavonden van 40UP geweest door het hele land. In totaal trokken deze avonden rond de kwart miljoen bezoekers. Het eerste 40UP Zomerfestival, in de Botanische Tuinen in Utrecht, trok op 20 juni vorig jaar ruim vierduizend bezoekers. Toen prijkten The Trammps, Boney M, Mai Tai en London Beat op het affiche.

Sister Slegde en Bananarama op festival 40UP
Sister Slegde en Bananarama op festival 40UP (Foto: BuzzE)

Rafael van der Vaart verliefd op handbalster

Rafael van der Vaart (32) heeft een nieuwe vriendin. Weekend onthult dat de profvoetballer al enige tijd tot over zijn oren verliefd is op de Nederlandse handbalster Estavana Polman (23).

Afgelopen week vloog de nieuwe vrouw in het leven van Rafael naar Sevilla voor een romantisch liefdesweekend samen met de topvoetballer. In het blad, dat woensdag in de winkels verschijnt, staan meerdere foto's van het nieuwe koppel.

Handbalster Estavana Polman is een spelbepalende international van Oranje. Ze woont in Denemarken, in Esbjerg waar ze speelt voor de Team Esbjerg. Met Polman als aanjaagster stuntte Oranje eind vorig jaar op het WK in Denemarken (zilver). De handbalsters strijden volgende maand op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Metz om een ticket naar Rio de Janeiro.

Rafael van der Vaart verliefd op handbalster
Rafael van der Vaart verliefd op handbalster (Foto: BuzzE)

Vrouw overlijdt maand na aanslag Istanbul

Meer dan een maand na de terroristische aanslag in Istanbul is een vrouw uit het Duitse Westerngrund alsnog aan haar verwondingen overleden. De 52-jarige overleed zondag in een kliniek in Offenbach, liet het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag weten.

Een zelfmoordterrorist blies zich op 12 januari op in de historische wijk Sultanahmet in Istanbul in de buurt van een groep toeristen. Twaalf Duitse toeristen kwamen daarbij om het leven. Zeker vijftien mensen raakten gewond.

Vrouw overlijdt maand na aanslag Istanbul
Vrouw overlijdt maand na aanslag Istanbul (Foto: ANP)

Baanvinder gaat vooral flexibel aan de slag

Zeven op de tien mensen die vorig jaar werk vonden, en geen onderwijs meer volgden, kregen een flexibele baan. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Een nieuwe baan komt steeds minder vaak voor in combinatie met een vast contract. Van de personen die na minstens drie maanden werkloosheid weer aan de slag gingen, kreeg 12 procent vorig jaar een vaste baan, tegen 20 procent tien jaar eerder.

Het meest voorkomende beroep onder baanvinders was vorig jaar schoonmaker. De meesten vonden afgelopen jaar een deeltijdbaan van 12 tot 35 uur per week. Voor 37 procent was er een voltijdbaan. In 2005 was dit nog 42 procent.

Baanvinder gaat vooral flexibel aan de slag
Baanvinder gaat vooral flexibel aan de slag (Foto: ANP)

'Rommel niet aan Tussen kunst & kitsch'

Frits Sissing vindt dat er niet gerommeld moet worden aan Tussen kunst & kitsch. "Het is net als bij Opsporing verzocht: programma's die al zo lang bestaan, daar moet je niet te veel aan willen veranderen", zegt Frits woensdag in De Telegraaf.

Volgens Frits is Tussen kunst & kitsch als 'een pak Douwe Egberts Roodmerk'. "De verpakking wordt af en toe licht vernieuwd, maar toch herken je het in de supermarkt vanuit een ooghoek."

Het AVROTROS-programma krijgt volgend seizoen een 'ietwat andere look'. "Maar de kijker moet wel meteen merken dat hij naar Tussen kunst & kitsch kijkt. We bestaan 32 jaar, dan moet je niet gaan rommelen."

Frits geniet van het programma en steekt er ook nog iets van op. "Een van de leuke dingen van het programma is dat ik elke week wel weer iets leer."

Frits: rommel niet aan Tussen kunst & kitsch
Frits: rommel niet aan Tussen kunst & kitsch (Foto: BuzzE)

Tineke Schouten gaat voor Funda-gevoel

Tineke Schouten gaat met het tv-programma Met de deur in huis voor 'het ultieme Funda-gevoel'. 'Heerlijk is dat toch om bij mensen binnen te gluren', zegt ze woensdag in De Telegraaf.

In de nieuwe SBS6-show kijkt Tineke binnen bij bekende Nederlanders. Een studiopanel, bestaande uit Ruben van der Meer, Patty Brard en Maik de Boer, moet vervolgens raden wie er woont. 'Ik mag natuurlijk niets zeggen over bij wie we allemaal langs gaan, maar je komt de gekste dingen tegen.'

Tineke zelf is niet makkelijk te herkennen aan de hand van haar inrichting, denkt ze. 'Je ziet mij er niet direct in terug', zegt de comédienne. 'Wel struikel je bij mij thuis in Almere over de hondenmandjes, dus als je weet dat ik een grote dierenvriend ben, dan zit je goed.'

Tineke Schouten gaat voor Funda-gevoel
Tineke Schouten gaat voor Funda-gevoel (Foto: BuzzE)

Trump wint voorverkiezingen Nevada

Donald Trump heeft dinsdagavond de voorverkiezingen van de Republikeinen in Nevada gewonnen. De miljardair heeft volgens de eerste exitpolls de meeste stemmen gekregen, meldden Amerikaanse media.

Nadat bijna 4 procent van de stemmen was geteld, had Trump 42 procent van de stemmers voor zich weten te winnen. Hij bleef daarmee zijn rivalen Marco Rubio en Ted Cruz ruim voor. Rubio werd tweede met bijna 25 procent en Cruz bleef steken op 21 procent. Uit peilingen bleek al dat hij als favoriet werd gezien.

Het was voor de Republikeinen de laatste voorverkiezing voor 'Super Tuesday' op 1 maart. Dan brengen Democraten en Republikeinen hun stem uit in veertien staten, waaronder Texas. De Democraten stemmen komende zaterdag in South Carolina.

Trump won afgelopen weekend de Republikeinse voorverkiezing in South Carolina. Ook daar werd hij overtuigend eerste. Daarvoor won hij in New Hampshire en werd hij nipt tweede in Iowa.

Trump wint voorverkiezingen Nevada
Trump wint voorverkiezingen Nevada (Foto: ANP)

Demi Moore krijgt hoofdrol in nieuwe serie

Demi Moore gaat de hoofdrol spelen in 10 Days In The Valley, een nieuwe televisieserie. Dat meldt Deadline.

Het is voor het eerst dat de filmactrice een hoofdrol krijgt in een televisieserie. Begin jaren tachtig brak de actrice door in de soap General Hospital, maar speelde sindsdien op enkele gastrollen in tv-series na alleen in films.

Moore zal de rol vertolken van Jane Sadler, een overwerkte televisieschrijver en alleenstaande moeder. Haar carrière komt op het spel te staan als ze haar 5-jarige dochter probeert terug te krijgen die midden in de nacht verdwijnt.

Demi Moore krijgt hoofdrol in nieuwe serie
Demi Moore krijgt hoofdrol in nieuwe serie (Foto: BuzzE)

Céline Dion pinkt traan weg bij optreden

Céline Dion heeft nogmaals een ode gegeven aan haar overleden man René Angélil. Via internet was te zien hoe de zangeres haar concertserie in Las Vegas hervatte.

'We zijn samen één en dat is niet veranderd. We zullen altijd samen één zijn', vertelde een emotionele Céline aan haar publiek dinsdagavond. De show werd geopend met foto's en video's uit de archieven van het getrouwde stel. Ook nam ze de tijd om herinneringen te delen tussen het zingen van haar liedjes door.

In een citaat dat op de schermen werd geprojecteerd was te lezen dat Céline stelt dat ze haar carrière heeft te danken aan haar man. 'Ik begreep dat mijn carrière zijn meesterwerk was, zijn liedje, zijn symfonie.' Daarom vindt de zangeres kracht om haar passie voor muziek voort te zetten: 'Het idee om het onafgemaakt te laten zou hem veel pijn doen.

Céline Dion pinkt traan weg bij optreden
Céline Dion pinkt traan weg bij optreden (Foto: BuzzE)

Veel interesse in overname Perry Sport

Tientallen gegadigden hebben zich gemeld voor de winkels van Perry Sport en Aktiesport. Dat heeft curator Toni van Hees gezegd in een interview met de NOS. Hij wil deze week informatie verzamelen voor geïnteresseerden en denkt volgende week de eerste gesprekken over een eventuele overname te kunnen voeren.

'Het zijn mooie winkels van Perry Sport en Aktiesport die voor een belangrijk deel winstgevend zijn', aldus Van Hees. 'Er is dus zeker veel belangstelling voor.' De curator wilde nog niet zeggen welke bedrijven zich hebben gemeld.

Het moederbedrijf van de Nederlandse sportwinkelketens is dinsdag failliet verklaard. Maandag was al uitstel van betaling aangevraagd en verleend.

Winkels Perry Sport blijven voorlopig open
Winkels Perry Sport blijven voorlopig open (Foto: ANP)

Prinses weigert privétoilet van 36.000 euro

Prinses Maha Chakri Sirindhorn heeft voor veel ophef gezorgd. De Thaise prinses was voor een bezoekje in Cambodja om een gezondheidscentrum te openen. Omdat het centrum door de Koninklijke familie van Thailand is gedoneerd werd alles uit de kast gehaald, inclusief een speciaal toilet voor de prinses.

Voor het bezoekje van twee uur bij het Yeak Lom Lake werd maar liefst twee weken gewerkt aan een hut met een plee. Kosten: 40.000 dollar, omgerekend iets meer dan 36.000 euro. Voor dit bedrag zat er dan wel airco bij, zodat de prinses zich tijdens het schijten niet kapot zou zweten. Helaas pindakaas, de prinses wilde er niets van weten en zette geen stap in de peperdure hut. Ze maakte via een raam alleen wat foto's van haar privétoilet.

De inwoners van Cambodja zijn woedend. De meeste mensen op het platteland hebben niet eens een toilet. De wc is inmiddels gesloopt en de hut wordt verbouwd tot een loket voor toeristen die het meer bezoeken.

Prinses laat wc van 36.000 euro links liggen
Prinses laat wc van 36.000 euro links liggen (Foto: ANP)

Tornado's eisen levens in VS

Zeker drie mensen zijn in de Verenigde Staten om het leven gekomen door tornado's. Twee doden vielen in Louisiana en één in Mississippi, meldden Amerikaanse media dinsdag. Tientallen mensen zijn gewond geraakt.

Meerdere tornado's trokken over de staten in het zuidoosten van de VS en lieten een spoor van vernieling achter. Onder meer een watertoren werd omver geblazen en kwam terecht op huizen. Zo'n twintig woningen zijn verwoest.

Twee mensen kwamen om het leven toen een tornado over een speciaal kampeerterrein voor campers in Louisiana raasde. Een aantal wagens werd van de grond de lucht in geblazen. ,,Ze werden neergesmeten als speelgoed", vertelde de manager van de camping aan CBS News. Zeker dertig mensen raakten gewond, van wie zeven met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Volgens de weersverwachtingen blijft het slechte weer dinsdagavond aanhouden. In Mississippi is de noodtoestand afgekondigd.

Tornado's eisen levens in VS
Tornado's eisen levens in VS (Foto: ANP)

Weer meer baby's in Brazilië met hersenaandoening

Het aantal kinderen in Brazilië dat vermoedelijk is geboren met een neurologische afwijking die in verband wordt gebracht met het zikavirus, is weer toegenomen. Tot nu toe hebben 4690 baby's waarschijnlijk microcefalie, maakte het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid dinsdag bekend. Een week geleden stond het aantal nog op 4443. Bij 583 baby's staat vast dat ze de ziekte hebben. Dat zijn er 75 meer dan vorige week.

Het zikavirus zou schadelijk zijn voor de hersenen van ongeboren baby's. Hoewel er nog geen sluitend bewijs is dat microcefalie wordt veroorzaakt door het virus, wordt daar wel sterk rekening mee gehouden. Kinderen met de ziekte worden geboren met een abnormaal klein hoofd, wat leidt tot niet goed ontwikkelde hersenen.

Besmetting door seks
In de Verenigde Staten zijn veertien nieuwe gevallen van het zikavirus ontdekt. Zij hebben het virus waarschijnlijk opgelopen door seksueel contact met besmette mannen, zegt de Amerikaanse CDC, een gezondheidsorganisatie die zich bezighoudt met het opsporen en behandelen van ziektes, dinsdag.

De CDC doet nog onderzoek naar de besmettingen. Onder de nieuwe gevallen is ook een aantal zwangere vrouwen. Mannen die onlangs in een gebied zijn geweest waar het zikavirus heerst, wordt aangeraden condooms te gebruiken of geen seks te hebben met een vrouw die zwanger is.

Het zikavirus wordt voornamelijk verspreid door muggen, maar er duiken steeds meer gevallen op waarbij het virus waarschijnlijk door seks is overgedragen. Er is tot nu toe alleen bewijs dat mannen vrouwen kunnen besmetten. Andersom is het nog niet voorgekomen.

Weer meer baby's Brazilië met hersenaandoening
Weer meer baby's Brazilië met hersenaandoening (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: buien en natte sneeuw

Net als gisteren trekken er ook vandaag wolken en buien over ons land. Met name in de middag is er kans op een bui, waarbij mogelijk ook natte sneeuw kan vallen. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 7 graden. De wind draait naar het westen en is zwak tot matig. 

Zon op 07:37
Zon onder 18:10

Rewimo reed richting huis toen ze deze mooie wolk tegenkwam. Dit geeft een andere dimensie aan het begrip roze wolk! 

Roze wolk  (Foto: Rewimo)
Roze wolk (Foto: Rewimo)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

  Wikiweetjes van vandaag
 1530 Keizer Karel V werd door Paus Clemens VII tot keizer gekroond. Het was de laatste keizerskroning uitgevoerd door een paus. 
 1945 Syrië en Egypte verklaarden Duitsland de oorlog. 
 1836

Er werd octrooi verleend aan Samuel Colt voor de Colt revolver

 1973 De Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie werd opgericht. 

'Bobby Brown wordt weer vader'

Bobby Brown en zijn vrouw Alicia Etheredge verwachten hun derde kind samen. Dat meldt New York Daily News.

De 47-jarige zanger en zijn vrouw vierden vorige zomer nog de komst van hun tweede kind, Bodhi. Sinds 2012 waren de twee al ouders van Cassius. Bobby kreeg ook nog eens vier kinderen uit eerdere relaties.

Een daarvan is inmiddels overleden: vlak nadat de muzikant voor de zesde keer vader werd overleed dochter Bobbi Kristina nadat ze een half jaar in coma lag. De dood van de 22-jarige leek erg op die van haar moeder Whitney Houston, die eveneens bewusteloos in een badkuip werd aangetroffen.

'Bobby Brown wordt weer vader'
'Bobby Brown wordt weer vader' (Foto: BuzzE)

Steeknieuws in het kort

Twee mannen die slachtoffer werden van eerdere steekpartijen zijn dinsdag overleden. Dat meldt De Telegraaf. Het gaat om een 21-jarige man uit Berlicum en een 24-jarige man uit Eindhoven.

De Eindhovenaar lag sinds vrijdag in het ziekenhuis nadat hij was neergestoken in de straat waar hij woonde; hij liep daarbij een slagaderlijke bloeding op. Een 20-jarige plaatsgenoot is aangehouden.

De 21-jarige Brabander werd in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond aangetroffen op straat. Zijn toestand was toen al zorgwekkend. Al snel werd een 23-jarige man uit Den Bosch aangehouden, dinsdag is een 15-jarige Bosschenaar aangehouden wegens betrokkenheid.

In de Rotterdamse wijk Beverwaard is dinsdagavond een man gewond geraakt bij een steekpartij. Volgens RTV Rijnmond is de man in zijn hoofd gestoken. Het slachtoffer was nog aanspreekbaar toen de hulpdiensten arriveerden. De politie hoopt hem later te kunnen spreken over de gebeurtenis.

HTC onthult definitieve versie Vive VR-bril

HTC heeft op het Mobile World Congress de definitieve versie van de Vive VR-headset onthuld. Ten opzichte van het model dat op de CES in Las Vegas werd gepresenteerd is een aantal dingen aangepast, schrijft ArsTechnica.

Op de headset staat niet langer de tekst Vive Pre, maar slechts het logo van HTC. Ook de hoofdband is aangepast, zodat de vele kabels netjes bij elkaar blijven. De accessoires, zoals de 'trackers', zijn glanzend gelakt, terwijl het doosje met alle aansluitingen mat gehouden is. De prijs voor dit alles is 799 dollar, omgerekend ruim 720 euro.

HTC onthult definitieve versie Vive VR-bril
HTC onthult definitieve versie Vive VR-bril (Foto: BuzzT)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.