Alonso gaat nergens heen: "Nu niet en volgend jaar ook niet"

Niemand hoeft bang te zijn: Fernando Alonso blijft bij McLaren. De Spanjaard kwam de laatste dagen regelmatig buiten zijn schuld om in het nieuws, doordat diverse media van mening waren dat hij er de brui aan zou geven wanneer McLaren-Honda hem voor het tweede jaar op rij geen competitief materiaal zou geven. Niets is echter minder waar, zo meent Alonso. "Er zijn teveel maanden zonder actie op de baan geweest," stelt hij. "Daar schuilt altijd het gevaar in dat men creatief wordt met nieuws."

De man die door velen beschouwd wordt als de beste rijder van allemaal maar desondanks al tien jaar lang op een wereldtitel wacht, is niet van plan zijn team in de steek te laten. "Ik heb een contract voor drie jaar en ik denk niet aan iets anders. Nu we eindelijk weer gaan rijden, hoop ik dat deze berichten verdwijnen. Ik zal dit seizoen uitzitten en het volgende ook."

Toch lijkt er het nodige aan de hand bij zijn werkgever. Zo verklaarde Honda eerder deze week dat het hoofd van het F1-programma, Yasuhisa Arai, per 1 maart vervangen wordt. Het tijdstip van de wisseling in de Honda-top zou kunnen impliceren dat men niet tevreden is over de nieuwe motor voor 2016. Alonso werd in ieder geval verrast door het nieuws uit Japan. "Ik hoorde het toen ik rond het middaguur terug in de wagen stapte," reageerde Alonso dinsdag. "Laten we afwachten wat deze verandering gaat brengen."

Aan het einde van dezelfde dag twitterde F1-journalist Joe Saward dat de McLaren-Honda MP4-31 razendsnel oogde in de bochten, maar nog altijd snelheid tekort kwam op de rechte stukken. Daardoor vreest Saward dat de motor nog altijd niet heel competitief zal zijn. Toch is Alonso hoopvol gestemd. "De auto is op alle fronten een verbetering. Vorig jaar was heel slecht, maar nu hebben we een compleet nieuw ontwerp en dus hebben we tijd nodig om de potentie van de auto tot uiting te laten komen. Er zit nog een hoop performance in de wagen die we moeten vinden."