TMF Game Awards uitgereikt

Tijdens de tweede editie van het game-evenement Firstlook zijn gisteren en eergisteren de TMF Game Awards uitgereikt. De winnaars van de publieksprijzen namen hun awards op het Westergasterrein in Amsterdam in ontvangst. Dat maakte de organisatie gisteren bekend.

De kijkers van jongerenzender TMF brachten de afgelopen weken hun stem uit op hun favoriete games van 2009 voor verschillende consoles.

Het Nederlandse spel Killzone 2 werd uitgeroepen tot beste Playstation3-game. Gears of War 2 won de prijs voor beste Xbox360-spel en Wii Sports Resort sleepte de titel beste Wii-game in de wacht. In de categorie beste game voor de pc kreeg World of Warcraft: Wrath of the Lich King de meeste stemmen. Grand Theft Auto: Chinatown en Soul Calibur Broken Destiny werden verkozen tot beste game voor respectievelijk de Nintendo DS en de Playstation Portable (PSP). De kijkers van TMF kenden de Xbox360 de award voor beste gamingplatform toe.

Een vakjury stelde de lijst genomineerden samen. Volgens TMF brachten vervolgens ruim 20.000 gameliefhebbbers hun stem uit.

Ook vond op het Westergasterrein in Amsterdam het evenement Firstlook 2009 plaats. Tijdens het gamefestival werden de nieuwste games van komend seizoen getoond.