Jumbo neemt Super de Boer over

Supermarktketen Jumbo heeft concurrent Super de Boer overgenomen. Een verhoogd bod dat Jumbo uitbracht is alsnog geaccepteerd door het Franse Casino, dat met 57 procent de grootste aandeelhouder van Super de Boer is.

Vorige maand bracht Jumbo een bod van 480 miljoen euro uit voor Super de Boer, wat leidde tot een overnamestrijd met Sperwer (bekend van de Plus-supermarkten). Voor het weekend heeft Jumbo dit overnamebod verhoogd naar 550 miljoen euro.

Jumbo is een relatief kleine supermarktketen dat zijn hoofdkantoor in Veghel (Noord-Brabant) heeft. Het familiebedrijf heeft zich de afgelopen jaren met name in het zuiden van het land sterk uitgebreid en kent nu 127 filialen. Met de overname van Super de Boer (dat ruim 300 winkels heeft) breidt Jumbo zich gigantisch uit, waardoor de keten in heel Nederland bekend zal worden.

Frits van Eerd, Algemeen directeur van Jumbo Supermarkten, heeft laten weten dat hij blij is dat de onderhandelingen succesvol zijn afgerond. "Super de Boer is een mooi bedrijf en de combinatie met Super de Boer past zeer goed in de strategie die Jumbo voor de toekomst heeft. We kijken er naar uit om samen met Super de Boer verder te gaan en de Jumbo-formule verder uit te bouwen", aldus Van Eerd.

Albert Heijn is nog steeds marktleider met ruim achthonderd winkels en een marktaandeel van 31 procent.