Rouvoet: Kabinet maakt beloften niet waar

Het kabinet presteert beneden de maat. Dat zegt vicepremier André Rouvoet (ChristenUnie) vandaag in De Telegraaf.

"We hebben het te weinig waargemaakt tot dusverre," aldus de minister voor Jeugd en Gezin. "Ik ben ervan overtuigd dat ons verhaal uit 2007, met aandacht voor sociale samenhang, het aanpakken van overlast, misstanden en hufterigheid, nog steeds kan rekenen op grote steun van de bevolking."

Volgens Rouvoet is de regeringscoalitie van CDA, PvdA en ChristenUnie "op een aantal punten niet stevig genoeg geweest". De politicus meent dat het kabinet zich extra zal moeten inspannen om toch nog iets op de kaart te zetten.

"Het is cruciaal dat de wijkenaanpak nu van de grond gekomen is. De veiligheid verbetert, het gevoel van onbehagen wordt weggenomen en de integratieproblemen worden opgelost. Zelf zal ik keihard trekken aan de jeugdproblematiek."

Als reden waarom het kabinet in de ogen van de bewindsman faalde geeft hij de complexiteit van de problematiek. "Het is ook een kwestie van de lange adem. We zijn geen afhaalchinees: er wordt een signaal afgegeven en wij leveren meteen. Dan kom je jezelf na een tijdje tegen."

Rouvoet: 'kabinet presteert onder de maat'  (foto: ANP)