Ten Dam was even rotslecht

donroyco
Laurens ten Dam probeerde vandaag in de achtste etappe verschillende keren mee te springen in een ontsnapping. Helaas ging het voor de Rabobank-renner niet van een leien dakje.

Van Dam probeerde steeds om bij de ontspannende renners aan te klampen, maar miste uiteindelijk de ontsnapping waar onder andere de later winnaar Sánchez in zou zitten. "Ik dacht: (Cadel, red.) Evans laten ze nooit rijden. En ik zat zo stuk dat ik toch niet mee kon."

Evans mocht echter wel wegfietsen, Ten Dam kon het daarna even niet meer behappen. Tijdens de tweede klim liet hij het lopen. "Ik had mijn motortje opgeblazen, zo diep was ik gegaan om te ontsnappen. Ik was echt rotslecht."

Toch was er licht in de tunnel, zo liet Ten Dam na afloop weten. "Ik kwam er doorheen. Op de derde berg kwam ik zelfs terug bij de elitegroep. Vervolgens werd er niet meer zo hard gereden."

"In Barcelona viel ik op mijn stuitje, maar daar heb ik nu geen last meer van. Ik kom steeds goed boven, dat zegt genoeg. Nu herstellen en het morgen opnieuw proberen. Het is niet anders. Hopelijk zit ik dan wel mee", aldus de Raborenner.