Vrouw wil 's werelds heetste worden

Anandita Dutta Tamuly wil graag in de nieuwste uitgave van het 'Guinness Book of Records' worden opgenomen als het heetste wijf ter wereld. Niet dat de 26-jarige Indiase zich laat nemen door duizend hitsige negers, nee, de vrouw heeft namelijk nogal wat rode pepers gegeten. Maar liefst 51 vuurrode pepers verdwenen er in slechts twee minuten tijd in haar hongerige keeltje.

De vrouw haalde de bizarre stunt gisteravond uit voor een groot publiek in een stadje in het noordoosten van India. Op de manifestatie was niemand minder dan Gordon Ramsay aanwezig. De topkok moedigde de vrouw tijdens de recordpoging aan.

"In twee minuten tijd at Amandita 51 rode pepers op, zonder enig probleem. Daarnaast wreef ze in een minuut ook de pitten van 25 pepers in haar ogen", laat Atul Lahkar weten. De Indiase kok had de organisatie van het evenement in handen.

De bhut jolokia, de pepersoort waarvan Tamuly gisteravond 51 stuks heeft gegeten, wordt in veel gerechten gebruikt in het deel van India waar zij vandaan komt. De pepers zijn officieel de heetste ter wereld. 

De vrouw beweert dat zij al sinds haar vijfde de hete pepers eet. "Ik had een tongontsteking en mijn moeder behandelde die ontsteking met pepers. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een voorliefde voor pepers", aldus Tamuly.