Burgemeester steekt stokje voor stripshow

Burgemeester Klaas Tigelaar (ChristenUnie) van Oud-Beijerland heeft op het laatste moment een optreden van mannelijke striptease-dansers verboden. Dit tot ontsteltenis van tientallen vrouwen.

Net toen de show in club Mozaiq zou beginnen, viel de politie binnen. Agenten dreigden de zaak te ontruimen. De striptease-act zou in strijd zijn met de goede zeden.

De eigenaar van de club stond perplex. Hij had juist met de dansers afgesproken dat zij hun strakke broekjes zouden aanhouden. "Oud-Beijerland is een christelijke gemeente", zo stelt de eigenaar. "Vandaar dat ik de heren van te voren had gevraagd: houd het ingetogen. Een dag voor het optreden liet de gemeente mij opeens weten dat ik een vergunning nodig had, omdat het zou gaan om een erotische act. In mijn ogen is het optreden vergelijkbaar met een optreden van een bandje. Daarvoor is ook geen vergunning nodig."

Alle bezoekers hebben hun entreegeld terug gekregen. De clubbaas gaat proberen deze misgelopen inkomsten, naar eigen zeggen een bedrag van zesduizend euro, te verhalen op de gemeente. De bezoeksters waren teleurgesteld. Er waren onder andere drie groepen die een vrijgezellenfeest hadden. Een bezoekster vindt het verbod belachelijk. "We hebben er toch zelf voor gekozen om daarnaartoe te gaan?"

Met dank aan Rfska voor de submit.