Zwembad-pedo bekent huilend schuld

Huilend van angst zat de 22-jarige W. van V. uit Amersfoort bij de politie schuld te bekennen. Hij en een vriend hadden twee meisjes van 12 en 13 jaar oud aan hun borsten en vagina betast in de wildwaterbaan van de Eemhof in Zeewolde. De vriend N.E. uit Amersfoort beweerde dat het wellicht heel erg per ongeluk gebeurd zou kunnen zijn, maar eigenlijk hadden ze niet aan de meisjes gezeten.

De meisjes denken daar echter anders over. Zij waren met een groepje aan het zwemmen in de Eemhof. Er zou over en weer zijn gesjanst en W. van V. maakt een 'likkend gebaar' naar de meisjes, waarop de badmeester hen na een waarschuwing uit het bad stuurde.

Bij de politie kreeg Van V. opeens last van een paniekstoornis, maar medicijnen die zijn moeder kwam brengen kreeg hij niet. Volgens zijn advocaat heeft hij onder druk van de politie een valse verklaring afgelegd en daarom trok Van V. zijn verklaring in. De rechter had hier geen boodschap aan, de dienstdoende agent had niets bijzonders gemerkt en heeft correct gehandeld.

W. van V. en N.E. krijgen een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De rechter vond dat er geen sprake meer was van een geintje, want het leeftijdsverschil was te groot.


Afblijven!