Condoleanceregister Azdin Chadli massaal getekend

Het condoleanceregister op de website van het ministerie van Defensie voor de gesneuvelde Azdin Chadli is veelvuldig bezocht. Enkele uren na opening hadden al zeker vijfhonderd mensen hun medeleven betuigd.

De 20-jarige soldaat der eerste klasse kwam maandagavond om het leven door een raketaanval op de basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Behalve collega's vanuit Afghanistan en Nederland, tonen ook veel burgers hun medeleven en respect. Veel partners en ouders van militairen reageren emotioneel. 'Annelies' schrijft: "Mijn vriend is vorig jaar ongedeerd teruggekeerd uit Afghanistan, ik voel nog steeds de grote angst die bij jullie werkelijkheid is geworden. Azdin, rust in vrede."

Ook minister van Defensie Eimert van Middelkoop, de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, en staatssecretaris van Defensie Jack de Vries tekenden het condoleanceregister. " Met het overlijden van Azdin Chadli verliest de Nederlandse krijgsmacht opnieuw een militair die zich met gedrevenheid heeft ingezet voor onze veiligheid en een betere toekomst voor de Afghaanse bevolking. Militairen als Chadli verdienen ons diepste respect."

Het condoleanceregister is hier  te vinden.