Backstedt is er kapot van

Sally (Tessa)
De Zweed Magnus Backstedt moest de Ronde van Frankrijk verlaten, wat hem uiterst teleurstelde. Hij kwam gisteren buiten de tijdslimiet binnen, waardoor hij niet meer mocht starten.

Op de website van zijn ploeg Garmin schreef hij: "Het lag er niet aan dat ik het niet heb geprobeerd of aan mijn benen of aan een blessure. Tijdens de Giro heb ik een maaginsect opgelopen die er voor zorgde dat ik een erg hoog lactaatniveau in mijn lichaam had."

Het probleem was door de medische staf van het team voor de start van de Tour opgelost. "Elke dag ging het beter in de Tour," aldus Backstedt, die tot de etappe van gisteren prima reed. Maar op een vierdecategorieklimmetje kwam hij de man met de hamer tegen. "Ik kom op een gegeven moment mijn benen zelfs niet meer ronddraaien."

"De rest van de etappe heb ik vol gereden om de tijdslimiet te halen. Ik wist dat het moeilijk ging worden. Toen ik over de streep kwam was ik helemaal uitgeput. Helaas was ik vier minuten buiten de tijdslimiet. Ik ben er nog steeds kapot van," volgens de buitengewoon teleurgestelde renner.