Hellgate-ontwikkelaar Flagship sluit deuren

Astrid (lizardtattoo)
Volgens Taylor Balbi, Community Manager van ontwikkelaar Flagship, is al het personeel van zowel Flagship Studios als Ping0 per onmiddellijk op straat gezet. Tijdens een bijeenkomst vandaag kregen de werknemers dat te horen. Drie van de topmanagers van het bedrijf hebben het laatste maandloon voor de werknemers uit eigen zak betaald.

De Koreaanse distributeur HanbitSoft heeft nog een bod gedaan op de in ontwikkeling zijnde spellen, maar Flagship heeft dit bod afgewezen. Daarmee is het waarschijnlijk dat alle content als verloren mag worden beschouwd. HanbitSoft verkreeg eerder wel de rechten op Mythos in een bruikleen-overeenkomst. Zij hopen nu dat spel op eigen houtje af te kunnen maken. Een Engelstalige release is daarmee voorlopig van de baan, tenzij zij in een later stadium een grote internationale uitgever voor de titel kunnen interesseren.


Mythos

Het bedrijf Comerica heeft een gelijkaardige overeenkomst rond de rechten op Hellgate: London en zal vermoedelijk de Aziatische versie daarvan samen met HanbitSoft ontwikkelen.