Activision Blizzard wil Take Two voor neus EA wegkapen?

De fusie tussen Vivendi en Activision is amper rond, of analisten speculeren alweer over de mogelijkheid dat de uitgever kijkt naar de mogelijkheid om Take Two op te kopen. Hoewel volgens veel analisten er geen kans is dat Activision Blizzard een mogelijke overname door Electronic Arts in de weg zal zitten, denkt Mike Hickey van Janco Partners dat concurrenten altijd kijken naar mogelijke overnames.

We absolutely believe Activision will take a look at Take-Two. If a competitor is for sale, you take a look, and if EA is your real rival, why wouldn’t you stir the pot a little bit?

Ben Schachter van UBS Securities is een andere mening toebedeeld. Hij denkt dat de bedrijfsleiding het druk genoeg heeft met het afronden van de fusie en voorlopig dus niet nadenkt over nieuwe aankopen.

Electronic Arts deed een paar maanden terug een bod op Take Two van $26 per aandeel, een bod dat het bestuur van Take Two niet genoeg vond. Inmiddels is het bod omlaag gegaan naar $25,74 en is EA ermee naar de aandeelhouders van Take Two gestapt. Deze hebben tot 21 augustus, de dag dat de Federal Trade Commission haar onderzoek naar de overname afsluit, om dat bod te accepteren.