In the picture!

Maarten (Mannee)

Verzin een onderschrift bij deze foto!

"Je moet wat als je een koortslip hebt."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: EnGCatjuh

previous picture

Kroegcabrio voor rokers

AMSTERDAM -  Horecaondernemers hebben in het eerste rookvrije weekend ludieke acties georganiseerd om hun rokende klanten, ondanks het rookverbod, toch te laten genieten van een sigaretje tijdens het uitgaan.


Als maanmannetjes bedient het personeel van van discotheek Aus der Reihe Derrick in Utrecht zijn gasten...
 

De horecaondernemers hopen hun rokende klanten zo tegemoet te komen. Zo reed er in Kampen gisteravond op initiatief van acht horecaondernemers een heuse cabriobus langs kroegen in de binnenstad, die rokers gratis van het ene café naar het andere café vervoerde en waarbij gasten tijdens de rondrit een sigaret of sigaar op konden steken.

"We willen het eerste rookvrije weekend niet zomaar voorbij laten gaan", verklaart initiatiefnemer David Lemstra, eigenaar van 'Proeflokaal de Stomme van Campen' in Kampen. Verstokte rokers die Café de Waagschaal in het hartje van Deventer bezoeken, mogen van de uitbater één dag in de week roken, mits ze twee euro in de 'pafpot' deponeren.

Advocaat

Met het bedrag uit die pot wordt een eventuele boete of advocaat betaald. Het initiatief loopt als een trein. "Zelfs niet-rokers leggen twee euro in de pafpot", zegt de uitbater van de bruine kroeg. Of het echt een oplossing is, moet nog blijken. "Het loopt wel storm, maar de boete kan dan ook oplopen tot meer dan 2000 euro."

De Voedsel en Waren Autoriteit laat in een reactie weten niet specifiek te controleren op de ludieke acties. "We houden onze normale controles, mochten wij acties tegenkomen waarbij de regels worden overtreden, dan zullen wij daartegen optreden", laat een woordvoerster weten.

Koninklijk Horeca Nederland vindt dat de acties niet tegen de regels in moeten gaan. "Het rookverbod is van kracht en daar willen we ons aan houden."

Vrijdagnacht en afgelopen nacht mochten bezoekers voor de laatste keer roken, wetende dat de controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit nog geen boetes, maar slechts waarschuwingen uitdeelden.