Uitslag Werder Bremen - HSV

Werder Bremen heeft voor even de koppositie overgenomen van Bayern München. In de topper met het Hamburger SV van Huub Stevens won de thuisploeg met 2-1.

De twee ploegen stonden aanvankelijk op een gedeelde tweede plaats. Beiden hadden dertig punten verzameld uit de eerste veertien wedstrijden. Werder, dat midweeks nog knap won van Real Madrid, nam ook vanmiddag de leiding in het eigen Weserstadion. Boubacar Sanogo vond na een kwartier spelen het net namens de thuisclub. De Ivoriaan scoorde tegen de club waar hij vorig jaar nog onder contract stond.

In de tweede helft kwam HSV langszij. Doelman Christian Vander trapte de bal achteloos in de voeten van Rafael van der Vaart, die niet aarzelde en de bal over de blunderende goalie lobde. Lang konden de bezoekers niet genieten van het doelpunt, want even later stond Werder alweer voor. Petri Pasanen zag zijn voorzet door een been van Timothee Atouba zeer gelukkig in de kruising belanden. Werder staat nu twee punten voor Bayern, dat nog een wedstrijd tegoed heeft. De Hamburgers blijven derde.

SV Werder Bremen - Hamburger SV 2-1
15' Boubacar Sanogo 1-0
61' Rafael van der Vaart 1-1
64' Timothee Atouba (e.d.) 2-1

Submitter:  Bron: FOK!Sport