USA 2-0 voor in Davis Cup-finale

Andy Roddick en James Blake staan door overwinningen op Dmitry Tursunov en Mikhail Youzhny 2-0 voor in de finale van de Davis Cup tegen Rusland.

Roddick versloeg probleemloos in drie sets Tursunov. Tursunov kreeg de voorkeur boven Nikolay Davydenko, waarschijnlijk omdat Davydenko een slechte Head-to-head heeft tegen de Amerikaanse heren. Tursunov wist Roddick vorig jaar in een vijfsetter met 17-15 in de vijfde set te verslaan. Dat lukte hem niet nog een keer, met 6-4, 6-4, 6-2 ging Tursunov hard onderuit.

Mikhail Youzhny had bij de Russen de voorkeur boven Marat Safin en Igor Andreev. Youzhny kon Blake goed volgen, maar maakte geen moment kans op de overwinning. De derde set wist hij de tiebreak plots eenvoudig te winnen, maar in de vierde set stond Blake de hele set voor. Uiteindelijk won Blake 6-3, 7-6 (4), 6-7 (3), 7-6 (3).

In het dubbel strijden vanavond de gebroeders Bryan als topfavoriet tegen Andreev en Davydenko. De Bryan zijn hersteld van een blessure en hebben nog niet veel wedstrijdritme. Davydenko en Andreev hebben dat wedstrijdritme wel en zijn voor de Bryan een onbekend koppel. Daarin schuilt voor de twee Russen dan ook de enige kans, want normaal gesproken moet de Davis Cup finale bij deze stand beslist zijn.

Submitter:  Bron: Fok!Sport