Koster haalt Krohn-Dehli bij selectie

Adrie Koster heeft Michael Krohn-Dehli, voor het duel tegen NAC Breda, bij de selectie van Ajax gehaald. De Deense speler was door Henk ten Cate naar de beloften van de Amsterdamse club teruggezet.

"Nieuwe trainer, nieuwe inzichten", liet Martin van Geel, technisch directeur van Ajax, in een eerste reactie weten. De keuze van Koster, om Krohn-Dehli terug te halen, is voornamelijk op oud inzicht gebaseerd. "Ik ken hem goed. Ik heb een jaar met Krohn-Dehli gewerkt bij RKC", aldus de oefenmeester.

Krohn-Dehli kan als middenvelder uit de voeten. Hierdoor zou de speler een versterking kunnen zijn, aangezien Edgar Davids (gebroken been), Laurent Delorge (achillespees) en Gabri (kuit) nog niet in actie kunnen komen. Vorig weekend, tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Vitesse (4-1), werd aangetoond dat een middenveld met Robbert Schilder, Siem de Jong en Mitchell Donald niet sterk genoeg was. In de tweede helft waren de Arnhemmers namelijk sterker.

"Krohn-Dehli is een multifunctionele speler," vervolgde Koster. "Zijn beste positie vind ik links op het middenveld, maar hij kan ook als rechtshalf uit de voeten."