Verstappen haalt uit naar F1

Joris (RenikNL)
Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen heeft zijn mening over de huidige Formule 1 gegeven. De Nederlander heeft weinig positiefs te melden over zijn jaren als Formule 1-coureur.

"Tegenwoordig is het lang niet meer zo spannend. Meestal zet ik na de start de televisie uit. Daarna gebeurt er toch niets meer", aldus Verstappen. Over de nieuwe elektronische hulpmiddelen in de auto's is de Nederlander ook niet te spreken. "Ze hebben meer moeite om alle elektronische hulpmiddelen te leren, dan met het sturen", zegt Verstappen over de nieuwe generatie coureurs. "De Formule 1 is veel gemakkelijker geworden. Je ziet niks meer fout gaan. Kijk naar zo'n jongen als Vettel. Die stapt in de auto en klokt bij de training meteen de beste rondetijd."

Kijkend naar zijn eigen debuut heeft Verstappen ook nog wel wat te zeggen. De Nederlander debuteerde in 1994 bij het team van Benetton, waar hij JJ Lehto moest vervangen als teamgenoot van Michael Schumacher. "In de trainingen en kwalificatie ging het op zich nog wel. Maar in de wedstrijd kende ik te veel problemen." In die tijd vroeg Verstappen zich al af of dat hij bij het team van Flavio Briatore een gelijke behandeling kreeg.

Destijds was iedereen van mening dat Verstappen te vroeg gebracht zou zijn. "Of ik te vroeg gebracht ben? Nou, dat was niet eens zo belangrijk. Er speelde veel meer. Er zijn politieke spelletjes gespeeld, waardoor ik nooit een faire kans heb gehad", aldus de Limburger. Deze uitspraak wil Verstappen niet toelichten. "Dan veroorzaak ik een echte rel. Misschien heb ik die mensen over tien jaar nog nodig. Ze hebben veel macht. Je wordt als coureur gebruikt", is zijn reactie.