Fans Irwin nemen wraak op pijlstaartroggen

Icoon OpmerkelijkSinds de dood van "crocodile hunter" Steve Irwin, zijn aan de kust van Australië al tien dode pijlstaartroggen gevonden. De beesten waren ernstig verminkt: hun staarten waren afgesneden. Het vermoeden bestaat dat fans van Irwin op deze manier wraak hebben genomen op de diersoort die hun idool fataal is geworden.

De 44-jarige Irwin kwam vorige week om het leven toen een pijlstaartrog hem in zijn borst stak. Sindsdien is al een tiental roggen met afgesneden staarten teruggevonden op de stranden van Queensland. Dit is de staat waar de TV-ster woonde en zijn dierentuin had.

Volgens een lokale bioloog is het nog niet duidelijk hoe de roggen zijn gevangen. Ook is het nog niet helemaal zeker of hun dood te maken heeft met het overlijden van de krokodillenjager. De autoriteiten hebben inmiddels een onderzoek ingesteld.

Michael Hornby, een vriend van Steve Irwin en directeur van een door hem opgerichte natuurbeschermingsorganisatie, is ontzet over het gebeuren. Hij meent dat het vermoorden van pijlstaartroggen "het laatste is wat Steve zou willen."