FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 19 juli 2006

Luchtvaart akkoord met vergelijkbare reclame

Icoon Vervoer De Europese luchtvaartmaatschappijen vinden het prima om bij hun reclames voor vliegtickets alle toeslagen, heffingen en belastingen te vermelden. De Europese Commissie heeft hier dinsdag een wetsvoorstel voor ingediend. Over enkele jaren kan het wetsvoorstel ingevoerd worden.

"De maatschappijen vinden het prima om te opereren op een markt waarop alle spelers zich aan dezelfde regels moeten houden", aldus Ulrich Schulte-Strathaus van de brancheorganisatie AEA. Volgens de AEA kunnen consumenten een betere keuze maken uit een het aanbod, omdat het precies duidelijk wordt hoeveel ze kwijt zijn voor de vliegreizen. Hierdoor kunnen consumenten de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen makkelijk vergelijken.

In Nederland waren reisorganisaties en touroperators al bezig om alle belastingen te vermelden. Volgend jaar zullen alle prijzen van reisbureaus vergelijkbaar zijn. Vorige week verkocht Transavia vliegtickets voor 1 euro. Alleen bleek een ticket duurder dan normale tickets bij andere maatschappijen door de hoge onvermelde toeslagen.

Pas op voor blauwalg in het water

Icoon Binnenlands In veel wateren in Nederland is een zorgwekkend hoge concentratie blauwalg of botulisme geconstateerd. In de kop van Noord-Holland, het Gooi, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland kan je beter niet gaan zwemmen. Het Waterschap Hollandse Delta verwacht een explosie van de giftige blauwalg in heel Nederland de komende week. Pas dus op bij het zwemmen in sloten, grachten en vijvers.

Blauwalg kan de dood tot gevolg hebben. De woordvoerder van het Hoogheemraadschap van Delfland adviseert mensen om bij deze temperaturen sowieso niet te zwemmen in stilstaand water. "Neem het zekere voor het onzekere, ga het water niet in". De kans op een blauwalg-explosie is volgens Henny van Embden van het waterschap zeer groot. "Er is nu weinig verse toevoer van water. We kunnen het wel doorspoelen, maar omdat er weinig regen is gevallen, is dat lastig".

Blauwalg is vooral gevaarlijk voor kinderen, die met de warmte veel in oppervlaktewater zwemmen. "Als spelende kinderen een slok water binnen krijgen kan dat ernstige leverbeschadigingen en de dood gevolg hebben", aldus Miquel Lürling van de Wageningen Universiteit.


Botulisme
Niet overal staan deze bordjes

Analisten over Sony: "Verander of Verlies"

Vorige maand werden de analysten van DFC Intelligence raar aangekeken toen ze verkondigden dat Sony misschien de op de laatste plaats zal eindigen in de Console Wars. Vandaag gaf de firma een zogenaamde “briefing" uit aan de industrie.

DFC begint door te zeggen dat Sony op dit moment echt “King of the video game market” is. Maar vervolgens zijn ze van mening dat Sony de competitie nu wel een gouden kans geeft. De firma is van mening dat de hoge prijs (600$) de potentiële kopers zal ontmoedigen. Hiermee zal Sony laatste worden, en zelfs schade toebrengen aan de gehele spelmarkt.

Niet alleen de prijs, maar ook de “more than just a gaming console” strategie gaat volgens DFC nare gevolgen hebben voor Sony. Sony benadrukt dat de PS3 meer als een PC moet worden gezien, inclusief uitbreidingen en upgrades zoals extra geheugen of een blu-ray writer. Hoewel dit misschien goed nieuws is voor de echte diehards, gelooft DFC dat hierdoor de PS3 nooit veel in prijs zal dalen.

"By fixing its hardware standard for several years, video game console systems have been able to significantly lower prices over time by not having to upgrade to the latest technology."

Hierdoor zal Sony een marktaandeel krijgen dat vergelijkbaar is met die van Apple in de PC markt. Dit in tegenstelling tot de positie van marktleider die Sony nu in handen heeft.
Volgens DFC hebben de twee andere consoles allebei kans om de nieuwe marktleider te worden. Hoewel de firma gelooft dat het nieuwe speeltje van MS in Japan nooit populair zal worden, zijn de goede verkoopcijfers in Noord Amerika reden om de Xbox360 als toekomstige marktleider te tippen. De Wii heeft volgens DFC “The biggest opportunity”. Dit vanwege de lage prijs en de mogelijkheid om uit te breiden naar een grotere markt.

"By letting Sony and Microsoft split the hardcore teenage/twenty-something video game marketplace, the Wii could end up number one in market share for the next generation."

Aldus DFC.

[update] Grote stroomstoring in Twente 'na explosie'

Icoon BrandIn Twente is momenteel een grote stroomstoring aan de gang waardoor een groot deel van Hengelo (in ieder geval de wijken Westermaat, Woolder Es, Hasseler Es en Vossenbelt), Borne en Saasveld zonder stroom zitten. Ook het mobiele telefoonnetwerk is op een aantal plekken uitgevallen.

Wat de oorzaak van de stroomstoring is, is nog niet bekend. Wel is bekend dat er bij het verdeelstation brand is uitgebroken. Op het FOK!forum wordt gemeld dat hieraan een explosie vooraf is gegaan. Dit is nog niet bevestigd.

Op het FOK!forum wordt ook gemeld dat er bij Akzo Nobel een gaswolk is ontsnapt. Ook hier is nog geen bevestiging van. Het crisisteam van de brandweer, politie en GGD zijn opgeroepen. Er is sprake van 'GRIP 4', de hoogste alarmeringsfase binnen Nederland: "een ramp of zwaar ongeval met meer dan plaatselijke betekenis in één of meer gemeente(n)".

Eerder vanmiddag kampte bedrijventerrein Westermaat Noord ook met een stroomstoring, dat was na een uur verholpen. Volgens energiebedrijf Essent is er toen een stroomkabel beschadigd en uitgevallen.

Update 22.44 uur
RTV Oost meldt dat de brand, die vanavond rond half tien in een groot schakelstation in Hengelo was uitgebroken, inmiddels door medewerkers van Essent is geblust. Het energiebedrijf denkt dat de stroomlevering snel weer hersteld kan worden.

Op het FOK!forum wordt intussen door een user uit het centrum van Hengelo gemeld: "Eindelijk weer stroom sinds 5 minuten." Een andere user uit Borne meldt ook weer stroom te hebben.

Door de stroomstoring is bij chemiebedrijf Akzo Nobel een gaswolk ontsnapt. Het gaat vermoedelijk om pekeldamp, een damp die niet gevaarlijk is voor de gezondheid. Dit is echter niet bevestigd.

Update 23.09 uur
Bij de Hengelose vestiging van Akzo Nobel, waar zout wordt gemaakt, was door de stroomstoring even sprake van een alarmfase, maar volgens eens woordvoerster is alles nu weer "onder controle". Welk gas er nu precies ontsnapt is, is overigens niet duidelijk. Op RTV Oost werd gemeld dat het om chloorgas gaat, dat geen gevaar voor de gezondheid heeft opgeleverd.


Explosie
Foto van de 'explosie' door DynamicDreams. Grotere versie.

Dopingcontrole in golfsport stap dichterbij

De internationale golffederatie maakte vandaag bekend dat deelnemers aan het WK-amateurgolf mogelijk worden getest op het gebruik van verboden middelen. De stap naar een algehele dopingcontrole in de golfsport is zo een stapje dichterbij gekomen.
De afgelopen jaren is de golfsport steeds meer een krachtsport geworden. Volgens de golffederatie zou het goed mogelijk kunnen zijn dat beoefenaars van de golfsport vaker naar anabole steroïden en groeihormonen grijpen. Ook het gebruik van bètablokkers, om opspelende zenuwen en hartkloppingen te voorkomen, zouden een verleiding voor de sporters kunnen zijn.

In Frankrijk, waar bij iedere sport wordt gecontroleerd op dopinggebruik, heeft controle bij golfwedstrijden al diverse positieve gevallen opgeleverd. Volgens The Guardian werden de afgelopen vijf jaar 157 spelers gecontroleerd, 21 spelers zouden positief getest zijn. In de meeste gevallen werden sporen van cocaïne of XTC gevonden.

De nu aangekondigde controles tijden het WK in Zuid-Afrika moeten niet worden gezien als een voorproefje voor een algehele dopingcontrole. Ook ontkent de golffederatie dat de golfsport kampt met serieus dopinggebruik. Tijdens het aankomende ‘Brits Open’ zullen zeker geen controles worden uitgevoerd, zo benadrukte directeur van het prestigieuze toernooi, Peter Dawson

Pereiro Sio leeft mee met Landis

Oscar Pereiro Sio heeft medelijden met Floyd Landis die een complete inzinking kreeg in de rit naar La Toussuire. Hierdoor zakte de Amerikaan ver weg in het algemeen klassement en wist Pereiro Sio de gele trui over te nemen.
De 28-jarige Spanjaard, oud-ploeggenoot van Landis, verklaarde mee te leven met de Amerikaan. ”Ik vind het triest voor hem. Hij is een vriend. Ik kon het me amper voorstellen. Landis leek onaantastbaar. Maar hij had een slechte dag. Vandaag was hij het, morgen ben ik misschien wel aan de beurt.”, aldus de nieuwe gele trui-drager.

Pereiro Sio weet niet of hij een serieuze kandidaat voor de eindzege is: ”Deze Tour kent een waanzinnig verloop. We moeten het van dag tot dag bekijken. Maar als het donderdag allemaal goed verloopt moeten we er serieus rekening mee houden.”

Speler West Ham zeven maanden geschorst

West Ham United-speler Shaun Newton is voor zeven maanden geschorst. De middenvelder werd 23 april betrapt op het gebruik van cocaïne na afloop van het halve finale-duel in de FA Cup.
De Engelse voetbalbond, de FA, liet weten dat Newton alleen voor officiële wedstrijden geschorst is. Het deelnemen aan trainingen en ‘andere voetbalactiviteiten’ is wel toegestaan.

Newton was eerder al door zijn werkgever geschorst sinds 20 mei, de dag dat de FA liet weten de zaak in onderzoek te hebben. De FA heeft besloten die datum aan te houden als ingangsdatum voor de nu opgelegde schorsing.

Twee doden door schietpartij Den Haag

Icoon MisdaadIn de Haagse wijk Laakkwartier zijn woensdagavond twee doden gevallen door een schietpartij. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het om een man en een vrouw.


Update 21:50
Toen de politie rond 19.00 uur arriveerde op de plaats van het delict, troffen ze in de woning een ongedeerd kindje aan. Beide slachtoffers waren toen al overleden. Het kindje is door politieagenten opgevangen. Er is nog geen verdachte aangehouden.

LP4100
Recherche inspecteert de omgeving van de schietpartij.

Met dank aan sjonker voor de submit.

'Iran achter ontvoeringen'

Icoon Oorlog De Israëlische premier Ehud Olmert denkt dat de Hezbollah-beweging de twee Israëlische militairen ontvoerd heeft samen met Iran. Olmert denkt dat Iran dit gedaan heeft om de internationale aandacht af te leiden van hun omstreden nucleaire programma.

Midden-Oosten-deskundige Guy Bechor van het Herzilja instituut bij Tel Aviv denkt dat Hezbollah zelf niks te beslissen heeft. "Iran heeft de leiding, zowel op strategisch als operationeel niveau. Iran heeft er geen belang bij om de brand te blussen". Zo denkt hij dat Iran raketten levert aan Hezbollah. De raketten worden door ondergrondse tunnels vanuit Syrië vervoerd. Van daaruit nemen ervaren smokkelaars, die normaal opium en hasj smokkelen, de raketten naar het zuiden van Libanon.

Professor David Menashri, Midden-Oosten-deskundige aan de universiteit van Tel Aviv, vindt het opmerkelijk dat de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zo stilletjes is. "Er komt geen scherpe taal van Ahmadinejad. Je zou verwachten dat hij zou roepen dat dit de kans is om Israël te vernietigen", aldus de professor. Het lijkt er volgens hem op dat Iran nu minder probeert op te vallen. Iran heeft deels zijn doel bereikt, de G8 ging immers over de Libanon-kwestie, maar aan de andere kant had Iran waarschijnlijk niet verwacht dat Israël zo fel zou reageren.

Ook is het opvallend dat veel gematigd-Arabische landen, waaronder Egypte, Jordanië en Saoedi-Arabië, de kant van Israël kiezen in de crisis. Dat was nog niet eerder gebeurd. Hezbollah klaagt dat het weinig steun krijgt van de Arabische wereld. De professor vindt het logisch dat de Arabische wereld terughoudend is, omdat Hezbollah een instrument van Iran is. De motieven van Iran om een oorlog tegen Israël te beginnen zijn niet in het voordeel voor de andere Arabische landen.

De Verenigde Staten hebben gisterenavond de druk op Iran en Syrië opgevoerd. De VS willen dat Iran en Syrië er alles aan doen om Hezbollah te laten stoppen met het afvuren van raketten en de gevangen militairen zo snel mogelijk vrijlaat. De VS vinden dat Israël het recht op zelfverdediging heeft. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice vertrekt vrijdag naar het Midden-Oosten, om te bemiddelen in het conflict.

Opnieuw gelijkspel voor Advocaat

Dick Advocaat lijkt een abonnement te hebben op 0-0. Voor de derde maal op rij speelde hij gelijk met Zenit Sint-Petersburg, ditmaal thuis tegen CSKA Moskou.

Eerder kwam Sint-Petersburg tegen Dinamo Moskou en FK Moskou ook al niet verder dan de brilstand. Na twaalf speelronden staat Advocaat op de tiende plaats in de Russische competitie. Zenit heeft een achterstand van negen punten op koploper Spartak Nalchik.

Vakbond voor illegalen

Icoon BinnenlandsIllegale immigranten in Nederland hebben sinds kort hun eigen afdeling binnen de vakbond. De nieuwe bond telt nu vijftig leden, die voornamelijk werkzaam zijn als au pairs en huishouders. Zij zijn aangesloten bij de vakbond AbvaKabo-FNV.

Een illegalenvakbond ligt politiek gevoelig. Dat bleek in het verleden, toen pogingen tot het oprichten van een illegalenvakbond tot een storm van protest leidde. Daarom noemt de vakbond de nieuwe organisatie 'een sectie voor migranten-huishoudelijk werkers'. 70 tot 80% van de huishoudelijk werkers is immers illegaal.

Ook aan de kant van illegalen zijn er twijfels over een vakbond die hun belangen behartigt. Ondanks dat zij in een kwetsbare situatie zitten, en daarom een vakbond goed kunnen gebruiken, zijn ze bang dat ze door lidwording kunnen worden ontmaskerd en uitgezet. De vakbondsmedewerkers hebben daar een oplossing voor gevonden: de illegalen kunnen lid worden zonder hun persoonsgegevens te vermelden.

Migrantenorganisaties noemen de samenwerking met de vakbond een doorbraak. Woordvoerster Jos van Dijk van AbvaKabo verwacht geen problemen door de komst van de nieuwe 'sectie'. "Illegalen konden al langer lid worden bij ons. Als vakbond verenigen we mensen die werken, of iemand nu grijs, zwart of wit is. Het recht tot verenigen, ongeacht iemands juridische status, staat als een paal boven water. Wij maken nooit onderscheid tussen illegaal en legaal en we registreren dat soort gegevens ook niet.


LP4100

Screens Safecracker

De Noord-Amerikaanse versie van de puzzel-adventure Safecracker is 'gold' gegaan en ter ere daarvan heeft publisher The Adventure Company vijf nieuwe screenshots vrijgegeven. Het spel wordt ontwikkeld door Kheops Studio en draait om het openen van 35 brandkasten die elk door een puzzel beveiligd zijn. De excentrieke miljonair Duncan W. Adams heeft namelijk zijn testament in één ervan verborgen en de nabestaanden huren jou in om hem te vinden.





Saddam's dagje uit

Sadam kennen we allemaal, die gemene meneer uit Irak, die nu niets meer eet, maar goed ook hij is maar een mens en wil ook wel eens een dagje uit, beetje fietsen, genieten van de natuur en een gezellig praatje met voorbijgangers, hoe dat eruit ziet, nou zo dus.

Kijk trouwens goed naar het einde van het filmpje, dan zie je de slogan die alles verklaart.

Met dank aan een onbekende submitter voor de submit

Voetballer na klap blind aan oog

Voetballer Ousmane Bangoura, international van Guinee, is blind geraakt aan één oog. Afgelopen vrijdag kreeg hij in een competitiewedstrijd met zijn Chinese club Shenyang Jinde een harde klap van een tegenstander.

Na onderzoek vandaag blijkt dat artsen zijn gezichtsvermogen niet meer kunnen herstellen. Ousmane bereikte dit jaar met Guinee op de Afrika Cup nog de kwartfinales. Vorig seizoen verruilde hij het Belgische Charleroi voor de Chinese competitie.

Meisje kauwt op gebruikt condoom

Het Schotse echtpaar Kilcoyne heeft hotel-casino Caesar's Palace in het Amerikaanse Las Vegas voor de rechter gedaagd omdat hun 5-jarige dochter daar in 2004 een condoom aanzag voor kauwgum. Het jonge meisje vond het gebruikte condoom in een bed op de hotelkamer en begon er smakelijk op te kauwen.

Vader en moeder Kilcoyne eisen nu minstens 10.000 dollar schadevergoeding vanwege onder meer de kosten van medisch onderzoek bij hun dochtertje. Ze beschuldigen het hotel van het leveren van een niet goed schoongemaakte hotelkamer. De aanklacht is te zien op de site van The Smoking Gun.

Reacties Rabobank na etappezege

Uiteraard is de Rabobank-ploeg opgetogen na de fantastische zege van Rasmussen in de koninginnenrit naar La Toussuire.

Winnaar Rasmussen legt uit hoe hij zich had voorbereid op de etappe van vandaag: "Ik heb de rit een maand geleden al gereden en wist dus wat me te wachten stond. Ik heb tegen de ploegleider gezegd: morgen doe ik het op mijn manier en dan zien we wel wat er gebeurt.Deze drie dagen in de Alpen vormen 90 procent van mijn seizoen." Over zijn glansrijke overwinning zei de Deen het volgende: "Ik denk dat ik deze zege wel heb verdiend. En die trui ook. Ik ben de rechtmatige eigenaar."

Ploegleider Erik Breukink had altijd vertrouwen gehad in de kansen van Rasmussen, ondanks dat Sastre de aanval had ingezet. Hij sprak over 'een fantastisch nummertje' "Als Michael zes,zeven minuten krijgt, weet je dat hij in zo'n rit standhoudt", aldus Breukink.

Beste Nederlander was wederom Michael Boogerd. Hij had afgezien, maar was wel beter op dreef dan gisteren in de etappe naar Alpe d'Huez. De Hagenees had het volgende te melden: "Gisteren werd er relatief rustig gereden, nu werd er meteen gekoerst. Maar ik kon overal goed volgen en heb op het laatst lekker m'n eigen tempo gereden." Over de prestatie van Rasmussen zei Boogerd: "Rasmussen heeft het zeker niet gestolen. We hebben hem de hele dag niet gezien!"

Dutch Open: Moya, Massu door

Nicolas Massu heeft de kwartfinale weten te bereiken van het Dutch Open in Amersfoort. De als vierde geplaatste Chileen, die het toernooi in 2003 op zijn naam schreef, was in twee sets te sterk voor Juan Antonio Marin: 6-4, 7-6.

In de kwartfinales moet Massu het nu gaan opnemen tegen Carlos Moya. De ervaren Spanjaard, ooit de nummer één van de wereld, was met 7-5 en 6-3 te sterk voor Fabio Fognini.

Morgen komt Thiemo De Bakker in actie voor zijn partij in de tweede ronde tegen de Fransman Marc Gicquel.

Levenslang voor moord zonder lijk

Icoon JustitieGerrie M. moet de rest van zijn leven de gevangenis in voor de moord die hij pleegde op de Heerlense drugshandelaar Math Huren. Ondanks dat de stoffelijke resten van Huren nooit zijn gevonden, acht het gerechtshof in Leeuwarden bewezen dat M. hem in 1997 heeft doodgeschoten en vervolgens in een zelfgemaakte oven heeft verbrand.

Het sterkste bewijs dat het hof heeft gevonden om tot een veroordeling van M. te komen, is een brief uit 2002. M. schreef destijds vanuit een gevangenis in Engeland (waar hij vastzat voor drugshandel), aan een vriend dat ene Koos Z. uit de weg moest worden geruimd. De moord op Huren vond namelijk plaats op het erf van Z., die daarbij ooggetuige was. M. wilde Z. laten ombrengen om hem de schuld van de moord op Huren in de schoenen te kunnen schuiven. De vriend van M. heeft niet aan de macabere opdracht voldaan.

Eerder had een rechtbank Gerrie M. tot 20 jaar celstraf veroordeeld, maar het hof ging hier niet in mee. Het gerechtshof is het met de beredenering van de rechtbank eens, dat ook criminelen die ernstige misdrijven begaan, uitzicht moeten houden op een terugkeer in de maatschappij. Het hof vindt deze zaak echter een uitzondering, omdat de zaak gruwelijk, mensonterend en bizar is. Ook volgt het hof de eis van de aanklager "omdat in het geval M. vrijkomt diverse personen voor hun leven hebben te vrezen". M. is in de ogen van het hof "haatdragend en wraakzuchtig".

M.'s advocaat heeft inmiddels aangekondigd tegen de uitspraak in cassatie te zullen gaan.

Naakte Schoonheden

Ze zijn al een tijdje niet meer langs gekomen, die mooie vrouwelijke fotoreportages. Maar voor deze mooie schitterende hete avond komen er een aantal dames jullie wat extra plezier brengen.

Als eerste hebben we een dame die Tatjana heet en haar bikini lijn showt. Maar ze is niet de enige die er graag zo bij loopt, net als de Miss Universes 2006. De schone Dora laat wel al wat meer zien. Ook deze dames laten zich graag in uitdagende kleding op de gevoelige plaat zetten. Maar ook mogen de amateurs niet vergeten worden. En als dat nog niet genoeg is, dan maken deze Russische dames het compleet samen met Barbara, Raqeul en Kristine.

'Buffon en Nedved blijven bij Juventus'

Gianluigi Buffon en Pavel Nedved spelen ook aankomend seizoen voor Juventus. Ondanks de terugzetting van de club naar de Serie B vanwege een groot aandeel in de fraudezaak, hebben beide spelers beloofd dat ze de club niet zullen verlaten.

"Buffon blijft bij Juventus", aldus Silvano Martina, de zaakwaarnemer van Buffon. "Hij is er klaar voor om in de Serie B te spelen." De directeur van Juventus, Secco, wist het nieuws van Nedved te melden. "Alessandro del Piero heeft me gezegd dat ook Nedved blijft." Del Piero was de eerste speler van de club die na de uitspraak in de fraudezaak zei dat hij bij de club blijft.

Parreira weg als bondscoach Brazilië

Carlos Alberto Parreira is woensdag opgestapt als bondscoach van Brazilië. In een gesprek met de Braziliaanse voetbalbond (CBF) kwamen beide partijen tot de conclusie dat het beter was om niet meer met elkaar door te gaan.

Onder leiding van Parreira reikte Brazilië op het wereldkampioenschap voetbal niet verder dan de kwartfinales, waarin ze onderuit gingen tegen Frankrijk. In 1994 was Parreira als bondscoach van Brazilië een stuk succesvoller: toen leidde hij de 'Goddelijke Kanaries' naar de wereldtitel.

Het is nog onbekend wie Parreira zal gaan opvolgen.

Klassementen Tour de France

Na vandaag is de gele trui weer in handen van de Spanjaard Pereiro, nadat Landis vandaag op een achterstand van 10 minuten binnenkwam. Het blijft nog spannend in het klassement. De bolletjestrui kwam in handen van de Deen Rasmussen, nadat hij vandaag bijna de gehele dag vooraan reed.

Klassement na 16e etappe

PlaatsNummerRennerPloegNationaliteitTijd
197PEREIRO SIO OscarCEIESP74:38,05
214SASTRE CarlosCSCESP01' 50"
321KLÖDEN AndréasTMODUI02' 29"
435DESSEL CyrilA2RFRA02' 43"
561EVANS CadelDVLAUS02' 56"
651MENCHOV DenisRABRUS03' 58"
726ROGERS MichaelTMOAUS06' 47"
831MOREAU ChristopheA2RFRA07'03"
941LEIPHEIMER LeviGSTUSA07' 46"
10129ZUBELDIA HaimarEUSSPA08' 06"

Groene trui:

#CoureurPloegPunten
1.Robbie McEwen (Aus)DAV252
2.Oscar Freire (Spa)RAB207
3.Erik zabel (Dui)MRM172
4.Thor Hushovd (Noo)CA159
5.Bernard Eisel (Oos)FDJ152

Bolletjestrui:

#CoureurPloegPunten
1.Mickael Rasmussen (Den)RAB153
2.David de la Fuente (Spa)SDV108
3.Frank Schleck (Lux)CSC74
4.Cyril Dessel (Fra)A2R72
5.Michael Boogerd (Ned)RAB69

Witte trui:

#CoureurPloegTijd
1.Marcus Fothen (Dui)GST74.53.09
2.Damiano Cunego (Ita)LAM+ 2,42
3.Moises Duenas Nevado (Spa)AGR+ 59,49
4.Matthieu Sprick (Fra)BTL+1:01.08
5. Thomas Lovkvist (Zwe)FDJ+1:06,41

Uitslag 16de etappe

#NummerRennerPloegNationaliteitTijd
158RASMUSSEN MickaelRABDEN-
214SASTRE CarlosCSCESP01' 41"
397PERREIRO SIO OscarCEIESP01' 54"
461EVANS CadelDVLAUS01' 56"
521KLÖDEN AndréasTMOGER01' 56"
631MOREAU ChristopheA2RFRA02' 37"
7111CAUCCHIOLI PietroC.AITA02' 37"
8035DESSEL CyrilA2RFRA02' 37"
941LEIPHEIMER LeviGSTUSA03' 24"
10129ZUBELDIA HaimarEUSESP03' 42"
1151MENCHOV DenisRABRUS03' 42"
1226ROGERS MichaelTMOAUS03' 42"
1325MAZZOLENI EddyTMOITA03' 42"
1481CUNEGO DamianoLAMITA04' 21"
1552BOOGERD MichaelRABNED06' 33"
161AZEVEDO JoséDSCPOR07' 55"
1742FOTHEN MarcusGSTGER08' 37"
1815SCHLECK FrankCSCLUX08' 37"
1988VALJAVEC TadejLAMSLO09' 14"
2096KARPETS VladimirCEI RUS09' 40"


Ploegenklassement 13e etappe:

#PloegTijd
1.T-Mobile Team16.57.32
2.Rabobank+ 0,55
3.AG2R+ 7’55”
4.Caisse D'Epargne-Illes Balears+ 12'18
5.Lampre+ 13'55

Algemeen ploegenklassement:

#PloegTijd
1.CSC224.07.07
2.T-Mobile2’25”
3.Caisse d’Epargne-Illes Balears14’25”
4.Rabobank16’07”
5.AG2R20’24”

Bedreiger Balkenende vrijuit

Jan Peter BalkenendeDe 41-jarige Marcel W., die een bedreiging had geuit aan het adres van Jan Peter Balkenende, wordt niet bestraft. Justitie had een werkstraf van tachtig uur en een maand voorwaardelijke celstraf geëist, maar de rechtbank in Amsterdam oordeelde dat de verdachte een 'sociale stoornis' heeft, waardoor zijn gedragingen hem niet vallen aan te rekenen. Verder vond de rechter dat er niet eens sprake was van een bedreiging, omdat het niet waarschijnlijk was dat Balkenende het bericht zou lezen. Het was volgens de rechter niet meer dan een 'poging tot bedreiging'.

Het bericht van W. was geplaatst op een forum, en zag er als volgt uit. "Jan Peter binnenkort wordt geliquideerd, inclusief zijn familie. Heb de bom klaar staan en ben goed voorbereid". W. reageerde hiermee op het bericht dat de premier een nieuwe, extra beveiligde dienstauto ter waarde van vierhonderdduizend euro kreeg.

AZ legt derde IJslander vast

AZheeft deze week wederom een Ijslander vastgelegd.. Na Grétar Steinsson en nieuwe aanwinst Joey Gudjonssón is Aron Gunarsson de derde voetballer uit IJsland die naar Alkmaar komt.

De 17-jarige rechtsbenige middenvelder is in eerste instantie gehaald voor Jong AZ. De nieuwe aanwinst heeft een contract tot de zomer van 2008 getekend. Gunarsson is afkomstig van de IJslandse voetbalclub Thor Football Club.

Verdachte moord Ilona Németh eerder veroordeeld

JustitieEen 27-jarige Nederlander van Marokkaanse komaf die vorige week in Marokko werd aangehouden voor de moord dan wel de doodslag op Ilona Németh, blijkt al eerder te zijn veroordeeld voor geweld tegen vrouwen. De 34-jarige Németh verdween op 16 juli 2004 spoorloos toen zij 's ochtends op weg ging van haar woning in de Utrechtse wijk Zuilen naar haar werk in Hilversum. Haar lijk werd vorig jaar opgegraven in een Utrechts parkje bij station Overvecht.

Het Algemeen Dagblad dook in de geschiedenis van verdachte A.M. en ontdekte dat hij in 2002 een 43-jarige vrouw een schedelbasisfractuur sloeg, toen hij haar wilde beroven. De toen 23-jarige A.M. pleegde die zeer gewelddadige beroving in Overvecht, en maakte daarbij een telefoon, een portemonnee en een bril buit. Ook had hij de vrouw, volgens de aanklacht, in bewusteloze toestand van het fietspad naar de berm gesleept. Vervolgens zou hij gepoogd hebben een zedenmisdrijf te plegen.

De rechtbank in Utrecht weigert ''uit privacy-overwegingen'' te vertellen tot welke straf M. toen is veroordeeld. In Utrecht was hij indertijd een bekende hangjongere. De meeste Marokkaanse hangjongeren kennen hem ook nog wel. Zij kunnen echter niet geloven dat hun voormalige kennis een moord heeft gepleegd, zo zeggen ze vandaag in het AD.

M. zit nu vast in een cel in Marokko. Omdat hij zowel een Nederlands als een Marokkaans paspoort bezit, zal hij hoogst waarschijnlijk niet worden uitgeleverd. Marokko levert haar eigen onderdanen namelijk niet uit en bovendien heeft Nederland geen uitleveringsverdrag met het land. Wel zal als het bewijs tegen hem in Nederland bijeen is gebracht, een rechtszaak tegen hem worden aangespannen door de Marokkaanse justitie. Op moord staat in het Noord-Afrikaanse land overigens maximaal de doodstraf.

-
www.IlonaNémeth.nl

Kano's kunnen trainen in eigen land

In Zoetermeer heeft gisteren de eerste test van de nieuwe topwildwaterbaan plaatsgevonden. Het is vrijwel een replica van de baan die in Beijing gebruikt zal worden tijdens de Olympische zomer spelen in 2008.

Voor de Olympische selectie wildwaterkanoërs was het tot gisteren niet mogelijk om te trainen op eigen grondgebied. Hiervoor moest veelal uitgeweken naar de Ardennen en andere gebieden waar wildwaterkanoën mogelijk is. Met de nieuwe wildwaterbaan, die door financiële hulp van het ministerie van VWS en NOC*NSF het levenslicht zag, is het nu mogelijk om in Zoetermeer te trainen voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Jaap Engers, de commissievoorzitter slalom van de Nederlandse Kano Bond, was bij de start van de eerste test gisteren zeer blij met hun nieuwe traningslocatie: "De nationale selectie kanoslalom kan zich nu in eigen land gaan voorbereiden op de Spelen. We beschikken nu echt over unieke trainingsmogelijkheden."

Er wordt nog steeds gebouwd aan het complex, dat medio oktober klaar zal zijn. Vanaf dan is het mogelijk om te trainen op de baan. De bond heeft zelfs besloten om het nationaal kampioenschap in Zoetermeer te houden. Deze vinden op 21 en 22 oktober plaats. Tevens vindt de acquisitie van de Nederlandse selectie voor Beijing plaats rondom het complex.

Punten etappe 16

Vandaag wederom een bergetappe in de Tour de France die weer zorgde voor een nieuwe Gele Trui-drager. Hieronder de punten van de FOK!Tourmanager.

Dagwinnaar vandaag is alan_en_co met 236 punten. mrmarc pakt de tweede plaats met 210 punten. reinoud pakt vandaag met 209 punten de derde plaats Een gedeelde derde plaats, voor NeutB. mr.marcello sluit met 204 punten de top 5 af.

In het algemeen klassement heeft Bulbs de leiding gepakt en heeft nu 2229 punten. el_salvador staat nu tweede met 2217 punten. franco21 is naar de derde plaats gestegen. Arcee is gezakt naar de vierde plaats en met 2167 punten sluit JelleS de top 5 af.

Somaliërs opgepakt wegens kijken film

Icoon MisdaadIn de Somalische hoofdstad Mogadishu heeft de militie van de Unie van Islamitische Rechtbanken dinsdagavond zestig mannen en vrouwen opgepakt. De zwaarbewapende militieleden, die tegenwoordig de dienst uitmaken in Somalië, vielen vijf videohallen in de noordelijke wijk Sinay binnen en arresteerden de mensen die betaald hadden om daar naar een videofilm te kijken. Volgens ooggetuigen kwamen de militieleden in een pick-up aanrijden, waarop een machinegeweer was gemonteerd.

"De arrestanten zullen worden vrijgelaten nadat zij zijn doordrongen van de nadelen die het kijken naar zulke films oplevert en van wat de islam daarover zegt", aldus de islamitische rechtbank .

Leden van de islamitische militie schoten op 4 juli twee mensen dood omdat ze naar de verboden halve finale van het wereldkampioenschap voetbal tussen Duitsland en Italië keken. Later werden twee militieleden gearresteerd.

Mannen hopeloos vast op 60 meter hoogte

In Rotterdam zijn vanmiddag twee mannen op 60 meter hoogte komen vast te zitten. Het tweetal wilde met een glazenwassersbak de gevel van een gebouw aan de Karel Doormanstraat onderzoeken. Dit naar aanleiding van een schietpartij aan de overkant van de straat en de melding van glazenwassers dat er beschadigingen waren aan de gevel van het gebouw.

Toen een stroomkabel voor de bediening van de bak afbrak, kwamen de twee mannen vast te zitten. Dit gebeurde om 14:30 uur. De brandweer rukte na de melding onmiddellijk uit. Eenmaal aangekomen bleek echter dat de ladderwagen te kort was. Een langere ladder die wat hoger kon reiken, hadden de brandweerlieden niet. Om 15:45 kon de eerste ongelukkige dan toch worden gered, toen een brandweerman van bovenaf met touwen naar beneden daalde. Met een tuigje bond hij één van de inzittenden aan zich vast. Een half uur later kon ook de andere inzittende worden gered.

LP4100
De brandweerman in actie.


Met dank aan ziggyziggyziggy en ShadowM voor de submit.

Rabobank ook aan het feest in Duitsland

Niet alleen in de Tour de France was Rabobank vanmiddag succesvol, ook in de Sachsen Tour waren de oranje truitjes vooraan te bewonderen. Pedro Horillo en Alexandr Kolobnev zorgden voor een loepzuivere dubbel in de eerste etappe.

De 22e uitgave van de Sachsen Tour startte meteen met een cruciale rit voor het eindklassement. Tussen Dresden en Oybin lagen enkele venijnige kuitenbijters. Nadat een groepje vluchters was ingerekend, ving op een geaccidenteerd circuitje de finale aan. De selectie ontstond in twee trappen, uiteindelijk bleef er nog een kwintet over. Horillo wilde de sprint niet afwachten en kwam solo aan, zo’n vijf seconden voor Kolobnev en Michael Barry.

”Ik was eerst ver teruggeslagen, maar wist me te herpakken”, meldde Horillo. ”Wellicht heb ik nu een goede basis gelegd voor een eindzege.” De 31-jarige Spanjaard, tijdens de Tour de France columnist voor de Volkskrant, was dit seizoen nog zonder overwinning.

'Ladies Nights discriminerend voor mannen'

BinnenlandsDiscotheken in Rotterdam die vrouwen gratis binnenlaten terwijl de mannen wel moeten betalen, maken zich schuldig aan discriminatie. Dat oordeelt althans het panel deurbeleid, waarin de Rotterdamse Antidiscriminatieraad (Radar), de politie, de gemeente Rotterdam, de Rotterdamse Jongerenraad, de Koninklijke Horeca Nederland en enkele horecaondernemingen zijn verenigd.

Volgens Radar zijn de zogenoemde 'Ladies Nights' in strijd met de Wet Gelijke Behandeling. Afgelopen jaar zijn bij Radar vier klachten binnengekomen van mannen die zich gediscrimineerd voelen. Binnenkort zal men de kwestie aankaarten bij burgemeester Ivo Opstelten.

Onlangs stelde de Commissie Gelijke Behandeling de JOVD Rijnmond in het gelijk in een vergelijkbare kwestie. De VVD-jongeren hadden geklaagd over de voorkeursbehandeling van vrouwen door Hollywood Music Hall en de Baja Beach Club.

Tour de France: Uitslag 16e Etappe

Icoon Tour de FranceIn een nu al bijna legendarische etappe is Michael Rasmussen, de Deense klimgeit van de Rabobank-ploeg de winnaar geworden. Verliezer van de dag is gele trui Floyd Landis, hij stuikte in elkaar en verloor zijn trui aan de verrassende Oscar Pereiro.

Rasmussen rondde een lange vlucht over vier cols met succes af. Aan zijn tocht houdt hij ook de bolletjestrui over. Hij kreeg een vrijgeleide, omdat hij in de stand op meer dan 23 minuten volgde van Landis.

Maar hét nieuws van de dag was de inzinking van Floyd Landis. De gele trui werd pas op de slotklim naar La Toussuire aangevallen, maar toch kreeg hij vele minuten aan de broek.

Op een eenzame aanval van Levi Leipheimer na keken de favorieten aanvankelijk in deze zware etappe de kat uit de boom en lieten Rasmussen tot meer dan acht minuten uitlopen. Al waren dan zelfs de ploegmaats van gele trui Landis, op Axel Merckx na, in geen velden of wegen meer te bekennen.

Toen de slotklim werd aangevat gooide Menchov een eerste bommetje, waar Landis en Klöden pas na enkele minuten een antwoord op hadden. Op een volgende prik, van Carlos Sastre, kraakte Landis helemaal. Oscar Pereiro hield wel stand bij de favorieten. Toen Klöden ook nog eens aanviel konden enkel Pereiro en Cadel Evans volgen. Menchov en die andere verrassing Dessel moesten eraf.

Pereiro, de man die na de Alpen een halfuur cadeau kreeg van de Phonak-ploeg mag nu een nieuwe gele trui aantrekken. Hij telt nu een kleine twee minuten voorsprong op Carlos Sastre.

Rituitslag:
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 5.36.04
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 1.41
3 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 1.54
4 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 1.56
5 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile
15 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 6.33
23 Floyd Landis (USA) Phonak 10.04

Klassement:
1 Oscar Pereiro (Spa) Caisse d'Epargne-Illes Balears 74.38.05
2 Carlos Sastre (Spa) Team CSC 1.50
3 Andreas Klöden (Ger) T-Mobile 2.29
4 Cyril Dessel (Fra) AG2R-Prevoyance 2.43
5 Cadel Evans (Aus) Davitamon-Lotto 2.56
11 Floyd Landis (USA) Phonak 8.08
14 Michael Boogerd (Ned) Rabobank 13.52

Een uitgebreid verslag van de zestiende etappe lees je op de speciale Toursite van FOK!

Pekerman blijft bij besluit

José Pekerman laat zich niet vermurwen. De oefenmeester blijft bij zijn beslissing om de Argentijnse nationale ploeg vaarwel te zeggen, ondanks dat de voetbalbond graag met hem verder wilde.

Pekerman kondigde al meteen na afloop van de WK-uitschakeling door Duitsland zijn afscheid aan. Julio Grondona, voorzitter van de Argentijnse bond, liet het hier niet bij zitten en belegde dinsdagavond een bespreking met Pekerman. ”Hij heeft me verteld dat hij niet doorgaat bij de nationale ploeg”, aldus Grondona.

Over de opvolging wilde de preses geen woorden vuil maken: ”Er zijn 35 miljoen kandidaten.” Volgens Argentijnse media zouden Diego Maradona en Carlos Bilardo over goede perspectieven beschikken om de scepter te zwaaien over de nationale ploeg.

Sato rijdt eerste meters met nieuwe SA06

Takuma Sato heeft vanmorgen op het circuit van Silverstone de eerste meters mogen maken met de nieuwe SA06. Na veel vertraging door verschillende oorzaken heeft het team van Super Aguri F1 toch dit jaar nog een eigen gefabriceerde wagen kunnen introduceren.

De SA06 zal volgende week debuteren in de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim. In Duitsland zal ook Sakon Yamamoto zijn debuut voor het Japanse team maken. De Japanner neemt het stuur over van Franck Montagny.

Alves gaat minstens 20 goals maken

Als het aan Afonso Alves ligt, kunnen de supporters van SC Heerenveen aankomend seizoen zeker twintig keer gaan juichen om een doelpunt van hem.

"Ik ben niet gehaald voor de balletjes breed. De club wil dat ik veel ga scoren. Twintig treffers mogen de mensen wel van me verwachten", aldus de Braziliaan. De manager van Alves, César, durft zelfs te zeggen dat zijn pupil 25 tot 30 doelpunten gaat maken. "Het is geen goede spits, maar een topspits. Mocht het niet lukken, dan mag iedereen mij daarop afrekenen. Ik ben ervan overtuigd dat hij komend seizoen eerste of tweede topscorer van de Eredivisie wordt. Met zeker 25 tot 30 treffers."

Rasmussen wint koninginnenrit, Pereiro in het geel

In een nu al legendarische bergetappe is Michael Rasmussen de winnaar geworden. Op de slotklim naar La Toussuire vond er een enorme mooie en strijd plaats, waarbij Pereiro de gele trui over heeft genomen van Landis.

De etappe van vandaag had het terechte predikaat koniginnenrit opgestempeld: vier cols, waarvan twee buitencategorie en een aankomst bergop, stonden op het menu. In de aanloop van de Col de Galibier werd de koers meteen fel geopend. Diverse aanvallen waren er te noteren en na een tijdje had Michael Rasmussen zich van voren gezet. Hij kreeg Sandy Casar en Tadej Valjavec als twee medevluchters mee. Achter het drietal ontstond een grote achtervolgingsgroep met onder andere Yaroslav Popovitsj en Patrick Sinkewitz. De groep van zo'n vijftien man kreeg gedurende de beklimming van de Galibier het vooruitgebleven trio nooit echt in vizier.

Rasmussen kwam (in de jacht op de bollentrui) als eerste boven op het dak van de Tour de France. Een groot peloton onder bijna continue aanvoering van Phonak volgde op vier en een halve minuut. In de gevaarlijke afdaling die volgde, probeerde Popovitsj uit de achtervolgingsgroep te ontsnappen, maar het gat van ongeveer drie minuten was te groot voor de Oekraïner om te overbruggen. Valpartijen bij Brandt en Chavanel vonden eveneens plaats in deze fase van de koers.

In het dal tussen de Galibier en de Col de la Croix-de-Fer wist het ontsnapte drietal hun voorsprong zelfs uit te breiden naar zeven minuten. De achtervolgende groep kwam er totaal niet aan te pas, werd uiteengespleten en opgeslokt in het begin van de Croix-de-Fer. Ondertussen kwam Rasmussen met 70 kilometer voor de eindstreep solo te zitten. Casar en Valjavec konden het tempo van de Deen niet bijbenen en verloren snel terrein op hem. In het peloton kreeg gele trui-drager Floyd Landis het wat lastiger. De Amerikaan zakte steeds meer af in de groep en hij moest toestaan dat Leipheimer wegvluchtte.

Ondertussen bleef Rasmussen ijzersterk klimmen. Met maar liefst ruim acht minuten voorsprong op de groep Landis, kwam hij aan op de top van de Croix-de-Fer en nam hiermee beslag op de bolletjestrui. Leipheimer volgde met de opgepikte Casar op ruim vijf minuten minuut van de Deen. De beklimming op de Col de Mollard liet min of meer hetzelfde beeld zien. Aanvallen op Landis bleven uit en Rasmussen kwam met een ruime voorsprong over de top.

Ondanks een matige afdaling begon Michael Rasmussen met voldoende voorsprong (4 minuut 30 op Leipheimer) aan de slotklim naar La Toussuire. Rasmussen verloor wat terrein op de achtervolgers, maar een zege was binnen zijn bereik. In de laatste kilometers van de etappe kwam er eindelijk een aanval op Landis. Mentsjov ging er vandoor en kreeg Rogers, Evans en Pereiro mee. Vreemd genoeg bracht Klöden met Landis in zijn kielzog de groep weer bijeen.

Op een volgende aanval van Sastre had Landis echter geen antwoord. Opeens brak de geletruidrager en moest veel, zeer veel ruimte weggeven. Een nieuwe groep met Pereiro en andere klassementsrenners was ontstaan, die niet veel later ook uit elkaar gereten werd. Voor dit strijdtoneel kwam Michael Rasmussen ondertussen solo en huilend over de eindstreep. Sastre kwam als tweede binnen, niet veel later gevolgd door Pereiro en Klöden. Grote verliezer was de gele trui, die zeer veel achterstand leed. Op iets meer dan 10 minuten achterstand op Rasmussen kwam Landis pas binnen over de streep.

Uitslag 16de etappe

#NummerRennerPloegNationaliteitTijd
158RASMUSSEN MickaelRABDEN-
214SASTRE CarlosCSCESP01' 41"
397PERREIRO SIO OscarCEIESP01' 54"
461EVANS CadelDVLAUS01' 56"
521KLÖDEN AndréasTMOGER01' 56"
631MOREAU ChristopheA2RFRA02' 37"
7111CAUCCHIOLI PietroC.AITA02' 37"
8035DESSEL CyrilA2RFRA02' 37"
941LEIPHEIMER LeviGSTUSA03' 24"
10129ZUBELDIA HaimarEUSESP03' 42"
1151MENCHOV DenisRABRUS03' 42"
1226ROGERS MichaelTMOAUS03' 42"
1325MAZZOLENI EddyTMOITA03' 42"
1481CUNEGO DamianoLAMITA04' 21"
1552BOOGERD MichaelRABNED06' 33"
161AZEVEDO JoséDSCPOR07' 55"
1742FOTHEN MarcusGSTGER08' 37"
1815SCHLECK FrankCSCLUX08' 37"
1988VALJAVEC TadejLAMSLO09' 14"
2096KARPETS VladimirCEI RUS09' 40"

Belg al zeven jaar wakker

Icoon OpmerkelijkJos Vleugels, een 59-jarige man uit België, beweert dat hij in de afgelopen zeven jaar maar één keertje heeft geslapen. Dat was toen een arts hem verdoofde voor een operatie. "Het lijkt of iemand zeven jaar geleden mijn diepe slaap heeft gestolen", vertelt hij. "Hoe doodmoe ik ook ben, hoe saai het boek of de film op tv ook is, ik kan nooit in slaap vallen".

Vleugels heeft al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Nu afvallen, stoppen met het slikken van pillen tegen hoge bloeddruk, bezoeken aan talloze artsen en aan het bedevaartsoord Lourdes niet hebben gewerkt, is de Belg ten einde raad. "Voor een volledige nacht slapen heb ik al mijn geld en bezittingen over. Ik wens dit mijn ergste vijand niet toe"

Met dank aan Dreammaster en babbelbox voor de submit.

Onderzoek onder devs over next-gen consoles

GameInformer hield een onderzoek onder developers om hun mening over de next-gen consoles los te peuteren en in kaart te brengen.
De resultaten zijn als volgt.
Are you excited for the Wii?

Yes 77%
No 23%

If you port to the Wii, how hard is it to adapt your title to that system?

Hard 67%
Not so Bad 33%
Easy 0%

PS3 too expensive?

Yes 63%
No 37 %


How would you rate the PS3 dev kits at this point?

Good 20%
Bad 20%
Average 60%


Which system are you more excited to develop for?

360 37%
PS3 16%
Wii 32%
PC 5%
DS 5%
PSP 5%

Masturberen voor het goede doel

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Mannen die in bed maar zelden aan hun trekken komen, en geen schaamte kennen, moeten op 5 augustus zeker naar Groot-Brittannië toe gaan. Tijdens de eerste Britse "masturbatiemarathon" kunnen ze daar hun witte boodschap kwijt. En dat allemaal voor het goede doel.

Het idee achter de masturbatiemarathon is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar het evenement al 5 jaar bestaat onder de naam masturbate-a-thon. Jaarlijks komen allerlei mannen op een bepaalde locatie bijeen, om gezamenlijk aan hun penis te gaan friemelen. Van te voren regelen de deelnemers sponsoren, die (net als bij een sponsorloop) voor elke X minuten dat er inspanningen worden geleverd, een bepaald bedrag willen betalen. Overigens is het geen probleem als je wilt meerukken, maar geen sponsor kunt vinden; je mag ook jezelf sponsoren.

De collectieve masturbatie levert elk jaar enkele duizenden dollars op voor goede doelen, die op de één of andere manier zijn gerelateerd aan seks. Voor de deelnemers valt er ook nog wat te verdienen. Wie het huidige record van 7,5 uur lang masturberen verbetert, krijgt een leuke verrassing. Tijdens de Britse masturbatiemarathon zijn voor het eerst ook toeschouwers welkom, die voor 50$ kunnen genieten van mannen die zich suf rukken.

Met dank aan tracer60 voor de submit.

F16 stort neer in Waddenzee

Tussen de waddeneilanden Texel en Vlieland is woensdagmiddag een F16 neergestort. Gelukkig kon de piloot zich met schietstoel in veiligheid brengen en kon enige tijd later door hulpdiensten uit het water worden gehaald. Hij is, zover bekend, ongedeerd gebleven.

Het is op dit moment nog niet bekend wat de oorzaak van het ongeluk is en er wordt nog onderzocht of er bij de crash gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De pleziervaart wordt in ieder geval ontraden om zich in de buurt van het ongeluk te begeven in verband met brandstofresten die zich op het water bevinden.

Nieuwe uitbreiding Guild Wars: Nightfall

De volgende uitbreiding voor de succesvolle MMORPG Guild Wars komt eraan. Nightfall, zoals de game heet, bevindt zich reeds in de bèta fase. Alle GW spelers worden uitgenodigd door ArenaNet om deel te nemen aan het "first-look Player-versus-Player event", dat plaatsvindt in het weekend van 28-31 juli. Spelers hebben dan de mogelijkheid om deel te nemen aan competities, waarbij "items that will be exchangeable for a variety of rewards throughout the weekend event" kunnen worden gewonnen.

De game voegt twee nieuwe klassen toe aan het geheel: de Dervish en de Paragon. De Dervish is een scythe wielding holy warrior, die vooral leunt op zijn/haar snelle, "whirling attacks met de scythes. Deze kunnen meerdere vijanden tegelijk raken. Nadeel van deze klasse is het gebrek aan sterke armours; vanwege hun holiness nemen ze genoegen met een simpel gewaad. De Paragons daarentegen beschikken wel over sterke armours. Zij gebruiken een schild en throwing spears om te knokken. Echter, hun belangrijkste kracht is dat ze zichzelf en allies kunnen boosten en beschermen met hun zogenaamde verbal chants.

Wanneer de game precies uitkomt is nog niet bekend, maar liefhebbers: houd het weekend van 28-31 juli in ieder geval vrij!



Dutch Open: Mathieu uitgeschakeld

Bij het Dutch Open in Amersfoort is de als tweede geplaatste Fransman Paul-Henri Mathieu er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Op een snikheet centre court ging Mathieu met 4-6 en 2-6 ten onder tegen de Spnjaard Ruben Ramirez Hidalgo.

De overwinning van Ramirez Hidalgo was verdiend. De Spanjaard kreeg vijf breakkansen die hij allemaal wist te benutten. In de tweede set brak Mathieu bij een 4-1 achterstand nog wel een keer terug, maar een nieuwe break van Ramirez Hidalgo bracht de beslissing in de partij.

Shakira Shakira Shakira

Je wordt er bijna mee doodgegooid op het net, maar leuk blijven de parodiën op Shakira's Hips don't lie wel. Deze kende we al: Shakira aan het water.

Dit is Shakira in een rood topje, een Shakira die helemaal niet blijkt te kunnen dansen en nog twee houterige Shakira's. En wat te denken van Shakira die ondergeschikt is in haar eigen clip? De volgende lijkt niet echt op Shakira maar heeft als enige wel begrepen waar het liedje over gaat.

Met dank aan DoorBell die zo vriendelijk was om dit Shakira overzicht in de submit te zetten.

Jakarta getroffen door aardbeving

Icoon Ramp De Indonesische hoofdstad Jakarta is getroffen door een krachtige aardbeving. De schok had een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. De aardbeving duurde enkele seconden. Hoge gebouwen bewogen en zijn beschadigd, maar het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn gevallen.

Het epicentrum ligt 200 kilometer ten zuidwesten van de stad, op een diepte van 38 kilometer onder zee. De autoriteiten vaardigden een tsunami-waarschuwing uit, maar trokken die later weer in. Er is geen tsunami ontstaan door de beving. Wel worden er mensen geëvacueerd uit het gebied uit angst voor naschokken.

Eerder deze week was er voor de kust van het Indonesische eiland Java nog een zeebeving met de kracht van 7,7 op de schaal van Richter. Door de tsunami vielen 550 doden.

Met dank aan Arsenius en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Taida Pasić mag in Leiden studeren

Icoon BinnenlandsTaida Pasić komt waarschijnlijk terug naar Nederland om in Leiden te studeren. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft de Universiteit Leiden vandaag een positief advies gegeven over de aanvraag van de Kosovaarse. Een medewerker van het ministerie van Justitie heeft dit gemeld. Ze slaagde onlangs voor haar vwo-examen.

Taida verliet Nederland eind april, nadat de rechter had bepaald dat ze onrechtmatig in Nederland verbleef.

Met dank aan thekorenwolf en pineut voor de submit.

Nieuwe goddelijke God of War 2 screens

We worden regelmatig getrakteerd op nieuwe screens van de actie-game God of War II: Divine Retribution. Dit maal zien we hoe Kratos een klein meningsverschil uitwerkt met iemand die verdacht veel weg heeft van de Griekse god van de Smidsen, Hephaistios.




Als alles volgens planning verloopt kunnen we begin volgend jaar zelf zien waar deze burenruzie over gaat.

Met dank aan Sjotime voor het melden op het FOK!forum

Let's jump!

We hebben het in januari al aangekondigd, maar morgen is het dan eindelijk zover: World Jump Day.

Wat is de bedoeling? We gaan morgen, 20 juli 2006, om 12:39:13 precies met z'n allen eventjes springen. Hierdoor verandert de aarde van baan, waardoor we geen last meer hebben van het broeikas effect. Gaaf toch? Eindelijk weer eens normale zomers. Twinky doet mee, ik doe mee. Jij doet toch ook mee?

Als je er niet in gelooft, doe dan eens sportief, wees geen spelbreker, ga niet meteen heel hard HOAX roepen, maar hou je camera in de aanslag op het moment dat het zover is.

Als 600 miljoen mensen springen en de aarde beweegt, willen we dat graag even vastleggen, dus hierbij de oproep aan alle ongelovige niet-springers: Zet al uw pics en filmpjes van springers morgenmiddag even in de submit of stuur ze naar weblog@fok.nl. Dan kunnen wij er weer een leuk blogje van maken. Bij voorbaat dank!

Met dank aan music.muncher en Koekjesbeest voor de submit.

Vrouw verkracht man

Icoon Not Safe For Work (NSFW) In het Noorse plaatsje Bergen is een 24-jarige vrouw veroordeeld tot acht maanden cel wegens verkrachting van een man. In eerste instantie kreeg de vrouw negen maanden cel, maar de vrouw kon er één maand afhalen door in hoger beroep te gaan.

In januari 2004 pijpte de vrouw een man die in slaap was gevallen in een appartement dat ze deelde met haar vriend. Volgens de man maakte dat hem wakker en daar baalde hij ontzettend van. De vrouw ontkende eerst dat er seksueel contact was geweest, maar later zei ze dat de man toestemming had gegeven om het te doen.

De rechtbank gaf de man gelijk en volgens de Noorse wetgeving viel dit onder de verkrachtingswet. De vrouw moet naast de celstraf de man ook nog eens vijfduizend euro schadevergoeding betalen. 1.100 euro daarvan zijn bestemd om de rekeningen van de dokter en de psychiater te betalen.

Met dank aan E.T.ter.Bak voor de submit.

Top 10 sporten...

...die je nooit zult tegenkomen op de televisie. Er zijn van die sporten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden, maar waar wel degelijk wereldkampioenschappen in worden gehouden.

'Rock, Paper, Scissors'-kampioenschappen bijvoorbeeld. Al is dat natuurlijk niet zo heel vreemd aangezien iedereen dit eenvoudige spelletje kan spelen en het meer een kwestie van geluk is, dan van strategie. Dit is natuurlijk wel heel anders in de kampioenschappen 'Extreem Strijken'. Bekijk de top tien en misschien zit er wel wat voor jullie tussen.

Briatore is er nog niet uit

Vorige week zei de president van Renault F1, Alain Dassas, nog dat hij tijdens het raceweekend in Frankrijk van teambaas Flavio Briatore wilde horen wat de Italiaan volgend jaar gaat doen.

Het contract van Briatore loopt namelijk aan het eind van dit seizoen af. Renault wil zo snel mogelijk duidelijkheid over wie het team straks gaat leiden. Briatore is er echter nog niet uit en heeft gezegd dat hij tijdens de Grand Prix van Duitsland zijn beslissing zal bekendmaken.

"In Hockeheim zal ik hierover iets zeggen. Ik heb nog geen besluit genomen. We zijn nog steeds met elkaar in gesprek en ik wil er deze week nog over na kunnen denken." Sinds 2000 is Briatore teambaas bij de Franse renstal, dat in het begin nog onder de naam Benetton opereerde.

Mobieltje voor dronkaards

Icoon Telecom Een nieuwe mobiele telefoon kan je vertellen of je na het drinken in de kroeg nog naar huis mag rijden. Door te praten in het apparaat wordt gemeten of je te veel alcohol in je bloed hebt. Als dat het geval is, komt er een bruut filmpje van een slingerende, bijna-crashende auto te zien om het bericht kracht bij te zetten. Daarna wordt je aangeraden een taxi te nemen.

"Je blaast in de telefoon en het laat je weten hoe vergiftigd je bent. Het klinkt simpel, maar ik ging het eens testen door een fles Jack Daniel's achterover te slaan. Het werkte goed, maar ik moest kotsen over de telefoon", aldus een tevreden Zuid-Koreaanse student. Hier staat een afbeelding waar je moet blazen in het toestel.

Ook zit er een andere nieuwe functie in het toestel. Het is mogelijk om vooraf ingestelde risiconummers te blokkeren. Dit voorkomt dat mensen met hun dronken kop hun baas of hun ouders bellen en dan de grootste onzin uitkramen.

Het toestel komt van het Zuid-Koreaanse bedrijf LG Electronics. Ze willen met de LP4100 feestende jonge mensen aantrekken, die een soort 'telefoon-Bob' nodig hebben. Er zijn al 200.000 van deze toestellen verkocht in Zuid-Korea. Dit soort gadgets zijn daar erg populair. Eerder al kwam er een mobieltje met bewegingssensor uit, zodat mensen hun golfslagen kunnen verbeteren. Ook is er een telefoon die kan lezen hoeveel lichaamsvet de gebruiker heeft.


LP4100
Wie kotst het eerst over de telefoon?


Met dank aan Euc- en a-a voor de submit.

Politie vergeet cel op slot te doen

Icoon PolitieEen 33-jarige inbreker uit Veendam, die was vastgezet in een politiecel in Delfzijl, heeft afgelopen zondag wel heel gemakkelijk de benen kunnen nemen. De politie was namelijk vergeten om de celdeur goed af te sluiten. De man kon zo uit zijn cel lopen. Vervolgens wist hij het politiebureau via een raam te verlaten.

Een politiewoordvoerder meldt dat een medewerker een palletje van de celdeur niet goed had weggedrukt, waardoor de cel open kon. De betreffende politieman heeft een reprimande gekregen. Inmiddels is de inbreker weer opgepakt en in een goed afgesloten cel gezet.

Cloning Clyde op de marketplace

Microsoft heeft zijn woord gehouden en Cloning Clyde staat vanaf vandaag op de marketplace. Voor 800 MS punten zul je het volledige spel kunnen downloaden, maar er is ook een gratis demo beschikbaar. Cloning Clyde is een side-scrolling platformer van de makers van Outpost Kaloki X (ook een arcade-titel). Naast een singleplayer is er ook een multiplayer aanwezig in het spel.

Volgens het schema van Microsoft moet er elke woensdag een arcade-titel uitkomen en volgende week is Galaga aan de beurt.

Frankrijk - Italië nu al uitverkocht

Er zijn nu al geen kaarten meer verkrijgbaar voor de wedstrijd tussen Frankrijk en Italië, die op 6 september aanstaande wordt gespeeld.

Het kwalificatieduel voor het Europees kampioenschap van 2008 in het Stade de France is volledig uitverkocht. Door de Fransen wordt deze wedstrijd gezien als een ideale mogelijkheid om revanche te nemen op de verloren finale van het WK in Duitsland.

Koeriersdienst UPS extreem rechts

Icoon OpmerkelijkDe koeriersdienst UPS heeft wel een heel ludieke manier gevonden om geld te besparen. Het zal nauwelijks zijn opgevallen, maar de busjes nemen nauwelijks nog een bocht linksaf.

Het bedrijf maakt gebruik van navigatiesoftware die een route uitstippelt met zo min mogelijk linkse bochten. Het idee is afkomstig uit Amerika, waar naar rechts afslaan door rood licht bijna altijd is toegestaan, ookal is er kruisend verkeer. Volgens UPS zouden de voertuigen hierdoor brandstof besparen. De gedachte achter de route is dat een auto die linksaf slaat, vaak langer moet wachten, waardoor de motor onnodig aan het ronken is.

Hier staat nog een Engels stuk over de brandstofbesparing bij UPS.

Met dank aan marky_mark voor de herschreven submit.

Tracklist van Lumines II bekend, met Nederlands tintje

De muziek die in de muzikale PSP-puzzelgame Lumines II gebruik zal worden is bekend gemaakt. Er zal net als in deel één muziek van de Japanse groep Mondo Grosso op terug te vinden zijn, maar men heeft ook besloten om enkele westerse artiesten op te nemen. Men heeft niet de populariteit, maar de energie, toon en mix die het betreffende nummer heeft als criterium laten gelden.

Ons nationale muzikale exportproduct Tom Holkenborg, beter bekend als Junkie XL, prijkt met het nummer Breezer op de lijst.

* Beck - Black Tambourine *
* Black Eyed Peas - Pump It *
* Chemical Brothers - Star Guitar *
* Fatboy Slim - Gangster Trippin' *
* The Go! Team - Bottle Rocket *
* Gwen Stefani - Hollaback Girl *
* Hoobastank - Born to Lead *
* Junior Senior - Take My Time *
* Junkie XL - Breezer
* Ken Ishii - TBA
* Missy Elliot - Lose Control *
* Mondo Grosso - diverse exclusieve tracks
* New Order - TBD *
* Stigmato Inc - Reality Check
* TECHRIDERS - TBA

Titels met een * erachter zullen ook met een videoclip aanwezig zijn. Van New Order moet men nog een geschikt nummer uitzoeken, van TECHRIDERS en Ken Ishiii is al besloten welk nummer er in de game zal verschijnen, maar wil men nog niet prijsgeven.

Tweede hittegolf bereikt

WeerDe tweede officiële hittegolf in Nederland is een feit. Om 9.20 uur bereikte het kwik in De Bilt de grens van 25 graden. Voor een hittegolf het nodig dat het vijf dagen achtereen in De Bilt minimaal 25 graden is, waarvan drie dagen tropisch (30 graden of meer). De 30 graden werden de afgelopen drie dagen al gehaald. Vandaag zal die grens overigens wederom worden doorbroken. De vorige hittegolf duurde van 30 juni tot en met 6 juli. In de tweede week van juni was er net geen sprake van een hittegolf.

De langste hittegolf die Nederland ooit kende was die van 1975. Toen begon op 29 juli een reeks van 18 zomerse dagen, waarvan zes meer dan 30 graden. De meeste hittegolven telde ons land in 1947: vier stuks.

De weersverwachting luidt: vandaag heel zonnig en 's middags extreem warm met ongeveer 34 graden tot uitschieters van 37 graden. Morgen wat koeler en kans op een (onweers) bui. Later weer perioden met zon en nog altijd vrij warm voor de tijd van het jaar en zeer droog.



Te warm voor T-shirt

Met dank aan bosgoed voor de submit.

Tamboura geen meerwaarde voor Feyenoord

Ondanks een bevredigende stage gaat Feyenoord toch niet in zee met Adama Tamboura. De linksback uit Mali keert terug naar zijn vaderland.

Een week geleden streek de international neer in de Kuip. Aanvankelijk zou hij twee weken meetrainen, maar Feyenoord heeft na een week genoeg gezien. Ondanks dat Tamboura een goede indruk achterliet, is hij geen meerwaarde ten opzichte van de selectie van Feyenoord.

Jay-Jay Okocha naar Qatar

Voetballer Augustine Jay-Jay Okocha vertrekt naar Qatar. De Nigeriaanse aanvaller kreeg geen nieuw contract aangeboden bij zijn voormalige club Bolton Wanderers.

Na veertien seizoenen in Europa, waarin hij ook speelde bij Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe, Paris Saint-Germain en Bolton, gaat de 32-jarige spits nu zijn geluk beproeven in het oliestaatje. Het is nog onbekend bij welke club hij gaat spelen. Okocha maakte vooral indruk met zijn snelheid en technische hoogstandjes.

Indrukwekkende rentree Williams

Bij de Cincinnati Open heeft Serena Williams een indrukwekkende rentree in het tenniscircuit gemaakt. Voor het eerst in een half jaar nam de voormalig nummer één van de wereld gisteren weer deel aan een toernooi en mepte meteen de als tweede geplaatste Russin Anastasia Miskina van de baan: 6-2 6-2.


Afgelopen januari raakte Williams tijdens de Australian Open geblesseerd aan haar linkerknie en kwam sindsdien niet meer in actie. "Deze wedstrijden heb ik echt gemist. Ik heb het altijd gezegd; ik wil altijd winnen. Of 't nou een wedstrijd of toernooi is, ik hou van winnen. Dat gevoel heb ik erg gemist," aldus de Amerikaanse na afloop.

Oranje op jacht naar achtste Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers gaan vanaf zaterdag in het Spaanse Terrassa op jacht naar de achtste titel in de Champions Trophy.

In 2003 wonnen de Nederlandse mannen in Amstelveen het zeslandentoernooi voor het laatst. In 2004 (Lahore) en 2005 (Chennai) moest Nederland genoegen nemen met zilver. Australië is titelverdediger.De 'hockeyroos' hebben het evenement acht keer gewonnen, evenveel als wereldkampioen Duitsland.

Ajax de bietenbrug op tegen amateurs

Icoon VoetbalAjax heeft gisteren een smadelijke nederlaag geleden tegen hoofdklasse amateurclub SV Spakenburg. De Godenzonen verloren met 3-2 van de Spakenburgers.

De Amsterdammers speelden overigens met een jong team, zonder Jaap Stam, Gabri (Gabriel Garcia de la Torre) en de WK-gangers. Bij rust stond Ajax al met 2-0 achter. Ajax-coach Henk ten Cate zei na afloop dat de vertoning ''gewoon niet goed'' was: ''Het oogde allemaal ook heel vermoeid, al mag dat natuurlijk nooit een excuus zijn.''

Het verliezen van een topclub tegen amateurs is deze oefenperiode trouwens niet uniek. Vorige week nog verloren de profs van Feyenoord met 1-0 van Katwijk.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Sport!
Met dank aan Catannl, Scrummie en Allanon666 voor de submit.

Manchester United weigert bod op VanTheMan

De overgang van Ruud van Nistelrooy naar Real Madrid, die zo goed als rond leek te zijn, staat plotseling toch op losse schroeven.

De huidige club van de Nederlander, Manchester United, heeft een bod van de Spaanse topclub naast zich neer gelegd. "Ruud blijft speler van Manchester United", aldus manager Alex Ferguson.

Ferguson zei dit na een oefenduel van de Mancunians in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. "Er is geen akkoord met Manchester United over de verkoop van Van Nistelrooy. We hebben het aanbod van Real geweigerd, Ruud blijft speler van Manchester United".

Real Madrid zal de komende dagen moeten bepalen of ze het bod op VantheMan zal gaan verhogen. Volgens Spaanse media had de 'Koninklijke' zo'n 14 miljoen euro over voor de Nederlandse spits, die zelf weg wil bij de Engelse club.

Onlangs zei Ferguson nog dat hij Van Nistelrooy op gelijke hoogte met de Oekraïense aanvaller Shevchenko zet en dat hij dus ook evenveel waard is. Deze zomer verhuisde Shevchenko voor 40 miljoen euro van AC Milan naar Chelsea.

Bojinov droomt van CL met Juventus

Ondanks de degradatie naar de Serie B en de 30 punten in mindering vindt Valeri Bojinov het een droom om te mogen gaan spelen bij Juventus.

Onlangs verhuurde Fiorentina de Bulgaarse spits aan 'De Oude Dame', waarin ook een optie tot koop is opgenomen. "Ik wil Juventus terug naar de top brengen. We gaan snel weer titels winnen en in de Champions League spelen. Als we geconcentreerd blijven, kunnen we alles winnen. Maar woorden tellen niet, het moet in het veld gebeuren", aldus Bojinov.

Zeker 43 doden bij Israëlische aanvallen

Icoon OorlogBij Israëlische raketaanvallen op Libanese doelen zijn vannacht tenminste 43 burgers om het leven gekomen. Er werden volgens Israël onder meer een raketlanceerinstallatie, een wapenopslagplaats en dertien huizen getroffen die zouden worden gebruikt door Hezbollah.

In de stad Srifa vielen de meeste doden. Tijdens een twee uur durende aanval zouden daar 21 burgers zijn omgekomen en tien woningen zijn verwoest. Er raakten dertig mensen gewond. Srifa ligt vlakbij de eerder getroffen stad Tyrus.

Bij een aanval op een vrachtwagenconvooi kwamen vannacht vijf mensen om het leven. Israël bombardeerde ook een vrachtwagen die wapens vervoerde en een truck met medicijnen uit Syrië.

Het Israëlische leger is vannacht ook weer met een nog onbekend aantal grondtroepen Libanon binnengevallen voor enkele "beperkte, gerichte aanvallen". Dit meldde een woordvoerder van het leger.

Ook Hezbollah vuurde vannacht weer een aantal raketten af. Tot nu toe is het nog niet bekend of daar slachtoffers bij zijn gevallen.

AsusTek begint deze maand met uitleveren PS3's

De Taiwanese elektronicafabrikant AsusTek zal deze maand volgens de Commercial Times de eerste voltooide PlayStation 3 consoles uitleveren aan Sony zodat deze kan voldoen aan de ongetwijfeld grote vraag rond de feestdagen.

De eerste order voor AsusTek is er een van vier miljoen consoles, maandelijkse verschepingen zullen starten met 200.000 consoles en toenemen tot een aanzienlijke twee miljoen in oktober. Naast deze leveringen van AsusTek zal ook Hoin Hai Precision Industry Co Ltd. binnenkort beginnen met het fabriceren van spelcomputers voor Sony.

Expansie Spellforce 2 aangekondigd

De succesvolle mix van RPG en RTS, Spellforce 2, krijgt een uitbreiding, genaamd Dragon Storm. Bij JoWood is men er al behoorlijk enthousiast over: "SpellForce 2 – Dragon Storm is the perfect extension to the popular series. We are convinced that this new part of SpellForce, which awakes the most dreaded creatures, will be a very special highlight for the community and will guarantee many hours of game fun," aldus Amelie Clement, senior brandmanager van JoWood.

Dragon Storm neemt je mee naar het eilandenrijk Eo. De enige manier om te kunnen reizen tussen deze eilanden is met behulp van magische poorten. Echter, de energie van deze poorten is aan het afnemen. Natuurlijk ben jij de aangewezen persoon om dit recht te zetten. Gedurende deze quest vind je oude runen en sporen van een oud ras dat ooit de wereld beheerste....

De game staat gepland voor deze winter.

Een LocoRoco station

Ter promotie van de game LocoRoco heeft Sony het treinstation Omotesando in Tokyo helemaal versierd met graphics van de game. Alle muren, pilaren en trappen staan volbeplakt met de schattige wezentjes uit de game. Of de game ook daadwerkelijk een succes wordt in Japan is nog even afwachten. Op maandag had de game pas slechts een kleine 10.000 exemplaren verkocht wat in Japan niet duidt op een echt kassucces.



Van Oudenallen alweer in opspraak

Het kersverse Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen is wederom in opspraak geraakt. Het voormalige Amsterdamse raadslid van Mokum Mobiel, dat niet welkom was in de LPF-fractie vanwege vermeend gesjoemel met declaraties, wordt nu door haar buren beschuldigd van huurfraude. In de nieuwste editie van weekblad Nieuwe Revu zeggen zij dat Van Oudenallen haar huurwoning in Amsterdam-West al jaren illegaal onderverhuurt. Volgens het huurcontract moet de hoofdbewoner de huur opzeggen als die ergens anders woont.

In de sociale huurwoning van woningcorporatie Ymere woont volgens de buren al tijden iemand anders dan Van Oudenallen. Op vragen van journalisten laat die bewoner - Oscar Middeldorp - weten dat hij ''af en toe'' op het huis past en er niet voor betaald krijgt of voor hoeft te betalen.

Het Kamerlid zelf woont momenteel aan de Weteringschans. Ze wil niet reageren op het artikel in de Revu: ''Wat ik met mijn sociale huurwoning doe, gaat niemand iets aan.'' Van Oudenallen liet zich op 7 juli nog net voor het reces beëdigen als Kamerlid. Hierdoor krijgt ze als de Kamer na de verkiezingen wordt ontbonden, twee jaar wachtgeld. Volgens haar wist ze dat helemaal niet.

Chromehounds uitbreiding deze week

Op de officiële fora van SEGA is aangekondigd dat deze week een kleine uitbreiding beschikbaar zal komen op de Xbox Live Marketplace voor de game Chromehounds. In deze pack zitten een WP_SG003, een sniper kanon met een kleiner magazijn voor gewichtsreductie, een WH_HC034, een verbeterde HC1500/D, de AX_AM002, extra bepantsering met een verbeterde KE verdediging, en als laatste een WWII Tricolor Camouflage, een camouflage patroon uit de Tweede Wereldoorlog.

SEGA kondigde aan dat de kleine pack gratis zal worden aangeboden: "We have made the decision to offer the pack free of charge by way of a thank you to HOUND pilots around the world. As you may know, we experienced some tricky server-load problems right after launch, and we hope this will go some way to saying thanks for sticking by the game."

McLaren tevreden met De la Rosa

McLaren Mercedes is zeer tevreden over het optreden van Pedro de la Rosa, afgelopen zondag in Frankrijk. Het team heeft inmiddels bevestigd dat De la Rosa ook in Duitsland zal rijden.

Martin Whitmarsh, CEO van McLaren, had niets dan lof voor de Spanjaard. "Zijn racetempo was even goed als dat van Kimi en dat is een fantastisch begin voor hem", aldus Whitmarsh. "Zijn moeilijkste taak was het overleven van de kwalificatie, maar ook in de race voldeed hij prima."

Whitmarsh weet wel de uiteindelijke resultaten van de McLarencoureurs te relativeren. "Een vijfde en een zevende plaats is niet een opwindende ervaring voor een team, en je moet kritisch blijven over de bandenkeuze en de wagen op het gebied van ontwikkeling, maar je mag de positieve kanten best belichten. Pedro heeft een prima race gereden en mag op Hockenheim hetzelfde laten zien."

Telegraaflezer 3

In de contracten tussen de overheid en de gastarbeiders stond een clausule dat de arbeiders het recht hadden om te blijven en dat zij na twee jaar hun gezin mochten laten overkomen.

In 1975 wordt het actieve wervingsbeleid gestopt. Dit wil echter niet zeggen dat er geen nieuwe arbeiders kwamen, maar deze belandde veelal in het illegale circuit.
Eind jaren 70 wordt de politiek geleid door “politieke correctheid”. Wij mogen niet meer spreken van Gastarbeider, maar van Allochtoon. De schoonmaakster wordt interieurverzorgster, de huishoudschool wordt het LHNO.

En hoewel ik best deze correctheid kan begrijpen, wordt deze echter te ver doorgevoerd. Men wil graag als verdediger van het sociaal onrecht gezien worden, men sluit dan ook de ogen voor de problematiek die is ontstaan door de multiculturele samenleving en het feit dat mensen verschillen ongeacht van welke afkomst, religie en geslacht men is.
Er heerst een grote werkeloosheid onder de “derde generatie”, er zijn taalachterstanden en de uitval op school is hoog.

Positieve discriminatie wordt het nieuwe modewoord. In personeelsadvertenties ziet men vaak onder aanstaan dat vrouwen en allochtonen uitdrukkelijk worden verzocht om te solliciteren. Dit levert echter veel wrevel op, de discussie brandt los of men dan wel de juiste persoon op de juiste plek krijgt. Ook krijgen allochtonen vaak extra subsidies voor projecten om het integratiebeleid te ondersteunen.

Partijen die hardop zeggen dat Nederland vol is, zoals Janmaat van de CD, wordt door justitie veroordeeld en hij wordt door alle andere politieke partijen met de nek aangekeken.
Men probeert de partij dood te zwijgen en de fout die men begaat is, dat men niet luistert naar wat de kiezer duidelijk probeert te maken, onlustgevoelens, onbegrip en er is te weinig uitleg vanuit de politiek naar de burger toe.

Er zijn wel linkse partijen die waarschuwen: Den Uyl waarschuwt dat men niet ongelegimeteerd door kan gaan met het toelaten van “gastarbeiders”, dit is slecht voor Nederland en het is slecht voor de arbeider. Den Uyl wordt op het matje geroepen door zijn achterban. De SP waarschuwt voor gettovorming en wil een beter integratiebeleid. Zij worden ook in de politieke ban gedaan en men roept dat ze het prima kunnen vinden met de CD.

Er is nu echter een kentering te zien, het lijkt wel of er een nieuwe politieke correctheid is aan het ontstaan.

In mijn volgende stuk ga ik hier verder op in.

Caanen hoofdtrainer in Oekraïne

De Nederlander Ton Caanen vertrekt naar Oekraïne. De 40-jarige Caanen wordt hoofdtrainer bij Stal Alchevsk, dat uitkomt in de hoogste voetbaldivisie.

Caanen zal een contract voor één seizoen tekenen. Oekraïne is geen onbekend terrein voor hem, hij werkte al eerder bij Metalurg Donetsk. Ook was hij hoofd opleidingen van Roda JC en had hij Beitar Jeruzalem en Maccabi tel Aviv onder zijn hoede.

FF XI-2 ontkend door Square Enix

Onlangs berichtte het Japanse handelsblad Nihon Keizai Shimbun nog dat er een opvolger in de maak was voor de MMORPG Final Fantasy XI. Dit wordt nu glashard ontkend door de ontwikkelaar Square Enix.

In mei van dit jaar liet Square Enix al weten bezig te zijn met de ontwikkeling van een online titel voor de next-generation platforms en de PC. Het gaat hier alleen niet om een opvolger voor FFXI, maar om een compleet nieuwe game. Helaas wilde het bedrijf geen uitsluitsel geven over waar ze dan wel mee bezig zijn. Daar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Vandenbroucke ontslagen bij Unibet.com

Frank Vandenbroucke is definitief niet meer welkom bij zijn ploeg Unibet.com. Dit heeft de ploegleider van het team, Koen Terryn, gezegd.

"Ik probeer het hem al een tijdje zeggen, maar kan hem maar niet te pakken krijgen. Voor het einde van deze week wil ik een overeenkomst met hem uitwerken: in gemeenschappelijk overleg of eenzijdig", aldus Terryn.

Ook de manager van Vandenbroucke, Paul De Geyter, kan geen hoogte krijgen van de Belg. "Mij is het allemaal om het even. Ik wil niets meer met hem te maken hebben." Afgelopen juni werd Vandenbroucke opgenomen in het ziekenhuis vanwege stress en sindsdien is hij spoorloos verdwenen.

[Voorbeschouwing TdF] 16e etappe

Na de rit naar Alpe d'Huez staat er vandaag weer een heuse Alpen-kraker op het programma. De verwachting is dat net als gisteren er weer van alles kan gebeuren in deze zware bergrit van 182 kilometers lang.

Direct vanaf de start wordt er begonnen met de Col du Galibier. Deze alpenreus is met een hoogte van 2646 meter traditiegetrouw het dak van deze Tour. Niet het stijginspercentage, maar vooral de lengte van ruim 40 kilometer zorgt ervoor dat deze klim als buitencategorie beschouwd kan worde. Hierna volgt een lange afdaling, waarbij en passant de Col du Télégraphe 'van de andere kant' aangedaan wordt. Het tweede deel van de etappe zal vooral klimwerk worden. Vanaf kilometer 103 is er maar slechts 30 kilometer daalwerk. Achtereenvolgens zullen de Col de la Croix-de-Fer (buitencategorie) en Col du Molard (tweede categrorie) bedwongen moeten worden. Tot slot volgt nog een lastige 18 kilometerlange slotklim naar La Toussuire. Naar de eindstreep krijgen de coureur nog gedeeltes te verwerken, waarbij het stijgingspercentage boven de acht procent ligt.

Interessant is om op te merken dat het parcours van deze rit vrijwel hetzelfde was als de zesde etappe in de Dauphiné Libéré. Nog opmerkelijker is het als je kijkt wie er ruim een maand geleden in de top 5 stond van deze rit. In een boeiende rit zegevierde Mayo, gevolgd door Valverde, Moreau, Piepoli en Leipheimer. Je hoeft geen profeet te zijn om te zien dat de top 5 van vandaag er heel anders uit zal zien. Krijgen we weer een verrassend etappeverloop? Zou de Rabo-ploeg hersteld zijn van de collectieve offday van gisteren? Kan Floyd Landis de druk van de gele trui nu wel aan? Vragen waar na vanmiddag een antwoord op gegeven kan worden.

Alle F3-toppers naar Zandvoort

De directie van het Circuit Park Zandvoort prijst zich gelukkig met de deelnemerslijst voor de zestiende editie van de BP Ultimate Masters of Formula 3.

Alle toppers, zowel uit de Euro Series als uit het Brits en het Duits kampioenschap, zullen zondag 6 augustus aan de start staan van de belangrijkste Formule 3-race van Europa. Voor het eerst sinds jaren is met zes coureurs de Nederlandse inbreng groot.

De Chinese Nederlander Ho-Pin Tung, die dit seizoen in Duitsland al vijf maal won, is de belangrijkste nationale kanshebber. Yelmer Buurman, Guido van der Garde, Ferdinand Kool, Dominick Muermans en Récardo Bruins zijn de anderen die voor eigen publiek iets willen laten zien.

VantheMan door 'computerfout' spits van Real

Real Madrid wil Ruud van Nistelrooy zo graag inlijven dat de Spaanse topclub dinsdagavond een grote blunder heeft begaan.

Op de website van Real Madrid presenteerde de 'Koninklijke' de 30-jarige Nederlandse aanvaller al even, zonder dat de transfer met Manchester United officieel is afgerond. Na ontdekking werd het profiel van 'VantheMan' er snel afgehaald.

Real heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor de misser en zei dat het om een 'computerfout' ging. "De club wil bij deze duidelijk maken dat er op Realmadrid.com verschillende reportages en nieuwsverhalen te vinden zijn, maar ook profielen van spelers die mogelijk de selectie zullen komen versterken. Daaronder een van Nederlander Van Nistelrooy. Maar die was louter en alleen bedoeld voor intern gebruik. Real verontschuldigt zich voor dit misverstand."

De Spaanse media zagen in het ongelukje het bewijs dat de deal, een driejarig contract en een afkoopsom voor United van ongeveer veertien miljoen euro, al rond is. Al zei coach Alex Ferguson van United gisteren dat Van Nistelrooy niet voor een habbekrats weg mag.

CD: Yo Gotti - Back 2 da Basics

Vergeet Eminem, vergeet Fitty en vergeet The Game. Wie echte hardcore rap luistert, luistert bijvoorbeeld naar Dirty South. Deze stroming ontleent z'n naam aan het gelijknamige nummer van Goodie Mob uit '96 en staat voor rap over seks, drugs en geweld. Hardcore rap zoals het hoort, of zoals Yo Gotti zou zeggen: that's what they made it foe. Niet voor Top 40-luisteraars, je bent gewaarschuwd.


Timmer tweede keeper Feyenoord

Henk Timmer zal zich bij Feyenoord moeten schikken in een rol als reservekeeper. Chris Woerts heeft gezegd dat Timmer is gehaald als vervanger voor eerste keus Patrick Lodewijks. Tevens is er duidelijk gekomen over Tomasson. Hij zal defintief niet terug keren in de Kuip.

"Het is belangrijk om een goede keeper achter de hand te hebben, daarom hebben we aan het verzoek vanuit de technische staf voldaan om een ervaren doelman achter Patrick Lodewijks aan te trekken", aldus Woerts.

"Tomasson komt zeker niet terug". Woerts maakte met deze uitspraak een einde aan de speculaties over een eventuele terugkeer van Tomasson in Rotterdam.

Uitslagen oefenwedstrijden 18/07

Nadat eerder in de voorbereiding op het komende voetbalseizoen Feyenoordmet 1-0 onderuit ging tegen amateurclub Katwijk, verloor Ajax gisteravond met 3-2 van Spakenburg.

Bij rust keken de Amsterdammers al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van coach Henk ten Cate was in de tweede helft wel het beste, maar wist de overwinning niet naar zich toe te trekken. Invaller Tom de Mul en Robbert Schilder wisten wel te scoren voor Ajax.

Feyenoord liet zich niet opnieuw verrassen door een amateurvereniging. De Rotterdammers versloegen RKSV Halsteren met 1-8. Nick Hofs wist vier maal te scoren. Sebastián Pardo, Benjamin De Ceulaer, Ali Boussaboun en Mohammed Abubakari tekenden voor de overige treffers.

Overige uitslagen oefenduels van dinsdag:

Stormvogels/Telstar - NEC 1-1
Tubantia - Excelsior 3-6
Uno Animo - RKC Waalwijk 0-6
Vitesse - Gençlerbirligi 2-0
vv Dommelen - FC Eindhoven 0-14
TOP Oss - Konyaspor 1-0
Regioteam Garderen - FC Zwolle 0-6
Zierikzee - Go Ahead Eagles 1-8
ASWH - AZ 1-7
FC Den Bosch - FC Twente 0-1
Houten - FC Utrecht 0-10
NAC Breda - Steaua Boekarest 1-2

Cunego komt terug om te winnen

Damiano Cunego toonde zich ondanks de tweede plaats op Alpe d’Huez tevreden over zijn prestatie. De Girowinnaar kondigde en passant aan opnieuw voor de aanval te kiezen.

Voorlopig zit het niet mee voor Lampre: naast Cunego legden ook Alessandro Ballan, Daniele Bennati en Salvatore Commesso beslag op een tweede plaats. Desondanks bekeek Cunego de zaken vanuit een positieve invalshoek: ”Dit belooft veel voor de toekomst. Ooit kom ik hier terug om te winnen, ik weet dat ik kan verbeteren. Frank Schleck verraste me met zijn aanval, hij was gewoon explosiever.”

Cunego speelt in het algemeen klassement geen rol van betekenis en richt zich op ritwinst. ”Ik kan het me permitteren een drieste aanval op te zetten, en dat zal ik de komende dagen zeker opnieuw proberen. Bovendien houden de Italiaanse en Franse fans van aanvallers die niet wieltjes plakken.” Toch wil de 24-jarige Italiaan ooit proberen de erfenis van Marco Pantani in te lossen. ”Ik weet niet wanneer, maar ik zal eens de Giro laten schieten en alleen de Tour rijden om een goed algemeen klassement neer te zetten.”

Dessel blijft bescheiden

De grootste sensatie van deze Tour de France heet wellicht Cyril Dessel. De 31-jarige Fransman verraste in de rit naar Alpe d’Huez vriend en vijand door als negentiende te eindigen, op slechts twee minuten van Floyd Landis.

”Dit is een grote droom. Het publiek was fantastisch met haar aanmoedigingen”, keek Dessel terug op de etappe. De coureur van AG2R had nog wel af te rekenen met pech. ”Bij de start van de beklimming op Alpe d’Huez zat ik in een uitstekende positie, maar mijn ketting schoot eraf. Dat kostte me dertig seconden, ik moest zo’n zeventig man inhalen. Uiteindelijk kwam ik in de groep van de gele trui terecht dankzij de hulp van Astarloza. Helaas moest ik daar aan het eind passen.”

Dessel behield zijn derde plaats in het algemeen klassement. De status van beste Fransman lijkt haalbaar met vier minuten voorsprong op Christoph Moreau, die van 2003 tot en met 2005 mocht pronken met de eretitel. ”Dat maakt me op zich weinig uit. Aan de andere kant zou een notering in de top tien fantastisch zijn. Maar we zijn er nog niet. De rit van woensdag is nog lastiger dan die naar Alpe d’Huez. Bovendien ben ik geen tijdritspecialist.”

Nieuwe shooter van ontwikkelaars Hitman

Er is wat informatie vrijgekomen over een nieuwe shooter, “Kane & Lynch: Dead Men” genaamd. De game wordt ontwikkeld door IO Interactive, dezelfde mensen die verantwoordelijk waren voor de Hitman titels en Freedom Fighters.

Volgens Game Informer Online is Kane & Lynch een third person shooter die ontwikkeld wordt voor de PC en de Xbox 360. Er is weinig informatie vrijgegeven, maar het spel belooft volledige co-op gameplay, online multiplayer en “intuitive squad tactics” (wat dat ook moge zijn). Verder wordt er gezegd dat de game draait om een psychopaat en een huurling die een grote som geld hebben verkregen.

Kane & Lynch: Dead Men zal worden uitgegeven door Eidos, helaas wil men verder nog niets kwijt over de game.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.