FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 oktober 2005

Mea culpa

Oké, ik geef het toe, dat volleybalfilmpje was maar matig. De dames waren niet erg knap, nogal zwaar behaard en wat ik van CrazyPro begreep was het volleybal ook nog eens niet al te best.

Om het goed te maken heb ik toch nog een ander linkje met een sportende dame en deze is echt superlekker. Hopelijk heb ik het hiermee weer een beetje goedgemaakt.

Kijk zelf maar even: Tanja Kewitsch. En ja, zij was een playmate.

Om het af te leren nog één linkje dan...

eh, en nog een toegift? Deze is inclusief allerlei andere sportieve dames...

Uitslagen UEFA Cup (20/10/2005)

Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de poulefase van de UEFA Cup. Hieronder vind je de uitslagen en standen.

Groep A:

Viking FK - AS Monaco 1-0
CSKA Sofia - Hamburger SV 0-1
57. Van der Vaart 0-1.

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Hamburger SV131-0
2Viking FK 131-0
3Slavia Praag000-0
4CSKA Sofia100-1
5AS Monaco 100-1

Groep B:

Maccabi Petah Tikva - Palermo 1-2
Lokomotiv Moskou - Espanyol 0-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Palermo132-1
2Espanyol131-0
3Brøndby000-0
4Maccabi Petah Tikva101-2
5Lokomotiv Moskou100-1

Groep C:

Halmstad BK - Hertha BSC 0-1
Steaua Boekarest - RC Lens 4-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Steaua Boekarest134-0
2Hertha BSC131-0
3Sampdoria000-0
4Halmstad BK100-1
5RC Lens100-4

Groep D:

Dnipro D'trovsk - AZ 1-2
14. Arveladze 0-1, 52. Sektioui 0-2.

Grasshoppers - Middlesbrough 0-1
10. Hasselbaink 0-1.

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 AZ 132-1
2Middlesbrough 131-0
3Litex 000-0
4Dnipro D'trovsk101-2
5Grasshoppers 100-1

Groep E:

FC Basel - RC Strasbourg 0-2
Tromsø - AS Roma 1-2

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1 RC Strasbourg132-0
2 AS Roma132-1
3 Rode Ster Belgrado000-0
4 Tromsø101-2
5 FC Basel100-2

Groep F:

CSKA Moskou - Olympique Marseille 1-2
Dinamo Boekarest - SC Heerenveen 0-0

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Olympique Marseille132-1
2Dinamo Boekarest110-0
3SC Heerenveen110-0
4Levski000-0
5CSKA Moskou101-2

Groep G:

Shaktar Donesk - PAOK Saloniki 1-0
Stade Rennes - VfB Stuttgart 0-2

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1VfB Stuttgart132-0
2Shakhtar Donesk131-0
3Rapid Boekarest000-0
4PAOK Saloniki100-1
5Stade Rennes100-2

Groep H:

Zenit St. Petersburg - Vitoria Guimaraes 2-1
Besiktas - Bolton Wanderers 1-1

Stand:

PositieClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Zenit St. Petersburg132-1
2Besiktas 111-1
3Bolton Wanderers 111-1
4Sevilia 000-0
5Victoria Guimaraes 101-2

Eerste drie in de poule gaan door naar de 1/32e finale. Daarbij sluiten acht Champions League deelnemers aan die derde in de poule zijn geworden.

Programma 03-11-2005:

0
PouleThuisUitTijd
AHamburger SVViking FK18:30
ASlavia PraagCSKA Sofia20:00
BBrøndbyM. Petach-Tikva20:45
BPalermoLokomotiv Moskou21:00
CRC LensHalmstad BK20:30
CSampdoriaSteaua Boekarest20:45
DMiddlesbroughDnipro D'trovsk20:00
DLitexGrasshoppers21:00
ERode Ster BelgradoFC Basel17:00
ERC StrasbourgTromsø20:30
FLevskiDinamo Boekarest19:00
FSC HeerenveenCSKA Moskou20:30
GRapid BoekarestStade Rennes20:00
GVfB StuttgartShakhtar Donesk20:45
HBolton WanderersZenit St. Petersburg20:00
HSevillaBesiktas21:30

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (20/10/2005)

Icon Sport - UEFA CupDe enige overgebleven Nederlandse clubs in de UEFA Cup kunnen tevreden terugkijken op hun eerste wedstrijd in de poulefase. AZ won met 2-1 bij Dnjepr Dnjepropetrovsk, terwijl SC Heerenveen standhield in het uitduel met Dinamo Boekarest. Het werd 0-0 in Roemenië.

De tweede ronde van de UEFA Cup wordt afgewerkt via een poulesysteem. Er zijn acht groepen van vijf clubs, waarvan de eerste drie verder bekeren. Dit gebeurt na een halve competitie. Deze 24 teams worden in februari vergezeld door acht afvallers uit de Champions League, waarna het toernooi verder gaat in het vertrouwde knock-outsysteem, met als afsluiter de finale in Eindhoven.

AZ opende de poulefase met een op papier lastig uitduel tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk, vorig jaar nog te sterk voor FC Utrecht. Toch boekte de nummer drie van de Eredivisie een knappe 1-2 zege. Arveladze opende al na een kwartier de score. De Georgiër kon van dichtbij intikken, na een knappe actie van Grétar Steinsson. Nog voor de rust had AZ de marge kunnen vergroten, maar Landzaat, Huysegems en Perez faalden. Vlak na de pauze kwamen de Alkmaarders wel op een 0-2 voorsprong, dankzij een intikker van Sektioui. AZ weigerde echter verder uit te lopen, zodat Dnjepr uitzicht bleef houden op een goed resultaat. Verder dan de aansluitingstreffer kwamen de Oost-Europeanen niet.

Ook SC Heerenveen keert met een goed gevoel huiswaarts. De Friezen speelden met 0-0 gelijk bij Dinamo Boekarest, de nummer twee van Roemenië. Dinamo had het betere van het spel, kreeg ook goede mogelijkheden, maar verzuimde te scoren. Heerenveen stelde daar weinig tegenover. Over veertien dagen speelt de ploeg van Gertjan Verbeek in het eigen Abe Lenstra stadion tegen titelverdediger CSKA Moskou. AZ is dan vrij en vervolgt haar campagne pas op 24 november met een thuiswedstrijd tegen Middlesbrough.

Uitslag Dinamo Boekarest - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft zijn eerste poulewedstrijd in de UEFA Cup met 0-0 gelijkgespeeld bij Dinamo Boekarest. Van een hoogstaande wedstrijd was geen sprake in Roemenië.

SC Heerenveen trad aan met exact hetzelfde basiselftal als in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, die de mannen van Gertjan Verbeek overtuigend met 0-3 wonnen. Voorin werd er dus gespeeld met drie spitsen: Yildirim, Huntelaar en Nilsson. Op het oog een gedurfde strijdwijze tegen een opponent die de laatste weken aardig op dreef was. Vooral de 5-1 zege op Everton tijdens de eerste ronde van de UEFA Cup liet een grote indruk achter.

De nummer twee van Roemenië (gecoacht door ex-Heerenveen-speler Ioan Andone) begon sterk in het sfeervolle stadion. Grote man in de beginfase was Ianis Zicu, de 21-jarige middenvelder die vorig seizoen nog in de Serie A bij Parma goede passes voor gevaar in de beginfase. Na ongeveer een kwartier bereikte hij Bratu, wiens schot werd gekeerd door Waterman.

Heerenveen kwam steeds beter in de wedstrijd, al zag het Boekarest wel sporadisch gevaarlijk worden. Vooral de naar binnentrekkende aanvallers veroorzaakten wat problemen voor de Friese verdediging. Zelf creëerde Heerenveen nauwelijks iets tijdens het eerste bedrijf. Nilsson speelde nog wel aardig, maar Yildirim en Huntelaar waren onzichtbaar. De aanvoer vanuit het middenveld was bovendien matig en het tempo lag laag.

Vlak na de pauze werd Dinamo-keeper Gaev voor het eerst echt aan het werk gezet na een vrije trap van Yildirim. Toch was de Roemeense équipe opnieuw de baas en dat uitte zich via een levensgrote kans van Petre, na slap verdedigend werk van Hansson. Zo rond het uur spelen kreeg Dinamo een aantal mogelijkheden, maar Waterman en Breuer waren goed bij de les. Na dit offensiefje gebeurde er weinig. Heerenveen geloofde het wel en speelde duidelijk op een punt, terwijl Dinamo geen fatsoenlijke aanval meer op de mat legde.

Zo verlaat Heerenveen met een punt Boekarest. Een nuttig punt, want in een poule met CSKA Moskou, Levski Sofia en Olympique Marseille had een nederlaag al meteen desastreuze gevolgen gehad. In de andere wedstrijd in poule F won Olympique Marseille verrassend met 2-1 bij CSKA Moskou. Datzelfde Moskou reist over twee weken naar SC Heerenveen.

Karakteristiek:

Dinamo Boekarest – SC Heerenveen 0-0

Scheidsrechter: Granat (Polen)
Gele Kaarten: Zicu, Moti (Dinamo Boekarest) Seip, Bosvelt, Kissi, Huntelaar (SC Heerenveen)

Dinamo Boekarest: Gaev, Tamas, Grigorie ( 71. Munteanu), Galamaz, Pulhac, Moti, Márgáritescu, Zicu ( 71. Baltoi), Petre, Plesan ( 78. Cristea), Bratu.

SC Heerenveen: Waterman, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost, Bosvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim, Huntelaar, Nilsson.

Lakeside zonder Mieke de Boer

Dartster Mieke de Boer zal in januari 2006 niet mee doen aan het toernooi om de Lakeside in Frimley Green.

De Nederlandse slaagde er vanavond in Bridlington niet in zich te plaatsen. In de derde ronde van haar kwalificatiegroep verloor De Boer met 0-3 van Marene Czepeli uit Duitsland. Voor Nederland doen nu twee dartsters mee, Francis Hoenselaar en Karin Krappen werden rechtstreeks toegelaten. Naast De Boer slaagden ook Rilana Erades en Marja Hendriks er niet in om één van de acht plaatsen bij het prestigieuze toernooi om de Lakeside te bemachtigen.

Ontvoerde Ierse journalist Bagdad vrijgelaten

De Ierse journalist Rory Carroll, die gisteren in de Iraakse hoofdstad Bagdad werd ontvoerd, is weer vrij. De correspondent van de Britse krant The Guardian werd gisteren door gewapende mannen meegenomen toen hij bij een Iraakse familie meekeek naar de televisie-uitzending over het proces tegen Saddam Hussein.

Vandaag heeft echter wel weer een nieuwe ontvoering plaatsgevonden in Bagdad. Een advocaat van één van de medeverdachten van Saddam werd vandaag namelijk door gewapende mannen ontvoerd uit zijn kantoor en in een auto meegenomen. De advocaat, die de voormalige rechter Al-Bander verdedigt, was gisteren in de rechtszaal tijdens de eerste procesdag, maar voerde niet het woord. Er zouden mogelijk nog zeven anderen ontvoerd zijn.

Nieuwe Boot

Je hebt een paar centen en loopt eens over je landgoed. De sleur van het rijke leven is al jaren eerder ingetreden en je verveelt je stierlijk. De tuin ligt er slaapverwekkend goed bij, dat mag ook wel, want je betaalt er genoeg voor. Langs de rand van het immense zwembad ligt je chirurgisch verbeterde 3e echtgenote te genieten van een massage van Juan de zwembadman. De Lamborghini's en Ferrari's staan te blinken in de aan je villa gebouwde garage, maar ook daar ben je eigenlijk een beetje op uitgekeken. Je zou een stukje kunnen gaan varen, maar dat lelijke witte jacht is al tijden aan een inruil toe.

Dan koop je toch gewoon deze!

Stewardess stuurt dikke passagiers naar voren

Subzer0 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsVolgens een Britse toerist, die per vliegtuig vanuit de Canarische Eilanden terugkeerde naar zijn thuisland, heeft een stewardess van het vliegtuig waarmee hij reisde dikke medereizigers verzocht om voorin het toestel te gaan zitten. Dit om het gewicht in het toestel beter te verdelen. De toerist beschouwt de maatregel als beledigend en vernederend voor de betrokken passagiers, aldus de BBC.

Het vliegtuig van de maatschappij Thomson Fly, dat van Tenerife naar het vlakbij Londen gelegen vliegveld Gatwick vloog, zat halfvol. Daardoor kwam de stewardess tot de opmerkelijke maatregel. Haar werkgever bevestigt overigens dat acht passagiers het verzoek hebben gekregen om van plek te veranderen.

[Gerucht] Kojima werkt aan Revolution-game

In de laatste editie van het magazine Game Informer is een sappig gerucht te lezen. Naast de reacties van developers over de controller van de Revolution, zou Hideo Kojima, de man achter de Metal Gear-serie, momenteel aan een game voor de Revolution werken. Het team achter Metal Gear Acid zou hier mee bezig moeten zijn en het spel is niet gebaseerd op de Metal Gear-franchise. Of het waar is moet nog blijken, omdat Kojima momenteel met tal van projecten bezig is. Toch was hij wel één van de eerste personen die naar buiten bracht dat hij de controller van de Revolution erg kon waarderen.

MTV Awards uitgesteld wegens Wilma

De orkaan Wilma heeft ervoor gezorgd dat de Latijns-Amerikaanse MTV Awards voorlopig niet worden uitgereikt. De muziekzender vond het gevaar in de Mexicaanse badplaats Playa del Carmen te groot om er een concert te geven.

De feestelijkheden zouden aanvankelijk vandaag plaatsvinden. Eerder besloot de directie om het festival te vervroegen tot afgelopen woensdag, maar juist op die dag groeide Wilma uit tot de krachtigste orkaan die ooit gemeten is boven de Atlantische Oceaan.

Wanneer de uitreiking, waarvoor onder anderen Shakira is genomineerd, wel plaats zal vinden is momenteel nog niet bekend.

Voor Lul

Heb je dat nooit gehad, loop je lekker op straat, staat er ineens een vrouw naar je te zwaaien?
Jij heel erg blij want je hebt nooit geluk met de vrouwen, dus je zwaait terug. Maar de zwaai was eigenlijk voor iemand anders bedoeld namelijk voor de persoon die achter je stond.

Dan sta je een beetje voor schut want dat vrouwtje denkt dan natuurlijk naar wie staat die mafkees te zwaaien? Een soortgelijke situatie doet zich voor in het volgend filmpje.

Captain Jack na hersenbloeding in ziekenhuis

mr_atheist had ons via de nieuws-submit te melden:

Captain JackDe 43-jarige Francesco Guterrez, beter bekend al 'Captain Jack', ligt na een hersenbloeding in coma in het ziekenhuis op Mallorca. Dit maakte zijn manager donderdag bekend.

De zanger, die vooral bekend is van de nummers 'Captain Jack', 'Soldier, Soldier' en 'Drill Instructor', leek eerst een beroerte te hebben, maar uit onderzoek in het ziekenhuis bleek het later een hersenbloeding te zijn. "Het gaat om leven en dood", aldus de manager.

Amerikaanse soldaten verbrandden lijken Taliban

De Australische televisie heeft woensdag een videoband uitgezonden waarop te zien is hoe Amerikaanse militairen in Afghanistan twee dode Taliban-leden verbranden. Volgens het Australische programma Dateline zijn de opnames begin oktober gemaakt door een verslaggever die met de troepen meetrekt. Ze zijn in het dorp Gonbaz gemaakt, zo'n honderd kilometer verwijderd van Kandahar, een voormalig bolwerk van de Taliban.

Het argument van de soldaten dat de maatregel in verband met hygiëne nodig was, wordt door de journalist als onzin bestempeld, aangezien ze ver van elk dorp waren. Het verbranden van een lichaam wordt door de Islam als ontheiliging gezien. Lijken moeten gewassen worden, er moet gebeden worden, en dan moet het lichaam binnen 24 uur begraven worden. Volgens het tv-rapport zou het incident tegen de Conventie van Genève ingaan. Daarin staat dat de overblijfselen van vijanden met respect behandeld moeten worden.

De Amerikaanse strijdkrachten in Afghanistan hebben in een verklaring een onderzoek van het incident aangekondigd. Ook de Afghaanse autoriteiten hebben een eigen onderzoek aangekondigd. Een woordvoerder van president Karzai veroordeelde de minachting voor de lijken.

Hersenoperatie live te volgen

In het kader van de nationale Wetenweek hebben ruim tweehonderd mensen vanuit een volledig bezette collegezaal rechtstreeks een hersenoperatie bijgewoond. De operatie was in het Erasmus MC in Rotterdam via een live videoverbinding in de collegezaal te volgen, waarbij een arts deskundig commentaar leverde. Bij de 41-jarige patiënte werd een hersentumor verwijderd. De vrouw was volledig bij kennis om te voorkomen dat de chirurg belangrijke functies in de hersenen zou beschadigen.

Onder narcose werd eerst een deel van de schedel verwijderd met behulp van vlijmscherp zaagdraad. Daarna werd de vrouw gewekt en diende het operatieteam een zwak stroompje toe op een bepaald deel van de hersenen. De patiënte moest tegelijkertijd een afbeelding benoemen die zij te zien kreeg. Wanneer dat niet lukte, wisten de chirurgen dat dit deel van de hersenen functioneel was. Op die manier kwam het operatieteam te weten waar ze wel en niet mochten gaan snijden. De patiënte voelde er overigens niets van omdat de pijnreceptoren in de hersenen ontbreken.

De operatie verliep succesvol. De tumor werd vrijwel geheel verwijderd, waarna de artsen de hersenpan weer sloten. De vrouw blijft nog tot vrijdagmiddag in het ziekenhuis en kan daarna naar huis om te revalideren. Voor de belangstellenden is er komende maandag een rugoperatie te bekijken.

Eerste uitbreiding Empire Earth II aangekondigd

De eerste uitbreiding voor Empire Earth II komt eraan. Er zijn een groot aantal vernieuwingen te vinden in deze uitbreiding: o.a. twee nieuwe campaigns, tien nieuwe combat units (o.a. Zulu warriors en Russische Howitzers), nieuwe landschappen (Afrikaanse woestijn en Russisch sneeuwlandschap) en een editor waarmee je je eigen beschavingen kunt maken. Empire Earth II: The Art of Supremacy is vanaf 21 februari 2006 verkrijgbaar.








WTA Zürich: Mauresmo kansloos tegen qualifier

Amelie Mauresmo is voor de tweede keer in korte tijd kansloos onderuit gegaan tegen een lager geplaatste speelster. Vandaag verloor zij in de tweede ronde van het WTA toernooi in Zürich met 2-6 en 0-6 van de qualifier Katarina Srebotnik.
De Française begon de wedstrijd weliswaar met een ace, maar kwam er daarna niet meer aan te pas. In de voorgaande wedstrijden tussen Mauresmo en Srebotnik had de Slowaakse nog geen set gewonnen, maar ze liet vandaag geen spaan heel van de de nummer 4 van de wereld.

Vorige week won Mauresmo evenveel games tegen de Italiaanse Francesca Schiavone. In de eerste ronde van het toernooi in Moskou werd het 6-1 en 6-1 voor de beste Italiaanse speelster van dit moment.

Auto die motoragent aanreed terecht

Icoon Binnenlands nieuwsDe auto die afgelopen zaterdagavond op de A15 een agent van zijn motor afreed is uitgebrand teruggevonden. De Honda Accord werd op avond van het ongeval al aangetroffen op een industrieterrein in Rhoon, onder de rook van Rotterdam. Aanvankelijk werd echter aangenomen dat de auto gebruikt was bij een snelkraak.

De motoragent zou tijdens een surveillance tot twee maal toe opzettelijk zijn aangereden. Zijn toestand is zorgwekkend, en hij is door de aanrijding een deel van zijn been kwijtgeraakt. De agent is nog altijd niet aanspreekbaar.

Christian Ziege stopt met voetballen

De 33-jarige Christian Ziege heeft noodgedwongen een einde moeten maken aan zijn voetballoopbaan. Ziege heeft al een tijd last van een zware enkelblessure.

De middenvelder kon dit seizoen nog niet uitkomen voor zijn club Borussia Mönchengladbach. In overleg met de clubarts heeft Ziege besloten te stoppen.
Ziege kwam 72 maal uit voor de Duitse nationale elf en scoorde 9 keer. Naast Borussia Mönchengladbach kwam hij ook uit voor Bayern München, AC Milan, Middlesbrough, Liverpool en Tottenham Hotspur.

Ziege kende zijn moeilijkste periode in Engeland. In dienst van Tottenham liep de Duitser een normale dijbeenblessure op, maar moest vrezen voor een amputatie van zijn been doordat de spieren aan elkaar waren gegroeid. De inwendige bloedingen werden met succes behandeld, zodat Ziege terug kon keren op het veld.

Aissati jongste Nederlandse CL-debutant

Door gisteren voor PSV te debuteren in de Champions League, heeft Ismail Aissati een nieuw record gevestigd. Hij is namelijk de jongste Nederlandse speler die voor het eerst op het hoogste Europese niveau speelde.

De jonge speler troefde met zijn 17 jaar, 2 maanden en 3 dagen al zijn voorgangers af die ook op jeugdige leeftijd debuteerden in het Europese voetbal. De aanvaller rekende ook nog eens af met een generatie jonge Ajacieden die tot nu toe de eerste zes plaatsen van deze lijst innamen.

De enige Nederlandse speler die voor een buitenlandse club speelt en op jonge leeftijd voor het eerst meespeelde in een Champions League-wedsrijd is Quincy Owusu Abeyie. Deze oud-speler van Ajax won met Arsenal van Rosenborg BK (5-1) toen hij 18 jaar, 7 maanden en 22 dagen was.

De 10 jongste debutanten in de Champions League:

1.Ismail AissatiPSV17j, 2m, 3dAC-Milan-PSV0-0
2.Nigel de JongAjax17j, 10m, 23dAjax-Rosenborg1-1
3.Ryan BabelAjax17j, 11m, 4dJuventus-Ajax1-0
4.Kiki MusampaAjax18j, 6m, 24dAjax-Real Madrid1-0
5.Patrick KluivertAjax18j, 2m, 13dAjax-AC Milan2-0
6.Rody TurpijnAjax18j, 4m, 17dAJ Auxerre-Ajax0-1
7.Clarence SeedorfAjax18j, 5m, 13dAjax-AC Milan2-0
8.Quincy Owusu AbeyieArsenal18j, 7m, 22dArsenal-Rosenborg5-1
9.Arjen RobbenPSV18j, 8m, 9dPSV-Bor. Dortmund1-3
10.Wesley SneijderAjax18j, 9m, 30dAjax-AC Milan0-0

Krajicek en Sluiter in KNLTB Masters

Michaëlla Krajicek en Raemon Sluiter zullen deelnemen aan de KNLTB Masters. Dit toernooi zal van 12 tot en met 18 december plaatsvinden in het Topsportcentrum te Rotterdam.

Behalve Sluiter doen ook Peter Wessels, Melle van Gemerden en Dennis van Scheppingen bij de mannen mee. Verder maakte de tennisbond vandaag bekend dat Sky Radio de naamgever van het toernooi wordt, en dat voor de duur van drie jaar.

AutoBom

Je hoort en ziet het steeds vaker gebeuren, autobommen. Ze zien heel erg actief bezig in Afghanistan. Het is een heel gevaarlijk wapen want je kunt er iedereen mee verrassen. Niet dat ze hier blij mee zullen zijn maar goed.
Moet je eens voorstellen dat je op de snelweg rijd en je ziet dat er iemand anders langs je rijdt die zichzelf wilt gaan opblazen. Wat kun je doen? Alles binnen een straal van weet ik veel hoeveel wordt aangepakt.

Dat is toch fucked up om zo aan het einde van je leven te komen, kijk die terrorist boeit me ook geen flikker maar de mensen er omheen wel.

Huntelaar klaar voor toptransfer

De topclubs staan voor Klaas-Jan Huntelaar in de rij. De speler van SC Heerenveen en Jong Oranje staat in de belangstelling van Ajax, AZ en Feyenoord. De Achterhoeker vindt zichzelf een typische Ajax-spits.

In het Algemeen Dagblad laat de aanvaller weten dat hij graag de volgende stap wil gaan zetten, zowel in competitieverband als bij het Nederlands Elftal: "Wanneer die stap komt, zie ik vanzelf wel. Het is vrij simpel: ik heb een contract tot 2007, dus het wordt dit seizoen of volgend seizoen. Maar straks ga ik wél de club kiezen die bij me past, het moet kloppen. Destijds koos ik met De Graafschap vooral voor het sentiment, als jongen uit de Achterhoek. Dat zal me nooit meer gebeuren."

Mocht Huntelaar naar een nieuwe club gaan, dan bekijkt hij eerst hoe er bij die betreffende club gespeeld wordt: "Ik weet wat ik belangrijk vind. Ik wil in een aanvallende ploeg spelen, dicht bij de goal in een kleine ruimte vlakbij de zestien. Ik rendeer al vanaf de jeugd het best als centrumspits tussen twee vleugels. Veel beweging om me heen en een nummer 10 kort achter me. Bij voorzetten duiken we afwisselend op bij de eerste en de tweede paal. Maar bij AZ spelen ze ook zo en bij Feyenoord dit seizoen in grote lijnen ook. Stuk voor stuk mooie clubs."

Voor de druk is hij niet bang: "Voor de erfenis van bijvoorbeeld Kuyt ben ik niet bang, het is zinloos daar bij stil te staan. Bij Ajax wordt iedere spits vergeleken met Ibrahimovic. Als je daar wakker van ligt, kun je bij Ajax eigenlijk nooit meer spelen. Daar heeft Johan Cruijff rondgelopen."

Zijn coach Heerenveen, Gertjan Verbeek, had het onlangs zelfs al over een uitnodiging van Marco van Basten voor het 'grote' Oranje: "Ik moet wel een beetje lachen om dat gedoe. Gertjan gaf na NAC hooguit een tip, dat wordt allemaal meteen opgeblazen. Maar of ik de stap naar Oranje al aankan? Dat denk ik wel. Ja. Waarom niet?"

Amerikaan wint jackpot van 340 miljoen dollar

Ergens in de Amerikaanse staat Oregon moet iemand nu heel gelukkig zijn. Een vooralsnog onbekend persoon heeft daar vandaag het recordbedrag van 340 miljoen dollar (284 miljoen euro) gewonnen tijdens de Amerikaanse Powerball-loterij.

Één persoon kruiste alle juiste cijfers aan, zo liet de loterij in Des Moines weten. Sinds augustus had niemand de juiste cijfers op het lottoformulier aangekruisd. Hierdoor was de jackpotprijs opgelopen tot 284 miljoen euro. Veel mensen gingen gisteren nog op jacht naar kaartjes, om alsnog mee te spelen voor de grote prijs. In totaal speelden tienduizenden mensen mee voor deze superjackpot.

Slechts eenmaal eerder keerde de Amerikaanse loterij een hogere prijs uit. Dit was in 2000. Toen wonnen twee mensen uit Illinois en Michigan de jackpot van 363 miljoen dollar.

Peter R. de Vries lanceert politieke website

Peter R. de VriesMisdaadjournalist en politicus-wannabe Peter R. de Vries zal aanstaande maandag een interactieve politieke website lanceren. De opening van de site EchteDemocratie.nl markeert de start van de campagne van de partij van De Vries, de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV). De partij moet mee gaan doen aan de eerstvolgende Tweede-Kamerverkiezingen.

Met de website wil de PRDV de bevolking nauw betrekken bij de partijcampagne. Zo zal de mening van internetters worden gepeild over maatschappelijke onderwerpen. Ook wil De Vries de standpunten van de PRDV via de site duidelijk maken. De journalist komt met de site omdat hij denkt dat internet een belangrijke rol zal spelen bij de volgende verkiezingen.

De Vries gaf bij de lancering van de PRDV aan zijn partij 'links noch rechts' te willen plaatsen. Hij wil zich hardmaken voor een sociale dienstplicht voor jongeren en de aanpak van files. De journalist weet zich gesteund door oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting en voormalig voorzitter van Leefbaar Nederland Jan Nagel. Ook mediatycoon John de Mol liet onlangs in een interview weten de politieke aspiraties van De Vries te willen ondersteunen.

Blinde sterft na drogen kleding in magnetron

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een blinde vrouw (86) uit Newcastle (Australië) is gisteren om het leven gekomen toen ze haar kleren wilde drogen in de magnetron. Een familielid vond het verbrande lichaam van het slachtoffer in de eetkamer.

De politie vermoedt dat de vrouw niet in de gaten had dat haar kleren in brand stonden, toen ze deze uit de magnetron haalde. Haar nachtjapon vloog vervolgens in brand, waardoor de vrouw levend verbrandde.

De vrouw leefde zelfstandig. Haar familieleden kwamen tweemaal per dag langs om te kijken of alles in orde was. Toen het lichaam gevonden werd, was de vrouw al meerdere uren overleden.

Korbach hoopt op De Graafschap

Fritz Korbach hoopt op een telefoontje uit Doetinchem. De trainer zou dolgraag weer aan de slag gaan bij De Graafschap.

Tussen 1995 en 1998 trainde Korbach De Graafschap al en de werkeloze trainer ziet het wel zitten om terug te keren naar de club. Na het vertrek van Gert Kruys wordt zijn naam wel genoemd in het geruchtencircuit, maar vooralsnog heeft de clubleiding Korbach nog niet gebeld.

Korbach schuift zichzelf nu maar nadrukkelijk naar voren: "Al is het maar tot het einde van dit seizoen. Ik weet zeker dat ik er geschikt voor ben. Kijk maar na, bij bijna alle club waar ik heb gewerkt, heb ik goede resultaten geboekt. Bij mijn laatste club (PSM Makassar in Indonesië, red.) is dat weer gebeurd. Ik veronderstel dat De Graafschap de nodige ambities heeft om hogerop te komen. Dan hebben ze aan mij de juiste persoon."

Al weet hij dat hij bij sommige mensen minder goed ligt: "Er schijnen sponsors te zijn die me niet graag terug zien keren."

Barrichello klaar voor afscheid

Na zes jaar Ferrari is Rubens Barrichello klaar voor zijn afscheid bij het Italiaanse team. Hij rijdt nog twee keer en daarna zal hij zich definitief gaan richten op BAR.

Sinds zijn komst in 2000 bij Ferrari heeft hij negen overwinningen in de Formule 1 gehaald. In 2006 zal hij nu bij BAR naast Jenson Button gaan rijden. Voor Barrichello is het dus tijd om afscheid te gaan nemen van Ferrari.

Komend weekend zal hij dat doen door voor het laatst in de eenzitter van Ferrari te rijden. In een demonstratierace op Mugello zal hij samen met Michael Schumacher het seizoen voor de Ferrari-fans afsluiten. Daarna wil hij nog één keer voor Ferrari rijden en wel met zijn familie in de driezitter van Ferrari, bij zijn afscheid van het team op Maranello.

Jongen neemt granaat mee naar school

Kuuke2k5 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een leraar uit Polen moet de schrik van zijn leven hebben gekregen, toen een van zijn leerlingen met een granaat de klas in kwam wandelen. Het projectiel uit de Tweede Wereldoorlog stond notabene op scherp.

De dag ervoor had de docent zijn leerlingen de opdracht gegeven iets interessants mee te nemen naar school. De 9-jarige Piotr Ernst leek het daarom een leuk idee, om een granaat uit de WO II verzameling van zijn vader mee te nemen. De granaat is niet ontploft.

Murat D. langer vast wegens mishandeling

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

In Den Haag heeft de rechtbank Murat D. veroordeeld tot twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, wegens zware mishandeling van een medegevangene. D. vermoordde in januari vorig jaar conrector Hans van Wieren van het Haagse Terra College. Hiervoor zit hij momenteel een celstraf van vijf jaar uit. Zijn raadsman A. Moszkowicz heeft daar inmiddels een procedure bij de Hoge Raad tegen aangespannen.

D. zit vast in jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim, waar hij zich niet onbetuigd liet. Hij mishandelde in het voorjaar samen met enkele anderen een medegedetineerde. Het ging hier waarschijnlijk om een wraakactie voor een vechtpartij van twee jaar terug. In deze zaak had het Openbaar Ministerie vijftien maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk, geëist tegen D.

[A1GP] Nieuwe wielmoeren

Komend weekend komen er nieuwe wielmoeren voor alle teams. Deze moeten een einde maken aan de problemen met de oorspronkelijke moeren tijdens de pitstops in de A1GP.

Volgens een woordvoerder zou er overigens niets mis zijn met de oude moeren: "Er is in de basis niets mis met de originele wielmoeren, maar de teams waren te snel en zoals bij iedere moer kan die dan scheef worden gemonteerd."

Een aantal teams, zoals Zwitserland, Duitsland en Brazilië, zagen een goede positie in rook opgaan na een problematische pitstop.

Ook de accu-problemen, waardoor sommige wagens bij de start op de grid bleven staan, zouden vanaf komend weekend opgelost moeten zijn. Volgens Autosport-Atlas zou dit probleem te wijten zijn aan de teams die niet de exacte specificatie van de accu’s gebruiken. Door trillingen zouden dan de verbindingen losraken.

America's Army redt eerste leven

Hoewel games de laatste tijd steeds meer de stempel van "Murder Simulators" krijgen, schijnen ze in de het echte leven ook nog van praktisch nut te zijn.

Een moeder heeft onlangs een brief geschreven aan het Amerikaanse leger, waarin ze haar dank betuigt voor het gratis te downloaden spel America's Army. Haar oudste zoon was namelijk slachtoffer van een huiselijk ongeval. Haar jongste, fervent speler van America's Army, heeft het toen gepresteerd om met zijn EHBO vaardigheden die hij opgedaan had in het spel het leven van zijn broer te redden. We kunnen in dit geval dus beter spreken van een "Life Saving Simulator". Helaas zijn er niet meer details bekend over het voorval.

"[...]
Specifically she mentioned that the first aid skills that her younger son learned in the America's Army game gave him the skills and the presence of mind to make a difference when his older brother was involved in an accident at their home.
[...]"


Jack Thompson, eat that!

Zesdaagse van Amsterdam (3): Favorieten aan kop

Robert Slippens en Danny Stam hebben zich tijdens de derde nacht van de Zesdaagse van Amsterdam weer in de top van het klassement gemeld. Het Nederlandse duo staat nu tweede, één punt achter de leiders Bruno Risi en Kurt Betschart.

Slippens/Stam klommen vannacht van de vijfde naar de tweede plaats. Door vanaf het begin van de avond gretig punten te scoren in de koppelkoers en puntenafvalling slaagden ze erin om de grens van 100 punten te passeren en een bonusronde te scoren. Daarmee kwamen ze al snel op gelijke hoogte met de drie leiders.

Nadat in de afvalkoers ook Bartko/Beikirch en McGrory/Schep de 100 punten vol maakten, kregen ook zij een bonusronde. De renners begonnen zodoende aan de koppelkoers met maarliefst zes duo's aan kop. Tijdens deze discipline reden de twee topfavorieten, Risi/Betschart en Slippens/Stam, iedereen op een ronde, waardoor zij nu gezamenlijk het klassement aanvoeren.

Stand na de derde nacht
01. Bruno Risi/Kurt Betschart (Zwi) 141 pnt.
02. Robert Slippens/Danny Stam (Ned) 140 pnt.
Op één ronde:
03. Marco Villa/Franco Marvulli (Ita/Zwi) 154 pnt.
04. Matthew Gilmore/Iljo Keisse 140 pnt.
05. Robert Bartko/Andreas Beikirch (Dui) 130 pnt.

Freddy Adu denkt aan vertrek uit VS

Freddy Adu zinspeelt op een vertrek bij zijn club DC United. Het 16-jarige Amerikaanse wonderkind vindt dat hij te vaak op de bank moet beginnen.

In een interview met de Wasingthon Post zei de speler dat hij er over nadenkt om bij een andere voetbalclub te gaan spelen. "Ik ben de mogelijkheden aan het bestuderen waar ik en mijn familie volgend seizoen heen kunnen." Adu zei verder dat hij tijdens de training uitblinkt, maar ondanks dat mag hij vaak niet in de basis starten bij een wedstrijd.

De coach van DC United, Peter Nowak, zegt dat hij alle spelers een eerlijke kans gunt. "Ik beschik over 29 extreem getalenteerde spelers en niemand hoeft op privileges te rekenen," aldus Nowak. Tot nu toe speelde Adu 25 competitiewedsrijden waarvan hij in 16 duels als basisspeler mocht optreden. Hij wist vier maal te scoren.

Het talent was afgelopen zomer nog actief op het WK voetbal voor spelers onder 20 in Nederland. Toen kon hij de huizenhoge verwachtingen nog niet waarmaken. In een eerder stadium gaf Adu al aan dat hij ooit graag in Europa wil voetballen.

Van Moorsel Lingeriedraagster van het Jaar

Leontien Zijlaard-van Moorsel is gekozen tot Lingeriedraagster van het Jaar. Volgens de Nederlandse lingeriebranche verdient de oud-wielrenster de titel omdat zij sport en prestaties "op onnavolgbare wijze heeft weten te koppelen aan een honderd procent vrouwelijke uitstraling en perfecte persoonlijke verzorging, onder meer door altijd bewust mooie lingerie te dragen."

Van Moorsel won in haar lange carrière vele titels en veroverde in totaal vier gouden, één zilveren en één bronzen medaille op de Olympische Spelen in Sydney (2000) en Athene (2004). Behalve door haar prestaties, viel ze vaak ook op door haar uiterlijk. Regelmatig stapte ze flink opgemaakt en met speciaal gelakte nagels op haar fiets. Ze vindt het dan ook mooi om daar nu eens een titel voor in de wacht te slepen. "Als ik niet was gaan wielrennen, was ik wel iets gaan doen in de mode; lingerie, sieraden of haar. Ik vind dat allemaal erg leuk", aldus Van Moorsel.

De 35-jarige zegt het belangrijk te vinden om "enigszins gekleed" voor de dag te komen. "Ik werd er vroeger door mijn collega's op de fiets echt om uitgelachen. Ze hadden toch zoiets van 'wat is dat voor meid met die gestifte lippen'. Maar nu zie je ze in ons team allemaal met een lipgloss. (...) Bovendien is het voor het publiek toch ook leuk om er als wielrenster een beetje goed uit te zien en wie bepaalt overigens dat dat niet zou mogen?"

Ook haar ondergoed vindt de Boekelse belangrijk: "Vooral in de sport is het erg belangrijk dat onderkleding goed zit. Bij hardlopen moet je bijvoorbeeld geen naden in je ondergoed hebben. Bij wielrennen is het weer erg belangrijk dat het stevigheid geeft, want met zware borsten over een klinkerweg rijden is niet echt prettig kan ik je zeggen." Maar, zo zegt ze, "alles moet ook bij elkaar passen." Geen bruine oma onderbroek met pikante paarse bh voor Van Moorsel dus.


Lingeriedraagster van het Jaar Leontien Zijlaard-van Moorsel

Arnhemse meisjes (12)

De handel bestond uit heroïne. Een gram kostte in Arnhem 300 tot 350 gulden, in Amsterdam 200. Gebruikelijk was om van elke gram 8 pakketjes te maken en die voor 50 gulden per stuk te verkopen. Op die manier kon je in je eigen behoefte voorzien en meer, mits je voldoende klanten had.
Ik had er vier. Een stel dat de kunstacademie deed, een hosselaar die boeken las en een mollige tippelaarster. Allen blank. Ze waren net voldoende om in mijn dagelijkse halve gram te voorzien, en dan moest ik veelal besparen op treinkosten door zwart te rijden.

Verslechtering persvrijheid in VS

De Verenigde Staten (VS) zijn op de jaarlijkse lijst van landen met de meeste persvrijheid maar liefst twintig plaatsen gezakt, van de 24e naar de 44e plek. Oorzaak van de daling is de slechte bescherming van bronnen in de VS. Journalisten moesten het afgelopen jaar verscheidene keren in rechtszaken hun bronnen bekendmaken.

De lijst wordt elk jaar samengesteld door de Franse journalistenorganisatie RSF. Opmerkelijk is ook dat Frankrijk tien plaatsen is gezakt, van de twintigste naar de dertigste plek. Het best wordt gescoord door Denemarken, Finland, IJsland, Ierland, Noorwegen, Zwitserland en Nederland, het slechtst door Noord-Korea. De complete lijst is hier te vinden.

'Rosberg naar Williams'

In tegenstelling tot vorig jaar zou de tweede coureur van Williams nu al vast staan. De Fin Nico Rosberg zou naast Mark Webber mogen plaats nemen.

Althans dat meld het Britse weekblad Autosport Magazine in haar nieuwste editie. De verwachting is dat de aanstelling van de GP2-kampioen ‘binnen enkele dagen’ wordt bevestigd door de Britse renstal.

De 20-jarige Rosberg neemt alvast een voorschot op zijn aanstelling. “Zolang ik deze winter genoeg kilometers kan maken, moet het geen probleem zijn om naast Mark te rijden. Ik moet veel rijden, zodat ik zeker weet dat ik er klaar voor ben. Maar ik heb er alle vertrouwen in”, laat hij optekenen in Autosport.

Ondertussen lijkt Antonio Pizzonia wederom achter het net te vissen. Al heeft hij nu wel het voordeel dat hij nog de gehele winter heeft om ergens anders een stoeltje te kunnen bemachtigen. Naar verluidt zou hij niet alleen met Williams (testrol), maar ook met andere teams in gesprek zijn.

Oud-politicus André van der Louw overleden

André van der Louw (1933 - 2005)Voormalig minister en burgemeester André van der Louw is in zijn woonplaats Scheveningen op 72-jarige leeftijd overleden. Dat is door een woordvoerder van de Publieke Omroep bekendgemaakt. Van der Louw leed zijn laatste levensjaar aan kanker. Hij was tijdens het tweede kabinet-Van Agt minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk (CRM). Daarvoor (1974-1981) was hij burgemeester van Rotterdam.

Van der Louw was in 1966 een van de schrijvers van het manifest Tien over rood, dat vernieuwing predikte binnen de PvdA. De bekendheid die hij daarmee verkreeg leverde hem in 1971 het partijvoorzitterschap van de sociaal-democraten op. In 1991 deed hij opnieuw van zich spreken als lid van de zogenaamde Rode Hoed-beweging. Met andere partijkopstukken eiste hij vernieuwing van zijn 'kleurloze' partij, die op dat moment onder leiderschap van Wim Kok samen met het CDA regeerde. Met metgezellen als Maurice de Hond en Eduard Bomhoff dreigde hij destijds zelfs een eigen partij op te richten.

Behalve minister en burgemeester was Van der Louw voorzitter van de NOS (1994-1998), voorzitter van de sectie betaald voetbal van de KNVB (1983-1989) en Kamerlid (1982-1983). Voor zijn politieke loopbaan was hij redacteur van het popblad Hitweek/Aloha en werkte hij bij de VARA.

Tekken 5 niet compatible met nieuwste PS2

Het nieuwste model Playstation 2 (de SCPH-75000 serie) is niet geheel compatible met een aantal PS2 en PS1 games. De fouten die optreden kunnen variëren van het niet tonen van het titelscherm tot het niet juist laten horen van de muziek.

De complete lijst met games die niet helemaal goed werken vind je hieronder.

Playstation 2:

- Gauntlet Dark Legacy
- Simple 2000 Ultimate Series Vol. 22: Stylish Mahjong Usagi
- Racing Battle C1 Grand Prix
- F1 2001
- F1 2002
- Usagi -Yasei no Toupai- THE ARCADE
- Aiyori Aoshi
- Hitman: Contracts
- Tekken 5

Playstation 1:

- Dave Mirra Freestyle BMX
- Eldergate
- Racin Groovy
- Krazy Ivan
- Megatudo 2096
- Worms
- Sold Out
- U.P.P.
- 3X3 Eyes: Tenrinou Genmu
- Test Drive 4
- Chrono Cross
- Air Management '96
- en nog vele anderen (in totaal 39).

Geen Viagra meer voor allerarmsten VS

Mr.Spock had ons via de nieuws-submit te melden:

ViagraHet Amerikaanse Congres heeft gisteren besloten Viagra-verstrekking uit de gezondheidszorg voor de allerarmsten te halen. Via overheidsfondsen als Medicare en Medicaid konden arme en oudere Amerikanen met erectieproblemen tot nu toe aanspraak maken op de erectiebevorderende pillen. Volgens congreslid Nathan Deal bespaart de overheid over een periode van vijf jaar ongeveer 690 miljoen dollar door de maatregel.

"Belastingbetalers hoeven niet op te draaien voor verstrekking van medicijnen die een 'gemaksbehandeling' tot doel hebben", stelde afgevaardigde Charles Grassley. De verstrekking van Viagra via Medicaid kwam eerder dit jaar al onder vuur te liggen, toen bleek dat bijna 800 voor seksuele misdrijven veroordeelde personen het medicijn gratis kregen verstrekt. Het bespaarde geld zal grotendeels ten goede komen aan armoedebestrijding in een aantal staten die te kampen hebben met verwoestingen door de orkaan Katrina.

Ook voorzitter Sporting Lissabon weg

Na eerder trainer Jose Peseiro heeft woensdagavond ook voorzitter Antonio Dias da Cunha noodgedwongen op moeten stappen bij Sporting Lissabon.

De topclub uit de hoofdstad van Portugal presteert de laatste weken slecht. De druk van de media en de supporters kostte Peseiro dinsdag al zijn baan, voorzitter Dias da Cunha voelde zich echter medeverantwoordelijk. Filipe Soares Franco zal hem opvolgen als preses. Een nieuwe trainer is nog niet bekend.

Staat betaalt zorg kinderen drugssmokkelaars

De Nederlandse staat heeft de verzorging op zich genomen van de twee kleine kinderen van het drugssmokkelstel Alfred V. (36) en Vera S. (31) uit Hellevoetsluis. De ouders werden vorige week vrijdag in Peru opgepakt met 18 kilo cocaïne. Het koppel wilde de drugs, die zaten verstopt in koffers voorzien van dubbele bodems, per vliegtuig naar Madrid vervoeren.

Tijdens hun arrestatie op het vliegveld van Lima hadden de twee hun kinderen bij zich; een baby van een paar weken oud en een 2-jarige peuter. Die zijn door de Peruaanse justitie in een ziekenhuis en een opvanghuis geplaatst. Buitenlandse Zaken zegt er zorg voor te dragen dat er kleding, luiers en medicijnen voor de twee kleintjes gekocht kunnen worden. Een medewerker van de Nederlandse ambassade onderhoudt nauw contact met de verzorgers van de kinderen.

Het is aan de Peruaanse overheid om te beslissen wat er moet gebeuren met de kinderen van de drugssmokkelaars. Wanneer ze naar Nederland mogen, zal de Nederlandse overheid zich over hun ontfermen en bijstand verlenen. Wanneer dat gaat gebeuren is onduidelijk, omdat de ouders eerst het voogdijschap moet worden ontnomen. Ook kan Vera S. besluiten dat ze de twee niet afstaat en bij zich wil houden in een speciale vrouwengevangenis.

WTA Zürich: Maleeva neemt afscheid

Na haar verloren partij tegen de als zesde geplaatste Zwitserse Patty Schnyder heeft de Bulgaarse Magdalena Maleeva afscheid genomen van het proftennis. Het publiek gaf haar een staande ovatie.
Maleeva boekte tien overwinningen in het enkelspel tijdens haar carrière, die zestien jaar duurde. Erg veel tijd nam haar afscheidspartij niet in beslag, Schnyder won de wedstrijd vrij gemakkelijk met 6-3 en 6-2.

Uitslagen eerste ronde:

N. Petrova(5)- C. Martinez 6-4, 7-6(5)
F. Schiavone - R. Vinci 5-7, 6-2, 6-1
F. Pennetta - K. Peschke 1-6, 6-1, 6-4

Uitslagen tweede ronde:

E. Dementieva(4)- N. Dechy 5-7, 6-2, 6-4
P. Schnyder(6) - M. Maleeva 6-3, 6-2
A. Myskina(7) - S. Far. Elia 6-1, 6-4

VVD-afdelingen verlangen terug naar Wiegel

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Hans WiegelLokale afdelingen van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) willen dat Hans Wiegel (64) terugkeert als lijsttrekker. Het Alphense gemeenteraadslid Robert Blom is daarom een actie gestart om de oud-partijleider te bewegen zich kandidaat te stellen. "In plaats van de 28 zetels die we nu hebben, weet ik zeker dat we - met Wiegel - 43 zetels pakken", stelt Blom.

"Op dit moment lijkt de partij niet in staat te zijn een kandidaat te leveren voor het lijsttrekkerschap die op een brede steun kan rekenen van potentiële kiezers. Gelet op de neigingen van vele partijen zich rechtser op te stellen, neemt de concurrentie toe. Daarom is het van doorslaggevend belang op korte termijn een charismatische lijsttrekker aan te wijzen die de VVD in een stroomversnelling brengt. Dit zou ook de resultaten van de komende gemeenteraadsverkiezingen in positieve zin beïnvloeden", zegt Blom in een interview aan de Metro. Hij is zich ervan bewust dat door de actie partij-aanvoerder Van Aartsen gepasseerd wordt. "De heer Van Aartsen is zeker deskundig, maar heeft geen charisma. Dat hij met deze actie gepasseerd wordt, daar heb ik geen boodschap aan."

Voor de volgende verkiezingen zal de lijsttrekker van de VVD voor het eerst via een referendum onder de partijleden worden aangewezen. Tot dusver is Van Aartsen echter de enige die zich openlijk kandidaat heeft gesteld. Liberale kopstukken als Rita Verdonk, Gerrit Zalm en Mark Rutte lieten inmiddels al weten niet beschikbaar te zijn, en stelden zich op achter de kandidatuur van de huidige fractievoorzitter.

Crazy Frog krijgt eigen tv-serie

Crazy FrogDe irritante kikker Crazy Frog, bekend van reclames van het beltonenbedrijf Jamba, krijgt waarschijnlijk een eigen televisieserie. Dat is tijdens de Parijse Mipcom-mediabeurs bekendgemaakt. De Duitse productiemaatschappij The League of Good People is inmiddels met verschillende televisiestations in onderhandeling over uitzending van de serie.

AT Merchandising en Al Ovadia & Associates, die respectievelijk wereldwijd en in de Verenigde Staten de rechten op de beltoonkikker bezitten, zijn bezig het Crazy Frog-merk verder uit te baten, nadat eerder dit jaar 600.000 exemplaren werden verkocht van de door Crazy Frog gepresenteerde cd-single Axel F Remix. Behalve de tv-serie zal er binnenkort een internetspel van start gaan. Rond de kerstperiode verschijnt de game Crazy Frog Racer voor pc en PSP.

McDonald's Goutum door brand verwoest

xpres, GSMboy en TerrorTimm hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Inwoners van Goutum moeten het voortaan doen zonder McDonald's. De vestiging van de hamburgerketen in het Friese dorpje Goutum bij Leeuwarden is vanochtend volledig uitgebrand. Rond 04:15 uur ontdekten voorbijgangers de brand. De brandweer korpsen van Leeuwarden en Grou hadden de vlammen rond 06:00 uur geblust, maar toen was het restaurant al verloren. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brand had een grote rookontwikkeling tot gevolg, maar daarbij zijn volgens de gemeente geen gevaarlijk stoffen vrijgekomen. De brandweer had aanvankelijk problemen om voldoende bluswater te krijgen. Het probleem was opgelost, toen slangen naar het Van Harinxmakanaal waren uitgelegd.

Nicolaï waarschuwt Turkije inzake rechtszaak

PIM4EVER had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris Atzo Nicolaï van Buitenlandse Zaken waarschuwt vandaag in een opiniestuk in De Volkskrant Turkije, om niet tot een veroordeling over te gaan van de bekende schrijver Orhan Pamuk. Als dat wel gebeurt moet dat gevolgen hebben voor de onderhandelingen met Turkije over een lidmaatschap voor de Europese Unie.

Pamuk staat terecht wegens belediging van de Turkse nationale identiteit. In een Zwitserse krant liet hij een tijd terug weten dat in zijn vaderland 30.000 Koerden en één miljoen Armeniërs zijn vermoord. ''Bijna niemand durft daarover te spreken, behalve ik'', zei de schrijver toen. Daarmee stampte Pamuk keihard op het Turkse taboe omtrent de vermeende volkerenmoord op de Armeniërs. Justitie klaagde Pamuk dan ook aan, en die klacht leidt mogelijk in december tot een veroordeling.

Volgens Nicolaï kan het niet zo zijn dat iemand de mond wordt gesnoerd in een kandidaat EU-lidstaat. ''Vrijheid van meningsuiting is de ziel van de Europese Zaken'', aldus de VVD'er. De Nederlandse regering heeft al bij de Turkse ambassade haar ongenoegen laten blijken over de rechtszaak tegen Pamuk. In de Tweede Kamer zint een grote Kamermeerderheid, van in ieder geval CDA en PvdA, op maatregelen tegen Turkije als Pamuk de cel in moet. De onderhandelingen zouden in dat geval moeten worden opgeschort. In september liet eurocommissaris Olli Rehn al weten dat Turkije de EU provoceert met deze rechtszaak.

Is Xbox 360 tekort een marketingtruc?

Het is al eerder voorspeld dat er niet genoeg Xbox 360's zullen zijn om aan alle vraag in West-Europa te kunnen voldoen, maar hebben we hier niet gewoon te maken met een marketingtruc vraagt Joystiq zich af. De strategie uitgelegd:

- Geeft elke (online) winkel een heel klein aantal consoles. Zij zullen gedwongen worden hun klanten te vertellen dat ze er geen meer op voorraad hebben. Al in de voorverkoop uitverkocht.

- Vertel alle media dat iedere winkel op aarde een chronisch gebrek aan Xbox 360's heeft.

- Hoop dat consumenten panisch zullen reageren en er alles aan zullen doen om de Xbox 360's voor de feestdagen binnen te hebben.

- Rare Ebay veilingen??

Wouter Bos gaat dagje ramadannen

Wouter Bos gaat volgende week een dag meedoen met de ramadan. Hij zal overdag geen vocht en eten tot zich nemen. De bevindingen van de fractieleider van de PvdA zullen worden vastgelegd op video door de Nederlandse Moslim Omroep (NMO). De omroep vroeg Bos om een dagje te vasten omdat ze daar een uitzending aan willen wijden.

De ramadandag van Bos wordt komende dinsdag. Ramadan valt dit jaar voor de meeste moslims tussen 5 oktober en 3 november. In deze periode mogen de deelnemers tussen zonsopgang en -ondergang niet drinken, eten, roken en vrijen. Voor drinken en eten gelden in sommige gevallen uitzonderingen voor zieken.

"We mogen blij zijn met Jack Thompson"

In eerder genoemd nieuws bleek anti-games advocaat Jack Thompson de politie per fax gevraagd te hebben de twee te laten arresteren.

Zoals wel een beetje verwacht blijven de mannen van Penny-Arcade gewoon vrijuit:

"[...]
Tycho and I remain free men. The fact is that Jack actually sent the fax to everyone but the intended recipient at the Seattle PD.
[...]"


Penny-Arcade werd de afgelopen tijd bedolven onder emails waarin mensen hun steun betuigen of vragen hoe zij hen verder konden helpen om Jack Thompson te stoppen. Gabe en Tycho zijn echter van mening dat we blij mogen zijn met Jack Thompson om één doodeenvoudige reden:
"[...]
Jack is not special. He is not a unique snow flake as they say. He is just the latest vocal opponent of whatever is "corrupting" our youth at the moment...

... The more I consider it the more I think we may be lucky to have Jack playing the part of the alarmist. The alternative might be someone who is actually capable
[...]"


Beneluxtunnel afgesloten wegens rugzak

De Beneluxtunnel in Rotterdam is vanochtend afgesloten na de vondst van een rugzak. De tas hangt in de rechter tunnelbuis, in de richting van Hoogvliet, aan een verkeersbord.

Uit veiligheidsoverwegingen werden beide tunnelbuizen tijdelijk afgesloten. Momenteel zou het verkeer omgeleid worden via de linker tunnelbuis.

Update 10.00 uur
De rugzak is inmiddels verwijderd waardoor het veiligheidsrisico is afgenomen. Wat er in de tas zat, is niet bekend gemaakt.

Het is nog niet duidelijk wanneer de rechter tunnelbuis weer opengesteld zal worden voor verkeer. Omdat voertuigen via de linker tunnelbuis worden omgeleid, is er nauwelijks sprake van verkeershinder.

"Bid with confidence, fool!"

Ebay verkoper in_z_game is boos. Heel erg boos!

Waarop? Op Madden NLF 2006. Hij vindt dat de game niets toevoegt aan het genre, enkel wat updates aan het schema van het nieuwe jaar.

Uitgever/Producent Electronic Arts krijgt er flink van langs in het commentaar, maar toen hij ontdekte dat ook EA zelf zijn commentaar las verhoogde hij onmiddelijk de prijs:

"[...]
WHY THE UPDATED PRICE???
Because there have been several hits to this auction from EA's headquarters in Redwood City, California, I have upped the price on this used game to $79.99 to make sure that no person in their right mind would purchase this and that it will ultimately have to be some employee at EA that ends this campaign of truth.
[...]"


Je kunt hier zijn "veiling" bekijken.

Microsoft introduceert My Xbox

Voor alle mensen die een Xbox 360 kopen en online gaan via Xbox Live komt Microsoft met My Xbox. Een service waarmee je allerlei statistieken over jezelf kan opvragen via de browser van je PC.
Aankomende week moet My Xbox gereed zijn en kan je zelf ook een kijkje nemen.


Bekijk je gamerprofiel zowel op je console als op het web.

Je kan van elk spel specifiek zien wat je wel of niet gelukt is. Links het overzicht van al je spellen en rechts je prestaties in het spelletje Hexic.

En uiteraard zijn deze resultaten ook op te vragen bij My Xbox.

Je friendslist. Links zoals je het op je Xbox 360 ziet en rechts op My Xbox.

Bekijk de gamerprofielen van je vrienden op je PC....

...En vergelijk ze met die van jou. Links al jullie spellen naast elkaar gezet en rechts een vergelijking per spel.

Uiteraard kan je gamerprofielen ook gewoon op je Xbox 360 vergelijken.

De opgevraagde gegevens kan je weer aan allerlei .net passport sites koppelen. Links een voorbeeld met MSN Spaces en rechts met de Xbox.com fora.

Naakt volleybal

We hebben al vaker blogjes over sexy sport gehad en ook al één over blote activiteiten. In die laatste was ook een linkje naar naakt vollybal. Kennelijk is dat naakte volleybal toch erg boeiend want nu kwam ik weer een filmpje tegen met een naakt damesvolleybalteam. Het voorstellen aan het publiek is trouwens ook al heel apart.

Kijk zelf maar even of je volleybalfan wordt...

Hier nog even de foto van het blogje in het groot en de dames op een rijtje.

En zoals eerder gezegd, als de sporten niet leuk zijn dan is er misschien nog publiek dat het leuk maakt. Deze is al wat ouder maar blijft erg geinig deze naakte dame die een doelpunt maakt.

En deze streaker kennen we natuurlijk allemaal nog wel, al was : Brittney Skye natuurlijk een gesponsorde streaker. Hm, nu ik dat nog eens bekijk valt er alsnog een kwartje bij me...

ik word voorlopig trouwens geen fan, echt mooi zijn die dames uit dat filmpje niet zeg...

Kalou, Babel en Maduro genomineerd

Salomon Kalou, Ryan Babel en Hedwiges Maduro zijn drie van de voetballers die door de Italiaanse krant Tuttosport genomineerd zijn voor de titel beste jonge voetballer van Europa.

Maar het trio lijkt buiten de prijzen te gaan vallen, de concurrentie is sterk en bestaat onder meer uit wereldtoppers als Lionel Messi, Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo.

Twee jaar geleden werd Rafael van der Vaart door de Europese journalisten gekozen tot beste jonge speler van Europa. Rooney was vorig jaar de beste.

Rat is wetenschappers te slim af

lavender had ons via de nieuws-submit te melden:

Een rat is een team van wetenschappers maandenlang te slim afgeweest. Het diertje was uitgezet op een verlaten Nieuw-Zeelands eiland om te onderzoeken waarom ratten zo lastig uit te roeien zijn. Pas vier maanden later kon het dier weer gevangen worden.

Hoewel de wetenschappers de beschikking hadden over vallen, lokaas en speurhonden en de rat voorzien was van een halsband met een zendertje, kon het dier maar niet gepakt worden. Na tien weken zette de rat de onderzoekers zelfs op een dwaalspoor door 400 meter naar een nabijgelegen eilandje te zwemmen. Uiteindelijk werd een valstrik met pinguïnvlees hem toch fataal.

De wetenschappers hebben echter wel iets geleerd van het onderzoek: "Wij hebben ontdekt dat het disproportioneel moeilijk is om een enkele rat te vangen", aldus de onderzoeksleider.

Radio 2 scoort meer marktaandeel

Radio 538Radio 2 heeft in de periode augustus - september fors meer luisteraars getrokken. Het marktaandeel van de publieke familiezender steeg met 0,9 procent tot 10,3 procent. Dat blijkt uit de luistercijfers die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 538 blijft marktleider in radioland. De hitzender verstevigde de leiderspositie door met 0,6 procent te groeien tot 11,3 procent.

Opvallend is dat de vroegere marktleider Sky Radio weer verder is gedaald. Ook Radio 1 heeft ten opzichte van de vorige keer moeten inleveren. Dit laatste kan worden verklaard uit het feit dat de nieuws- en sportzender in de zomer altijd beter scoort door onder andere de Tour de France.

Het nieuwe Q-music, dat in de plaats van Noordzee FM kwam, lijkt luisteraars ook niet warm te maken. De zender zakte met 0,2 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Het beste Oranje

Na de volstrekt onzinnige verkiezing van De grootste Nederlander een jaar geleden, zijn er nu plannen om het beste Oranje-elftal ooit te gaan kiezen.

De verkiezing is een hersenspinsel van Kees Jansma en kennelijk heeft Eyeworks, het productiehuis van Reinout Oerlemans er wel oren naar om hier een serie programma's aan te koppelen. Ach, het is weer eens iets anders dan een spermashow natuurlijk. Toch staat het nu al vast dat dit weer net zo'n hopeloze toestand wordt als de verkiezing van De grootste Nederlander vorig jaar. Mensen zijn nu éénmaal kort van memorie en het aantal hedendaagse voetballers in het team zal dus waarschijnlijk wel hoog zijn en het is de vraag of dat terecht is.

Bij de beste keeper zullen mensen dus massaal voor Van der Sar gaan kiezen, terwijl de echte kenners toch weten dat de beste keeper toch echt Faas Wilkes, alias "De Zwarte Panter" was...

Beweging verlaagt kans op borstkanker

Vrouwen die geregeld bewegen, lopen een verminderd risico op borstkanker. Dat staat in een rapport van KWF Kankerbestrijding. De onderzoekers hebben gebruik gemaakt van verschillende bestaande studies over kanker en bewegen. Vrouwen die veel lopen, fietsen of tuinieren lopen 20 tot 40 procent minder risico op borstkanker. Elk uur extra lichamelijke inspanning per week zou het gevaar met drie tot acht procent kunnen terugbrengen. Bij andere vormen van kanker, zoals baarmoederkanker en darmkanker is er geen hard bewijs dat veel bewegen het risico verkleint.

Daarnaast is aangetoond dat weinig of niet bewegen gecombineerd met overgewicht de kans op kanker vergroot. Hoeveel mensen moeten wandelen, fietsen of traplopen om minder snel kanker te krijgen, wijzen de studies die KWF Kankerbestrijding raadpleegde niet precies uit. Daarom bevelen de kankerbestrijders aan om in ieder geval de Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen in acht te nemen. Deze gaat uit van minimaal een half uur beweging per dag. Ook (ex)kankerpatiënten hebben baat bij lichaamsbeweging.

Tevreden Hiddink prijst Gomes, Aissati


Bij PSV overheerste er na het 0-0 gelijkspel bij AC Milan logischerwijs tevredenheid. Trainer Guus Hiddink was vooral content met het optreden van de jeugdige Ismail Aissati.

Hiddink toonde zich vooral realistisch op de persconferentie: ”We hebben de tactische discipline, hoe een Europese wedstrijd te spelen, snel opgepakt. We weten allemaal hoe de krachtsverhoudingen liggen", aldus de Achterhoeker. "Het is goed dat een team dat zoveel aderlatingen heeft moeten doen zich hier zo manifesteert. We waren weliswaar niet bij machte om Milan pijn te doen, maar ik ben zeer tevreden met het behaalde resultaat.”

De bondscoach van Australië loofde vooral twee van zijn spelers: ”Milan heeft veel kansen gehad, maar Gomes was vanavond uitstekend. Hij bewijst vooral in dit soort wedstrijd een hele goede keeper te zijn. Aissati viel heel onbevangen in, bracht rust en zelfs af en toe wat dreiging.” Aissati was met zijn zeventien jaar en 64 dagen trouwens de jongste Champions League debutant ooit namens PSV.

Aanvoerder Phillip Cocu vond niet dat Milan zijn opponent had onderschat: ”Dat had te maken met vorig jaar, toen we hier zo goed speelden.” Cocu is vooral blij dat zijn ploeg ook in de slotfase standhield. ” Zodra je het idee krijgt dat er wat te halen valt, slaan ze toe. Vanavond hebben we de boel dicht gehouden, die lering hebben we getrokken na vorig jaar. We hebben met zijn allen keihard geknokt, ik denk dat iedereen daarvoor een pluim verdient.”

Milan-coach Carlo Ancelotti baalde dat zijn team op 0-0 bleef steken: ”We konden moeilijk de ruimtes vinden. Uiteindelijk kregen we die ruimte wel, hadden we totale controle over de wedstrijd maar konden we het niet afmaken" Ancelotti was vooral te spreken over Alex, die samen met Ooijer een sterke wedstrijd speelde. Diezelfde Ooijer kan aanstaande zondag trouwens gewoon meedoen in de traditional tegen Ajax, ondanks het feit dat hij in de tweede helft zijn linkerpink brak. ”Ik speel met mijn voeten, niet met mijn handen. Ik heb de tweede helft gewoon uitgespeeld en kan zondag dus ook gewoon spelen. Maar het doet wel erg veel pijn,” aldus de international.

Karlovic schakelt Roddick uit

Andy Roddick is uitgeschakeld op het Masterstoernooi in Madrid. De als tweede geplaatste Amerikaan verloor in drie spannende sets van Ivo Karlovic. Rafael Nadal mag wel verder.

Roddick verloor het duel der servicekanonnen met 6-3, 6-7 (7) en 6-7 (3). Karlovic begon oppermachtig door zijn eerste zes services in een ace om te zetten. Ondanks deze verbluffende entree slaagde Roddick er toch in de Kroaat te breaken. In de tweede set kreeg A-rod zelfs een matchpoint op 6-5 in de tiebreak. Hij miste echter een ogenschijnlijk makkelijke return. De derde set liet zowaar wat breakkansen over en weer zien, maar toch draaide het uit op een tiebreak, waarin Karlovic heerste. ”Ik had niet beter kunnen spelen. Het is altijd zo lastig tegen Karlovic. Hij volleerde vandaag ook uitstekend,” zei Roddick na afloop.

Rafael Nadal maakte na ongeveer een maand afwezigheid zijn rentree op het circuit. De negentienjarige Spanjaard boekte een regelmatige overwinning op Victor Hanescu: 7-6 (5), 6-3. ”Mijn knie was in orde. Ik had geen last,” stelde Nadal zijn supporters na afloop gerust. De grootste verrassingen waren de uitschakeling van Ancic en Gaudio. Ancic kon het niet bolwerken tegen Olivier Rochus, terwijl Gaudio in zijn landgenoot Acasuso zijn meerdere moest erkennen.


Uitslagen 2e Ronde – Masters in Madrid:
R. Nadal (Spa/1) – V. Hanescu (Roe) 7-6, 6-3
C. Moya (Spa) – T. Robredo (Spa/13) 4-6, 6-3, 1-6
T. Henman (GBR) – R. Stepanek (Tsj/10) 4-6, 6-1, 3-6
G. Gaudio (Arg/7) – J. Acasuso (Arg) 6-7, 2-6
N. Davydenko (Rus/3) – K. Beck (Slw) 6-4, 6-1
S. Grosjean (Fra) – R. Ginepri (USA/16) 6-4, 4-6, 4-6
D. Ferrer (Spa/11) – A. Calleri (Arg) 6-3, 4-6, 6-4
M. Mirnyi (WRu) – M. Puerta (Arg/6) 6-7, 6-7
I. Ljubicic (Kro/8) – A. Martin (Spa) 6-3, 7-6
O. Rochus (Bel) – M. Ancic (Kro/12) 1-6, 6-4, 7-6
F. Gonzalez (Chi/15) – F. Verdasco (Spa) 6-3, 1-6, 6-3
C. Rochus (Bel) – G. Coria (Arg/4) 3-6, 4-6
D. Nalbandian (Arg/5) – J. Melzer (Oos) 7-6, 6-3
T. Johansson (Zwe/9) – J. Chela (Arg) 7-6, 6-3
T. Haas (Dui) – D. Hrbaty (Slw/14) 4-6, 2-6
I. Karlovic (Kro) – A. Roddick (USA/2) 3-6, 7-6, 7-6

CD: CocoRosie - Noah's Ark

Een jaar geleden besloot ik mijn recensie over het debuut van CocoRosie, La Maison De Mon Rêve, met de verzuchting dat ik wilde dat de dames mijn zusjes zouden zijn. Bianca en Sierra Casady, twee zussen die elkaar jaren niet hadden gezien en het hernieuwde contact opfleurden met één van de merkwaardigste en wat mij betreft beste platen van de afgelopen jaren. Dat de dames elkaar definitief gevonden hebben, blijkt wel uit het feit dat de opvolger van dit werkstuk inmiddels uit is.

Zalm verwacht meer groei

Minister ZalmMinister Zalm verwacht dat de economie dit jaar harder aantrekt dan voorspeld. In het televisieprogramma Barend en Van Dorp zei hij dat de economische groei dit jaar ruimschoots uitkomt boven de half procent, die het Centraal Planbureau heeft geraamd.

Zalm ziet veel signalen dat de economie uit het dal klimt. De industriële productie neemt bijvoorbeeld toe en het aantal ontslagaanvragen daalt. De minister verwacht dat de economie in Nederland volgend jaar zelfs beter draait dan in andere Europese landen. "De economische groei en de werkgelegenheid zijn volgend jaar beter dan gemiddeld." Het CPB verwacht in 2006 een groei van 2,5 procent.

Zalm zei verder ook dat hij in 2007 niet op de verkiezingslijst van zijn partij wil staan. Hij wil geen Tweede-Kamerlid worden als de VVD niet in de regering komt.

Uit je dak of niet?

Het zal je toch maar gebeuren, bestel je iets bij een Amerikaanse webshop en win je een vliegtuig!! De 42-jarige buschauffeur Frank Coster uit Maasdam kan er inmiddels over meepraten, want hij won op deze manier een Cessna 172 Skyhawk sportvliegtuig ter waarde van 180.000 Eury.

Frank heeft overigens geen vliegbrevet, maar daar is hij inmiddels hard mee bezig. Wordt volgens mij toch nog een dure hobby want dat speelgoedje staat natuurlijk wel in Amerika en zal ook onderhouden moeten worden. iets zegt me dat de stalling ook niet gratis is. Dus Frank een klein tipje: " verpatsen die handel".

Blijft een onduidelijke foto maar hier nog even in het groot: Frank Coster, vriendin Angela Kerkvliet en de Cessna.

Amerikaans Huis aanvaardt 'cheeseburger-wet'

Dikke Amerikanen zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor hun eetlust en overgewicht. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft afgelopen nacht de zogeheten 'cheeseburger-wet' aangenomen. Hierdoor moet het onmogelijk worden voor dikkerds om een schadevergoeding te eisen bij de horeca of de voedselindustrie.

In het verleden hebben vooral dikke tieners de Amerikaanse justitie beziggehouden met hun klacht tegen McDonald's. "Als iemand weet of zou moeten weten dat een super-sized McDonald's menu slecht voor je is en dat je daarvan dik wordt, dan is de wet niet de plek waar je bescherming moet zoeken voor je eigen vraatzucht", zo stelde afgevaardigde James Sensenbrenner.

De 'cheeseburger-wet' heet overigens officieel 'Wet op de Persoonlijke Verantwoordelijkheid bij Voedselconsumptie'. Hij moet nog door de Senaat worden aangenomen.


Smakelijk!

Film: Crash

Sommige dingen weet een oplettende filmkijker gewoon zeker. Dat Don Cheadle goed kan acteren bijvoorbeeld; zijn Oscarnominatie begin dit jaar was daar een bevestiging van. Of dat Matt Dillon talent heeft. Zelfs dat Brendan Fraser niet misstaat in een serieus drama. Maar dat Ryan Phillippe meer kan dan schaapachtig uit zijn ogen kijken? Of dat rapper Ludacris een overtuigende rol kan neerzetten? Deze onverwachte inzichten biedt Crash, een film over 24 uur in de levens van een aantal inwoners van Los Angeles.
Inhoudelijk is de film minder sterk, maar dat is hem gemakkelijk te vergeven.

Crash

Kratje, vat je?

Far Cry. Resident Evil. Doom. Half Life 2, Battlefield 2. Command & Conquer, Worms, Vice City en Medal of Honor. Wat hebben deze games met elkaar gemeen? Dat het games zijn? Nee dat niet alleen. Ze zijn leuk? Nee, dat bedoelde ik ook niet. Ze zijn allemaal op PC te spelen? Ook waar, maar dat bedoel ook niet. Nee, al deze games hebben vaten. Grote, helder gekleurde, exploderende vaten. En over het algemeen staat er een horde bad guys NET naast deze vaten. Waarom in godsnaam weet ik nog steeds niet, maar het zij zo.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.