Tevreden Hiddink prijst Gomes, Aissati

Michel (Baraja)

Bij PSV overheerste er na het 0-0 gelijkspel bij AC Milan logischerwijs tevredenheid. Trainer Guus Hiddink was vooral content met het optreden van de jeugdige Ismail Aissati.

Hiddink toonde zich vooral realistisch op de persconferentie: ”We hebben de tactische discipline, hoe een Europese wedstrijd te spelen, snel opgepakt. We weten allemaal hoe de krachtsverhoudingen liggen", aldus de Achterhoeker. "Het is goed dat een team dat zoveel aderlatingen heeft moeten doen zich hier zo manifesteert. We waren weliswaar niet bij machte om Milan pijn te doen, maar ik ben zeer tevreden met het behaalde resultaat.”

De bondscoach van Australië loofde vooral twee van zijn spelers: ”Milan heeft veel kansen gehad, maar Gomes was vanavond uitstekend. Hij bewijst vooral in dit soort wedstrijd een hele goede keeper te zijn. Aissati viel heel onbevangen in, bracht rust en zelfs af en toe wat dreiging.” Aissati was met zijn zeventien jaar en 64 dagen trouwens de jongste Champions League debutant ooit namens PSV.

Aanvoerder Phillip Cocu vond niet dat Milan zijn opponent had onderschat: ”Dat had te maken met vorig jaar, toen we hier zo goed speelden.” Cocu is vooral blij dat zijn ploeg ook in de slotfase standhield. ” Zodra je het idee krijgt dat er wat te halen valt, slaan ze toe. Vanavond hebben we de boel dicht gehouden, die lering hebben we getrokken na vorig jaar. We hebben met zijn allen keihard geknokt, ik denk dat iedereen daarvoor een pluim verdient.”

Milan-coach Carlo Ancelotti baalde dat zijn team op 0-0 bleef steken: ”We konden moeilijk de ruimtes vinden. Uiteindelijk kregen we die ruimte wel, hadden we totale controle over de wedstrijd maar konden we het niet afmaken" Ancelotti was vooral te spreken over Alex, die samen met Ooijer een sterke wedstrijd speelde. Diezelfde Ooijer kan aanstaande zondag trouwens gewoon meedoen in de traditional tegen Ajax, ondanks het feit dat hij in de tweede helft zijn linkerpink brak. ”Ik speel met mijn voeten, niet met mijn handen. Ik heb de tweede helft gewoon uitgespeeld en kan zondag dus ook gewoon spelen. Maar het doet wel erg veel pijn,” aldus de international.