Uitslag Dinamo Boekarest - SC Heerenveen

Michel (Baraja)
SC Heerenveen heeft zijn eerste poulewedstrijd in de UEFA Cup met 0-0 gelijkgespeeld bij Dinamo Boekarest. Van een hoogstaande wedstrijd was geen sprake in Roemenië.

SC Heerenveen trad aan met exact hetzelfde basiselftal als in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, die de mannen van Gertjan Verbeek overtuigend met 0-3 wonnen. Voorin werd er dus gespeeld met drie spitsen: Yildirim, Huntelaar en Nilsson. Op het oog een gedurfde strijdwijze tegen een opponent die de laatste weken aardig op dreef was. Vooral de 5-1 zege op Everton tijdens de eerste ronde van de UEFA Cup liet een grote indruk achter.

De nummer twee van Roemenië (gecoacht door ex-Heerenveen-speler Ioan Andone) begon sterk in het sfeervolle stadion. Grote man in de beginfase was Ianis Zicu, de 21-jarige middenvelder die vorig seizoen nog in de Serie A bij Parma goede passes voor gevaar in de beginfase. Na ongeveer een kwartier bereikte hij Bratu, wiens schot werd gekeerd door Waterman.

Heerenveen kwam steeds beter in de wedstrijd, al zag het Boekarest wel sporadisch gevaarlijk worden. Vooral de naar binnentrekkende aanvallers veroorzaakten wat problemen voor de Friese verdediging. Zelf creëerde Heerenveen nauwelijks iets tijdens het eerste bedrijf. Nilsson speelde nog wel aardig, maar Yildirim en Huntelaar waren onzichtbaar. De aanvoer vanuit het middenveld was bovendien matig en het tempo lag laag.

Vlak na de pauze werd Dinamo-keeper Gaev voor het eerst echt aan het werk gezet na een vrije trap van Yildirim. Toch was de Roemeense équipe opnieuw de baas en dat uitte zich via een levensgrote kans van Petre, na slap verdedigend werk van Hansson. Zo rond het uur spelen kreeg Dinamo een aantal mogelijkheden, maar Waterman en Breuer waren goed bij de les. Na dit offensiefje gebeurde er weinig. Heerenveen geloofde het wel en speelde duidelijk op een punt, terwijl Dinamo geen fatsoenlijke aanval meer op de mat legde.

Zo verlaat Heerenveen met een punt Boekarest. Een nuttig punt, want in een poule met CSKA Moskou, Levski Sofia en Olympique Marseille had een nederlaag al meteen desastreuze gevolgen gehad. In de andere wedstrijd in poule F won Olympique Marseille verrassend met 2-1 bij CSKA Moskou. Datzelfde Moskou reist over twee weken naar SC Heerenveen.

Karakteristiek:

Dinamo Boekarest – SC Heerenveen 0-0

Scheidsrechter: Granat (Polen)
Gele Kaarten: Zicu, Moti (Dinamo Boekarest) Seip, Bosvelt, Kissi, Huntelaar (SC Heerenveen)

Dinamo Boekarest: Gaev, Tamas, Grigorie ( 71. Munteanu), Galamaz, Pulhac, Moti, Márgáritescu, Zicu ( 71. Baltoi), Petre, Plesan ( 78. Cristea), Bratu.

SC Heerenveen: Waterman, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost, Bosvelt, Kissi, Pranjic, Yildirim, Huntelaar, Nilsson.