Freddy Adu denkt aan vertrek uit VS

Freddy Adu zinspeelt op een vertrek bij zijn club DC United. Het 16-jarige Amerikaanse wonderkind vindt dat hij te vaak op de bank moet beginnen.

In een interview met de Wasingthon Post zei de speler dat hij er over nadenkt om bij een andere voetbalclub te gaan spelen. "Ik ben de mogelijkheden aan het bestuderen waar ik en mijn familie volgend seizoen heen kunnen." Adu zei verder dat hij tijdens de training uitblinkt, maar ondanks dat mag hij vaak niet in de basis starten bij een wedstrijd.

De coach van DC United, Peter Nowak, zegt dat hij alle spelers een eerlijke kans gunt. "Ik beschik over 29 extreem getalenteerde spelers en niemand hoeft op privileges te rekenen," aldus Nowak. Tot nu toe speelde Adu 25 competitiewedsrijden waarvan hij in 16 duels als basisspeler mocht optreden. Hij wist vier maal te scoren.

Het talent was afgelopen zomer nog actief op het WK voetbal voor spelers onder 20 in Nederland. Toen kon hij de huizenhoge verwachtingen nog niet waarmaken. In een eerder stadium gaf Adu al aan dat hij ooit graag in Europa wil voetballen.