DC: Zwitserland komt terug tot 2-1

Dennis van Scheppingen en Peter Wessels hebben in het dubbelspel verloren van Zwitserland. In vijf sets zorgden Yves Allegro en George Bastl voor het eerste punt voor Zwitserland.

Met een 2-0 voorsprong kon Nederland al vandaag zeker zijn van de tweede ronde in de Davis Cup. Het hoefde dan alleen nog het dubbelspel te winnen van Zwitserland. Voor Nederland speelden Dennis van Scheppingen en Peter Wessels. Van Scheppingen verving Sluiter op het laatste moment.

In de eerste twee sets was er geen vuiltje aan de lucht voor Nederland. Met snel en agressief tennis gaven de Nederlanders Zwitserland geen schijn van kans. Beide sets werden gewonnen en de partij leek in een driesetter te eindigen. In de derde set verspeelde Nederland een 5-4 voorsprong. In de tiebreak was het Zwitserse duo iets te sterk.

In de vierde set werden een aantal keren de services van beide landen gebroken. Op 5-4 kreeg Nederland een matchpoint, maar deze werd weggewerkt door het thuisland. Zwitserland pakte vervolgens ook de vierde set. Een beslissende vijfde set (zonder tiebreak) moest worden gespeeld. In de vijfde set serveerde Zwitserland op een 8-7 stand voor de overwinning. Met 9-7 in de laatste set ging de wedstrijd naar het thuisland: 5-7 4-6 7-6 (5) 7-5 en 9-7.

Door de zege komt Zwitserland terug tot een 2-1 stand. Morgen hoeft Nederland maar één partij te winnen om zich te verzekeren van de tweede ronde. In die tweede ronde wacht dan Slowakije, dat titelverdediger Spanje versloeg.